2024-09-23 92 瀏覽
今晚叫左3個餐:西蘭花炒魚塊$98凍檸茶+$8大排檔風味,份量十足,鑊氣夠,平日小朋友唔肯食西蘭花,今晚竟主動要食🤣🤣。豉汁蒸䱽魚$108凍檸茶+$8原條䱽魚即叫即蒸,平時好少叫這道菜,怕太鹹對小朋友不好,但今次這個䱽魚味道適中,不會太鹹送飯一流,小朋友都食得津津有味。招牌黑椒牛柳配薯菜$124凍奶茶 $3推介,牛柳入口鬆軟,但感絕不似一般冰室用梳打粉醃製👍🏻。
今晚叫左3個餐:
西蘭花炒魚塊$98
凍檸茶+$8
豉汁蒸䱽魚$108
凍檸茶+$8
招牌黑椒牛柳配薯菜$124
凍奶茶 $3
推介,牛柳入口鬆軟,但感絕不似一般冰室用梳打粉醃製👍🏻。
2024-09-20 69 瀏覽
嗰日放咗工好攰,又唔想行得遠,就近近地入咗富華冰室食。當時大概7點已經差唔多坐滿人,食物應該有保證😆見到隔籬枱嗌咗個牛扒🥩,我又跟機,晚餐set $88 跟一個湯同意粉。牛扒唔錯,唔係太多根或者肥膏,平嘅價錢食到”Garden” 餐廳嘅質素👍🏻另外叫咗薯仔牛柳粒🥔、酸菜魚🐟同鹹魚肉餅🍪。薯仔牛柳粒意想不到既好味,好有鑊氣,完全唔似普通茶餐廳食到嘅質素。酸菜魚偏酸多過辣都非常唔錯,有菜同芽菜做配料,不過偏油。鹹魚肉餅還可以,味道冇乜特別。飲品跟餐嗌咗紅豆冰,好多紅豆🫘,鍾意食紅豆嘅你一定要叫。一間性價比高嘅快食餐廳,唔錯!

一間性價比高嘅快食餐廳,唔錯!
2024-09-19 64 瀏覽
真係好鬼鐘意食茶記,今次經過又入來試下先,貪呢間有好多款式選擇,岩晒每個屋企人的需要酸菜魚配白飯🐠🍚唔會輸比專門食酸菜魚的餐廳,辣度並非十分強勁,酸度剛剛好,魚肉好夠滑,不過不失,整體配埋白飯真係好好吃🤤腸仔肉醬意粉🍝小朋友必點的,腸仔份量唔少,肉醬又多,意粉入曬味😋咖哩雞扒意粉🍝咖哩汁令到意粉入味,雞扒有多舊,啖啖肉好滋味🍖菠蘿包🫓新鮮出爐,所以點了一個來試,經烘焙過後表面金黃色,大大個真係好正,配上整片牛油份量十足👅叫埋忌廉卷和朱古力麻糬,之前食過要encore😍😍飲品選擇一杯凍檸樂😝😝三杯熱朱古力🥳🥳富華係香港有多間分店,真係每一間茶記有唔同的味道💯🎉🍳富華冰室 (秋雲大廈)🧑‍🍳荃灣眾安街29號秋雲大廈地下A-C號舖#富華冰室 #荃灣 #荃灣美食 #美食博客 #美食介紹 #港式美食 #菠蘿油 #香港必食 #香港美食 #荃灣茶餐廳 #荃灣區 #眾安街 #香港 #新鮮出爐 #多間分店

