好掛住台灣夜市丫🙈鹽酥雞,炸大腸,炸魷魚,滷肉飯,豬大腸米線,冬瓜茶…諗起都流晒口水🤤前幾日係尖沙咀行街,係The One附近見到大大個肥仔logo「小胖台灣便當」二話不說,拉埋老公上去食!餐廳環境幾闊落,乾淨舒適。佢哋仲有積分換領系統,我哋仲即時拎咗迎新優惠,升級優惠 (咁岩5月又係我嘅生日月,仲有9折優惠添丫!)📍 @chubbybento.hk🍱 三杯蜜汁烤雞排便當👉🏻雞排外皮薄脆香口👉🏻配埋三杯蜜汁,鹹鹹甜甜,好台灣嘅感覺🍱台灣鐵路大排骨便當👉🏻配菜好多👉🏻口感好豐富🍱 九層炸大腸👉🏻外面炸到好酥脆👉🏻咬落去層次分明👉🏻唔會好油膩🥤珍珠奶茶👉🏻茶味好出👉🏻珍珠偏淋🥤芙香蘋果茶👉🏻好清新,滿滿嘅蘋果味🌟小胖便當PARTY外賣團餐優惠🌟-便當套餐$62起買得愈多, 就會折得愈多🤩60個起 8折40個起 85折20個起 9折溫馨提示:團餐需於2天前預訂📍 小胖台灣便當 尖沙咀加連威老道21A-21B號德立大廈地舖及1樓#探店 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #台式 #多樣化美味 #台式夜市小食 #尖沙咀樓上舖 #假日悠閑 #拍拖好去處 #chill #香港媽媽 #blogger #吃

餐廳環境幾闊落,乾淨舒適。

📍 @chubbybento.hk

🍱 三杯蜜汁烤雞排便當
👉🏻雞排外皮薄脆香口
👉🏻配埋三杯蜜汁,鹹鹹甜甜,好台灣嘅感覺

🍱台灣鐵路大排骨便當

🥤珍珠奶茶
👉🏻茶味好出
👉🏻珍珠偏淋

🥤芙香蘋果茶
👉🏻好清新,滿滿嘅蘋果味

🌟小胖便當PARTY外賣團餐優惠🌟
-便當套餐$62起
買得愈多, 就會折得愈多🤩
60個起 8折
40個起 85折
20個起 9折
溫馨提示:團餐需於2天前預訂

📍 小胖台灣便當
尖沙咀加連威老道21A-21B號德立大廈地舖及1樓

#探店 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #台式 #多樣化美味 #台式夜市小食 #尖沙咀樓上舖 #假日悠閑 #拍拖好去處 #chill #香港媽媽 #blogger #吃喝玩樂 #foodie
4天前 0 瀏覽
🍱✨ 在尖沙咀發現一間超浪漫的台灣便當餐廳!最近推出的二人套餐($149)簡直是情侶/好友約會的完美選擇!靜謐的環境,兩人一齊share便當配菜,台式飲品碰杯,滿滿台灣風味的幸福感🥂💖🍗 鹽酥大雞腿便當:外脆內軟,一刀切開肉汁爆出,超Juicy!比手掌還大的雞腿,吃得大滿足!
🍖 鐵路大排骨便當:醬油香濃,入口鬆軟,啖啖肉,配上貢丸、粟米、粉絲等豐富配菜,超滿足!
🥟 小食-酥炸大腸:彈牙多汁,油脂甘香,一咬難忘!
🥤 兩杯台式飲品,清爽解膩,吃完像被幸福塞滿

🥟 小食-酥炸大腸:彈牙多汁,油脂甘香,一咬難忘!

🥤 兩杯台式飲品,清爽解膩,吃完像被幸福塞滿
2025-05-22 0 瀏覽
跟朋友相約 到一所連鎖台式便當餐廳。 看到前面的顧客使用他們家的app, 才知道他們有一個食多優惠越多計劃。對於尖咀返工的打工仔的確一流。繼上次吃過台灣滷肉飯,今次要一嘗台式經典料理士林鹽酥大雞腿便當和台灣鐡路大排骨便當。除了便當顏色令人食指大動外,雞脾炸得好酥脆,加埋其他配菜,很開胃。其次朋友的台灣鐡路大排骨便當,包含入味的滷蛋,不太咸,配撘粟米和葱花,小菜 顏色吸引。至於飲品 珍奶不能走掉 還有養生的柑橘特飲。餐廳2層,是次吃晚餐,人流不多,確實是相聚好地方臨近7,8月 也許近暑假,活動多。店員分享他們有個小胖PARTRY 外賣團餐優惠 便當套餐HKD 62起買多折多 需要2日前訂喔60個UP > 8折40個UP>85折20個UP>9折#多樣化美味#台式夜市小食等等襯托主題 聞說它有自家app食迎新優惠, 升級優惠預付卡有賞

