香脆吉列日本蠔,超好味!好出色!👏👏去小烏龜幫襯多數係食意粉,今晚食完羅勒牛柳絲意粉想試下小食,炸雞翼已食過👍十幾年冇食過蠔就試下,新鮮即叫即炸吉列日本蠔好快上碟,肉質鮮甜又滑溜蠔味濃充滿油香唔覺油膩!炸得啱啱好金黃鬆脆,睇見就好想即刻食,炸粉配得好夾,食落口好鬆化,點微辣茄汁超惹味,食完想再食$18 有3隻超級抵食,以後起碼要嗌多兩碟,12隻都唔夠老闆好細心上枱時特別提我小心熱街坊人情味加分!
香脆吉列日本蠔,超好味!好出色!
👏👏

$18 有3隻超級抵食,以後起碼要嗌多兩碟
,12隻都唔夠
老闆好細心上枱時特別提我小心熱
街坊人情味加分!

即叫即炸吉列蠔
2021-03-24
即叫即炸吉列蠔
  • 即炸吉列蠔
2020-11-08 434 瀏覽
附近街坊,早前食過佢的蕃茄湯,今次見佢個menu有蕃茄以外的選擇,就一於試下。叫左個卡邦尼意粉,意粉好creamy,芝士味濃,真係好夠味。豬扒意粉,有驚喜。食到一半先記得影相。估唔到意粉有香草炒的,好香。豬扒入味冇雪味,肉質夠淋,煎得剛剛好,唔係平時茶餐廳的質素。意粉麪質因為係炒的,所以有硬炒少少的質感。唔錯唔錯。下次可以試吓漢堡同其他食物。不過由於小店,加上繁忙時間oreder比較多,堂食的話會有油煙味。不過尚可接受。

下次可以試吓漢堡同其他食物。

豬扒意粉
卡邦尼意粉
2020-11-07
卡邦尼意粉
2020-11-04 199 瀏覽
好味burger,足料,漢堡厚厚的,味道啱啱好,個包亦有烘過的!意粉亦不錯,即點即做,新鮮熱辣!抵食,小店經營入店前會量體温及提供消毒潔手液,員工禮貌有禮,下次會再幫襯

入店前會量體温及提供消毒潔手液,員工禮貌有禮,下次會再幫襯
烤菇burger  +  脆薯角
2020-11-04
烤菇burger  +  脆薯角
  • burger
我係附近街坊,荃景圍為美食沙漠,係人都知,餐廳唔多。有日經過見到呢間餐廳,食過有返咁上下,綜合所有體驗:1. 意粉偏硬,有別於一般餐廳。第一次食真係以為食緊硬麵,食咗一兩啖又唔好意思問staff換過,算,大家過嚟搵意粉食記得叫軟啲。2. 意粉應該要係西式,但偏偏有好多冬菇片。我知道呢間餐廳有做番茄湯生意,但大佬呀你哋有冇見過主流西式餐廳碟野有幾塊冬菇片?2.1 廚師刀工了得,切野真係切得又細又薄。食過咁多次意粉,真係唔點食得出其他餸嘅質感, 食過香蒜彩椒鴨胸意粉,以上所有食材都係切得超細超薄, 首先鴨胸冇咗佢應有嘅質感應有嘅厚度,其次其他餸都係又細冇又冇咬口,感覺淨係食到意粉。3. 我食過佢嘅扒類套餐,跟薯菜同飲品。但,個套餐真係令我好surprise,surprise 在我以為會有薯條,但點知佢係比薯塊(啲菜冇問題)即係話,個白色碟上面,淨係有嗰排扒,1塊薯塊(三角形,細細的)同埋少少菜。咁樣就賣你50-70蚊。抵唔抵見人見志,但我唔覺得抵。4. 佢哋最新出左嘅漢堡包系列,我食咗佢嘅芝士牛堡跟薯角同罐裝汽水。成個體驗係咁,啲麵包我覺得正常, 漢堡都有應有嘅厚度,抵讚。但,漢堡我淨係食
我係附近街坊,荃景圍為美食沙漠,係人都知,餐廳唔多。
有日經過見到呢間餐廳,食過有返咁上下,綜合所有體驗:
4. 佢哋最新出左嘅漢堡包系列,我食咗佢嘅芝士牛堡跟薯角同罐裝汽水。成個體驗係咁,啲麵包我覺得正常, 漢堡都有應有嘅厚度,抵讚。但,漢堡我淨係食到鹹味,佢本身嘅鮮味都冇;另外我懷疑廚師整嘅薯角落鹽落得唔均勻,一般廚師會將炸好嘅薯角擺落個鐵竇,再落少少鹽,最後就係不停郁個鐵竇務求令到每舊薯角都有鹽味。而家我食到嘅係:部份薯角好淡, 部份薯角好鹹(你會容易睇得到啲薯角表面邊啲有好多鹽,邊啲好少鹽)
所以,就算呢間餐廳價格有幾平(or 貴)我唔係幾推薦大家食。到最後究竟抵唔抵食好唔好食, 真係要你哋當自己做試伏器試吓裏面嘅嘢食。
2020-09-29
2020-09-20 170 瀏覽
行過無意中發現這間食店,見主打蕃茄湯系列,好似幾健康,自己又係「蕃茄控」,所以入去試下。叫了個蕃茄湯螺絲粉配香煎雞扒,想試下小食,但沒有主意,店主就推介了吉列炸蠔及咖喱薯餅。蕃茄湯螺絲粉用的湯底是濃濃的真、鮮蕃茄,有別於出面用很重的味精來刺激味蕾。不自覺食食下就把整個湯也飲清。而配的雞扒就非常大件,有很香的香草味,又不會很油膩。 而最要推介的是吉列炸蠔,很有鮮味,又帶淡淡的海水味,細問店主之下,原來是來自日本的,怪不得這麼好味!另外,要讚一讚店員很細心,提供了兩款醬汁作點炸蠔食,一款是茄汁帶少少辣,另一款是沙律醬。試過2款醬汁後各有風味,不錯不錯!這間食店很用心製作食物,食材又真材實料,店員服務態度良好,真心推介。

