2023-08-04 129 瀏覽
店員好好,我地3人叫左個2人套餐,問店員我哋夠唔夠食,佢話夠晒有餘,不斷叫我地唔洗再叫,最後我地真係有食剩野🤣炸雞好食,芝士粉&醬甜甜地其他食物一般般食到差不多時候,已經催埋單了
炸雞好食,芝士粉&醬甜甜地
其他食物一般般
食到差不多時候,已經催埋單了
2023-04-03
第一次寫食評,係因為有一間餐廳係可以難食到咁,食到個人會好嬲,希望大家見到呢個食評,唔好再有人入去中伏。其實啲嘢食份量好大,但係真係好難食,係咁夾硬食,真係搞唔掂,都食淨好多嘢。石鍋鰻魚炒飯,完全冇味,要問佢再拎辣醬同泡菜撈過去,鰻魚肉少到搵放大鏡先搵到,但個飯上枱係好夠熱既。炸雞combo 入面有三舊甜辣炸雞,食到最後個舊先見到入面係唔熟嘅。同埋個酥脆蘑菇雞翼上枱係暖暖地,個質感係淋pat pat。板燒烤肉combo,份量係唔錯,食食吓個口黐到有條頭髮🤢🤢🤢其實員工嘅服務態度真係OK唔錯既,有禮貌。但係啲嘢食真係唔掂,好難食。永遠以後都唔會再入去呢間餐廳。

其實員工嘅服務態度真係OK唔錯既,有禮貌。

但係啲嘢食真係唔掂,好難食。
永遠以後都唔會再入去呢間餐廳。
2023-06-20 161 瀏覽
呢間餐廳真係好令人失望,食物質素同口感都唔夠水準。一入去已經感覺唔係韓國菜館,而係一間普通嘅港式餐廳。嗰啲Like都唔知係點嚟嘅,但係味道真係令人大失所望。喺呢間餐廳叫咗兩樣野,第一樣係牛肉石鍋飯,已經係非常難食到嘅程度,仲有甜蛋,味道非常唔夾,唔知做咩野。第二樣係拉絲芝士BB豬肋骨伴泡菜炒飯,豬肋骨肉質勁肥,痴肉,泡菜炒飯就完全冇泡菜味同辣味,仲有個汁勁伏,真係嚇死人。總括嚟講,呢間餐廳唔值得一試,食物質素低劣,唔符合韓國菜嘅風格,令人大失所望,仲要有加1。建議大家唔好浪費時間同金錢喺呢度食飯,去其他韓國菜館搵食啦!

2023-06-20
2023-06-16 152 瀏覽
警世: 千祈唔好去呢間餐廳‼️肚餓同男朋友求其入左呢間餐廳食個下午茶,叫左個泡菜黑豚肉鍋飯餐($48)加個小食(辛辣小杯年糕)($10)同吉列豬扒拼盤($46)。講下個小食,年糕既味道仲衰過711叮叮年糕,難食到我食左1啖就成碟再冇郁過,咁就$10,自己去買個叮叮年糕都冇咁嬲🙂我自己食飯速度每次都係男朋友食完要等我10分鐘𠴱隻慢。我食完成個飯,男朋友個餐都仲未到!!! 最後到左,男朋友一攞塊豬扒放入口,喂!凍既??仲有啲生…即刻同個店員講,然後佢攞啲豬扒入返廚房炸多左陣….🥲?(圖為已再炸過既豬)…仲有個薯條,講真食完先覺得M記薯條原來係咁好食🥹奉勸大家…冇咩事真係唔好入去呢間餐廳ಥ_ಥ
警世: 千祈唔好去呢間餐廳‼️

奉勸大家…冇咩事真係唔好入去呢間餐廳ಥ_ಥ

2023-06-16
下午茶
2023-05-29 161 瀏覽
食物種類非常多,無論是主菜、小食、甜品都包羅萬有,食幾次都不會覺得悶炸雞又脆又熱,而且價錢不會好像外面的韓國店那麼貴,算是CP值幾高其他食物可以說是沒有記憶點,如果諗唔到食咩,又想平平哋搞掂,都不失為一個好選擇嘅佢嘅午餐、下午茶套餐都幾抵幾個朋友去叫幾款食物share都唔貴不過以衛生和用餐體驗而言,觀塘分店都遠勝大圍店,大圍店的員工有些太生手,休息時又除鞋將腳放在椅子上,令人完全冇胃口,見到都想即刻走 男的是這樣,女的也是,真係太倒胃口,完全不顧顧客感受……