至於飲品 珍奶不能走掉 還有養生的柑橘特飲。
餐廳2層,是次吃晚餐,人流不多,確實是相聚好地方

臨近7,8月 也許近暑假,活動多。
買多折多 需要2日前訂喔
60個UP > 8折
40個UP>85折
20個UP>9折

#多樣化美味#台式夜市小食等等襯托主題

聞說它有自家app食
迎新優惠, 升級優惠
預付卡有賞
台灣鐡路大排骨便當
士林鹽酥大雞腿便當
台灣鐡路大排骨便當
士林鹽酥大雞腿便當
2025-05-20 0 瀏覽
平時去尖沙咀都會去厚福街覓食,但今次同朋友亂行見到「小胖台灣便當」被餐單吸引下,就走上樓梯看過究竟。起初以為係買外賣食品的地方,原來有堂食位置。環境感覺像快餐店,不過有職員送上用餐。我同朋友點咗三杯蜜汁燒雞扒便當同台灣鐵路大排骨便當,同埋大家都叫咗杯熱飲柑橘檸檬。仲下載咗佢哋嘅Apps領取迎新小食,換領咗懷念鹽酥雞。整體感覺性價比超高,因為覺得食物好味道,特別係鹽酥雞、便當入邊入味嘅粉絲同埋烤雞扒,我連雞皮都食埋。因為啲皮比較薄。同埋便當嘅份量比較多,連我平時胃口嘅朋友都食唔晒。因為便當入邊有菜、粉絲、粟米同半隻蛋。最後,每份便當都跟一杯飲品,冇諗過熱飲都比較大杯,飲埋杯嘢飲已經超級飽。有機會經開尖沙咀,我都想嚟試多次試吓其他嘅產品。#DiscoverMore in TST
起初以為係買外賣食品的地方,原來有堂食位置。
環境感覺像快餐店,不過有職員送上用餐。
仲下載咗佢哋嘅Apps領取迎新小食,換領咗懷念鹽酥雞。
有機會經開尖沙咀,我都想嚟試多次試吓其他嘅產品。
#DiscoverMore in TST
三杯蜜汁烤雞扒便當
2025-05-19
5 分鐘 (堂食)
三杯蜜汁烤雞扒便當
  • 懷念鹽酥雞
  • 台灣鐵路大排骨便當
2025-05-19 0 瀏覽
➲ 尖沙咀 小胖台灣便當尖沙咀台式便當|厚切雞髀x爆汁鹽酥雞|台灣控各款台式地道便當,神還原台灣當地口味。➳ 台灣鐵路大排骨便當 + 南部滷肉排骨厚達1.5cm卻燉得鬆化不柴,滷汁甜鹹平衡帶淡淡八角香。追加「南部滷肉」,自製台式滷肉飯!肥瘦黃金比例的手切滷肉,膠質黏度完勝。時令配菜,西蘭花、炒粉絲、紅蘿蔔、滷水蛋,增添便當層次。 ➳ 士林鹽酥大雞腿便當 + 南部滷肉飯巨型雞髀,雞髀比手掌仲大,脆皮鎖汁。外皮炸至薄酥脆度,咬下瞬間「咔嚓」聲ASMR感滿分!肉質嫩滑多汁,撒上椒鹽粉,搭配南部滷肉飯的油脂香,邪惡度爆表。➳ 夜市炸魷魚魷魚片裹薄粉現炸,外酥內彈牙不韌,關鍵在於炸九層塔葉提香!蘸特調辣醬,鹹香中帶微辣,Q彈海味炸彈。 ➳ 珍珠奶茶熬煮珍珠,Q彈帶焦糖香,奶茶茶底選用錫蘭紅茶,甜度建議「半糖」平衡茶韻。➳ 梔子花綠茶花香療癒系。梔子花與綠茶冷泡8小時,入口先迎花香,尾韻回甘帶蜜香,食炸物後飲用瞬間解膩。 無論開 party 定公司搞活動,小胖便當 PARTY 外賣團餐優惠,提早預訂,買得越多,折得越多。親臨門市或 Whatsapp 預訂,方便又快捷。海報隱藏福利:下載「小胖

