4月11號我去咗迪士尼試咗呢個意式雪糕窩夫籃(藍莓芝士雪糕+呢嗱雪糕+朱古力蛋糕)$88 個賣相都好靚,個藍莓芝士蛋糕都幾好食(我第一次食藍莓芝士雪糕,以為麻麻哋,點知食咗一啖之後,超好食)如果我之後再去迪士尼一定要再食返呢間小小世界雪糕屋嘅雪糕,呢間雪糕嘅款式比其他小食亭嘅款式多,賣相都好靚,其他小食亭嘅雪糕其實全部都係單丁一條雪條(都成45蚊1條雪條)有啲唔值但係呢個意式雪糕窩夫籃$88,賣相好靚又好味,值呢個價錢P.S. 我建議大家如果嚟迪士尼一定要試吓呢間小小世界雪糕屋嘅雪糕😋

但係呢個意式雪糕窩夫籃$88,賣相好靚又好味,值呢個價錢

外賣自取
2024-01-16 107 瀏覽
行咗成日迪士尼,熱到想嗌救命🥵,終於搵到間有得坐又有冷氣吹嘅雪糕店,當然要入去歇歇腳!佢哋嘅雪糕,啱啱好擺脫咗外面爆曬嘅我哋。經典嘅朱古力味 🍫,足夠濃嘅奶香,令人一啖接一啖;而雲呢拿就純淨得嚟香滑,令人回味無窮。夾埋啲焦糖爆谷🍿,脆卜卜嘅口感,簡直係絕配!而嗰塊窩夫啊,雖然唔係勁脆,但都保持到少少口感,同雪糕撻實一齊,真係幾正!係喎,價格確實啱啱好,唔算平,但想喺這個快樂嘅地方,呢啲都係小事啦。周圍嘅布置,又靚又有氣氛🎈,儘管係滿頭大汗,但呢啲細節都令我覺得嚟到迪士尼係值得嘅。啲服務員都幾nice,態度友善,即使大排長龍,都冇搞到面露難色。行到嘴乾舌燥,食完雪糕再出去戰,又有多啲動力喇!下次再嚟,肯定要再試吓其他口味㗎。💪🎉😋

店名: 小小世界雪糕屋地址: 大嶼山香港迪士尼樂園幻想世界區環境: 外賣價錢: 4/5味道: 4.5/5今次介紹係Disney食左啲咩,夏日炎炎,坐完小小世界,係出面見到有個雪糕檔,陣陣窩夫香撲黎鼻,一於就買一個試下😚意式雪糕窩夫籃❤️❤️❤️❤️$88揀左藍莓芝士蛋糕味配朱古力蛋糕,gelato有2球,分別就係藍莓芝士蛋糕味同雲尼拿味,藍莓芝士蛋糕味反而唔太出,但勝在唔太甜,雲尼拿味有驚喜,奶香味十分濃,朱古力蛋糕質地係偏鬆軟個種,窩夫由於買嘅人都比較多,唔會話放到太淋唔好食,食落仲係脆同熱嘅,加上上面嘅toppings同cream,好邪惡🙈
店名: 小小世界雪糕屋

地址: 大嶼山香港迪士尼樂園幻想世界區

環境: 外賣
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

意式雪糕窩夫籃❤️❤️❤️❤️
2023-02-18 452 瀏覽
迪士尼必食雪糕屋🐰同朋友一人食左一個意式雪糕窩夫籃$88可以揀2球雪糕味道,有3款固定配搭:朱古力蛋糕、焦糖爆谷、藍莓芒果。🥕配焦糖爆谷⭐️⭐️⭐️⭐️☆🐰🐰叫左朱古力同雲呢拿,朱古力味勁濃郁勁香滑,好重朱古力味,但又不會太甜。雲呢拿有雲呢拿籽,但雲呢拿味就比較淡左d。焦糖爆谷好香焦糖味,粒粒爆谷都沾滿焦糖,可惜係有d淋左。再食埋個窩夫籃,好香好脆,個底配埋雪糕一流,離遠都已經可以聞到一陣好香既窩夫味!傻婆R食完成杯雪糕已經好飽飽呢~🥕配藍莓芒果⭐️⭐️⭐️⭐️☆朋友選左藍莓芝士餅味及朱古力味雪糕,藍莓芝士餅味味道鹹鹹香香的,充滿滿滿芝士味,真係幾特別;朱古力味夠香濃。配料有冰凍芒果同紅桑子,這樣配搭真係好好味呀!======詳情======小小世界雪糕屋大嶼山香港迪士尼樂園幻想世界區================#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #迪士尼好去處 #迪士尼美食 #RR迪士尼 #RR雪糕 #RR甜品 #雪糕控 #甜品控 #藍莓芒果 #藍莓 #芒果 #焦糖爆谷 #朱古力 #
迪士尼必食雪糕屋

