2023-12-13 739 瀏覽
抵食自助午餐美食琳琅滿目,包羅萬有適合多人聚餐一進門口,便看到客人在排隊,湊近一看才知道他們在等拿燒肉和鹹豬手。職員會切出你指定的份量,放到你的碟上。桌子上擺放了芥末醬、燒汁等醬汁,供客人拿取。自助午餐的美食選擇豐富,可以任食海鮮、小菜、點心和甜品等食物,款式甚至比某些大型酒店的自助餐更多樣。點心區有燒賣、蝦餃、牛肉球、排骨、叉燒包、榴槤包、小籠包等點心,每款點心都是一人份量,放置在一個小蒸籠裏。點心的餡料十足,像蝦餃裏的蝦肉十分大隻,口感彈牙。最特別的是榴槤包,包子的皮是金黃色的,裏面的榴槤蓉香味四溢,令人回味無窮。蒸籠旁有杏汁燉豬肺湯,湯呈奶白色,味道清甜,豬肺味甘而爽口。燉湯很受客人歡迎,所以要早點去拿。小菜區這裏可以吃到風沙雞、炸池魚、薯仔牛柳粒、茄汁大蝦、川味雞煲等中式小菜,風沙雞吃起來很香脆,而且滿口蒜香;薯仔牛柳粒醬汁惹味,很夠鑊氣;茄汁大蝦啖啖肉,十分入味。海鮮區海鮮的種類豐富,一應俱全,螺、蜆、蟹和蝦都可以吃到,而且非常新鮮。車車仔麵區可選擇豬紅、豬皮、牛肚、雞翼尖等材料,以及拉麵、米粉等麵底。小食區有炸薯餅、炸雞翼、腸粉、碗仔翅等地道小食。冷盤區有涼伴皮蛋、沙津、水
抵食自助午餐
美食琳琅滿目,包羅萬有
適合多人聚餐

點心區

小菜區

海鮮區

車仔麵區

小食區
有炸薯餅、炸雞翼、腸粉、碗仔翅等地道小食。

冷盤區
有涼伴皮蛋、沙津、水果等食物。

甜品
有MÖVENPICK雪糕、Mega雪糕批、泡芙、鬆餅等甜點。

飲品區
有龍眼蜜、冷泡茶、蘆薈雪梨等消滯飲品。
朋友搬咗去洪水橋,今晚入去探佢順便一齊食晚飯,佢屋企附近新開咗間中菜館,門口有好大隻蟹,好吸晴!餐廳地方寬敞,佔地面積廣,設室外位置,秋冬涼涼地坐戶外別有一番風味,更設VIP房,人多可以BOOK間房,舒舒服服食飯之餘仲可以唱K、打麻雀。而且仲有免費泊車,岩哂揸車人士~餐前小食有兩款: 泰式鳳爪、椒鹽花生,大推椒鹽花生,濃濃椒香味,帶點辣勁又香脆,佐酒一流!Shake Shake 豬手仔豬手皮脆肉嫩,即叫即炸,熱辣辣上枱香噴噴!附有紙袋、炸蒜、辣椒粉等,等客人可以自製Shake Shake 豬手仔,夠哂創新!Shake完之後豬手沾滿香料,鹹香又惹味!椒鹽鮮魷我地加錢轉咗黃金製法,先將鮮魷炸一炸,再沾上鹹蛋黃醬,香脆可口夠哂邪惡!!鮮魷爽脆彈牙,外層咸香又夠脆,正啊!花甲花膠清遠雞煲原煲上可以保持熱度,味道仲好香濃添~花膠煮至軟滑好厚身,花甲新鮮清甜,大大隻好肥美!特別選用清遠雞件,啖啖肉,雞味濃郁,肉質仲好嫩滑添~大肚婆炒飯即係薑粒、叉燒粒、蝦粒、菜粒、蔥花炒飯,飯粒炒至粒粒分明,好有鑊氣!薑粒切得好幼細,蝦粒又夠彈牙,炒飯入口香氣飄逸,令人齒頰留香!小洪坊小炒火鍋海鮮飯店地址:元朗青山

