2024-02-04 282 瀏覽
野食可以電話order, 衛生員工有禮,因為小朋友想叫飲品,員工都有禮先幫我落order ,Order野食黎得好快,野食好味,即使我叫最平既餐都很好禮貌。很好餐廳,不要執立
野食可以電話order, 衛生
很好餐廳,不要執立

之前試過喺佐敦嘅 鍋霸無限時火鍋放題,湯底同食物都唔錯,又可以任坐,啱晒同朋友吹水到天荒地老🙌。見附近開咗旗下分店 小鍋霸,一直想試下。閒日晚上安排咗卡位俾我哋坐,坐得舒服。套餐:分別有$298、$398、$498三個餐。三款都係Prime grade牛,分別係牛肩胛、極上牛頸脊同霜降牛小排既分別。豬肉就係西班牙豬同伊比利亞黑毛豬既分別。我地嗌左$398既餐,牛肉黎講極上牛頸脊比牛肩胛薄切,油花比較平均,食落軟冧順口,唔會un或者難咬。而伊比利亞豬就冇乜特別,都係薄切唔un,冇豬臭味。兩款肉都不過不失,但你話好驚人又唔係。湯底:雖然佢叫小鍋霸,但並唔係一人一鍋:2-5人一鍋,6-10人兩鍋,11人以上三鍋。鴛鴦鍋嘅話另加$48。 有10幾款台式風味湯底,例如醉雞、菇菌、椰子雞、蟲草花桃膠雞、沙茶、各種蕃茄、麻辣等等。之前試過佐敦鍋霸既蟲草花桃膠雞鍋覺得好清甜好好味,今次就試左台灣古早牛肉鍋。咸咸地,有啲似台式牛肉麵既湯底,唔會好油。鍋入面有好幾舊牛肉條,煲到好冧,我地當餸食食哂😂。配料:作為一間香港既台式火鍋,常見既丸類、火鍋料、滑、蔬菜類、炸魚皮、山根響鈴,大致上都齊備。另外仲有魚片

Prime  grade極上極上牛頸脊
伊比利亞黑毛豬

古早牛肉涮涮鍋

配料:作為一間香港既台式火鍋,常見既丸類、火鍋料、滑、蔬菜類、炸魚皮、山根響鈴,大致上都齊備。另外仲有魚片、蝦、蜆、帆立貝等既海鮮任食。各式丸類都唔差,唔會話好粉一食就知好cheap嗰種,仲有啲特色丸例如芝心牛丸、奶油南瓜包、芋泥貢丸,鐘意丸類既朋友可以一試。重點係粟米,非常甜,係本人食過火鍋放題餐廳數一數二清甜既粟米。
羽衣甘藍

飲品、雪糕:呢間餐廳既飲品有驚喜!都係全部落單order既唔洗自己出去拎,主打係台式飲品,甜既例如有愛文芒果茶,水密桃茶,蜂蜜綠茶,冬瓜茶等等,唔甜既都有冷熱無糖茶,另外竟然仲有咖啡例如雪香Latte,款式同其他火鍋放題餐廳比相當豐富有趣,而且冷熱都有,夠養生!
另外包一人一份雪糕,有Movenpick、Häagen-Dazs、Dreyers等可以選擇。

性價比:如果以$398既價錢黎講,牛肉豬肉既質素唔算驚艷,亦都冇咩特別矜貴既火鍋料,性價比一般,勝在湯底同飲品比較多元化同可以無限時任坐。7點前離座或8點半後入座仲有折。其實$298既Prime grade牛肩胛都已經唔錯,要求唔高又想慢慢食慢慢傾計既可以一試!畢竟係香港想搵間可以無限時坐既餐廳都唔係禁易。

