尖沙咀凱悅酒店咖啡廳

Cafe, Hyatt Regency Tsim Sha Tsui
尖沙咀凱悅下午茶,真心推介,服務非常好,師傅好helpful 👍,服務員有禮貌👍,場內坐位枱與枱分隔足夠距離,食得放心,冷盤方面有凍蝦同青口,刺身有三文魚,鯛魚同魷魚,味道正常有鮮味,厚度適中,其他熱食有即煎餃子,炒飯,咖喱,薯條等,其實我主要食甜品,所以無試好多款,我有試嘅水準都ok ,特別讚賞甜品好好味,款式好多,我太飽無試晒咁多樣,雪糕有六款,我估係h字頭,我無食到,海南雞激讚👍👍👍,師傅見我吾要飯仲問我鍾意食咩位即斬俾我食,好貼心,甜品部叔叔亦非常好,下午茶折左二百八十左右,性價比好高👍😊係我暫時食過最好味下午茶自助餐❤❤❤
2020-12-06
  • Teabuffet
  • 燒味
  • 葡撻
  • Buffet
2020-11-19 3217 瀏覽
今日人不多,Lunch buffet 折後兩大兩小才$906算抵食。甜品唔錯,其他熱食選擇不多,但一般有的都有,燒味、咖喱、壽司、牛扒、pasta⋯⋯小朋友吃得開心,會再來。
2020-11-14 14864 瀏覽
由於很久沒吃自助餐,所以選了在這裡用膳,疫情關係,自助取餐變成食客在自助餐桌前,向廚師點選食物,再由廚師拿給你。。。 😋海鮮拼盤 - 長腳蟹海水味很重,所以鹹得有道理,藍貝一般,凍蝦彈牙,翡翠螺很厚肉 😋海鮮丼及壽司拼盤 - 海鮮類由廚師製作好之後,再由侍應送到客人的餐桌,以往吃自助餐只吃很少澱粉質的在下,面對大量的飯食真的有點惆悵,最後吃剩不少壽司飯😂 😋烤茄子拌乳酪鷹嘴豆 - 其實這個配搭很吸引,但食味卻一般 😋巴馬火腿配蜜瓜 - 火腿鈉重,蜜瓜味淡 😋自製肝醬 - 豐腴的肝醬混著甜甜的杏脯醬,配著微脆的麵包同吃,簡單卻美味 😋烤豬肉卷 - 點選後,廚師在呈圓柱體的豬肉卷切成薄片放上火爐上加熱,此舉令外皮很鬆脆,皮下如車胎般厚的脂肪層切掉沒吃,不過謝謝她的油脂充裕,故此瘦肉部分很嫩口 😋咖喱羊及青豆燴飯 - 咖喱不太辣,羊肉帶點點羶香很得吾❤️,印度長米很乾身,淨吃已很好,拌入咖喱同吃更一流 😋榴槤卷 - 面層的忌廉噴成榴槤殼造型,鬆軟的蛋糕裏著榴槤味忌廉,很軟滑但香氣不足 😋紅豆抹茶卷 - 抹茶味極微,紅豆味較重,甜度亦高 😋百花魁蟠桃果 - 看到名字已想起兒時很喜歡吃這款澳門特產

