2023-01-23 493 瀏覽
途經大角咀,經過呢間小店真心覺得可以坐低食碗粥😌 布拉腸粉更少之有少店舖好細間,得7張櫈,外賣居多店內得2名員工,應該系夫妻?店主推薦⭐️瘦肉香菇腸粉🍄個樣好似無湯既生菜魚肉😂😂香菇味不會好重,可能是新鮮菇或者浸得好好瘦肉絲本身已經有味,加上生菜絲,多料。有別於一般布拉腸粉每日嘅粥都唔一樣(好有心機)是日靚粥-柴魚花生粥花生好脆😜新鮮有小蠔豉 增添鮮味 😉🤤外賣頗多,似乎做唔切,有幾單漏單要耐心等候啊,要多多支持小店💪🏻💪🏻
途經大角咀,經過呢間小店
真心覺得可以坐低食碗粥😌
布拉腸粉更少之有少
店舖好細間,得7張櫈,外賣居多
店內得2名員工,應該系夫妻?

店主推薦⭐️
瘦肉香菇腸粉🍄
個樣好似無湯既生菜魚肉😂😂
香菇味不會好重,可能是新鮮菇或者浸得好好
瘦肉絲本身已經有味,加上生菜絲,多料。
有別於一般布拉腸粉

瘦肉香菇腸粉

每日嘅粥都唔一樣(好有心機)
是日靚粥-柴魚花生粥
花生好脆😜新鮮
有小蠔豉 增添鮮味 😉🤤

外賣頗多,似乎做唔切,有幾單漏單
要耐心等候啊,要多多支持小店💪🏻💪🏻

柴魚花生粥(星期四)

瘦肉香菇腸粉
柴魚花生粥(星期四)
2022-12-03 271 瀏覽
咁岩經過 ,第一次幫襯 ,腸粉好好食 ,是油甜甜地 ,老火粥無味精,下火一流 ,清清地食1餐 ,30蚊一set ,抵食 ,係2夫婦開的小店 ,有禮貌 ,支持小店,十分推薦它的腸粉。
5 分鐘 (外賣自取)
2022-04-19 436 瀏覽
大角嘴這間店小小的,但出品仔細認真,很好,好味道,沒味精已贏晒👍下次來大角咀會再來幫襯,早餐腸粉28,加埋粥30,出面都好難搵到呢個價錢呢個質素的食物!真的是超值套餐。
  • 牛肉腸
2021-11-29 302 瀏覽
今次去左大角咀嘅小廚坊~經過見到佢寫住腸粉專門店, 話明專門店應該好好食🤔 不過試落去就真係麻麻地, 入面香菇的確多嘅, 不過肉就比較少... 幾難先搵到一粒肉😂腸粉嘅口感同得咁都麻麻... 如果因為見到佢係腸粉專門店特登過嚟食腸粉就唔值得啦🤭🤭不過睇相都算幾靚嘅今次我叫外賣係因為間舖頭實在太細, 環境一般唔係好想直接坐低🤣 我建議商家真係瘦肉畀多少少,真係好肉酸 , 搵極都搵唔到瘦肉, 最尾得嗰幾嚿~仲要細細嚿
今次去左大角咀嘅小廚坊~