回頭度:目的導向、打躉專用🐥
Prime  grade極上極上牛頸脊
伊比利亞黑毛豬
古早牛肉涮涮鍋
2023-04-26 1114 瀏覽
5️⃣2023/4/13/Thu/15:25/walk in 唔駛等,平日下午茶時段,竟然無人,得我一台,有啲驚中伏。二人埋單免加一共$134,平均每人$67。寶琳地鐵站A1出,商場內,唔易搵。裝修光猛,感覺乾淨,坐得舒服。服務姐姐有禮,落單快,上菜快,食物好妹,必定再去試吓火鍋。整體80分~會再去,下次試火鍋。80分~台灣黑蒜雞米線$55,賣相吸引,味道濃好香,紅棗好甜,好好味。70分~跟餐細罐可樂$3。70分~藥膳蕃茄雞飯$56,整體都ok,雞肉有小小鞋。70分~跟餐凍檸茶$2,正常。70分~炸魚皮$18,夠脆,分量較少。
整體80分~會再去,下次試火鍋

70分~跟餐細罐可樂$3。
70分~藥膳蕃茄雞飯$56,整體都ok,雞肉有小小鞋。

70分~跟餐凍檸茶$2,正常。

70分~炸魚皮$18,夠脆,分量較少。

2023-04-13
2023-04-21 672 瀏覽
#20230401 🤍📍 小鍋霸 @littlehotpotking 將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓UG051F號舖 🍽️西環卑路乍街80號Imperial Kennedy地下6號舖銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B03號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#PrimeGrade牛肩胛及西班牙無激素豬肉片 #成人 $298#星期五六及假期前夕 +$10🥢 #湯底 💭 呢間舖頭主打無限時,7點前離座人頭費有8折🕖不過就算唔折無限時都係好抵,🐷見有啲客帶晒iPad去邊煲劇邊打邊爐都係好享受😎湯底🐷每次都係揀#田園蕃茄濃湯雞肉涮涮鍋 🍅蕃茄味好濃郁,未開始淥野係帶甜味,淥完吸引左野食啲精華仲正🤤.🥢 #肉類💭 湯底跟個#雞脾肉 好滑🐥火鍋料果度可以再叫,#西班牙無激素豬肉片 切得好薄都仲有啲鞋🐖#PrimeGrade牛肩胛 唔差,唔肥又唔鞋👍🏼因為🐷叫果個係最平個plan,所以肉類唔太靚都接受,其實有三個價格,想食靚肉可以試下貴啲既,🐷就未試過😅.🥢 #配料💭 有得瘋狂食#蝦 同#沙白 係🐷心目中已經加晒分💯有#紫蘿蔔 比較少見,煮淋左好甜又多汁,仲有好少見既#鵪鶉蛋 ,幾特
#20230401 🤍
#星期五六及假期前夕 +$10
🥢 #湯底

🥢 #肉類

🥢 #配料
💭 有得瘋狂食#蝦 同#沙白 係🐷心目中已經加晒分💯有#紫蘿蔔 比較少見,煮淋左好甜又多汁,仲有好少見既#鵪鶉蛋 ,幾特別😎啲#手工水餃 一食就知係自家製,因為個餡好咸🥟其他都正正常常,無咩特別勝在唔會伏🚁

🥢 #雪糕 #飲品
💭 佢啲野飲唔似其他火鍋店係紙包或樽裝咁自己拎,係一杯杯茶餐廳款咁既野飲,有#凍檸樂 果啲🥤雪糕除左平時一杯杯果啲之外,仲有甜筒食🤩#Dreyers 既焙茶味🐷強烈推薦😬整體都係算有驚喜,係可以消磨時間既好去處😂

#將軍澳美食 #🐷在將軍澳 #西環美食 #🐷在西環 #銅鑼灣美食 #🐷在銅鑼灣 #🐷_食
2023-04-19 581 瀏覽
一直都知道這間火鍋放題非常出名,不過沒有時間之下,只可以今天來到一試。這裏的款式不算太多,不過品質卻為中上。台灣麻辣牛肉涮涮鍋拼養生姬松茸什菌涮涮鍋。台灣麻辣牛肉涮涮鍋,內裏除了有牛腩之外,麻辣味道香濃,辣道適中,非常有台灣特色。養生姬松茸什菌涮涮鍋,藥材味道香濃,可以平衡一下麻辣火鍋的辣度。Prime Grade牛肩胛肉,脂肪和肉質分布均勻,牛肉味道香濃,連續追加了多碟,非常滿足。西班牙無激素豬肉片,果然是無激素豬肉,肉質鮮嫩,味道鮮甜,又是追加的重要目標。鮮魚片,採用了黑魚,肉質鮮嫩帶點彈性。生猛海蝦,爽口彈牙,味道鮮甜可口。柑桔檸檬,酸酸甜甜,非常配合吃台式火鍋。雪糕,每人有一杯免費雪糕,吃完之後為今晚畫上完美句號。