😋烤茄子拌乳酪鷹嘴豆 - 其實這個配搭很吸引,但食味卻一般

😋巴馬火腿配蜜瓜 - 火腿鈉重,蜜瓜味淡

😋紅豆抹茶卷 - 抹茶味極微,紅豆味較重,甜度亦高

😋百花魁蟠桃果 - 看到名字已想起兒時很喜歡吃這款澳門特產「鹹濕嘢」,而此卷蛋帶著少許蟠桃果的酸甜,較其餘兩款清新

😋紅桑子雪葩 - 在六款雪糕中只選了這款,酸度極高的她就如一道清泉般洗滌心靈

😋香蕉班戟 - 班戟邊略脆,班戟皮很薄帶點煙靱,配上軟熟的香蕉齊吃,為是次聚餐劃上完美句號
午餐
2020-11-01 5062 瀏覽
今天和媽媽在尖沙咀凱悅酒店咖啡廳慶祝生日,剛巧又是一年一度萬聖節,餐廳佈置精美。這是我們第一次嘗試這所酒店餐廳,感覺良好。酒店地點位於尖沙咀,交通方便,附近商場又多又靚,心情舒暢。整體感覺:食物質素尤其是甜品,朱古力濃,芝士蛋糕好味,用料優質。服務好收碟時間快,服務員態度主動,另外我走近食物櫃台,廚師又會親切地問我有什麼想食,會立刻查問及跟進。環境優美剛好有萬聖節南瓜裝飾。座位舒適 寬敞,和其他客人也有適當的距離。衛生食物一般放在玻璃櫃,凍食沒有暴露在空氣之中。期待有新的主題,能和家人再次光臨

整體感覺:

食物質素
尤其是甜品,朱古力濃,芝士蛋糕好味,用料優質。

服務好

環境優美
剛好有萬聖節南瓜裝飾。

座位舒適
寬敞,和其他客人也有適當的距離。

食物一般放在玻璃櫃,凍食沒有暴露在空氣之中。

期待有新的主題,能和家人再次光臨
2020-10-31
  • 雪糕
  • 三文魚刺身
  • Dessert
2020-11-01 4021 瀏覽
2020年10月31日,为了纪念十月份以及几个重要纪念日,和朋友来尖沙咀凯悦吃自助晚餐。提前订座85折。挺意外看到满座,疫情下人还这么多。食物种类多,基本都有:烧烤、冷盘火腿芝士、中式菜肴、鹅肝、日式炸物、印度咖喱、刺身、冻海鲜、意面披萨、甜品。龙虾限量供应,一人一只,质素ok。中式炖汤火候掌握得非常好,可以说是在外面餐厅喝到过最好的汤了。甜品制作很有心,精美,干净,种类多。没有冷饮,但服务生会及时倒水,迟一点会送上一壶茶水。服务员收盘很及时。总体非常满意的,会推荐朋友来试一试。希望可以有更多有新意有特色的食物。
总体非常满意的,会推荐朋友来试一试。
希望可以有更多有新意有特色的食物。
2020-10-31
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
團購
  • 炖汤
  • 三文鱼刺身
2020-10-30 3905 瀏覽
好耐之前已經聽過朋友說尖沙咀凱悅酒店自助餐非常高質素,特別是晚上自助餐,任食即煮新鮮龍蝦。所以今日決定先試一試午市自助餐。果然冇令我失望,不論是環境或是食物質素都是非常有特色及質素高水平。特別介紹幾款我覺得是其他酒店少有的菜式:即切pama Ham,跟出邊食嘅非常不同,廚師會即時再整條火腿上切片,旁邊奉上香甜哈密瓜,質素配合是其他酒店不能比的。新鮮即炸天婦羅,普遍酒店的炸物是一早炸定的,但這裏的天婦羅蝦或蔬菜都是即點即炸,非常新鮮。最後一定要說這裏的甜品,真的非常高質素,款式也非常的多:其中包括榴槤蛋糕及多款卷物蛋糕。總結午市自助餐性價比非常高,星期一至五成人每位$350連加一

特別介紹幾款我覺得是其他酒店少有的菜式:

2020-08-28
  • Parma ham
  • lunch buffet
  • Dessert
2020-10-28 3086 瀏覽
呢間野d野食幾好食,雖然款式唔太多但比起其他嘅lunch buffet算係咁,價錢都唔算貴依家上網book仲有八五折,最正係d甜品比起其他酒店呢度算係多甜品,d甜品仲要唔錯.另外就係員工d服務都好好,d人都nice
2020-10-19 3234 瀏覽
入住凱悅酒店優惠,包咖啡廳出品的雙人午餐,在客房享用👏🏼 ,我們選了海南雞飯套餐🐔🥢🔰蘿蔔清雞湯,不錯,湯裏有數粒小丁方白蘿蔔🔰海南雞,雞的份量出乎意料的多,當中有雞髀肉和雞胸,髀肉當然嫩滑,但雞胸也不太嚡,可接受的質量。份量多,吃得很開心🥳🔰菜心,青綠質淋,合我心意🔰芒果布甸,這個更出乎意料的好味,是鮮甜芒果肉,肉多且大粒,用大碗盛載,非常大滿足油飯沒有影,但一定要說說,飯粒超硬,很差👎🏼,我邊吃飯邊飲湯,才可將飯吞下🖌總括而言,整個套餐不錯,很大方的份量多,讓人吃得高興
海南雞飯套餐

