2024-08-10 25 瀏覽
食物好 為一讓我再去概原因 服務態度差 冇黎醒目 小菜上完 唔會比碗你 個個服務員企左係度 傻吓傻吓咁 食物好好吃 價錢合理 酸菜金湯魚 我最愛 辣度好 魚就正常出品 老闆睇到唔該注意一下你概員工
2024-05-18 148 瀏覽
入去食左兩次堂食,次次都係掛住做外賣單。幾枱堂食嘅客都等左45分鐘以上先開始有野食。堂食落單次序亦不分先後,後叫者反而先上菜。佢上凍飲,等到連冰都融哂!當你等到盤酸菜魚又未有白飯,個白飯再等30分鐘!係想叫人齋食白飯?真係以為自己食緊fine dining,食足三個鐘!大家都等到好忟!你叫佢跟單,都係「得得得得」敷衍你就算。做唔切就唔好學人接外賣啦。唔好幫襯呀!除非你大把時間、唔怕餓親、唔怕劣質服務態度!記得要食飽先好去幫襯呀!

入去食左兩次堂食,次次都係掛住做外賣單。

2023-12-09 319 瀏覽
話說有一日午餐食佢個蕃茄湯底餃子米線,一咬落去見到係粉紅色嘅豬肉餡,未煮熟都夠膽上碗,離哂譜。食飯時間已經要等位,入到去全部4人座位,多多一個人都要迫到不如坐埋我大髀,落單QR code,之前食過一次落凍檸茶少冰走甜,冰仲多過朋友杯正常冰既凍檸茶,發生咩事。其實之前食過酸菜魚算幾好食先再黎,但無諗過未煮熟都可以上菜,下次唔會再黎。我無同番佢地講因為我費事換過碗既時候廚房加料,我希望佢地會改善下,最基本煮熟個餃子,唔係想食豬肉刺身。
2023-11-18 343 瀏覽
每次出街,只要見到有一人份量嘅酸菜魚,我都好想比一個機會佢哋,話俾世人聽香港係有好食嘅酸菜魚,可惜我今次再次失敗😑嚟到沙漠其實已經唔敢抱有太大期望,不過都係「聽朋友講」幾好食,所以今次就入黎食。鯛魚片酸菜魚薯粉 + 萵筍、豆卜、雲耳,配酸菜金湯。嚟到碗麵係熱辣辣,亦都好大碗,啲魚食極都仲有,嗰份量其實真係冇得挑剔。其他配菜亦都非常夾酸菜魚或者薯粉一齊食,喺常見嘅配搭。可惜…已經叫咗辣嘅我,碗麵食落都唔算太辣,而且竟然一啲酸味都冇😭就知道今次挑戰係失敗。當普通食餐飯叫碗食得飽嘅粉,或者都可能會選擇。但如果心存希望去試酸菜魚,就可以直接skip咗呢間。

2023-09-26 371 瀏覽
經過見到呢間食店,諗住叫個下午茶試下。叫左一個粟米湯餃米線,沒有附送任何熱飲/飲品。食物份量真係偏少😣😣配料都係得幾條,再多都無。加上服務態度麻麻地🫠🫠
2023-08-06 399 瀏覽
本来是想去上家店买饺子,结果发现已经换了新的一家,点了招牌的酸菜鱼,吃起来口味偏咸,汤底味道也不够醇厚,分量也比较小,鱼肉口感相对一般,总体来讲性价比不是很高那种吧,可以去尝一次鲜。
2023-07-21 425 瀏覽
小娘酸菜魚我朋友成日同我講好好食,佢差唔多一星期食3次變咗自家飯店。終於來試一試。酸菜金湯肥牛米線(小辣)$55湯底酸辣程度適中,味道十大惹味,但略嫌偏鹹一點,加一杯熱水,味道就剛剛好😂😂。肥牛分量很多,充滿濃郁的牛味。配菜亦有不同蔬菜可以選擇,但略嫌份量過少,多一點更加好。推介指數:85分小酥肉$18追加了一份小酥肉,熱辣辣入口鬆脆,肉類經過醃製,略嫌鹹一點。推介指數: 70分黑提爆檸特飲千祈唔好試,好甜😂😂。除非你本身都鍾意飲甜甜的飲品,可以值得一試的提子汁加鮮檸檬。推介指數: 30分今餐總括來說味道合格,但偏濃味少少。

酸菜金湯肥牛米線(小辣)$55

推介指數:85分

小酥肉$18

推介指數: 70分

黑提爆檸特飲

推介指數: 30分

今餐總括來說味道合格,但偏濃味少少。
  • 酸菜魚
  • 酸菜金湯牛
2023-07-14 322 瀏覽
呢排我唔食得辣,無得share二人餐🥲所以我就點咗蕃茄🍅湯底嘅鱸魚🐟配薯粉好濃🍅🍅🍅味😋😋男朋友就點咗老壇酸菜湯底🐟(少辣)配白飯佢就話啲辣係湯嘅辣,但就入唔到肉喎可能新🆕️開張無耐,晚餐時間亦🈵️座,所以出菜時間比較慢,大約十五分鐘🕑先有得食。見到廚房得1個人,,辛苦晒 餐廳採用掃碼落餐👩‍💻但餐飲無得揀少甜少冰呢啲選項,都係要麻煩店員幫你同水吧講聲⚠️
呢排我唔食得辣,無得share二人餐🥲
所以我就點咗蕃茄🍅湯底嘅鱸魚🐟配薯粉
好濃🍅🍅🍅味😋😋
男朋友就點咗老壇酸菜湯底🐟(少辣)配白飯
佢就話啲辣係湯嘅辣,但就入唔到肉喎

2023-06-29 317 瀏覽
叫左兩個餐,第一個餐等咗30分鐘,見仲未有就好心問一句會唔會留咗單,店員回應單比較多,呢個答覆我都可以接受,過多5分鐘之後我個餐到咗,但係另一個餐已經前後等咗45分鐘,最難接受係比我較遲入座嘅客人,佢哋嘅餐都已經到埋,我另一個餐都未到,咁已經有不滿,咁所以最後決定同佢講咁我個餐唔需要幫我取消,店員不單止冇覺得唔好意思反而好簡單回應一句(咁取消囉),好似係你等唔切就唔好食咁嘅態度,飲品反而就更改收正價,我從未試過一間普通嘅餐廳,暫時我未遇過有其他餐廳會咁嘅態度對待食客
2023-06-02 290 瀏覽
賣相一流,味道更甚。。。正。。。😋麻雀需少五藏俱全。😍馬鞍山的一個好地方。😉滋味小食不妨一試。烤魚酸菜魚要試辣辣辣😎價格合理😘掂☺。不是廣告。來一試吓😘
賣相一流,味道更甚。。。
正。。。😋
麻雀需少五藏俱全。😍
馬鞍山的一個好地方。😉
滋味小食不妨一試。
烤魚酸菜魚要試辣辣辣😎
價格合理😘掂☺。
不是廣告。來一試吓😘