🐰同朋友一人食左一個意式雪糕窩夫籃$88

🥕配焦糖爆谷⭐️⭐️⭐️⭐️☆
傻婆R食完成杯雪糕已經好飽飽呢~

🥕配藍莓芒果⭐️⭐️⭐️⭐️☆

======詳情======
小小世界雪糕屋
大嶼山香港迪士尼樂園幻想世界區
================
#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #迪士尼好去處 #迪士尼美食 #RR迪士尼 #RR雪糕 #RR甜品 #雪糕控 #甜品控 #藍莓芒果 #藍莓 #芒果 #焦糖爆谷 #朱古力 #雲呢拿 #藍莓芝士餅 #迪士尼雪糕 #小小世界雪糕屋
焦糖爆谷
唔知有冇人同意小小世界係全迪士尼最creepy嘅景點😨 望住幾百隻識眨眼嘅膠公仔望住自己個種恐怖程度同annabelle差唔多🥶不過自己今次想分享嘅係對住小小世界嘅意式雪糕窩夫籃 ($88)~因為呢間雪糕屋好多人幫襯,所以個窩夫籃都算係新鮮整出嚟,食落去都微微脆,唔會淋🧇雪糕籃入面有藍莓芝士蛋糕味雪糕同埋呍呢嗱味雪糕就叫做正常發揮,前者有少少似movenpick,後者就唔夠movenpick咁香了🍦不過自己覺得朱古力蛋糕係成份雪糕嘅敗筆🤭 個乾同散嘅種度係諗唔到點形容,嘉頓雪芳蛋糕係完勝嘅質素🥵或者下次揀其他味會好啲🤣見到有爆谷個個都幾多人叫🍿 不過聽講呢間嘅雪糕屋唔係成日開,所以食唔食到都真係睇緣份👌🏻

外賣自取
2023-01-08 164 瀏覽
迪士尼小小世界雪糕屋🍨小編試咗藍莓芝士蛋糕加雲呢拿味配朱古力蛋糕,簡直透心涼,而且窩夫亦是即叫即整!性價比高🥳🥳份量夠,可以同朋友分享一起吃😋😋🍦意式雪糕窩夫籃$88口味組合1. - 藍莓芝士蛋糕味 / 雲呢拿味配朱古力蛋糕口味組合2. - 朱古力味 / 雲呢拿味配焦糖爆谷口味組合3. - 紅桑子味 / 雲呢拿味配藍莓芒果🍦小小世界意式雪糕船$110口味組合 - 朱古力味 / 雲呢拿味 / 紅桑子味
迪士尼小小世界雪糕屋🍨

🍦意式雪糕窩夫籃$88
口味組合1. - 藍莓芝士蛋糕味 / 雲呢拿味配朱古力蛋糕
口味組合2. - 朱古力味 / 雲呢拿味配焦糖爆谷
口味組合3. - 紅桑子味 / 雲呢拿味配藍莓芒果