🔰蘿蔔清雞湯,不錯,湯裏有數粒小丁方白蘿蔔
蘿蔔清雞湯

🔰菜心,青綠質淋,合我心意
海南雞和菜心

芒果布甸

🖌總括而言,整個套餐不錯,很大方的份量多,讓人吃得高興
2020-10-17
午餐
海南雞飯套餐
蘿蔔清雞湯
海南雞和菜心
芒果布甸
2020-10-19 3610 瀏覽
每個人對自助餐嘅喜愛都唔同,有啲人特別注重甜品嘅種類,有啲人又會希望有多啲熟食; 而我,就對海鮮非常重視!最理想就係有齊即開生蠔、龍蝦、長腳蟹等等。已經有一段時間冇去過凱悅酒店咖啡廳食自助餐,可能都有一、兩年嘅事... 曾經我都幾欣賞佢哋,雖然冇生蠔,但係有新鮮即煮嘅龍蝦任食!係任食! 普遍酒店自助餐嘅龍蝦都係急凍嘅,新鮮即煮真係好難得,亦都係好好味!近期staycation流行,本來我同朋友只係打算食自助餐,但每人加多三百幾蚊就可以住埋房,所以我哋都揀咗呢間酒店,諗住可以好好咁食龍蝦!但原來酒店已經改咗政策,每人只有一隻龍蝦,可以揀芝士焗、蒜蓉蒸或者燒。聽到之後簡直覺得晴天霹靂!好失望!海鮮方面,可以任食嘅只有長腳蟹、翡翠螺同青口。刺身方面只有幾款,中後段師傅先拎少少帶子刺身出嚟,整體來講都唔係好吸引。熟食嘅款式亦都唔算太多,全場可能係甜品方面比較吸引,可惜我唔太喜歡食甜品。飲品方面,現場有水蜜桃梳打,不過唔好飲。另外仲有椰子沙冰、乳酪沙冰。感覺有啲奇怪 每位包一杯餐茶,加$78 可以任飲果汁汽水,加 $98 就可以任飲紅白酒。睇其他食評有人話自助晚餐抵食,講真,凱悅酒店咖啡廳嘅自

睇其他食評有人話自助晚餐抵食,講真,凱悅酒店咖啡廳嘅自助餐並唔平喎!週末成人自助晚餐,每位$698,當你有八五折,都要$663!呢個價錢可以喺其他酒店食到更多嘅款式,無論係海鮮定係熟食。所以,個人嚟講真係絕對唔會推薦呢一間。