鮮魚片,採用了黑魚,肉質鮮嫩帶點彈性。

生猛海蝦,爽口彈牙,味道鮮甜可口。

柑桔檸檬,酸酸甜甜,非常配合吃台式火鍋

雪糕,每人有一杯免費雪糕,吃完之後為今晚畫上完美句號。
2023-04-06 319 瀏覽
無限時火鍋放題最適合食量大的朋友,而這間是值得推薦的。雖然店舖不大,但坐得好舒適,食物材料新鮮且款式多。員工積極有禮,上菜及收拾速度快。今日試了古早味牛肉湯,鮮甜味美,不辣,而且湯料都好好味,牛腩腍入味。除了肉類新鮮,鷄脾肉也大件好滑,無添加炸魚骨皮放入湯滾兩下,依然鬆脆,芝士牛丸入面多芝士,可拉絲,鴨血唔腥,薄得嚟夠硬正,滾完唔會散。台式飲品款式多,以往正常甜的飲品,飲完都覺得甜到想死,但嚟間絕不覺。下次會再來。

。下次會再來。
  • 芋香雪香/朱古力雪香
  • 芝士牛丸
  • 鴨血
  • 炸魚骨皮
  • 足八吋長巨蟹棒
2023-03-27 331 瀏覽
這間火鍋店俾人感覺最特色是乾淨舒服。使用的食材非常豐富多樣,好湯底之後,全程用手機落單,食材再由服務員送上,每款都係一碟碟盛載好,份量不多既可滿足食慾又不會造成浪費。肉類方面主要提供Prime grade 牛肩胛肉和西班牙無激素豬肉的高品質肉質非常值得一試。海鮮類種類也不少,我們揀了當中的帆立貝、蜆、海蝦、深海魚柳等海鮮類食材增加了豐富口感的層次。鴨血、牛柏葉、鮮枝竹、黑木耳與麻辣湯底的口味非常夾,值得一試。墨魚滑、蝦滑、奶油南瓜包和各式丸類幾乎都是火鍋必點的項目,質素還算不錯,非常彈牙有口感。而紫蘿蔔、冬瓜、萵筍、羽衣甘藍等蔬菜則為火煱增添了色彩和營養價值,更能體現出這道火煱的健康特色。最後,炸魚皮和響鈴等配料的加入,為整道菜品增添了香氣和口感。飲品方面任叫任飲,值得一提的是特飲非常出色,熱香芋雪香帶來香芋的香味,解渴之餘帶來滿足感。凍柑桔檸檬酸甜口味解渴又消滯,非常適合火鍋之選。最後甜品方面主要提供的是雪糕,有movenpick、dreyer’s、Häagen-Dazs ,每人限量一款。上乘的食材,一支也能過足口癮,滿足食慾了。
這間火鍋店俾人感覺最特色是乾淨舒服。