Shake Shake 豬手仔

椒鹽鮮魷

花甲花膠清遠雞煲

大肚婆炒飯

小洪坊小炒火鍋海鮮飯店
地址:元朗青山公路洪水橋段
2023-11-16
想食鑊氣小炒,又想坐得舒服,可以成班朋友慢慢食慢慢傾吓計,呢間小洪坊小炒火鍋海鮮飯店就岩哂我地🌟位於元朗青山公路洪水橋段,門口設免費泊車,真係夠哂方便👍🏻餐廳環境寬敞舒適,枱同枱之間有一定距離,加上座位闊落、企理整潔,空間感十足😎店員仲好熱情咁介紹VIP房,裝潢別緻之餘仲有得打麻雀、唱K,好適合一大班朋友黎食飯🥳餐前小食🔹泰式鳳爪口感爽脆,味道酸辣刺激,好開胃🔹椒鹽花生鮮香酥脆又唔膩,仲好有咬口。🔹Shake Shake 豬手仔燒至外皮金黃酥脆,食落卜卜脆,好香口!內裡肉質保持嫩滑,一大啖咬落去肉汁四濺好JUICY,一啲都唔乾柴~最特別之處係配咗個紙袋、辣粉、炸蒜等,可以自行加入紙袋再Shake,增添香氣同時豐富層次,好惹味!🔹黃金椒鹽鮮魷咸香又脆口,入口鬆脆得黎又鮮香味濃,魷魚爽脆有嚼勁,好有大排檔風味~🔹花甲花膠清遠雞煲雞煲足料好豐盛,有大隻又飽滿既花甲,香甜無沙好新鮮;花膠大隻好厚身,啖啖膠質豐富,食落好軟滑;選用上等清遠雞,雞味濃郁香醇、肉質鮮美!特別一讚原煲上,令到全程都可以KEEP住熱辣辣,食落更滋味!🔹大肚婆炒飯見到個名咁得意就叫黎試吓,原來有齊薑粒、菜粒、叉燒粒、蝦粒,

餐前小食
🔹泰式鳳爪
口感爽脆,味道酸辣刺激,好開胃

🔹椒鹽花生
鮮香酥脆又唔膩,仲好有咬口。

🔹Shake Shake 豬手仔

🔹黃金椒鹽鮮魷

🔹花甲花膠清遠雞煲

🔹大肚婆炒飯
見到個名咁得意就叫黎試吓,原來有齊薑粒、菜粒、叉燒粒、蝦粒,再加入蔥花同炒,炒飯粒粒分明、鑊氣足,清香撲鼻而來,鬆香分明唔黏糊,好高質!

小洪坊小炒火鍋海鮮飯店✨
📍元朗青山公路洪水橋段
2023-11-20
2023-10-26 507 瀏覽
小洪坊小炒火鍋海鮮飯店法國生蠔 鮮嫩多汁,充滿濃郁的海鮮香氣,並且帶有海水鹹味。搭配一點新鮮檸檬汁,可以提升蠔肉的鮮味。青瓜芥末墨魚沙律口感清新,墨魚彈牙新鮮,搭配脆爽的青瓜和芥末醬,具備有不同的層次感。Shake Shake 豬手仔餐廳的其中一項招牌菜,豬手外脆內嫩,搭配著炸蒜等香料,放入紙袋中搖勻, 每一件豬手上面都均勻地沾滿香料,非常惹味,搭配啤酒一流。金湯酸菜魚魚肉夠鮮嫩, 湯底的酸菜與花椒的麻香非常惹味。 如果可以的話,用呢個湯底來打邊爐火鍋就不得了。飛天肉絲炒麵另一項餐廳的招牌菜, 一上枱時,賣相非常吸引,打卡一流。最後想一讚餐廳環境,枱與枱之間夠闊落,坐得非常舒服,而且亦都可以方便揸車的朋友,門外有泊車服務, 加上侍應們亦都非常友善,會主動推介時令菜式,亦會因應了解你的口味作出合適的推介。 而且菜式種類真的十分之多元化,經過今次的初次體驗,期待下一次再去試另外不同的菜式。
小洪坊小炒火鍋海鮮飯店