酸菜魚配白飯🐠🍚

腸仔肉醬意粉🍝
小朋友必點的,腸仔份量唔少,肉醬又多,意粉入曬味😋

咖哩雞扒意粉🍝
咖哩汁令到意粉入味,雞扒有多舊,啖啖肉好滋味🍖

菠蘿包🫓

叫埋忌廉卷和朱古力麻糬,之前食過要encore😍😍

飲品選擇一杯凍檸樂😝😝三杯熱朱古力🥳🥳

富華係香港有多間分店,真係每一間茶記有唔同的味道💯🎉

🍳富華冰室 (秋雲大廈)
🧑‍🍳荃灣眾安街29號秋雲大廈地下A-C號舖

2024-09-18 77 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨連鎖冰室大件夾抵食-🇭🇰 整體份量足, 價錢抵, 環境都好舒適; 冰室來講款式算好多, 仲有是日特價晚餐都好多選擇-🍜 沙茶醬牛肉炒河粉 $68💯真心大份😂 我好大食但可以食足兩餐share左俾屋企人; 牛肉片大塊唔韌又冇醃到腍晒, 個醬雖然冇炒落河粉只係鋪面, 但個粉有用蛋炒過好香口, 仲有菠蘿, 甜洋蔥同三色椒, 平衡沙茶醬油膩感-🥩 蒜蓉美國西冷牛扒 $120✨鐵板套餐配餐湯, 自家製餐包, 西冷扒大大塊好厚肉, 揀左五成, 慢慢用鐵板再燒熟啲; 薯菜係原個薯仔配忌廉汁, 烚到好腍好滑, 好味又飽肚-🍲 焗鮮茄牛脷飯 $70💯牛脷好腍, 鮮茄汁稍稍偏鹹, 但撈勻成個飯都ok, 飯係炒底基本野做到晒粒粒分明夠乾身-🥯 出爐麵包✨出爐靚蛋撻 $8 酥皮酥脆唔會太油, 蛋香唔太甜, 整體好食但唔太特別, 市價$6較合理😌✨經典蝴蝶酥 $12 呢個反而覺得好抵, 係大過塊面既蝴蝶酥, 呢個size唔會期望佢好似細塊咁脆, 但佢都焗得均勻好酥化✨麻糬波波 外賣價$15/3個 有芝士, 谷古, 黑芝麻, 漲卜卜大大粒做早餐一流-🍹 特飲 +$7 / $10💯檸檬咖啡: 係茶記好
👧🏻😋👅🍽✨

🥯
出爐麵包

🍹
特飲 +$7 / $10
💯檸檬咖啡: 係茶記好少見! 啡度濃度適中, 突出到檸檬清新又夠香
💯龍鳳檸樂: 自倒原罐可樂, 味道正常發揮
同弟弟行街見到好大個菠蘿油包包🥯即刻二話不說要入去 #富華冰室一入到嚟見到人哋食緊 #鐵板燒我都鋸返塊扒先🤭❤️洋蔥汁美國西冷牛扒+薯菜🥩$120另附上羅宋湯加餐包叫咗七成熟啱啱好 塊扒超厚吖😍另外焗薯有沙律醬都好好食❤️下午茶就好抵食,因為$48就有隻大大炸雞髀+紅豆冰,仲要雞髀炸完唔會乾,肉質也非常OK!香口😬❤️而茶餐A嘅煎豬扒+煎蛋公仔麵,可以另加$7轉番茄湯底,好大塊扒😍呢度啲食物份份都king size咁🤣最後就係要介紹冰室新鮮出爐嘅麵包全部熱辣辣架!識食一定係叫埋熱奶茶 ,又香又濃嘅奶茶🍵🔥超人氣$16菠蘿油大過弟弟塊面 皮面脆卜卜,我幾乎冇喺岀面食過咁好食嘅菠蘿油架!另外仲有懷舊忌廉筒,大人小朋友都鍾意~~菠蘿檸檬撻、椰絲奶油包同蛋撻都係好有水準😍可以買返去同屋企人食架!
同弟弟行街見到好大個菠蘿油包包🥯