🍦小小世界意式雪糕船$110
口味組合 - 朱古力味 / 雲呢拿味 / 紅桑子味
又嚟到迪士尼🤍 今次終於試到小小世界嘅雪糕🥹❣️ 我哋29/12下午4點15分到 先排隊俾錢再排隊攞雪糕 過程大概要等6-7分鐘 舖頭隔離亦都有少量企位意式雪糕窩夫籃 $88入到嚟迪士尼點少得食雪糕🥹🥹 有幾款味揀👍🏻 款款都幾吸引 最後揀咗比較特別嘅藍莓芝士蛋糕味+雲呢拿味配朱古力蛋糕❤️‍🔥 藍莓芝士蛋糕味超級好食🥹🥹 甜得嚟但佢嘅藍莓味又唔會太酸 比較易入口🫡 雲呢拿gelato亦都有雲呢拿籽 不錯😋 gelato上面有少少朱古力醬同埋朱古力脆脆 個朱古力蛋糕比較似海棉蛋糕 下次會encore🫶🏻

意式雪糕窩夫籃 $88

聽聞迪士尼樂園入邊小小細界嘅雪糕屋好好食,但並唔係成日開放~我係9月底嘅星期日去到,好好彩咁見佢有開,即使啱啱係大街食完筒裝雪糕,都忍唔住買多杯同男朋友開心share 🍨 .▫️朱古力味 /雲呢拿味 配焦糖爆谷 $88.雪糕店內只有5款雪糕可選擇,我哋今次比佢個爆谷吸引咗,就試咗呢隻味先!佢哋嘅雪糕係gelato黎,口感柔軟綿密,奶香味濃,個人更鍾意朱古力味🥰.雖然雪糕面上嘅cream味道只屬正常,但確係令賣相更靚嘅;而爆谷最怕就係放太耐淋晒,幸好呢個雪糕上嘅焦糖爆谷仍然係脆卜卜ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )食到最後仲有個塊窩夫,未算好香脆但都唔會係淋嘅,沾少少Gelato食都唔錯😋.順帶一提,呢個雪糕年卡會員都冇折㗎,食起上黎比望到嘅更細杯,價錢又唔平,但去得主題樂園食野預咗貴,呢間我覺得屬於係迪士尼入邊值得回訪,個vibes好好,下次想試埋其他味道💕.更多迪士尼樂園食後感 #fibee_迪士尼.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
▫️朱古力味 /雲呢拿味 配焦糖爆谷 $88

朱古力味 /雲呢拿味 配焦糖爆谷

更多迪士尼樂園食後感 #fibee_迪士尼

朱古力味 /雲呢拿味 配焦糖爆谷
2022-09-16 182 瀏覽
𓌉◯𓇋【迪迪尼消暑大法🥵🥵】中秋去迪迪尼 順便揾Linabell🤩但天氣一啲都吾涼 仲鬼咁熱🥵🥵就快溶知道小小世界對出有個小食亭 立刻衝去買🤪都要排十至十五分鐘先買到▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀ 意式雪糕船🌟 ($110)已經包含咗三款指定口味意大利雪糕朱古力🍫紅桑子同雲呢拿🤩估吾到又吾錯喎!雪糕吾會太甜 窩夫夠脆 仲配埋蛋糕仔爆谷朱古力醬 打卡靚食完甜品又開心💕😋平時出面買一球🍨都幾十蚊啦 呢度三球先百零蚊 仲要係主題樂園 性價比好高!如果可以自選埋口味就更好🤣❀幻彩冰雪杯🌟($55)本身以為會伏 點知又無😀😀呢杯可以揀想要既雪糕口味 於是試埋藍莓芝士蛋糕 都係朱古力🍫好食啲熱辣辣🥵飲翻啖好鬼爽 飲落無假假地既糖漿味 而且吾過甜 配搭得幾好👌👌推薦大家熱到飛起時去買黎試下🥰
𓌉◯𓇋
【迪迪尼消暑大法🥵🥵】
中秋去迪迪尼 順便揾Linabell🤩
但天氣一啲都吾涼 仲鬼咁熱🥵🥵就快溶

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀ 意式雪糕船🌟 ($110)
已經包含咗三款指定口味意大利雪糕
朱古力🍫紅桑子同雲呢拿🤩