法國生蠔

青瓜芥末墨魚沙律

Shake Shake 豬手仔

飛天肉絲炒麵

另一項餐廳的招牌菜, 一上枱時,賣相非常吸引,打卡一流。

洗完車搵地方醫肚 經過門口就見到好誇張好大隻蟹🦀😂門口免費泊車 岩晒我地~✿ 潮式炸蠔餅 $138 ✿好大塊蠔餅🦪蠔好大隻 份量好多 每一啖都食到蠔肉炸粉岩岩好唔厚 金黃鬆脆😋✿ 鹹魚煎肉餅配豬仔包 $38/件 ✿鹹魚煎肉餅就食過 配豬仔包依個配搭真係未試過😂煎香肉餅 啖啖鹹香 連埋青瓜洋蔥中和鹹魚既濃味再放上半個蒜香豬仔包 真係好特別🤩✿ 金湯酸菜魚 $368 ✿一上菜就嚇親 個盤大到😂成盤滿滿既魚 份量真係超多🤓金湯唔油膩 微辣唔嗆喉即使我地冇叫白飯都一口接一口清晒🫢✿ 梅菜菜心蒸豆腐 $98 ✿用豆腐墊底 放上菜心 淋上煮過既豉油菜心真係好爽脆🥬豆腐係下面索晒d豉油 好嫩滑 真係滑到筷子夾唔住🥢Feel到依間餐廳好用心經營啤酒即使只嗌一支都會比冰桶🍻餐廳裝潢光猛企理仲有包廂可以一大班人唱K打牌🎤🀄好岩一家大細或者一大班friend黎喔👍🏻👍🏻
洗完車搵地方醫肚 經過門口就見到好誇張好大隻蟹🦀😂
門口免費泊車 岩晒我地~
潮式炸蠔餅

潮式炸蠔餅
鹹魚煎肉餅配豬仔包
梅菜菜心蒸豆腐
2023-10-23 256 瀏覽
揸車遠遠見到這隻大紅蟹光管招牌,店內有超多免費車位,由於時間尚早,侍應殷勤招呼我們隨意在酒家內參觀有多間VlP房和包廂,都各有特色,之後的餐前小食酥炸魚皮花生和泰式無骨鳳爪,都很醒胃,我們叫了四個小菜,包括啫啫蝦乾芥蘭、啤酒桑拿焗鱔、海味小炒王和黃金椒鹽鮮魷,全都很惹味,尤其那個啤酒桑拿焗鱔,創意十足,首次食不是豉椒或砵酒焗鱔,而是啤酒焗,味道特別之餘,也很吸晴打咭。餐後更送超勁薑汁味的番薯糖水,簡直是完美的飯局。回頭率極高。

2023-10-22
聽朋友介紹此區新開一間超豪裝好食的園林酒家,今天沿青山公路入洪水橋段,大大隻長腳蟹招牌極易相認,未到晚市時間,酒家内的露天免費停車場已泊滿名車,甫下車,果然看見店內裝潢極之新派,且分為多個主題佈置區,尤其私人廳房更有電鵲枱及卡拉OK,大夥人定必可盡興。說回菜式首上枱的小炒皇鑊氣十足,之後幾個小菜也頗滿意,尤其那個黃金鮮魷,雖然好有罪惡感,但咸蛋黃實在超吸引,而啫啫蝦醬介蘭,也食不停口,特別要提那個啤酒桑拿焗鱔賣相一流。整體極滿意,下次會拉大隊來試包廂。

