2018-11-24 299 瀏覽
超級好味的米線,米線不會太硬或太熟,腩肉味道夠入味,不會 太油腻,汤底的猪肉碎不会太肥,鱼皮饺不会过熟,湯底有芽菜,芜茜、韭菜,抵食,酸辣度咸度适中。冻饮品加$6、
冻饮品加$6、
2018-11-24
2017-08-08 577 瀏覽
雲南米線對香港人唔陌生,當諗唔到食咩,雲南米線應該會係其中一個選擇。這間米線位於美景花園一啲都唔起眼的位置,因為價錢相宜,性價比高,都吸引到一批學生同office嘅人。今日ordered大辣米缐再加三個餸,辣雞,腐皮同溏心蛋。溏心蛋同腐皮係必叫,腐皮有豆香又滑,溏心蛋係真流心,好味。辣雞無甚特別,不過夠辣。雖然係大辣,不過辣得來有層次,嗜辣朋友應該都喜歡。

2017-08-03 284 瀏覽
叫左個麻辣米線中辣味道係唔差既.但係唔夠味.可以濃味少少加左餸-蘿白好明顯落左好多糖去整出黎豬耳-唔夠爽口.淋身的比相象中差雞翼-呢個是可以的。因為我好鐘意食麻辣的希望有待改善
叫左個麻辣米線中辣

因為我好鐘意食麻辣的
希望有待改善
外賣自取
2017-04-10 321 瀏覽
不嬲係呢間野都係食開兩餸麵,但原來我一直都睇漏左個menu,原來佢係有涼拌米線食架!你只要畫左要涼拌米線,揀埋要咩辣,就可以等食喇!岩哂有選擇困難症ge我。碗野一上忍尼果時,我已經無限心心眼😍因為我一眼就望到我最愛ge花生呀!!!同埋佢ge配菜都幾多下,我覺得食涼泮米線真係好似抵過食平時ge兩餸麵!一尼佢平d之餘,我覺得涼泮ge米線好似比兩餸面ge多d。同埋最最最重要果點係,佢5係熱辣辣面,5會食到成頭汗呀!大愛涼泮米線!
2016-11-20 389 瀏覽
之前係開張冇耐時食過,有甩漏又唔好味,隔左一排再黎試試,進步左但都係味道差少少。我叫左個腩肉豆卜酸辣(中辣)米線(40蚊)仲加左個麻辣豬耳(中辣)(27蚊)做小食。先講個米線先,我明明叫酸辣但酸菜得好少,成碗米線完全冇酸味,但辣度就十分夠。腩肉大約有7片左右,好淋身但佢係本身白烚所以只係靠湯底嘅味。麻辣豬耳本身係暖暖地嘅,真係好麻,亦都夠辣又幾大碟,算係抵食。另外依家只要叫一碗湯米線係揀2餸嘅就會送一個6蚊嘅野飲,即係汽水所以個價錢係美景黎講唔算太貴。
腩肉豆卜米線
麻辣豬耳
麻辣豬耳
2016-08-15 453 瀏覽
這回第二次在這吃,對於喜歡米線又不想走遠甚至吃厭了連鎖店的人可以一試! 味道適中但麻辣的程度可以提高點,選了小麻辣感覺與其他店鋪的相比不太足夠,可能是考慮到附近居民的口味吧,相反 麻辣程度少即是不太吃辣的人都不擔心了 :)另外米線真的要一讚,十分爽 可見預先做過些處理工夫,即使泡湯久了也不會發漲 兩次都選了腩肉,因為惹味,但如果選腩肉的話,湯就會相對咸了點 墨魚丸也不是那種平價粉多的那種,可平日吃丸多坊間粉多的那種,這裡選料尚算有心另外麻辣雞一味肉質略糙,可能我吃的時候是晚上,保溫太久引致但整體都是滿意的

另外麻辣雞一味肉質略糙,可能我吃的時候是晚上,保溫太久引致

但整體都是滿意的

2016-07-24 339 瀏覽
早幾日去叫個米線返屋企食,墨丸腩肉酸辣,加一個可樂,咁就要四十幾蚊,本身四十幾係依家呢個市道黎講真係唔太貴,但佢嘅料得好少,墨丸值6蚊嘅餸但得2粒咁大把,腩肉係8蚊得幾片...味道方面,我明明係叫酸辣..但又唔酸又唔辣...我都唔知食梗咩....服務方面好一般,我拎到返屋企發現佢連個2粒墨丸都唔記俾我,又要我走過落去....之前已經食過一次,又係唔記得俾餸,我開頭諗住應該係因為開張冇耐,有d亂我就由佢,點知開左幾個月都仲係咁...食到一肚氣又貴咁不如我出返去食譚仔好過..又平d又好味d。
外賣自取
難得入到美景花園,意外發現新開了一間雲南米線的餐廳,當前便決定一試。入到餐廳,稍等一會兒便有位置了。我叫了一碗涼拌米線加腩肉,男友則叫了一碗酸辣米線(走辣)。涼拌米線味道出奇地好,夏天我最怕吃得油膩,這個米線加了酸菜吃下去感覺酸酸的,格外開胃。值得一讚是糖心蛋,咬下去蛋黃真的是糖心,並且有濃濃的蛋香! 另外,腩肉亦是值得一讚,煮得很入味,吃下去並不覺肥膩男友當天叫了酸辣米線(走辣),湯底香濃,吃得出並沒有加味精,吃完後亦不覺得口渴在外面吃米線,最怕湯底全是味精,吃完口渴得很。吃完這個米線並沒有這個情況出現比一般連鎖米線店,這間味道不錯,就連我平時很少吃米線,也覺得值得一試。
涼拌米線
另外,腩肉亦是值得一讚,煮得很入味,吃下去並不覺肥膩
酸辣米線

2016-05-28