❀幻彩冰雪杯🌟($55)
本身以為會伏 點知又無😀😀
雪糕船
冰雪杯
15 分鐘 (外賣自取)
雪糕船
冰雪杯
等左咁耐 小小世界雪糕屋終於開番😍嚟到迪士尼又多個選擇🤘🏻.📌意式雪糕窩夫籃 $88有三款口味 今次揀左藍莓芝士蛋糕味+雲尼拿味雪糕 配朱古力蛋糕😎雖然佢寫係gelato 但係冇食錯嘅話 似係用moverpick雪糕😛藍莓芝士蛋糕味好食 芝士鹹鹹地 再加酸酸甜甜嘅藍莓醬 仲有啲曲奇脆脆 正🫐🧀🍰雲尼拿就正常發揮🍦買雪糕好睇彩數 咁啱係一個哥哥幫我地整 雪糕好大一球😚加埋面頭海量嘅忌廉, 朱古力醬同朱古力碎牙 夠晒邪惡😈朱古力蛋糕有啲似雪芳蛋糕🍫裝飾仲有一粒車厘子 原本以為唔食得 一咬開爆晒啲藥水味出嚟🍒😂插住嘅窩夫片 係脆嘅 但個籃就已經淋晒🧇🥺不過呢個雪糕籃真係抵買 味道唔錯 打卡又靚🥰
等左咁耐 小小世界雪糕屋終於開番😍嚟到迪士尼又多個選擇🤘🏻

📌意式雪糕窩夫籃 $88
2022-08-14 166 瀏覽
之前見啲人推薦入迪士尼一定要去食,但去咗幾次都唔見佢開,終於喺30幾度嘅天氣下試到😆-🧇 意式雪糕窩夫籃 $88一杯有兩球蛋糕,而味度嘅配搭係固定咗嘅,今次就同朋友試咗藍莓芝士蛋糕味同雲呢拿味加朱古力蛋糕🍰 嗰日去到都幾多人排隊,個窩夫底係整定嘅,所以都淋咗少少。而個藍莓芝士蛋糕味雪糕真係一試難忘,有好香濃嘅cream cheese味,同酸酸甜甜嘅藍莓味好夾😋 雲呢拿味雪糕都係水準之上,雲呢拿味好香,唔係好重香精嗰種味,同埋都見到啲雲呢拿籽。上面仲有幾粒朱古力蛋糕,但味道有啲似雪芳蛋糕,小編就唔太鍾意。小編覺得喺迪士尼食嘢來講,性價比算幾高。佢嘅意式雪糕係幾好食(尤其係個藍莓芝士蛋糕味),而且喺炎炎夏日食佢真係好消暑❄️ 下次去迪士尼應該都會想再食👍🏻-味道: 9/10服務: 8/10回頭率: 10/10總評: 9/10
🧇 意式雪糕窩夫籃 $88

味道: 9/10
服務: 8/10
回頭率: 10/10
總評: 9/10
2022-08-07 82 瀏覽
人人常歡笑,不要眼淚掉,時時懷希望加油呀,疫症好快過🥹 迪士尼一個充滿希望嘅奇妙世界,入到嚟食乜都咁開心,睇到乜都咁歡樂,色彩繽紛嘅雪糕,喺依個炎炎夏日乜都涼番晒,大家記得飲多啲水,各位演藝人員多謝你哋🥰味道 Taste:😋😋😋😋😋/5環境 Ambience:🤩🤩🤩🤩🤩/5服務 Service: 🥰🥰🥰🥰🥰/5消費 Spending:$80 /人 Person推介度 Recommendation:10 /5
人人常歡笑,不要眼淚掉,時時懷希望
加油呀,疫症好快過🥹