2023-10-22
-揸車人士幾方便,門口就有得泊車,食完飯出去比停車場同事蓋印就可以免費泊車。-有幾間房,有D可以唱K打麻雀。-大排檔來講,裝潢新淨,舒服,光猛,冷氣充足。法國生蠔 聖天尼2級🦪鮮甜新鮮,叫了2隻淺嚐,雖然叫了2隻但都比足茄汁檸檬青瓜芥末墨魚沙津🦑青瓜爽脆加埋芥末醬好開胃墨魚本身係白烚,睇起來好似白雪雪沒什麼味道但應該佢係用新鮮墨魚,沒有雪味的,墨魚彈牙但易咬開,加埋小小芥末醬提鮮,開胃之選Shakeshake豬手仔🐷本身睇個樣好似硬硬地SHAKE完已經好香,聞起來好有避風塘feel然後咬入口好軟滑,外皮好香口,真係估佢唔到,加埋小小蒜同埋辣椒一齊食覺得呢個送係今晚既MVP金湯酸菜魚🐟我見同事沒有問我辣度所以我都估到口味老少咸兒入面好多配料 木耳 萵苣 等等酸味適中, 辣度都適中,湯都好味,可以飲埋飛天肉絲炒麵🪽造型100分, 打卡必須有我一開始以為係入面有D野支撐點知原來真係麵就做到呢個樣子好強 好夠脆口 個汁都足夠食入去唔會太乾 nice.ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ )
-揸車人士幾方便,門口就有得泊車,
食完飯出去比停車場同事蓋印就可以免費泊車。

-有幾間房,有D可以唱K打麻雀。
-大排檔來講,裝潢新淨,舒服,光猛,冷氣充足。

法國生蠔 聖天尼2級🦪
鮮甜新鮮,叫了2隻淺嚐,
雖然叫了2隻但都比足茄汁檸檬

青瓜芥末墨魚沙津🦑
青瓜爽脆加埋芥末醬好開胃
墨魚本身係白烚,睇起來好似白雪雪沒什麼味道
但應該佢係用新鮮墨魚,沒有雪味的,
墨魚彈牙但易咬開,加埋小小芥末醬提鮮,
開胃之選

Shakeshake豬手仔🐷
本身睇個樣好似硬硬地
SHAKE完已經好香,聞起來好有避風塘feel
然後咬入口好軟滑,外皮好香口,
真係估佢唔到,加埋小小蒜同埋辣椒一齊食
覺得呢個送係今晚既MVP

金湯酸菜魚🐟
我見同事沒有問我辣度
所以我都估到口味老少咸兒
入面好多配料 木耳 萵苣 等等
酸味適中, 辣度都適中,
湯都好味,可以飲埋

飛天肉絲炒麵🪽
造型100分, 打卡必須有
我一開始以為係入面有D野支撐
點知原來真係麵就做到呢個樣子
好強 好夠脆口 個汁都足夠
食入去唔會太乾 nice.ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ )
  • shakeshake  豬手仔
2023-10-10 973 瀏覽
由天水圍坐輕鐵好快就黎到#小洪坊, 打風前晚餐, 感恩🙏坐底之後,即刻先黎左普洱, 同埋前菜小食 餐前小食: 鳳爪好新鮮,每一口都能夠感受到鳳爪嘅滋味同口感,還有脆皮花生炸得甘香可口。必食: 敗家仔炒飯鑊氣火喉足🔥用左較上等食材: 瑤柱, 鮮蝦, 青口等, 每一口都有家的溫暖, 香味絕對出色, 口感豐富, 份量充足, 味道好而不會咸, 亦不會乾身. 引到隔離枱都忍唔住問職員係邊款炒飯, 嗌埋一份創新: 西瓜花甲先食涼拌的肥大飽滿花甲,醬料非常多,微辣醒神,非常新鮮而且好味,底下西瓜可以中和味道,非常絕配。好好味: 薯仔牛柳粒牛柳襯托薯仔粒,每一塊都夠火喉,好熟好淋,肉質鮮美,薯仔清甜,完美。必食: 拔絲黑豚咕嚕肉甜酸味調較得非常好, 開胃醒神, 而且肉質鮮甜美味, 愈食愈想食.啫啫蝦乾芥蘭煲仔一開蓋, 香味濃郁, 蝦乾唔係啲好細既蝦乾, 係好大好大條既蝦乾, 好好咬, 芥蘭唔會太腍, 蝦乾配上芥蘭好滋味
由天水圍坐輕鐵好快就黎到#小洪坊, 打風前晚餐, 感恩🙏