2023-03-15 2156 瀏覽
小鍋霸(將軍澳)😘😘😘養生鍋心開心將軍澳之窩心、新都城中心二期、商埸美食選擇多、小鍋霸能吸引注意、外觀設計、夠光亮、空間感寛敞舒適、選擇美食有很多、除了重點推介之選、🈚️限時吃到飽套餐、一個價錢🉑️🈚️限追加所選套餐的肉類、配料、冷熱飲品!抵食超值!**多款午市套餐$55**星期一至五供應時間12:00-17:00星期六、曰及公眾假期12:00-15:00^_^Prime Grade牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片(火鍋套餐)$298湯底選擇多、様様都各🈶️其特點、真係🈶️點困難🤔最後點左「養生姬松茸什菌涮涮鍋😍、鍋底材料已好豐富、雞件、姬松茸、粟米、紅棗、雲耳、鮮冬菇、豆卜、蕃茄、洋蔥、夠哂養生滋補!-所有台式特飲+Movenpick雪糕一杯或其他雪糕一杯牛肩胛、肉質鮮嫩、紋理清晰、口感非常香口、肉味香濃、口感軟腍!西班牙豬肉、除了無激素之外、肉質一樣嫩滑、口感豐富、豬味濃香🙃配材🈚️🉐️輸、蝦鮮清甜、肉質彈牙、牛柏葉、勁爽冇難度、豆卜入味腍軟、台灣三星蔥貢丸、內爆槳三星蔥、美味yummy yummy 😋 台灣特級朱古力....🈶️驚喜、濃濃朱古力、充塞味蕾、飮不停口!柑桔檸檬....一様冇🉐️輸、大大杯
小鍋霸(將軍澳)
😘😘😘
養生鍋心開心

**多款午市套餐$55**
星期一至五供應時間12:00-17:00
星期六、曰及公眾假期12:00-15:00

-所有台式特飲+Movenpick雪糕一杯或其他雪糕一杯
柑桔檸檬....一様冇🉐️輸、大大杯、甜柑桔帶點檸檬酸、味道好夾又解渴🤣
名牌雪糕、餐後甜點一流!👍🏻👍🏻

#將軍澳#養心鍋#超值#午、晚餐#
小鍋霸

• 鮮蝦
  • 台式特濃朱古力
  • 柑桔檸檬
2023-03-09 211 瀏覽
餐廳位於寶琳,鄰近地鐵站大型商場之內,方便又快捷,餐廳主打的就是火鍋,喜愛火鍋的我當然不會錯過。湯底方面麻辣湯底,當然是我的別選,作為任飲任食,牛肉,絕對是必吃的選擇,牛肉肥瘦適中,放在湯底裏輕輕一煮,就能馬上享用和品嚐。另外,火鍋中吃的魚皮,這裏令我充滿驚喜,帶骨魚皮,但入口卻是香脆可口,不油膩。但有台灣鴨血,用料上乘,挑選適宜。食物當然重要。另外飲品方面,有手調飲品,香芋奶茶,兩杯已經非常滿足。
最近西環開咗間台式任飲任食火鍋店,今日放咗工就同朋友嚟試吓!店內裝修時尚,位置寬敞,而且食物質素不錯👍🏻👍🏻之前和朋友在西環分店吃過,今日收工同朋友喺將軍澳行街,見到小鍋霸,朋友嚷着要食。跟西環店一樣,店內裝修時尚,位置寬敞,食物質素亦保持水準👍🏻👍🏻❤︎無限時吃到飽套餐❤︎套餐分咗三個價錢,$288,$388及$488,星期五、六、日及公眾假期,每位加$10藥膳椰子雞涮涮鍋超鮮甜,配料非常多,雞件大大件,肉質嫩滑。大家記得打邊爐之前要飲返碗湯先,因為湯底非常鮮甜,飲完完全唔口渴👍🏻所有肉類都是任食:🇺🇸美國Prime Grade極上牛頸脊🇪🇸西班牙伊比利亞黑毛豬🥩美國Prime Grade牛肩胛肉🐷西班牙無激素豬肉片雖然是任食,但是仍保持高水準,肉質鮮嫩,紋理清晰,食落非常香口❤️台式特飲任飲多款台式飲品都是任飲,推介愛文芒果茉莉花茶🍹Movenpick雪糕一杯或其他雪糕一杯除了有moven吃雪糕外,還有Häagen-Dazs 焙茶味甜筒,是我的最愛!❤︎火鍋配料❤︎ 選擇種類非常多,而且每款都非常新鮮,更配備多款手工制食品,全部任點任吃,當然不要浪費呢!🫣丸類自家製手工配料海鮮類肉類炸物類麵