另附上羅宋湯加餐包
叫咗七成熟啱啱好 塊扒超厚吖😍
另外焗薯有沙律醬都好好食

最後就係要介紹冰室新鮮出爐嘅麵包
全部熱辣辣架!識食一定係叫埋熱奶茶 ,又香又濃嘅奶茶🍵

2024-09-16 76 瀏覽
之前就同大家分別介紹過旺記、翠豐、雪山、龍城,而今次黎到荃灣,同大家介紹另一間冰室 一 富華冰室 🌟無糖鮮奶蛋白燕麥配蛋撻 $42絕對系健康之選👍🏻酥皮蛋撻食得出酥皮層次🤤👍🏻🌟全日早餐 $63一碟有齊:火腿、煙肉、吉列魚柳、牛乳炒滑蛋、茄汁豆、是日餐包非常豐富,非常扺食🤤👍🏻🌟 招牌焗鮮茄豬扒飯 $70炒飯底,豬扒肉質軟腍之外亦幾大塊,搭配鮮茄同芝士🤤👍🏻🌟菠蘿檸檬撻 $11撻皮香脆,搭配菠蘿蛋糕x檸檬醬酸酸甜甜幾清新🤤👍🏻🌟足料靚雞批 $14撻皮香脆,內餡非常多🤤👍🏻🌟流沙雞尾包$10麵包鬆軟,內餡亦比得非常大方🌟蜜意叉燒包 $14麵包鬆軟,內餡亦比得非常大方🌟菠蘿油配紅豆冰 $32麵包鬆軟,搭配酥脆菠蘿皮,牛油慢慢溶入麵包🤤👍🏻🌟日式鰻魚炒飯 $68炒飯有鑊氣之餘,鰻魚亦比得相當大方🤤👍🏻📍富華冰室 (秋雲大廈)地址:荃灣眾安街29號秋雲大廈地下A-C號舖#荃灣 #富華冰室 #冰室 #蛋撻 #菠蘿油 #紅豆冰 #茶餐廳 #留港消費 #全日早餐 #覓食荃灣 #食在荃灣 #荃灣食乜好 #為食關注組 #蜜意叉燒包 #足料靚雞批 #流沙雞尾包 #菠蘿檸檬撻 #香港美食地圖 #日式鰻魚炒飯

🌟無糖鮮奶蛋白燕麥配蛋撻 $42
絕對系健康之選👍🏻
酥皮蛋撻食得出酥皮層次🤤👍🏻

🌟全日早餐 $63
非常豐富,非常扺食🤤👍🏻

🌟 招牌焗鮮茄豬扒飯 $70
炒飯底,豬扒肉質軟腍之外亦幾大塊,搭配鮮茄同芝士🤤👍🏻

🌟菠蘿檸檬撻 $11
撻皮香脆,搭配菠蘿蛋糕x檸檬醬酸酸甜甜幾清新🤤👍🏻

🌟足料靚雞批 $14
撻皮香脆,內餡非常多🤤👍🏻

🌟流沙雞尾包$10
麵包鬆軟,內餡亦比得非常大方

🌟蜜意叉燒包 $14
麵包鬆軟,內餡亦比得非常大方

🌟菠蘿油配紅豆冰 $32
麵包鬆軟,搭配酥脆菠蘿皮,牛油慢慢溶入麵包🤤👍🏻

🌟日式鰻魚炒飯 $68
炒飯有鑊氣之餘,鰻魚亦比得相當大方🤤👍🏻

📍富華冰室 (秋雲大廈)
地址:荃灣眾安街29號秋雲大廈地下A-C號舖

#荃灣 #富華冰室 #冰室 #蛋撻 #菠蘿油 #紅豆冰 #茶餐廳 #留港消費 #全日早餐 #覓食荃灣 #食在荃灣 #荃灣食乜好 #為食關注組 #蜜意叉燒包 #足料靚雞批 #流沙雞尾包 #菠蘿檸檬撻 #香港美食地圖 #日式鰻魚炒飯 #招牌焗鮮茄豬扒飯 #無糖鮮奶蛋白燕麥 #九十後行到邊食到邊
#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
2024-09-13 71 瀏覽
這間茶餐廳上菜算快,然後沒想到晚巿居然菜款亦不少,啫啫雞煲有吱吱聲,新鮮滾熱辣,雞件味像燒雞,蒜頭亦吸收了雞味,重點是居然雞煲有豬潤,而且非常嫩滑很大塊。然後粟米魚塊份量大,脆皮粉漿又肉厚有口感,多汁送飯一流。而蒸煮方面,紅油口水雞大約有十多件雞件,雞髀肉較多,起初不見有紅油,原來寶藏藏於底,夾起雞肉紅油立刻滲漏出來,雞肉夠滑,配以麻辣紅油和爆蔥頭醬料加花生增加了口感。冬菜豆卜蒸紅鮋,整條魚上菜,魚肉厚身,折魚皮即滲漏鮮甜魚油,非常鮮美,豆卜亦偏甜與魚肉十分匹配。真沒想到茶餐廳居然可以食到豐富的晚餐。
真沒想到茶餐廳居然可以食到豐富的晚餐。