必食: 敗家仔炒飯鑊氣火喉足🔥

創新: 西瓜花甲

好好味: 薯仔牛柳粒

必食: 拔絲黑豚咕嚕肉
啫啫蝦乾芥蘭

2023-10-07
  • 拔絲黑豚咕嚕肉
2023-10-09 268 瀏覽
洪水橋新開佐一間餐廳, 叫小洪坊小炒火鍋海鮮飯店, 裝修好靚呀, 地方又闊落, 洪水橋輕鐵站落車就見到離遠有個大大既小洪坊招牌, 地點算好易搵見到餐牌好多都想試下, 不過今次得兩個人, 下次一定搵一大班人黎食, 可以再嗌多啲, 茶位兩人$36, 我地揀佐普洱, 前菜小食係涼拌鳳爪: 酸酸甜甜好開胃, 花生:一食就停唔到口, 兩款我都好鍾意食.西瓜花甲: 真係人生第一次見, 超得意, 第一層係滿滿的芫茜, 芫茜控表示滿足, 第二層係好大粒既花甲, 第三層係西瓜, 落佐好多好香既辣椒油, 無諗過西瓜可以咁整, 職員話先食花甲再食西瓜, 味道又真係好夾, 西瓜好鮮甜好好好味, 唔知係咪自已種呢, 好鍾意呢道咁有創意既菜式.拔絲黑豚咕嚕肉: 基本上每次食飯都會嗌既一道菜, 亦係好考功夫既一道菜, 呢度用既係黑豚, 比起普通豬肉好食好多, 配埋好新鮮既菠蘿, 無得輸蜜椒薯仔牛柳粒: 一上菜已經聞到香到不得了, 好鍾意食薯仔, 都好鍾意食牛柳粒, 呢道菜有齋晒兩樣, 雙重享受, 薯仔炒得好入味, 牛柳粒嫩口彈牙, 一下子食晒成碟餸, 真係好好食啫啫蝦乾芥蘭: 蝦乾超大隻, 好足料, 芥蘭青綠新鮮,

, 好鍾意呢道咁有創意既菜式.