味道 Taste:😋😋😋😋😋/5
環境 Ambience:🤩🤩🤩🤩🤩/5
服務 Service: 🥰🥰🥰🥰🥰/5
消費 Spending:$80 /人 Person
推介度 Recommendation:10 /5
📍小小世界雪糕屋🏠 @hkdisneyland依幾日嘅天氣簡直唔係人咁品(。 ́︿ ̀。)👎🏻所以琴日去到迪迪尼就食咗雪糕🍦~都真係幾消暑✅🍹highly-recommend 喺小小世界area嘅雪糕屋俾大家!個人認為最好食同埋最高性價比!🍦雪糕窩夫籃 $88呢一個窩夫籃真係幾高性價比!🧡🧡無論係雪糕嘅份量定係窩夫嘅份量都好多!🥰☁️朱古力雪糕味超濃!而且雲呢拿雪糕仲有雲呢拿籽添!大大提升高級感❤️🥰另外我覺得加埋爆谷會多咗好多層次感!不過提一提大家 如果你哋好介意窩夫會變得好淋 可能呢個就唔啱你啦😘😘🙏🏼因為質地係偏淋 但係我覺得都好好味!🍹幻彩冰雪杯配意式雪糕 $55另外就叫咗一杯沙冰之類嘅物體🤣🤣佢嘅樣同埋味道就好似思樂冰咁!不過充滿着水果嘅味道(。・ω・。)!🧡🧡另外意式雪糕都係高質嘅!而且好大杯好消暑 夏天來飲好正🤩🍨如果大家呢幾日去開迪士尼 又覺得好熱 好想搵嘢消暑 就一定要去呢個雪糕屋度食雪糕🥰🥰🏰!地址: 香港迪士尼樂園小小世界雪糕屋—————-#gluttonlifecafe #gluttonlife迪士尼#迪士尼 #hkfoodie #yummy #food #cafe #
📍小小世界雪糕屋🏠 @hkdisneyland

🍦雪糕窩夫籃 $88

🍹幻彩冰雪杯配意式雪糕 $55

地址: 香港迪士尼樂園小小世界雪糕屋
—————-
#迪士尼 #hkfoodie #yummy #food #cafe #hkcafe #hkfood #hkgoodblogger #chill #hotdog #dogfriendlyhkrestaurant #LoveTheMoment #Momentous
2022-07-28 651 瀏覽
之前睇咗迪士尼樂園大使專頁介紹咗款意大利雪糕船。所以特意行去小小世界個間小小世界雪糕屋。請注意,迪士尼全年通行證是不適用。個雪糕船造型好精緻。意大利雪糕船是仿照小小世界小船造型。走進小小世界去認識不同民族的文化,尊重各國的宗敎。雖然當日是星期五中午。還是要排長龍。排完付款再排取雪糕。小小世界的坐位設置在大樹下。但該場地陽光太猛烈,決定行去瘋帽子咖啡杯旁的笑匠歡宴坊,需時3-4分鐘。雖然笑匠是關門。但有多把大型太陽傘可以擋曬。直覺是唐僧五師徒 ( 第四徒是龍馬 )走出火焰山,進入綠洲避暑一樣。雷霆傳奇特飲是杯橙味汽水,配合意大利雪糕船。最佳消暑拍檔。橙味汽水混入朱古力加車厘子雪糕,嗞味無窮。最特別係這款雪糕,有車厘子加朱古力雪糕,還有紅石榴雪葩。這款雪葩有石榴味。入口好似冰沙。外園夾有格仔餅。個格仔餅配合雪糕加雪葩。入口清新,冰爽涼快。我個人誠意推薦意大利雪糕船。雖然售價是最貴$110。但物有所值。單單賣相是配合小小世界小船主題,看出設計師精心傑作。

意大利雪糕船
題外話/補充資料: 請注意,迪士尼全年通行證是不適用。
2022-07-22
意大利雪糕船
最近夏天入迪士尼真係好熱啊!又係咁曬住,唔買番啲野真係會中暑。。。(ಥ_ಥ)好彩經過有沙冰賣,就買左!o(*///▽///*)q呢個芒果味沙冰($38),真係勁解渴,夠甜,喺咁熱嘅天氣飲真係好爽!舒服曬!個人都精神番啊!佢仲有個沙冰加新地雪糕嘅賣,就55蚊,但我就冇加啦~✧٩(ˊωˋ*)و✧整體泥講,我覺得喺Disneyland有呢個價錢嘅沙冰都幾抵,因為枝裝水都要28蚊……如果大家玩到熱都可以買泥飲,涼下!(〃'▽'〃)
好彩經過有沙冰賣,就買左!o(*///▽///*)q

如果大家玩到熱都可以買泥飲,涼下!(〃'▽'〃)