2025-06-28
上環友都知,富華趕走了原先的樓上店,40萬月租趕走30萬月租,今時今日大環境不禁講聲利害!見著這店花了2個月以上裝修,都估到老闆的雄心與心機,此店裝修格局一定唔差到開店了,外表就是堂皇高級,但幾過食過的朋友說食物一般,所以連我為食友一直無去,結果今日朋友叫到去間好坐的,不用多想的去呢間(其實就想嘗新)入去地方光潔/富有格調/都係一費貫近年新式茶餐廳冰室嘅裝修不知是否星期六關係,竟然只有三個午餐簡直嚇親,另豉椒朝鮮魷炒河但他膽固醇,最後選了焗千島醬三文魚大蝦意粉,65元價錢雖然唔算平但都唔算特別貴但就係等得有點耐,但店員充足兼都幾有禮貌,有自助斟水機食品賣相真係靚,焗千島醬加上芝士,好似雲石狀,食落有味道可以叫唔差,焗千層醬比一般咖哩焗或茄汁焗者有心思另外一個咖哩炸豬扒飯賣相係靚仔,但炸得有點厚硬,個人覺得就一般仲有個中湯係西洋菜湯不過沒有湯渣,味道可以但有點細碗總體是不錯的,食物正常合格以上,餐具賣相都用心設計過,環境超舒服,價錢不算平價但比附近的差不了多少,相信對其他店都有壓力飲品凍奶茶味道不會很浠,可以的
但就係等得有點耐,但店員充足兼都幾有禮貌,有自助斟水機
仲有個中湯係西洋菜湯不過沒有湯渣,味道可以但有點細碗
飲品凍奶茶味道不會很浠,可以的