➲ 尖沙咀 小胖台灣便當

尖沙咀台式便當|厚切雞髀x爆汁鹽酥雞|台灣控

各款台式地道便當,神還原台灣當地口味。

➳ 台灣鐵路大排骨便當 + 南部滷肉

➳ 士林鹽酥大雞腿便當 + 南部滷肉飯

➳ 夜市炸魷魚

➳ 珍珠奶茶

➳ 梔子花綠茶

海報隱藏福利:下載「小胖會員App」:新會員即送鹽酥雞、生日折扣優惠、儲積分換優惠卷,仲可以充值電子預付卡,儲積分之餘仲享回贈。

2025-05-19 0 瀏覽
✨三杯蜜汁烤雞排便當配有粉絲(呢個好好食❗️)、貢丸、菜、滷蛋(入味👍🏻)、小棠菜、粟米粒👈🏻雞扒係好入味➕厚切🐓外皮焦香,肉質嫩滑細緻,特制三杯蜜汁嘅加入令到佢整體係鹹中帶甜~唔想食炸嘢 選呢個都係健康嘅選擇😋.✨士林鹽酥大雞腿手工湯麵大雞腿大大舊‼️咬落外脆內嫩,肉質都係嫩滑而juicy,鹹鹹地咁🐓而手工湯麵係好掛湯汁🍜🍜.✨夜市炸魷魚呢個幾惹味‼️外皮非常酥脆 好有椒鹽香,內裡Q彈🦑.餐飲✨茉香蘋果茶:好有蘋果香,清清地 唔會太甜又幾解膩
✨三杯蜜汁烤雞排便當
✨士林鹽酥大雞腿手工湯麵
✨夜市炸魷魚
呢個幾惹味‼️外皮非常酥脆 好有椒鹽香,內裡Q彈🦑
餐飲✨茉香蘋果茶:好有蘋果香,清清地 唔會太甜又幾解膩
剛下班後,我約了表姐在尖沙咀的小胖台灣便當,這裡真是我們的最佳中間點!地點非常方便,旺中帶靜,就在The One商場對面,讓我們可以享受一個輕鬆的二人世界。本店的便當和小食選擇多樣,每次來都有新驚喜。特別是酥炸和風牛蒡條,外層金黃酥脆,內裡的自然甘甜讓我一試成主顧。這次我決定留著下次帶老公來,因為店內的會員優惠實在吸引——有一種幸福,叫一起變胖,還可以積分、生日享9折,簡直無法抗拒!我點了冷泡茶系列的芙香蘋果茶,香氣四溢,清甜可口,讓我忍不住想帶幾樽回公司。表姐則選擇了珍珠冬瓜茶,可以少冰或選擇要或不要珍珠,真是一個滿足各種需求的好選擇。餐具的包裝也太可愛了,連表姐都讚不絕口!晚餐時,我們分享了梅香脆地瓜,甜中帶著軟糯的口感,讓我們的分享時光特別甜蜜。此外,這間店還有升級優惠($20券),促使我想再帶老公來。更別提我可以向朋友們提議小胖便當的團餐優惠:- 便當套餐$62起,買得越多折扣越多: - 60個起8折 - 40個起85折 - 20個起9折溫馨提示:團餐需於2天前預訂。總之,小胖台灣便當不僅美味,還是聚會的好選擇,下次一定要再來!

- 便當套餐$62起,買得越多折扣越多:
- 60個起8折
- 40個起85折
- 20個起9折

溫馨提示:團餐需於2天前預訂。

• 梅香脆地瓜
2025-05-05 0 瀏覽
之前同朋友去尖沙嘴松本清行街,見到附近有呢間台灣野,上到去見都有唔少人,於是就決定去試佢啲便當同小食~台灣鐵路大排骨便當排骨炸得算唔錯,層皮唔會太厚,亦都幾入味。呢個便當仲有少少粉絲同好多配菜包括滷蛋、粟米、蘿蔔、西蘭花同小棠菜,大大碗撈埋汁同飯食好豐富紅燒牛頰肉便當牛頰肉炆得好霖好入味,而且汁份量都好多。而配菜同大排骨便當果啲差唔多咁豐富,而且多左木耳。夜市炸魷魚呢兜炸魷魚絕對係今餐最值得叫嘅一個小食,炸皮唔厚,鹹得黎啱啱好,魷魚新鮮而且咬落唔會太韌飲品 - 百香Q果綠茶、珍珠奶茶 兩杯飲品都叫左微甜,甜度啱啱好。百香Q果綠茶入面d Q果好彈牙,而珍珠奶茶茶味好出,好啱我地口味我地等緊野食時見到餐牌先知原來佢地搞緊優惠,有個 party外賣團餐優惠 好似幾抵咁,仲有個咩小胖會員app,話食得多就儲得愈多積分,又有迎新/升級優惠,哎呀,早知整左先入黎食 唯有之後再仔細睇再研究下~