店內裝修時尚,位置寬敞,而且食物質素不錯👍🏻👍🏻

❤︎無限時吃到飽套餐❤︎

所有肉類都是任食:
🇺🇸美國Prime Grade極上牛頸脊
🇪🇸西班牙伊比利亞黑毛豬
🥩美國Prime Grade牛肩胛肉
🐷西班牙無激素豬肉片

台式特飲任飲
多款台式飲品都是任飲,推介愛文芒果茉莉花茶🍹

Movenpick雪糕一杯或其他雪糕一杯

丸類
自家製手工配料
海鮮類
肉類
炸物類
麵類
蔬菜類

總括而言,這間台式火鍋任飲任食店非常出色,高質的火鍋配料,非常好食,一定會推介朋友到來!
📌店名:小鍋霸’
📍地址:將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓UG051F號舖👍🏻任食高質台式養生火鍋🍲
2023-01-06
2023-02-15 212 瀏覽
👩🏻之前食過佐敦嘅✨鍋霸✨,放假試下新都城嘅✨小鍋霸✨,19:00前賣單仲有人頭費8折。以任食火鍋嚟講湯底合格有餘,配料款式都算多。仲包一人一杯雪糕🍦。✨極上牛頸脊套餐(成人)$388/位🥘養生椰子雞涮涮鍋呢款算係最穩陣嘅湯底,味道清甜又唔會越煲越鹹。估唔到仲有幾件滑雞。Prime Grade極上牛頸脊 Prime Grade牛肩胛肉呢個套餐包兩款肉。雖然牛肩胛肉都唔錯,但牛頸脊明顯嫩得多。所以建議只食牛頸脊🫣。配料⭕️香菇皇庭貢丸⭕️三星蔥溶岩漿貢丸⭕️墨魚滑⭕️手工白菜豬肉餃⭕️零添加有骨炸魚皮❌墨魚春卷❌濃汁牛丸貢丸味濃多汁,兩款都唔錯。牛丸比較淡同埋唔彈牙🙊。有骨炸魚皮比起普通魚皮更香脆。墨魚春卷冇咩墨魚味,墨魚滑正得多💁🏻‍♀️。🍹凍香芋雪香好重香芋味幾好飲。有啲似細個飲嘅香芋珍珠奶茶。🍹凍芒果汁味道太過artificial,麻麻哋。📍小鍋霸 (新都城中心) (將軍澳)將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓UG051F號舖

✨極上牛頸脊套餐(成人)$388/位

⭕️零添加有骨炸魚皮
❌墨魚春卷
❌濃汁牛丸

🍹凍香芋雪香
好重香芋味幾好飲。有啲似細個飲嘅香芋珍珠奶茶。

🍹凍芒果汁
味道太過artificial,麻麻哋。

📍小鍋霸 (新都城中心) (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓UG051F號舖
2023-02-09 151 瀏覽
前幾日放假約咗屋企人嚟到將軍澳呢邊行街,到lunch嘅時候醒起好耐冇打過邊爐🫕我哋決定嚟呢間火鍋餐廳食個火鍋放題~連埋加一大概每個人$300幾就可以享受到好豐富嘅火鍋放題~牛肉類有美國Primer Grande極上牛頸脊,美國Primer Grande牛肩胛肉,雪花紋狀嘅❄️牛肉食落覺得好新鮮好爽口,配埋醬汁真係一流,我哋不停咁refill豬肉類有西班牙伊比利亞黑毛豬同埋西班牙激素豬肉片等等,黑毛豬同樣咁新鮮,口感獨特,肉質好嫩滑,我地食唔停口海鮮類有新鮮魚片,生猛海蝦🦞墨汁墨魚滑🦑花枝滑,帆立貝等等~幾鍾意墨魚滑,好彈牙丸類餃類有好多丸類選擇~好似芝心堡,南瓜包,爆漿濃芝牛丸,佢嘅流心餡好正👍🏻佢嘅自家製手工餃同樣咁正,豬肉餃韮菜餃食落皮薄餡多,好味😋蔬菜有唔同種類嘅蔬菜🥬好似金菇,油麥菜,芋絲等等~仲有羽衣甘藍,好健康特飲雪糕可以任飲台式特飲~有芋香奶芋,茉莉花茶等等嘅特飲,都好正!每人都可以揀一杯movenpick雪糕,好味😋