佢嘅午餐、下午茶套餐都幾抵
幾個朋友去叫幾款食物share都唔貴

男的是這樣,女的也是,真係太倒胃口,完全不顧顧客感受……

2023-05-06 162 瀏覽
可能係店主考慮到疫情之後大家都肥咗,專登幫各位減肥😂。有無加過價我唔敢講,但應該無減過價。88蚊食個比手板大小小嘅餅,係咪比去其他地方食健康好多呢!ps. 有得做埋運動,打咗三隻蚊。😓

ps. 有得做埋運動,打咗三隻蚊。😓
2023-05-06
  • 芝士海鮮菜餅
2023-05-03 180 瀏覽
今次已經係第二次食呢間韓式餐廳,上一次感覺唔錯。環境算舒適,服務態度良好。同大圍站大約5分鐘距離,而且餐廳位於大街,一D都唔難搵。等候時間唔使10分鐘。本身想揀一個主食再隨便揀D小食。但服務員極力推薦二人套餐,最終揀左五菜一甜品既二人套餐。每款都值得打卡,喜歡韓式食物既朋友可以一試。豉油蝦配糖心蛋,醬汁配蝦好味👍🏻,口感新鮮。香芒炸雞沙律,蔬菜新鮮爽口,食落開胃。年糕炸雞半份,唔好睇只係得四件,件件都差唔多有手掌甘大,一定夠飽。牛肉鍋,湯底稍嫌清淡,牛肉相比炸雞表現冇咁出色。鰻魚飯,紫菜配上鰻魚飯味道新鮮,個人非常喜歡。二人套餐再配兩個飲品,人均約$250。每一道餸菜都好好,尤其是炸雞分量真係比心目中多好多。二人套餐份量簡直夠三人食。下次再食真係要預備好個胃。

每款都值得打卡,喜歡韓式食物既朋友可以一試。

豉油蝦配糖心蛋,醬汁配蝦好味👍🏻,口感新鮮。

香芒炸雞沙律,蔬菜新鮮爽口,食落開胃。

牛肉鍋,湯底稍嫌清淡,牛肉相比炸雞表現冇咁出色。

鰻魚飯,紫菜配上鰻魚飯味道新鮮,個人非常喜歡。

2023-04-15 141 瀏覽
係大圍附近游完水想食野補充體力,路過見到餐牌啲野食都幾吸引,自己同朋友本身又鍾意食韓國野,就一齊入咗去試下!泡菜豬肉炒粉絲 $108整體都幾好食,份量又足。但可能炒得唔夠耐,碗底有少少湯汁,但味道都ok! 辣炒豬肉食石鍋飯 $98食落有驚喜泡菜豬肉嘅份量好多,撈埋啲飯又甜又辣,食落好開胃。旁邊仲有啲黃瓜拌飯, 可以解油膩, 而且同個飯好match, 多咗層次感。 可惜今次得兩個人去食,淨係試咗兩樣主菜,下次仲想試多啲野

泡菜豬肉炒粉絲 $108

辣炒豬肉食石鍋飯 $98
食落有驚喜

可惜今次得兩個人去食,淨係試咗兩樣主菜,下次仲想試多啲野
2023-04-14
  • 辣炒豬肉食石鍋飯
2023-04-15 100 瀏覽
比較唔同韓式餐廳,呢間啲食物好足份量,好味又抵食泡菜肥牛炒粉絲 $108份量好足, 但覺得味道一般。可能炒得唔夠耐, 有少少湯汁係底。但整體味道ok辣炒豬肉蓋飯 $98食落有驚喜,而且價錢都幾抵。因為自己唔食得辣所以嗌咗少辣, 味道啱啱好。
比較唔同韓式餐廳,呢間啲食物好足份量,好味又抵食

泡菜肥牛炒粉絲 $108

辣炒豬肉蓋飯 $98

食落有驚喜,而且價錢都幾抵
。因為自己唔食得辣所以嗌咗少辣, 味道啱啱好。
2023-04-07 98 瀏覽
門店貌似韓店,不斷播韓國MV,食物完全不是韓式,炸雞🍗大件似麥記,無雞肉味炸醬無味個汁多到浸住啲雞,但雞肉juicy;薄餅中式薄餅加幾件泡菜和幾隻無味蝦;炒飯啲豬肋骨同甜酸豬仔骨差不多,服務唔好提啦⋯⋯
2023-03-25 117 瀏覽
人生第一次飲到啲咁嘅湯,完全冇泡菜味,又唔辣、唔酸,仲要得少少泡菜,食落係有泡菜味,湯就唔知係咩湯咯…叫個lunch外賣又唔係特別平,俾咗百幾蚊蝕俾你都一肚氣,食完都唔知自已食咗啲咩
外賣送餐
2023-03-23 149 瀏覽
今日同朋友聚餐,想食韓國菜,佢就揀咗依間餐廳,佢話之前喺觀塘食過超級好食,今次就試吓其他分店,由於好肚餓,所以淨係影咗兩張食物相😂😂冇影到炸雞,味道就正正常常幾惹味,不過炸雞就可以再嫩滑啲,但係整體都唔差。有影既海鮮菜餅,餅底比較薄同埋脆口,海鮮就好足料,不過就比較淡口味,食唔到濃味嘅可以食依個。另外再叫咗個甜品,糯米糍3.6牛奶乳雪花冰,好似個個都叫,跟大隊叫😂,牛奶味係幾重,糯米糍或者冰都係正正常常。整體嚟講係幾抵食既。
2023-03-17
今日同朋友去咗大圍呢邊做嘢😆,原來屯馬綫過去都係三個站👍🏻👍🏻 試咗呢間韓式餐廳,餐牌好多款式!最緊要係我想食飯,朋友想食甜品,一間餐廳搞掂晒!.環境方面,寬敞闊落👍🏻響大街好容易搵到!.炸紫菜卷紫菜卷炸得好酥脆,紫菜入邊包住粉絲,外脆入面彈牙!.香燒牛扒蕃茄湯烏冬蕃茄湯底味道濃郁🍅🍅午餐仲可以用優惠價加配小食,我就叫咗芝士炸雞😚.爐板燒布朗尼🍫推介甜品!我同朋友一見到就想試試,上枱時,果然冇失望,佢嘅賣相好精緻,因為一路燒緊鐵板嘅關係,布朗尼熱辣辣,雪糕凍冰冰,仲有少少溶緊落嚟,一口白色一口黑色放入口,真係好正!.芒果窩夫🧇芒果好甜😎 配窩夫和雪糕無得輸!.午餐包咗飲品😚 叫咗杯咖啡☕️完美😎
今日同朋友去咗大圍呢邊做嘢😆,
原來屯馬綫過去都係三個站👍🏻👍🏻
試咗呢間韓式餐廳,餐牌好多款式!
最緊要係我想食飯,朋友想食甜品
一間餐廳搞掂晒!