2020-10-10
2020-10-17 2477 瀏覽
難得爸爸早上有時間.決定同爸爸吃buffet.睇咗好多間酒店.最後決定哩間.打電話過去預訂的時候.接線生好好態度咁話我知點樣訂可以有5折.本身都猶豫緊.這個態度令我決定這間.食物也不錯.下次會再來..
2020-10-14 2494 瀏覽
由於很久都沒有吃自助餐,懷着期待的心情去吃,想不到吃完之後感到失望.由於牛肉預先己燒好並且有些地方己有燒焦情況,師傅切了一片再放在烤爐燒多一下,變了更加焦黑,咖喱食物可能預備得比較小,又要放在電爐上恆溫,變得又乾又硬,最失望那杯㗎啡,又淡又無味,連茶餐廳都不如,日本魚生只準備了甜點用的碟給你,好像規定只限3件,變成每樣食物都係3件,由於碟細,所以如要多些,就得要2隻碟.喪好鵝肝還有水準,放了杏脯在上面,減了那飽滯感覺.不過整體而言.都是失望.不會再去
由於很久都沒有吃自助餐,懷着期待的心情去吃,
想不到吃完之後感到失望.
2020-10-12
慶祝紀念
生日
  • 鵝肝
  • Parma ham
2020-10-13 2093 瀏覽
人大咗,食自助餐嘅動力變得越來越細,因為食時容易瘦時難,於是越食越精,情願每樣試少少,唔好見一樣嘢好食就拎幾round 打爆個胃。中式點心粉麵等周街可見嘅嘢更加唔會浪費quota。今次食完後,發覺香港酒店早餐水準其實好高,選擇非常多元化,真係美食天堂。第一round 嘅健康之選,有用梨同青蘋果刨絲做基底嘅yogurt 加上各式乾果,清新美味。旁邊嘅青汁健康清爽,為接下落嚟嘅食物清清腸胃。點都要食啲西式早餐,以上全部都好高水準,尤其係豬肉腸口感紮實有肉香,未曾喺街外食過。呢個係即整嘅和風三文魚奄列,將蛋漿做成圓形狀後放上三文魚粒同大阪燒配料,好特別。炒蛋綿滑香濃,旁邊嘅熱情果多汁而清新,而小紅蘿蔔亦爽脆甜美,好啱襯牛油果醬。雞肉腸就味道曖昧,比較失色。餐廳10點last order,一於攞晒想試嘅嘢。Pancake 同 waffle 都好好味,右下嘅ham 咸香同肉香兼備,配上印度咖喱嘅 Sour Cream 出奇合拍。其餘French Toast 外脆內軟,小杯裝嘅布丁同特飲全部都好好飲。整體黎講,呢度樣樣嘢都好好食。下次返嚟應該都會每樣食啲。

整體黎講,呢度樣樣嘢都好好食。下次返嚟應該都會每樣食啲。
2020-10-13 1791 瀏覽
自助晚餐低食又不錯,選擇也多,冷盤:長腳蟹、翡翠螺、青口、蝦、刺身,非常新鮮,還有厚厚的肝鵝多士,另外每人送一隻龍蝦,廣東燒味也好食,由其是白切雞,好滑,BBQ有燒波蘿、燒牛肉...也有日式燒餅,但最欣賞是卷蛋甜品,不太甜,鬆軟,多樣化、創新,配搭不錯
2020-10-12 1623 瀏覽
第一次到凱悅酒店食Lunch Buffet, 經Openrice 訂位有85折, 大約$302, 價錢合理該酒店員工服務態度十分好, 原本坐近窗口位, 冷氣大, 於是要求侍應調位, 她立刻幫我們調位到卡位, 很貼心,另外, 其他廚師員工態度十分有善, 無論是燒味部叔叔, 又或者熱食廚師, 而甜品部廚師更詳細地介紹各種甜品口味, 十分細心, 甜品亦好好食收碟亦很快速, 環境寧靜, 合適與朋友聚餐
另外, 其他廚師員工態度十分有善, 無論是燒味部叔叔, 又或者熱食廚師, 而甜品廚師更詳細地介紹各種甜品口味, 十分細心
, 甜品亦好好食
收碟亦很快速, 環境寧靜, 合適與朋友聚餐
2020-10-12
2020-10-08 1637 瀏覽
酒店嘅staycation package , 第二朝我地就落咗去食自助早餐,平時對morning buffet都無咩期望,但呢到真係有好多選擇😍有齊中式、日式同西式野食架!中式黎講最鍾意炸饅頭同豉油王炒麵😆煙三文魚、薯餅都唔錯😋仲有廚師負責整大阪燒三文魚,呢個都幾特別👍 蛋控可以去西式corner整隻蛋~ 我就食左poached egg😋🥚 每人包一杯咖啡或茶,如果想飲果汁嘅話都可以出去斟~ 當日有西柚汁、橙汁等,有晒基本野之餘仲有啲特別野食,真係好豐富🥰!