2020-09-19
下午茶
  • 吉列炸蠔、蕃茄湯系列
2020-09-20 75 瀏覽
琴日去荃灣行街兼探望朋友,落雨天,塞車塞耐咗,搞到有D肚餓。喺朋友家附近見到一間餐廳,感覺幾乾淨企理,再睇下個餐牌,啱口味,唔係食開D茶記,有混合cafe+自家製feel,即刻入去坐低,叫咗個拿破崙帶子意粉, 個意粉賣相唔錯,意粉夠彈牙,份量足之餘材料一D都唔慳,尤其帶子,真係無諗過會有咁多粒,整體味道幾好,食到飽飽,滿足店家招呼周到,不時加水,疫情期間辛苦了,畀個like佢,可以again!

喺朋友家附近見到一間餐廳,感覺幾乾淨企理
,再睇下個餐牌,啱口味
,食到飽飽,滿足

店家招呼周到,不時加水,疫情期間辛苦了,畀個like佢
,可以again!
拿破崙帶子意粉
2020-09-19
拿破崙帶子意粉
2020-05-27 196 瀏覽
第一次光顧,好有驚喜。佢用蕃茄淆成湯底,湯底非常濃郁。可以配意粉螺絲粉都算幾多選擇。配料可以揀嘅,就更加多。。有魚腐雞翼豬扒等。可以配合唔同人嘅需要一碗都大碗,所以,女士來講都好夠食有時真係唔夠飽仲可以加小食小食價錢尚算合理,同埋都好味,款式算多除此之外,仲有炒意粉,卡邦尼意粉等。。對於湯意粉無興趣的,亦可以考慮呢類型。飲品要加錢,可以揀飲咩。餐廳內位置闊落,坐位舒服,唔會有好迫的感覺。燈光亦光猛,感覺舒服
第一次光顧,好有驚喜。

佢用蕃茄淆成湯底,湯底非常濃郁。
可以配意粉螺絲粉都算幾多選擇。

一碗都大碗,所以,女士來講都好夠食
有時真係唔夠飽仲可以加小食
小食價錢尚算合理,同埋都好味,款式算多

飲品要加錢,可以揀飲咩。

絕對可以推舉Little Turtle 為荃景圍最健康好味同經濟之選!係荃灣區少有同類食店唔想食咁重口味 最近係這間食店嘅常客,今晚第一次試E4 滑蛋蕃茄湯腐皮魚卷螺絲粉,$32 加凍檸茶走甜 $5, 特別要求廚師將魚卷烚煮,蕃茄湯香濃郁,加上滑蛋,野菌,香草,非常健康夠營養唔會太清淡,冇味精,一個人份量夠飽肚男女侍應服務有禮,非常貼心招呼周到餐廳乾淨. 以後一定繼續幫襯😄😁這食店嘅的蕃茄湯鮮牛肉螺絲粉亦都相當美味, 最受歡迎係香草雞扒。
係荃灣區少有同類食店
唔想食咁重口味 最近係這間食店嘅常客,
唔會太清淡,冇味精,一個人份量夠飽肚
男女侍應服務有禮,非常貼心招呼周到
餐廳乾淨. 以後一定繼續幫襯😄😁
蕃茄湯滑蛋腐皮魚卷螺絲粉
2020-04-28
蕃茄湯滑蛋腐皮魚卷螺絲粉
2020-03-20 144 瀏覽
荃灣中心住宅區, 實在是比較難經營小店。今日突訪, 竟然有驚喜, 蕃茄迷絕對要試!羅未湯底夠濃郁,炒蛋又有牛油香,小食炸得好味。我試過咁多蕃茄面產品,呢間一定上榜。為支持小店,會回頭再食。蕃茄湯底好夠味, 食得出新鮮唔係假茄味。食完覺得好清新好健康。因為地區偏住宅唔係旺區,所以第一次為餐廳寫食評, 希望有多啲人留意, 呢個時勢要留住真材實料蕃茄味湯底店係大家既大好選擇。 唯一問題係店裡面抽風系統差, 出食店後全身頭髮都有油煩味
荃灣中心住宅區, 實在是比較難經營小店。
今日突訪, 竟然有驚喜, 蕃茄迷絕對要試!
羅未湯底夠濃郁,炒蛋又有牛油香,小食炸得好味。
我試過咁多蕃茄面產品,呢間一定上榜。
為支持小店,會回頭再食。
蕃茄湯底好夠味, 食得出新鮮唔係假茄味。
食完覺得好清新好健康。
唯一問題係店裡面抽風系統差, 出食店後全身頭髮都有油煩味
2020-03-03
2020-03-08 121 瀏覽
雖然住喺附近,但都有啲遲先黎食haha。舖頭雖然細細,但都幾光猛衛生,職員都幾熱心,但我嫌太多職員,多過客人數量。一路食野既時候,都有人企喺你附近望住你咁,其實都幾影響。我嗰陣係星期六中午去食,桌面有menu寫住E加一個數字,都揀好叫邊個餐時,佢先話因為今日係星期六,所以平日午餐menu唔適用… 要用晚餐menu lol 晚餐menu貴成10幾20蚊,材料又唔同,所以又要再揀過。我覺得佢可以安排得好啲。最後揀左個香草雞扒,咁就唔怕熱氣。一上菜時,幾香喎,份量適中,我覺得男仔夜晚未必夠飽。個雞佢切好曬一片片,唔怕食得麻煩,而且又幾香同好食!佢側邊仲有個滑蛋,滑蛋配蕃茄一流。湯底都唔錯,酸酸甜甜,有蕃茄蓉喺入面,唔係味精湯。我覺得野食質素唔錯,亦都衛生。但略貴,份量對大食少少既人黎講未必夠喔!期望有改進,希望可以變做食堂。