環境方面,寬敞闊落👍🏻響大街好容易搵到!

炸紫菜卷
紫菜卷炸得好酥脆,紫菜入邊包住粉絲,外脆入面彈牙!

香燒牛扒蕃茄湯烏冬
蕃茄湯底味道濃郁🍅🍅
午餐仲可以用優惠價加配小食,
我就叫咗芝士炸雞😚

爐板燒布朗尼🍫
推介甜品!我同朋友一見到就想試試,
上枱時,果然冇失望,佢嘅賣相好精緻,

芒果窩夫🧇
芒果好甜😎 配窩夫和雪糕無得輸!

午餐包咗飲品😚 叫咗杯咖啡☕️完美😎
2023-03-15
個盤上到嚟仲係熱辣辣,而且上邊都有好多嚿豬肋骨,非常足料。佢用甜辣醬汁🌶提前醃過,所以每一啖都好香,◕‿◕軟腍,而且入味。.而表面都有好多融化咗的芝士🧀同埋薯蓉粟米,原來排骨仲🦴可以卷埋啲cheese一齊食,化身牌芝士排骨。.多重變化嘅食法, ✺◟(∗❛ัᴗ❛ั∗)◞✺真係令人耳目一新!吃起身排骨好香,加上咗惹味嘅泡菜,炒飯辣辣地,👍更加唔會覺得膩。.板燒烤肉 combo(🇺🇸特選美國牛板腱&牛小排),原來哩度,🥩仲可可以自己烤肉。啲肉都好新鮮,搭配埋一碗飯最好不過。

位於大圍的小火焰餐廳,一直都是人氣之選,目前已有樂富,觀塘的店,今次來到有不少高質食店的大圍,光顧後發現不會和附近的小店比下去。環境上,餐廳的大壁畫好容認真店內不停地播放韓國音樂,節拍強勁,電話落單很方便。價錢平,份量足。裡面也有不少的美食可介紹🔹溶岩芝士炸雞🔹望上去有點像嘉多娜的名物法式布甸包,卻是必食之選,可以將炸雞放上溶岩芝士點,重可以食那個幾脆的法包,我地一班人食都唔怕唔夠飽。🔹板燒烤肉Combo🔹板燒牛肉份量勁足,配上酸甜開胃的鮮菠蘿,就不會只食肉咁Dry, 加上三種醬可選擇,必點。🔹牛肉石鍋飯🔹充滿飯焦的牛肉飯,材料有生雞蛋,生牛肉,酸瓜,木耳絲,青瓜,蘿蔔絲,泡菜,店員會幫你撈匀,等2分鐘可食,建議落韓式辣醬會更美味。🔹芒果布朗尼3.6牛乳雪糕🔹這裡的芒果非常新鮮,腍,配合上硬的朱古力布朗尼,一硬一軟,對比度大,甜品控一定滿意😄。🔹青蘋果熱情果梳打🔹這個賣相就好似係不死的經典打卡飲品,感覺就是爽,而且呢種擺法讓混合的味道逐漸增加,越飲越爽。🔹北寄貝水冷麵🔹配上蘿蔔味湯底的北寄貝水冷麵,份量十足,隨著天氣漸熱,新鮮冰爽的水冷麵為必點前菜。🔹冰梅蕃茄沙律🔹蕃茄都是用有機種植蕃

環境上,餐廳的大壁畫好容認真
裡面也有不少的美食可介紹

🔹溶岩芝士炸雞🔹

🔹板燒烤肉Combo🔹

🔹牛肉石鍋飯🔹

🔹芒果布朗尼3.6牛乳雪糕🔹

🔹青蘋果熱情果梳打🔹

🔹北寄貝水冷麵🔹

🔹冰梅蕃茄沙律🔹

蕃茄都是用有機種植蕃茄,加上冰梅漿,會是一個很好的開胃前菜
板燒烤肉combo
北寄貝水冷麵