台灣鐵路大排骨便當

紅燒牛頰肉便當

夜市炸魷魚

飲品 - 百香Q果綠茶、珍珠奶茶

唯有之後再仔細睇再研究下~

2025-04-24 0 瀏覽
🔶🔷🔶台灣菜平靚正首選 $70唔洗有套餐🔷🔶🔷⬇️睇內文食評同地址啦⬇️。相信大家都同意香港食野愈黎愈貴,所以一d平靚正嘅餐廳通常都會好多人食,呢排我又發掘多一間呢一類餐廳,又平又好味。餐廳係正The One對面馬路,上一層樓梯,佔地全層,係一間台灣菜。紅燒牛頰肉便當($68)便當有飲品送,唔加錢就會係冷泡茶,加少少錢只係$6已經可以轉台式飲品,我就揀左珍珠奶茶,平時出面飲一杯都要40幾蚊啦。牛頰肉炆到淋一淋,有少少似肉燥,不過牛肉就梗加有肉味同口感,配菜仲有粉絲、粟米,一盒便當有多種口感。五味醬拌茄子($16)加$16就有小食,我就揀左醬拌茄子,份量都唔細。三杯蜜汁烤雞扒($62)塊雞扒又厚又大塊,食落仲要幾juicy,配菜有蛋有台灣腸,份量其實多到我都食唔曬。📍小胖台灣便當 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道21A-21B號德立大廈地舖及1樓

🔶🔷🔶台灣菜平靚正首選 $70唔洗有套餐🔷🔶🔷

⬇️睇內文食評同地址啦⬇️

紅燒牛頰肉便當($68)

五味醬拌茄子($16)
加$16就有小食,我就揀左醬拌茄子,份量都唔細

三杯蜜汁烤雞扒($62)

📍小胖台灣便當 (尖沙咀)
2025-04-16
2025-04-01 232 瀏覽
其實食外賣便當都可以有儀式感獨立包裝餐具乾淨企理衛生即使係用外賣兜裝住都不失精緻感一盤營養滿滿有菜有蛋仲配台灣腸同肉丸勾起對夜市小食嘅回憶飯唔會過多汁整淋曬本身豬柳麻辣調味已經好夠味仲有經典台式料理三杯雞同埋其他美味選擇芙香蘋果茶坊間冷泡茶之中好少有哩個味飲落有蘋果汁感覺質地比較清爽微甜做到香港人要求飲落真係唔係好甜個珍珠唔會好粉刈包唔係好多地方有得食內含咸酸菜、半隻蛋、洋蔥青瓜熱度充足包又香甜咁豐富嘅小食絕對可以當正餐食
其實食外賣便當都可以有儀式感

微甜做到香港人要求
飲落真係唔係好甜
個珍珠唔會好粉

刈包唔係好多地方有得食
內含咸酸菜、半隻蛋、洋蔥青瓜
熱度充足包又香甜
咁豐富嘅小食
絕對可以當正餐食
2025-03-20 192 瀏覽
尖沙咀嘅小胖台灣便當好高質又抵食,好多不同口味、仲有小飲、台式飲品🥤🥢麻辣微辣豬柳便當🥢台灣鐵路大排骨便當呢度便當整得幾好,炸物唔太油膩,較香口,仲有粟米、菜等,好飽肚🦑夜市炸魷魚超香脆,有台灣的味道🧋珍珠奶茶台灣嘢必飲,茶味奶味均勻💛百香Q果綠茶要咗少甜,顯得茶味百香果味更出,好飲解渴🚩小胖台灣便當 (德立大廈) (尖沙咀) @chubbybento.hk 📍尖沙咀加連威老道21A-21B號德立大廈地舖及1樓