牛肉類

豬肉類

海鮮類

丸類餃類

蔬菜

特飲雪糕
2023-02-06
2023-02-06 1312 瀏覽
約咗朋友在新都城中心(小鍋霸)食自助餐。小鍋霸採用QR code落單絕無漏單,湯底款式選擇很多,食物種類也多元化,還有自家制飲品朋友是牛魔王,所以專攻🐄🐖嗌咗個台灣養生醉雞涮涮火鍋湯底❣️極上牛頸脊~鮮紅柔嫩牛肉分佈平均的雪白的油花,口感肥嫩有彈性❣️牛肩胛肉~油花分佈細緻,散發出牛肉獨特氣味❣️西班牙無激素豬肉片~鮮嫩肉質夾雜適量的油花,爽口幼滑雙重口感❣️西班牙伊比利亞黑毛豬肉片~肉質肥美,肉味濃郁❣️醉雞肉~雞肉渗入濃郁酒香味,肉質嫩滑無比 ❣️台灣鴨血~鴨血鮮嫩煙韌,吸收了濃郁湯底精華❣️足八吋長蟹棒~好有趣八吋長🤣,無花無假❣️無添加有骨魚皮~鮮味濃郁,魚皮比較厚身,皮下油脂豐富,口感鮮香、脆口、厚實,令人齒頰留香❣️手工黑松露芝士豬肉餃~淡淡黑松露超香好食❣️麻辣牛丸~爽口彈牙❣️手工墨魚滑~墨魚滑中夾入鮮嫩黑魚粒,彈牙中又帶煙韌❣️雨衣甘藍~口感嫩滑❣️鮮魚片~新鮮魚片嫩滑,魚皮煙韌帶魚油香味❣️愛文芒果茉莉花茶~口味比較清爽❣️特濃朱古力凍~厚實朱古力味
約咗朋友在新都城中心(小鍋霸)