不過睇相都算幾靚嘅

2021-11-26
2021-05-13 386 瀏覽
因處理私事而路經博文街,天氣太熱又不想行到大全街吃午飯。 想起很久沒有光顧這小店,便決定買外賣回家吃。這小店的粥是非常有住家味道,很好吃。今次買了咖哩雞扒煎蛋飯,跟罐裝汽水都只是$43,大角嘴來說是很經濟了。味道方面,咖哩微辣,雞扒份量不少,配上薯仔幾件及相當夠份量的汁,好吃。
外賣自取
2020-12-13 374 瀏覽
無意中發現呢間鋪仔,諗住試下新口味,雖然見到餐牌裏邊好多唔同嘅食物,但本身冇幾大期望,覺得鋪頭細細,味道都肯定好一般,求其嗌咗個A4餐。點知d餐出乎意料,牛肉十分之爽滑鮮嫩,隻蛋煎都外焦裡嫩,好啱我口味,配菜也都新鮮爽口,顏色搭配都好靚,而且如果部分重口味人士覺得味道不足夠嘅話,都可以去隔籬攞醬汁自行調配,雖然我覺得本身d餐已經好好味,無需要再加任何嘢入去喇😂😂,偷偷讚下師傅嘅手藝高超。唔單只超級好味,睇落嚟賞心悅目,而且份量都好足夠,食到超飽。價錢也都十分之合理,出餐時間較短,無需要等太耐。平日如果有位嘅話可以約埋兩三個朋友仔一起出來食,但可惜呢間鋪在主要做早餐同外賣,四點就準備落閘閂門。如果想歎埋晚餐就一定要四點前落單。
,牛肉十分之爽滑鮮嫩,隻蛋煎都外焦裡嫩,好啱我口味
,配菜也都新鮮爽口,顏色搭配都好靚,
。價錢也都十分之合理
2020-12-13
2020-12-04 208 瀏覽
雖然鋪仔細細,好似睇起來唔系好起眼咁,但食物的味道系頂級嘎!!比如粥又綿又滑,飯的軟硬程度剛剛好,加上食物的獨特風味,就食得出老闆有絕對豐富的煮食經驗本人就喜歡清淡食物,所以每一次都會係午餐的時候跟餐一份薯仔沙律,冰冰涼涼,喜歡這個沁人心脾的感覺。同埋咖哩雞飯系最鍾意食的,(唔記得影相),價錢唔貴,但系料十足,因為自己唔食得辣,所以呢度D咖哩有足夠的咖哩香味,但又唔會辣,所以符合我口味

薯仔沙律
2020-12-04
外賣自取
薯仔沙律
2020-07-24 361 瀏覽
疫情留家,時間多了。無聊溜手機時被這幾食物照吸引,已是三月的事了。記憶猶新, 十分掛念。。掛念老闆和老闆娘的親切友情,排念他們用心製作的食物。照片喚醒記憶。那天之前嚐過腸粉。那次臨行時發現A1午餐牛肋條飯。决定下次試。過了幾天再到小㕑房, 直點午牛肋條飯,選了薯仔沙律。沙律裝在小碗内。薯仔用心的切得細細,每粒差不多大小。沙律醬份量和味道恰到好處, 而且温度帶涼。家的感覺。牛肋條飯。牛肋條和同煮的紅蘿蔔上灑了點白芝麻和葱粒, 加上粟米作配菜。一切材料配襯白飯,賣相賞心悦目。味道嘛~肉和紅蘿蔔夠腍夠入味,飯也香~ 豐富滿足的-頓午餐。最後以最愛的熱奶茶作句號。願小厨房生意興隆, 老闆和老闆娘健康愉快。

照片喚醒記憶。

牛肋條飯,選了薯仔沙律。

蟹籽薯仔沙律

牛肋條飯。
秘製牛肋條飯

最後以最愛的熱奶茶作句號。

熱奶茶

願小厨房生意興隆, 老闆和老闆娘健康愉快。
蟹籽薯仔沙律
秘製牛肋條飯
熱奶茶
2020-05-12 288 瀏覽
每日返工都會喺呢度買早餐最鐘意食腸粉同粥大大份,足料又冇味精食完真係好滿足呢間小店由兩公婆主理同佢地講傾開先知先生喺內地做左20幾年酒店大廚黎到香港就開間小店做老本行雖然價錢平,但佢地堅持用新鮮食材唔落味精,希望客人食得健康有心小店真係要多d支持
每日返工都會喺呢度買早餐
最鐘意食腸粉同粥
大大份,足料又冇味精
食完真係好滿足