🥢麻辣微辣豬柳便當
🥢台灣鐵路大排骨便當

🦑夜市炸魷魚
超香脆,有台灣的味道

🧋珍珠奶茶
台灣嘢必飲,茶味奶味均勻

💛百香Q果綠茶
要咗少甜,顯得茶味百香果味更出,好飲解渴

📍尖沙咀加連威老道21A-21B號德立大廈地舖及1樓
2025-03-17 185 瀏覽
《抵食台式便當🍱》———————————————#小胖台灣便當 🇹🇼 -呢間台式小店真係好方便,位於尖沙咀市中心,而且餐廳環境非常舒適,坐低感覺好放鬆😎 便當性價比都好高,飽肚又抵食💰-🍱 士林鹽酥大雞腿便當雞腿外皮炸得金黃酥脆,裏面嘅肉質鮮嫩多汁,味道非常入味,搭配嘅米飯都好香滑,米飯吸收咗雞腿嘅醬汁,真係好好味🤤-🍱 台灣鐵路大排骨便當大排骨肉質鮮嫩,醬汁濃郁,淋上去嘅醬汁唔會遮住肉味,旁邊仲有啲青菜、粟米、青瓜、粉絲同魯蛋,平衡咗整個便當嘅味道,唔會覺得膩😍-🦑 夜市炸魷魚除了便當之外,我仲試咗小食夜市炸魷魚,魷魚肉質彈牙,炸得啱啱好唔油膩~-飲品方面,我嗌咗珍珠冬瓜茶同珍珠奶茶🧋珍珠冬瓜茶清新可口,唔會太甜,珍珠奶茶奶香濃郁,珍珠嚼落去彈牙,口感非常好👍🏻-⭐ 參考價錢︰士林鹽酥大雞腿便當:$74台灣鐵路大排骨便當:$74夜市炸魷魚:$42-🍌 抵deal 指數:7/10
《抵食台式便當🍱》
夜市炸魷魚:$42
🍌 抵deal 指數:7/10
2025-03-11
2025-03-13 148 瀏覽
🍱台灣鐵路大排骨便當入味嘅肉軟軟地既排骨配上滷蛋,粟米等多款嘅配菜,最鍾意食到幾款配菜,口感豐富🍱椒麻微辣豬柳便當呢個惹味d,有個麻辣汁味,好食百香果q果綠茶 同 珍珠奶茶味道都正常梅香脆地瓜 酸酸甜甜,相當好食外表炸到好脆,酸酸地,入面就係甜蕃薯🍠,令人一口接一口見到佢個小胖會員App 好正!新會員可享受迎新優惠,有個鹽酥雞飯送!每次食飯可以累積積分,換各種折扣優惠券如果成日食,最抵係玩埋預付卡回贈增值預付卡的金額越多,回贈的比例也越高。
🍱台灣鐵路大排骨便當

🍱椒麻微辣豬柳便當
呢個惹味d,有個麻辣汁味,好食
百香果q果綠茶 同 珍珠奶茶味道都正常

梅香脆地瓜 酸酸甜甜,相當好食
外表炸到好脆,酸酸地,入面就係甜蕃薯🍠,令人一口接一口

每次食飯可以累積積分,換各種折扣優惠券
如果成日食,最抵係玩埋預付卡回贈
增值預付卡的金額越多,回贈的比例也越高。
2025-03-12 126 瀏覽
呢間樓上自助式台灣便當店,令你重拾喺台灣食便當嘅味道~樓上舖店面尚算大,有足夠位置, 喺門口點餐後就搵位坐低.三杯蜜汁烤雞扒湯麵甜甜辣辣的,好有驚喜。雞扒煎香脆皮,肉質鮮嫩,湯頭幾濃味,仲有肉燥附送。梅香脆地瓜炸得香脆,梅粉甘香,熱辣辣,軟綿綿🤤唔好唔記得download埋小胖會員app即時攞迎新優惠。每食一餐就有得儲分,食多獎多。仲提供不同折扣嘅優惠券,預先增值仲有回贈添~佢哋仲會不定時推出限定便當系列 /冷泡茶系列 / 手搖茶系列等等,幾時去都有驚喜呀^_^

梅香脆地瓜炸得香脆,梅粉甘香,熱辣辣,軟綿綿🤤

2025-03-07 228 瀏覽
想食輕便嘅台灣食品,小胖台灣便當都係一個唔錯嘅選擇!我之前都食過兩三次,鍾意佢哋嘅便當套餐夠曬平靚正!台灣便當套餐都有好幾個選擇,我哋今次就揀咗兩個飯餐!包主食 + 時令配菜 + 冷泡茶 或 熱飲🌟台灣鐵路大排骨$68配懷舊古早熱冬瓜茶🌟台灣古早味烤豬肉$62配冷泡茶芙香蘋果茶再加一個地道小吃🌟麻辣鴨血$42整體嚟講,套餐算份量十足,肉同埋飯嘅比例都好足夠,飲品都夠曬大杯!六十幾蚊,一個餐已經包埋嘢飲,而且味道又唔錯,絕對系快餐嘅好選擇!
想食輕便嘅台灣食品,小胖台灣便當都係一個唔錯嘅選擇!
我之前都食過兩三次,鍾意佢哋嘅便當套餐夠曬平靚正!

台灣便當套餐都有好幾個選擇,我哋今次就揀咗兩個飯餐!
包主食 + 時令配菜 + 冷泡茶 或 熱飲

🌟台灣鐵路大排骨$68