拔絲黑豚咕嚕肉

蜜椒薯仔牛柳粒

啫啫蝦乾芥蘭: 蝦乾超大隻, 好足料, 芥蘭青綠新鮮, 用煲裝住, 食到最後都仲keep到個溫度

啫啫蝦乾時菜 芥蘭

敗家仔炒飯: 好搞笑個名, 因為用佐好多蝦, 瑤柱等等比較貴既食材炒, 所以叫敗家仔炒飯, 見到仲有個菜式叫大肚婆炒婆, 就係落佐好多薑絲等比較暖身既食材炒, 炒飯炒得幾乾身香口, 粒粒分別, 不過個份量比起出面起碼多一倍, 真係好大碟飯, 適合一大班人食.
敗家仔炒飯
2023-10-08
拔絲黑豚咕嚕肉
蜜椒薯仔牛柳粒
啫啫蝦乾時菜 芥蘭
敗家仔炒飯
2023-10-09 297 瀏覽
小洪坊小炒火鍋海鮮飯店 (元朗)元朗青山公路洪水橋段餐前小食:鳳爪:這道鳳爪真是口感鮮嫩,每一口都充滿了鳳爪的豐富滋味。湯汁入口即化,帶著微辣和香料的香氣,讓人回味無窮。脆皮花生:這個脆皮花生真是令人垂涎欲滴的開胃小點心!花生經過炸製,外層金黃酥脆,每一口都彷彿咬下去就能品味到花生的濃郁香氣和獨特口感。其鹹香味道讓人無法抗拒,非常適合作為開胃小食。西瓜花甲:這個西瓜花甲絕對是一個驚艷的組合!新鮮的花甲質感鮮嫩多汁,與甜蜜的西瓜完美結合,帶來清新的口感和意想不到的美味。絕對是一道讓人驚喜且開胃的小吃。薯仔牛柳粒:這個薯仔牛柳粒絕對是一個絕佳的搭配!嫩滑的牛柳和外皮酥脆的薯仔粒相得益彰,每一口都能品味到牛肉的鮮嫩口感和薯仔的香脆口感。這種完美結合絕對值得一試,帶來融合的美食體驗。妃子笑:這個妃子笑非常有趣又美味!內部充滿了脆米蝦膠和墨魚膠的流心芝士,一咬下去就會爆出濃郁的芝士味道。搭配外層的脆脆外皮,絕對是一個令人愉悅的小吃選擇。Shake Shake豬手:這個Shake Shake豬手絕對是一個獨特的美食體驗!豬手經過辣粉和蒜頭的炸製,然後靠自己撈食,每一口都能品味到辣粉的香辣味道和蒜頭
小洪坊小炒火鍋海鮮飯店 (元朗)
元朗青山公路洪水橋段

餐前小食:

Shake Shake豬手:這個Shake Shake豬手絕對是一個獨特的美食體驗!豬手經過辣粉和蒜頭的炸製,然後靠自己撈食,每一口都能品味到辣粉的香辣味道和蒜頭的香氣。這種別樹一格的小吃絕對令人難以抗拒,帶來無比的惹味和趣味。

桑拿焗鱔:這個桑拿焗鱔絕對是一種特別烹飪方式!利用熱石能量和加入啤酒進行焗烤,使鱔魚肉質更加鮮嫩多汁。口感與啤酒的麥香相得益彰,絕對是一道美味的創意料理。

希望以上的食評能夠滿足您的味蕾,享受美食的樂趣!記得去餐廳時多嘗試幾種小吃,並分享您的心得和感受!
2023-10-04 245 瀏覽
小洪坊小炒火鍋海鮮飯店 (元朗)元朗青山公路洪水橋段今日同男朋友嚟咗一間超級有特色嘅中菜館,好光猛,坐得好歡堂舒適,服務周到。餐前小食鳳爪鮮嫩彈牙,每一口都能夠感受到鳳爪嘅滋味同口感。湯汁入味,帶有微辣同濃郁嘅香料香氣,令人回味無窮。脆皮花生呢個脆皮花生絕對係一個開胃嘅小食!花生經過炸至脆脆香口,每一口都能夠享受到花生嘅香氣同口感。鹹香味道令人停不住手,非常適合作為開胃小食。西瓜花甲意想不到嘅組合!新鮮嘅花甲肉質鮮美,結合上甜蜜嘅西瓜,帶嚟一種清新嘅口感同味道。絕對係一個讓人驚喜同開胃嘅小吃。薯仔牛柳粒呢個薯仔牛柳粒真係一個絕配!嫩滑嘅安格斯牛柳同炸至金黃酥脆嘅薯仔粒,每一口都能夠感受到牛肉嘅鮮嫩同薯仔嘅香脆口感。一種融合嘅美味體驗,絕對值得一試。妃子笑真係有趣又美味!脆米蝦膠同墨魚膠釀入流心芝士,一咬之下就會爆出濃郁嘅芝士味道。配合上脆脆嘅外皮,真係一個讓人愉悅嘅小吃選擇。Shake Shake豬手獨特嘅美食體驗!豬手經過辣粉炸蒜裹覆,然後靠自己撈食,每一口都能夠感受到辣粉嘅香辣味道同蒜嘅香氣。非常惹味同有趣,絕對係一個引人入勝嘅小吃。桑拿焗鱔特別嘅烹飪方式!利用熱石能量同加入啤酒,
小洪坊小炒火鍋海鮮飯店 (元朗)
元朗青山公路洪水橋段