呢間小店由兩公婆主理
同佢地講傾開先知
先生喺內地做左20幾年酒店大廚
黎到香港就開間小店做老本行
雖然價錢平,但佢地堅持用新鮮食材
唔落味精,希望客人食得健康

有心小店真係要多d支持

2020-03-19 189 瀏覽
前往另-食店途中, 見這新開的小店 。 好奇望望 門前的餐牌有喜歡吃的粥品和腸粉,於是改變主意 試試看。 店內有六個座位, 大概主攻外賣吧。 店子雖然地方不大,但很整潔。店主很友善卻不會過份熱情, 讓食客有私人空間之餘又不會被忽略。 感覺舒服。食物到了。一個是日粥品加精選腸粉下午茶餐價錢是$28。 份量很足夠。菜乾豬骨粥是家的味道。 它沒多加鹹味或味精, 我的胃表示喜歡這家粥底的純品。牛肉腸粉。 腸粉軟滑,牛肉新鮮(沒有梳打粉味)而且加上生菜絲。 豐富又健康。另一點要讚的是腸粉的豉油不會太鹹,吃不會口渴。奶茶喜好各人不同。 這杯啱曬我,事關喜歡多奶又滑的。是一個完美的句號。能夠在寧靜的環境下享受這頓健康又好味的下午茶是一種福份 (哈~路過得到福氣)。多謝老闆的心思。ps. 下次試試牛肋肉飯先~

食物到了。
一個是日粥品加精選腸粉下午茶餐價錢是$28。 份量很足夠。
下午茶餐($28)加凍奶茶($10)

菜乾咸豬骨粥

牛肉腸粉

凍奶茶

ps. 下次試試牛肋肉飯先~
下午茶餐($28)加凍奶茶($10)
菜乾咸豬骨粥
牛肉腸粉
凍奶茶
2019-08-30 341 瀏覽
奧運站HSBC 對面好多食店,但一到12點就好多鋪頭都無曬位,跟住見到間食腸粉店有位就走入去食。見到他們的腸粉加粥加飲品套餐只要$49,就叫一份試下,叫了牛腩腸粉加粥加熱咸桔。見到碗粥這麼大,心知不妙,因為太大碗了!所以好努力地食😂食到個腸粉也來了,個牛腩腸超級足料,腸粉食落去好滑,比SSP 果頭的腸粉店好味XD同埋牛腩都整得幾好食,所以都要用盡九牛二虎之力食曬(因為我平時不能食太多,會胃痛😅)不過要留意,舖頭小,坐位得6個😂😂😂😂不過變相我們食客能多機會同老闆溝通,呢D 大舖真係無可能做到。

2019-08-30
2019-04-28 333 瀏覽
係大角咀搵食,無意中發現呢間極細小嘅小店,係錢不貴,味道又相當唔錯!早餐組合正合我意,可以中西合璧,我點了豬潤腸加熱奶茶,奶茶中規中舉,已比好多茶餐廳都好,佢嘅腸粉有別傳統香港腸粉,唔係粉皮包住D餡料,佢似大陸D腸粉。佢粉皮同豬潤都好嫩滑,大大碟腸粉加熱飲才28蚊,正!下次經過必定再幫襯!
2019-04-27
2018-12-31 374 瀏覽
基本上吳係太鐘意食殿粉質既我,好小會走去食腸粉食粥,因為好多朋友食過又放上fb睇到,望到個腸粉又薄,又特式,又即拉,所以為食貓的我又去食🤣🤣佢呢到D腸粉好特別,吳同出面,出面一般既腸粉都係🦐,叉燒,牛肉!呢度D腸粉健康D,好得意,腸粉入面有菜,我今日呢個係彷包絲粟米腸粉———即叫即拉,熱辣辣,我最鐘意食D腸粉皮好薄,食落零捨滑溜,加埋粟米食好爽脆👍再落D辣椒醬點黎食,正,✌️好食😋同埋佢好多款腸粉都有菜係入面,又有苦瓜,好特別又健康,好味又滑溜,本來想食多碗粥,可惜佢今日賣曬無得食😛😛鋪頭細細地,只得幾個位,如果有位坐,坐低食都舒服既✌️✌️
鋪頭細細地,只得幾個位,如果有位坐,坐低食都舒服既✌️✌️
2018-11-16 331 瀏覽
已经吃过两三次啦!每一次必点一份招牌肠粉,招牌肠粉可以配牛肉 猪肉 猪肝什么的,至少我觉得在香港很少可以吃过那么好吃的肠粉。 菜品也有不少选择,但是店内主打肠粉,肠粉是真的好吃,好吃,好吃。 价格也很便宜,几十块钱就可以吃到很多东西,算是物美价廉的啦啦啦。 虽然地方小小,但是干净整齐。 良心小店,很推荐

虽然地方小小,但是干净整齐。

良心小店,很推荐
  • 招牌肠粉