2024-09-11
10 分鐘 (堂食)
2024-09-12 72 瀏覽
打完風,就一家人去屋企附近富華冰室食晚飯。呢間港式茶餐廳有好多款式選擇,岩晒我地一家唔同喜好。🥰椒鹽魷魚:呢個我地去中式餐廳都基本必。魷魚炸得非常酥脆,外皮金黃,魷魚夠嫩QQ。椒鹽調味恰到好處,唔會太鹹,更加食到魷魚嘅鮮味。而且份量好多,邪惡又滋味。🤤咖哩吉列豬扒飯:預期之外嘅好味,豬扒外層炸得酥脆,入面仲保持到嫩嫩,厚身又唔鞋口,配上香濃咖哩汁,味道非常豐富。咖哩汁唔會太辣,港式咖哩最岩我胃口,超好送飯,加埋入晒味嘅薯仔,正爆!鐵板牛肉眼扒:係是日晚餐,牛扒上檯,滋滋聲嘅鐵板,香氣撲鼻,睇到都流晒口水。扒嘅熟度可以根據個人口味調整,我地拎起一部分,就可以食生d,另一位屋企人要熟晒,就留係板上。即使全熟肉眼都唔會鞋口,唔多筋,有肉汁又有肉味,好食。配菜有焗薯,加埋芝麻醬好食,仲有少少蔬菜搭配。晚餐價格合理,性價比高。蒸黃花魚:用冬菜同豆卜蒸,時間岩岩好,魚肉鮮甜,仲要超級嫩滑,真係專業就係專業。魚肉唔霉夠彈牙,豆卜吸引魚肉汁,又有冬菜提味,見餐廳內都唔少客人揀呢個,果然好食!最後飲埋菠蘿冰同凍檸茶,超級滿足。部分餐點仲有跟埋湯,整體抵食又好味,推介!

🥰椒鹽魷魚:

🤤咖哩吉列豬扒飯:

鐵板牛肉眼扒:

蒸黃花魚:

2024-09-12 72 瀏覽
上星期我地一家去左富華冰室食晚餐,叫左以下菜式:🍝焗鮮茄芝士肉醬腸仔意粉 $68番茄味重、肉醬加上拉絲芝士,香氣四溢,濃郁好味的肉醬~ 配有嚼口的意粉,滋味十足👍🧆惹味薯仔牛柳粒 (配明火例湯+絲苗白米)$98出乎意料咁好食,牛柳粒肉質嫩滑,配上黑椒粒香口又惹味,大大舊,好抵食, 份量十足,正宗香港味😋🍛揚州炒飯 $66好足料,蝦仁又多,炒香的材料配上粒粒分明米飯粒,超香口食完正餐,我地仲試埋餐廳ge即場烘焙包點,因為呢間冰室嘅麵包係新鮮熱辣架🔥🍍菠蘿包$10二寶最愛,菠蘿包熱辣辣,金黃色的菠蘿包泛着濃郁的奶香,咬落去外皮非常鬆脆,充滿港式味道。🥨蝴蝶酥$12第一次見比手掌仲要大ge 蝴蝶酥,牛油味香濃,口感鬆脆,甜度適中👍🍪麻糬波波試左黑芝麻味同朱古力味黑芝麻味芳香撲鼻,黑芝麻味好香朱古力味好出色, 入面有朱古力漿,而且又大粒又足料,食完一粒真係唔夠喉,即刻想多粒呀😋
上星期我地一家去左富華冰室食晚餐,叫左以下菜式:

🍝焗鮮茄芝士肉醬腸仔意粉 $68

🧆惹味薯仔牛柳粒 (配明火例湯+絲苗白米)$98

🍛揚州炒飯 $66
好足料,蝦仁又多,炒香的材料配上粒粒分明米飯粒,超香口

🍍菠蘿包$10

🥨蝴蝶酥$12

🍪麻糬波波
試左黑芝麻味同朱古力味
黑芝麻味芳香撲鼻,黑芝麻味好香

#吃貨心柔日誌 😋 荃灣📍富華冰室假日又是親子出動覓食嘅時間😋一直對港式冰室有種情意結!因為帶住小朋友外出,揀食物方面都會少少局限😅但一間冰室已經有齊港式,中式,西式不同嘅選擇!帶住小朋友都總有一款食物啱食🥰超級方便👍🏻今次去到荃灣Shopping🛒經過見到「富華冰室」地點好就腳,就喺荃灣千色後面👍🏻.🔹 全日早餐 🍽️ $63(火腿扒、英式腸、吉列魚柳、牛乳炒滑蛋、煙肉、茄汁豆配自家製出爐麵包)這份All Day Breakfast一上枱,心柔即刻大叫:「嘩😍有波波炒蛋🥚」未見過波波型炒蛋😍好特別讚一讚個擺盤好靚!打卡一流📸就係媽咪不停打卡影相的時候,心柔已經暴風式🌪️食完整條英式腸😅(所以應該好好味)吉列魚柳好大塊,意外地一啲都唔厚粉👍🏻每份配上一個自家製出爐麵包🍞見到麵包有少少紫紅色,好奇問一問店員🗣️原來係紫薯麵包🍠味道唔錯,心柔好鍾意食!店員話每日款式不同,有時配斑蘭麵包,小菠蘿包,椰絲包等等😉🔹招牌鐵板套餐~美式雜扒 $118好大份,好大份,好大份🗣️重要嘅事情要講3次這份重量級的鐵板餐絕不欺場👍🏻相信就算大男人食,都會覺得超飽🤣套餐配一個餐湯、餐包,可以自選醬汁我哋選了洋蔥汁🧅個
#吃貨心柔日誌 😋 荃灣📍富華冰室

假日又是親子出動覓食嘅時間😋
一直對港式冰室有種情意結!
因為帶住小朋友外出,揀食物方面都會少少局限😅
但一間冰室已經有齊港式,中式,西式不同嘅選擇!
帶住小朋友都總有一款食物啱食🥰超級方便👍🏻

今次去到荃灣Shopping🛒經過見到「富華冰室」
地點好就腳,就喺荃灣千色後面👍🏻

🔹 全日早餐 🍽️ $63
(火腿扒、英式腸、吉列魚柳、牛乳炒滑蛋、煙肉、
茄汁豆配自家製出爐麵包)
這份All Day Breakfast一上枱,
心柔即刻大叫:「嘩😍有波波炒蛋🥚」
未見過波波型炒蛋😍好特別
讚一讚個擺盤好靚!打卡一流📸
就係媽咪不停打卡影相的時候,
心柔已經暴風式🌪️食完整條英式腸😅(所以應該好好味)
吉列魚柳好大塊,意外地一啲都唔厚粉👍🏻
每份配上一個自家製出爐麵包🍞
見到麵包有少少紫紅色,好奇問一問店員🗣️
原來係紫薯麵包🍠味道唔錯,心柔好鍾意食!
店員話每日款式不同,有時配斑蘭麵包,小菠蘿包,椰絲包等等😉

🔹招牌鐵板套餐~美式雜扒 $118
好大份,好大份,好大份🗣️重要嘅事情要講3次
這份重量級的鐵板餐絕不欺場👍🏻
相信就算大男人食,都會覺得超飽🤣
套餐配一個餐湯、餐包,可以自選醬汁
我哋選了洋蔥汁🧅個汁裏面好多洋蔥😋😋
三款肉扒份量好大,肉質唔錯👍🏻鮮嫩多汁
司華力腸特意把外皮𠝹開,我猜廚師的用意是想外皮微脆👍🏻
我哋選了薯菜,本身以為會是薯條!
竟然提供了原個焗薯🥔原形食物會比較有益😉

🍹特飲~雜果賓治 套餐加$7
好耐無飲過雜果賓治,出奇地多雜果😋
邊飲邊咬!好有𡁻口👍🏻好爽

🥤特飲~紅豆冰 跟餐加$7
爸爸至愛嘅紅豆冰😅解暑一流
好多紅豆🫘大大粒👍🏻正呀!

📍富華冰室
荃灣眾安街29號秋雲大廈地下A-C號鋪
2024-09-09 126 瀏覽
俾餐廳外既麵包吸引住,晚餐時間都仲有好多包選擇。店內播放住流行曲,更添港式餐廳感覺。鐵板西冷牛扒配薯菜 $120西冷超厚切,勁大塊,煎到7 成熟,中間仲係粉嫩,肉質淋,鐵板熱辣辣,淋上黑椒汁,咋咋聲。薯菜竟然係原個焗薯,淋上沙律汁,另伴有配菜甘荀仔、車厘茄同西蘭花。套餐附送餐湯、餐包及飲品。餐包面脆口,甜甜地,好軟,好香牛油味。椒鹽鮮魷 $93配白飯及餐湯,菜乾湯十分夠火喉,好飲。粉漿好薄好脆,魷魚好綿,蒜味好香,微辣,好惹味。西蘭花炒魚塊 $95好香蔥味、蒜味同韮黃味,有獲氣 ,西蘭花有上湯既味道,食落爽口 。魚質實淨,唔係一般食既龍莉魚柳,值得推介👍蛋撻酥皮鬆,蛋漿甜滑;菠蘿包酥皮鬆脆,超大個。