2019-12-30 258 瀏覽
食店環境光猛整潔,用具十分乾淨,叉同匙羹抹得超乾淨,連一啲手指模印都冇,真係好難得。用高級既杯黎沖野飲,睇落好高級,。食物方面,番茄湯濃郁,還有香味十足既野菌作配菜,滑蛋堅滑,吾似出面果啲"老"蛋,而成个番茄湯完全冇味精,食左冇好口渴既感覺,真係忍吾住將成个湯飲晒😋。 炸物脆口,尤其好食係炸蠔,炸蝦,吉列魚柳,雞翼同炸雲吞。 特別推介係午餐肉同鴨胸,超好食😋😋雖然地點偏遠,但店主誠意款待,服務質素一流👍👍

雖然地點偏遠,但店主誠意款待,服務質素一流👍👍
  • 小食炸雲吞
  • 小食炸蝦
  • 小食炸蠔
  • 午餐肉滑蛋番茄湯粉
  • 黑椒鴨胸滑蛋番茄湯粉
2019-12-29 110 瀏覽
今次我是首次幫襯這食店,我叫了「魚柳滑蛋番茄濃湯飯」、「鴨胸蕃茄濃湯飯」、「牛肉滑蛋蕃茄濃湯長通粉」、「午餐肉番茄濃湯濃湯拉麵」,這店用真材實料做的湯底「特濃蕃茄湯」,喜歡飲番茄湯的人必定要試下,我仔仔就連飯、餸和湯都全部食清光,我本人喜歡厚切午餐肉、蘑菇和炒蛋,都非常合我口味,食材新鮮;環境非常清潔,餐具非常衛生及高級,就連不鏽鋼匙羹及义,都沒有手指見到,可惜在荃灣否則我會每星期食一次或以上。廚師、收錢員、侍應各員工都非常有禮貌、笑容親切,給你有回家的感覺。
2019-12-28
  • 鴨胸番茄滑蛋濃湯
  • 牛肉滑蛋番茄濃湯
  • 魚柳滑蛋番茄濃湯
2019-12-26 118 瀏覽
新開的店,主打蕃茄濃湯加滑蛋。其實蕃茄濃湯是羅宋湯,和我認知的蕃茄濃湯有出入。但味道還可以,香甜的。至於滑蛋,其實有點過熟。望店家繼續努力。通粉,有al dente的口感。店員服務殷勤。
新開的店,主打蕃茄濃湯加滑蛋。

至於滑蛋,其實有點過熟。望店家繼續努力。

通粉,有al dente的口感。

店員服務殷勤。

2019-12-15 116 瀏覽
一個人的午餐,在荃灣中心試試新開標榜番茄濃湯的餐廳。叫左吉列魚柳番茄濃湯長通粉。吉列魚柳是即炸的,夠熱夠脆又唔腥。d雜菇雖然是配菜,但好有蒜香味,睇黎下次要試野菌番茄濃湯那個粉。值得再食個菇 個湯底真係好有番茄味,而且真係食到茄肉,算係真材實料。不過杯柚子蜜就冇乜料到,太少柚子了,唯有當佢行清淡路線啦。
一個人的午餐,在荃灣中心試試新開標榜番茄濃湯的餐廳。

個湯底真係好有番茄味,而且真係食到茄肉,算係真材實料。
不過杯柚子蜜就冇乜料到,太少柚子了,唯有當佢行清淡路線啦。