朋友是牛魔王,所以專攻🐄🐖
嗌咗個台灣養生醉雞涮涮火鍋湯底

❣️牛肩胛肉~油花分佈細緻,散發出牛肉獨特氣味

❣️西班牙伊比利亞黑毛豬肉片~肉質肥美,肉味濃郁

❣️醉雞肉~雞肉渗入濃郁酒香味,肉質嫩滑無比
❣️台灣鴨血~鴨血鮮嫩煙韌,吸收了濃郁湯底精華

❣️足八吋長蟹棒~好有趣八吋長🤣,無花無假

❣️手工黑松露芝士豬肉餃~淡淡黑松露超香好食

❣️麻辣牛丸~爽口彈牙
❣️手工墨魚滑~墨魚滑中夾入鮮嫩黑魚粒,彈牙中又帶煙韌
❣️雨衣甘藍~口感嫩滑

❣️鮮魚片~新鮮魚片嫩滑,魚皮煙韌帶魚油香味

❣️愛文芒果茉莉花茶~口味比較清爽
❣️特濃朱古力凍~厚實朱古力味

2023-02-03 235 瀏覽
今日去左將軍澳探個朋友, 順便食個午餐打邊爐, 係新都城新開左呢間小鍋霸火鍋店, 無限時任食之餘,仲有海鮮可以任點。我地叫咗極上牛頸脊套餐$388, 無限時吃到飽套餐。鴛鴦湯底都係加$48, 要咗一個養生姬松茸雜菌涮涮鍋, 味道好鮮甜。另一個台式麻辣牛肉湯, 辣得嚟夠刺激, 淥牛肉真係Perfect。呢間除左醬料要出去拎之外,其他都係掃QR Code落單,送到你面前。套餐嘅Prime Grade極上牛頸脊, 牛肩胛肉, 牛質素都好靚,雪花比例均勻, 油脂分布亦都多啲。入口即溶, 又嫩滑, 牛味香濃, 你睇相都知係靚牛, 真係一分錢一分貨又咁講。牛肩胛肉其實都好食, 牛肉都叫了幾轉; 仲有靚靚西班牙伊比利亞黑毛豬,豬肉爽口彈牙, 一啲騷味都沒有。我哋仲有叫咗好多配料, 帆立貝, 炸魚皮牛, 手工白菜豬肉餃, 黑松露芝士豬肉餃,台灣鴨血, 花枝丸, 墨魚春卷, 濃汁牛丸, 麻辣牛丸, 台灣燕餃, 娃娃菜, 足8吋長蟹棒, 海蝦, 花枝滑等….. 全部都好新鮮, 蜆肉仲要係無沙。必點鮮魚片, 超級嫩滑, 又無骨, 聽店員講係黑魚片嚟呀! 就咁睇火鍋配料都有14種, 丸類都有十幾種, 多款海鮮

我哋仲有叫咗好多配料, 帆立貝, 炸魚皮牛, 手工白菜豬肉餃, 黑松露芝士豬肉餃,台灣鴨血, 花枝丸, 墨魚春卷, 濃汁牛丸, 麻辣牛丸, 台灣燕餃, 娃娃菜, 足8吋長蟹棒, 海蝦, 花枝滑等….. 全部都好新鮮, 蜆肉仲要係無沙。必點鮮魚片, 超級嫩滑, 又無骨, 聽店員講係黑魚片嚟呀! 就咁睇火鍋配料都有14種, 丸類都有十幾種, 多款海鮮, 自家製手工餃, 炸物, 麵類, 蔬菜。18種飲品任飲, 包括各款台式特飲。

呢度食物質素超級好, 我哋食得好滿足, 臨走前要食返個雪糕甜品先, 有Dreyers及Haagen-Dazs, 以佢無可以無限時、食物高質黎講, $388真係超級抵食, 下次要encore。

2023-02-03 148 瀏覽
農曆新年去完親戚屋企拜年,經過見到呢度開咗『小鍋霸』一於入去打邊爐😋我哋叫咗398元美國Prime Grade 極上牛頸脊套餐,湯底我叫咗養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋,個湯底超濃,仲好多配料,啲雞仲好大件😍即刻裝起兩碗湯,飲完先再打邊爐,個湯好滋潤,仲好好飲😋極上牛頸脊非常好食😍牛肉味好濃又唔太肥👍🏻呢度打邊爐嘅食物非常多選擇,又新鮮又好食,我最鐘意嘅係爆汁牛丸和流心芝士牛丸😋海鮮有蝦🦐和大大隻嘅蜆,2樣海鮮都好鮮甜😋菜類有唐生菜🥬羽衣甘藍和油麥菜,啲菜非常新鮮又翠綠又香甜又好味👍🏻呢個係骨炸魚皮,超級香脆超級好食😋叫咗幾轉極上牛頸脊都係咁靚咁好食😋醬料區飲品有好多選擇😍我哋叫咗水蜜桃紅茶和冬瓜茶,好濃好好飲🥰打完邊爐每人有一盒Mõvenpick雪糕😻呢到裝修好靚😻座位好寬敞舒適,啲牛非常好食,湯底超正,非常推介大家嚟打邊爐😘

即刻裝起兩碗湯,飲完先再打邊爐,個湯好滋潤,仲好好飲😋

極上牛頸脊非常好食😍牛肉味好濃又唔太肥👍🏻

海鮮有蝦🦐和大大隻嘅蜆,2樣海鮮都好鮮甜😋

呢個係骨炸魚皮,超級香脆超級好食😋

叫咗幾轉極上牛頸脊都係咁靚咁好食😋

醬料區

飲品有好多選擇😍我哋叫咗水蜜桃紅茶和冬瓜茶,好濃好好飲🥰

打完邊爐每人有一盒Mõvenpick雪糕😻

2023-01-26