鐵板西冷牛扒配薯菜 $120

椒鹽鮮魷 $93

西蘭花炒魚塊 $95

蛋撻酥皮鬆,蛋漿甜滑;菠蘿包酥皮鬆脆,超大個。

• 西蘭花炒魚塊
2024-09-03 135 瀏覽
今晚黎到《富華冰室》,地方寛敞光鮮,美食多不聲數,最後還是決定叫番幾道鑊氣小炒。必點地道菜式「椒鹽鮮魷」,香脆可口,鑊氣十足。「西蘭花炒魚塊」,大大舊,好抵食, 份量都唔少,正宗香港味😋叫得小菜,又點小得蒸番條魚呢!😉「豉汁蒸倉魚」,火喉控制得非常好,魚肉嫩滑,豆卜墊底,吸晒香濃惹味的豉汁,實在太美味了!最後嘆埋杯香港特色飲品「咸檸七」,鹹甜冰爽,潤喉化痰,開胃又解渴😋而老公就來一杯清甜美味的雜果賓治。

必點地道菜式「椒鹽鮮魷」,香脆可口,鑊氣十足。

而老公就來一杯清甜美味的雜果賓治。
2024-06-03 207 瀏覽
星期日行完千色店,見到附近有間富華冰室,門口都幾多人排隊,所以就試下,排左15分鐘終於入座,下午茶時間,叫左芝士炒蛋魚柳包配沙律+凍杏霜、星洲炒米粉+凍檸茶走甜,仲有菠蘿包,店員落單錯漏百出,凍杏霜落錯熱杏霜,凍檸茶又無註明走甜芝士炒蛋魚柳包配沙律魚柳夠大塊又脆口,配料有蕃茄、芝士、生菜,加上沙律新鮮爽口,不錯星洲炒米粉由於我叫了走蔥走洋蔥,所以比正常份量細份了一點,配料不算多,普通菠蘿包新鮮出爐,但上檯給我的菠蘿包皮很薄,不夠脆皮,略嫌失色一點

芝士炒蛋魚柳包配沙律

星洲炒米粉

菠蘿包
新鮮出爐,但上檯給我的菠蘿包皮很薄,不夠脆皮,略嫌失色一點
2024-06-02
15 分鐘 (堂食)
2024-05-27 143 瀏覽
之前經過荃灣千色附近,已經留意到呢間可以買到新鮮麵包嘅冰室,當時見到呢度嘅麻糬波波又大粒價錢又抵,勁想試吓呢度嘅麻糬波波,不過一直都冇買到,今次終於扚起心肝買咗三粒試吓~麻糬波波(3粒,可混合其他口味)💰HK$15每隻味道要咗一粒,有黑芝麻味、芝士味同埋朱古力味麻糬波波!黑芝麻味嘅麻糬波波味道都冇咁突出,黑芝麻味道較淡!芝士味同埋朱古力味就好出色,而且又大粒又足料,價錢都好平,性價比高!下次可以再買多幾粒~

麻糬波波(3粒,可混合其他口味)💰HK$15

黑芝麻味麻糬波波
朱古力味麻糬波波
芝士味麻糬波波
朱古力味麻糬波波、芝士味麻糬波波
2024-05-26
5 分鐘 (外賣自取)
$15 (其他)
黑芝麻味麻糬波波
朱古力味麻糬波波
芝士味麻糬波波
朱古力味麻糬波波、芝士味麻糬波波
  • 麻糬波波
2024-04-30 143 瀏覽
去過幾次了 就是一般茶餐廳的水準上菜很快 晚餐有例湯 份量都很多揀了兩個小菜和一個焗飯煎鹹魚肉餅 外面好像很少機會看到這款小菜煎得唔錯 有少少鹹魚粒·西蘭花炒魚塊 有鑊氣的小炒 不錯·焗鮮茄豬扒飯 熱呼呼的焗飯很大一塊豬扒 很濃郁的蕃茄味道 飯都很多
去過幾次了 就是一般茶餐廳的水準
上菜很快 晚餐有例湯 份量都很多