餐前小食
鳳爪

脆皮花生

薯仔牛柳粒

妃子笑

Shake Shake豬手

桑拿焗鱔
特別嘅烹飪方式!利用熱石能量同加入啤酒,焗熟鱔魚,令鱔魚嘅肉質更加鮮嫩多汁。口感結合上啤酒嘅麥香,絕對係一道美味嘅創意料理。
2023-10-02 237 瀏覽
今日同幾位朋友一齊去洪水橋食飯,好開心搵到一間餐廳方便泊車,環境又好嘅好餐廳,名叫「小洪坊小炒火鍋海鮮飯」。我哋叫咗一啲有特色嘅菜式!服務方面,服務員好細心款待我哋,服務態度好好。環境方面,餐廳好寬敞,座位舒適,氣氛非常好。我哋點咗幾款特色菜,包括「妃子笑」、「霸王辣子雞」、「特色豬手」,仲有「飛天麵」。妃子笑好似荔枝咁,味道鮮甜多汁;特色豬手則是肉質鮮嫩多汁,味道香濃;飛天麵煮得剛剛好,麵條彈牙好吃。霸王辣子雞辣辣香口,咬下去麻辣鮮香,真係開胃。最特別嘅係熱石溫泉鱔魚,鱔魚肉質鮮嫩,搭配熱石燒烤,口感更加獨特。另外仲有冰鎮咕嚕肉,冰凍咗嘅咕嚕肉肉質鮮嫩,好爽口。總括而言,我哋在「小洪坊小炒火鍋海鮮飯」度過咗一個愉快嘅用餐體驗,食到好特色嘅菜式,真係非常滿足!

我住九龍區,揾好嘢食,專登入去元朗試下呢間新店,食過再番食三食了,每次都試下其他海鮮,好過去流浮山食,呢間環境好舒服又衛生,通常我book房,因為一班人傾計唱K,勁開心。大家揾食的話試下啦,無介紹錯啊!
2023-09-04
慶祝紀念
生日
一食)蒜蓉粉絲蒸蟹腳
二食)花雕蛋白蒸蟹蓋
三食)黃金蟹身
四食)洋葱汁蟹棒撈麵
東星班蒸頭腩3-4斤(一食)
東星班炒球(3-4斤)
椒鹽瀨尿蝦
豉油皇花竹蝦
豉椒炒聖子煎米粉底
薑蔥炒肉蟹
金銀蛋浸蝴蝶蜆
花雕蛋白蒸花甲
2023-09-11 391 瀏覽
同事聚餐今晚真開心,一班同事來到洪水橋小洪坊,餐廳環境很好,食物滿意,海鮮新鮮低食,服務也很好。小洪盒子(有驚喜)辣子雞(夠感情)瀨尿蝦(新鮮野味)一品雞煲(新鮮雞)大勝子(鮮甜)芙蓉蒸花甲(滑)瓜子班兩食(出色)因為有朋友好怕污糟,所以搵到來呢度,食都食得開心d,仲有門口有魚池可以順個人喜愛選心儀既海鮮,魚池叔叔仲好講得笑,有乜拿手做法一一介紹俾我地,仲唔會厭我地煩,選來選去,今晚全部同事都好滿意,會繼續支持。
同事聚餐
小洪盒子(有驚喜)
辣子雞(夠感情)
瀨尿蝦(新鮮野味)
一品雞煲(新鮮雞)
大勝子(鮮甜)
芙蓉蒸花甲(滑)
瓜子班兩食(出色)

小洪盒子
芙蓉蒸花甲皇