星期日一家去食午餐,叫左個牛肉鐵板,雞肉石頭飯同小小壽司,落完單之後就一直坐系到等,壽司同飲品黎到之後,兩個等左好幾未到,就打算問下d樓面,點知未開聲問就已經見到兩個樓面系正我格離因為送餐問題系到好大聲鬧交,搞到我都吾好意思再吹單,再等多陣石頭飯終於黎到,點知雞肉就比錯左豬肉,同樓面講佢就話換返比我,一收返個飯入去,第二個餐就黎,但系可惜又錯左,牛肉鐵板無鐵板,就咁用個黑碗裝比我,之後又發現係出錯,又要等…食個午餐淨系由落單到送岩食得,足足等左成40分鐘,好彩果日吾趕時間,如果吾系就真系玩死…食物係ok既,但系態度真系好差,真系未見過有餐廰既員工會因爲送餐問題而鬧交

2017-02-19
2016-11-30 2170 瀏覽
前幾個月黎過兩次,星期日同朋友經過樓下見到宣傳海布入邊d野食好似吾同曬甘,好吸引,所以就上左去食,上到去先知原來食豪同吾食豪有兩個價錢我同朋友對豪都無乜興趣,所以就選擇左吾食豪個價錢,不過都貴過之前好多,行出去打算睇下收貴左之後改變左d乜野,點知…原來只係多左d火腿同埋幾種凍海鮮,其他都係果d野,d員工又掛住傾計,舉左好耐手都無人黎,熟食方面最食得下既就係炒蟹,其他既同之前無乜分別,有d似大排檔甜品方面,員工吾同左,甜品都吾同晒,前幾個月上去食過個oreo凍餅已經無左,真係有d失望,因為個凍餅真係幾好食,今次我就無食甜品,轉食左雪糕。刺身壽司都係得朋友食,因為自己本身吾多鍾意食生野,唯一食得下既都係得燒烤區,款式都算多總括黎講同之前比真係吾抵,眼見都小左好多客人甘,因為上幾個月黎都好爆場,今次黎食左成兩個鐘都係得幾枱客,吾知係咪都係因為d人覺得吾抵,同埋d服務態度都差左d

2016-11-27
2016-11-11 1587 瀏覽
佢開業咗咁耐,我就幫襯咗咁耐,經常推介俾朋友,有咩聚會都會提議嚟呢間,因為真心覺得平,靚,正。今日又再同老公去食,食物質數仍然好好,食得好開心,但埋單時打咗個突,心諗係唔係計錯數呀?比平時多咗$80一個人?問個員工,原來加咗貴,以前$198一個人,而家$278!嘩!!加咗差不多40%,好誇張啫,問點解加咁多嘅,佢話因為多咗任食生蠔。啱,有生蠔咁嘅價錢唔算貴,但係我同我老公都唔食生蠔嘅,咁我咪啫係俾多$160請人食生蠔?其實我個人覺得安排可以彈性啲,食生蠔嗰枱同唔食嗰枱可唔可以唔同價錢呢?咁樣會唔會係雙贏呢?加價絕對明白,但因為咁嘅理由而加咁多,有少少put me off, 睇怕以後都會好少去,同埋唔會再介紹人去,除非知道嗰個人好鍾意食生啦。
2016-11-11
2016-09-17 1906 瀏覽
中秋入左大埔同朋友一齊食飯賞月捉精靈,佢地提議食韓燒,我先知原來大埔有間任食韓燒!肉類種類都有好多,最好味係牛仔骨 而且仲有好多熟食同壽司刺身! 三文魚刺身見佢不停出 食多幾碟都回本 不過最驚喜係甜品,唸住呢啲任食韓燒既甜品多數都係椰汁糕個啲,點知一食完個綠茶布甸真係要再添食幾個,超濃綠茶味!食食下途中發現只要like佢地facebook 有得送蜜桃味燒酒飲!食飽飲醉去賞月
肉類種類都有好多,最好味係牛仔骨

食飽飲醉去賞月

2016-09-16
2016-07-05 2463 瀏覽
本星期已計劃行程和家人在大尾督踏單到大埔遊樂,順便逛街,和尋找美食大埔真的多美食,在大埔墟交完單車行經麥當奴,看到一大廣告牌韓燒自助,上到去裝修整潔光猛,我們入座後已即時去找食物,嘩好多種類,因為我們好肚餓,即食三文魚,非常新鮮好好味,加點熟食大滿足,熟食方面幾好有豬脾啦,青口,重有炸蝦,不用我們慢慢燒,生肉多蘿萬有,簡直物超所值,我們最喜歡牛仔骨,吃了好多,而且飲品任取非常自助,下次我們又多一個選擇
,下次我們又多一個選擇
2016-07-02
2016-06-28 1747 瀏覽
昨晚是本人光顧此店食物比較失落的一次,因聖誕和母親節也有到此慶祝,今次補祝父親節,但食物味道有所不同,感覺味精比較多和咸了一點,尤其炒蜆太多沙,涼拌白菜也有沙,烤肉方面未有新鮮感,例如加入其牠肉類,一試醬油方面以知不同,家人也感到食物和以前不同,是否如看見其他食評所說可能換了大廚質素下跌太多,味道方面以知廚師質素下跌,因為家人對味精比較敏感,之前食物味道感覺入口舒服未有多喝水,以同區放題價錢這是比較欠佳,因食物味道下降太多,希望能下次有所改進,但有一提是三文魚不停供應是可取之處
2016-06-27
2016-06-17 1174 瀏覽
每次和同事或家人每月到訪一次,但今次感覺食物質素開始下降太多嘅,烤肉方面沒有變化或加多,但今次雞肉有點帶酸味好像有D變壞,可否有點新意,而泡菜有點兒略咸,過往質素好新鮮而且排列美觀,是我們一直覺得這裡泡菜數一數二,今次下降好多,熟食方面早前更換好多新款味道和外觀質素上升好多,令我們讚嘆不已,但今晚好像退步好多味道各走極端,色香味不全,而且熟食上面有蚊子飛來飛去,衛生有點兒那過,炸物和其它熟食入口完全不同早前,甜品可以保持不太甜,又顧及人客分開一小杯,我們也八掛去洗手間路口觀看是否換了大㕑,因早前見是個四眼光頭大廚,但來回數次也看不見,或是放假,換上一班女工,可能這樣質素下降,希望下次有意外收穫。
2016-06-15
外賣自取
生日
2016-06-12 563 瀏覽
今日應朋友邀請在大埔睇完神功戲,一行人再來希望再回味上次的食物,點知水準完全未能達標,食物味覺完全兩回事,今次食物好像放了好多味精,而且咸了好多,也許炸物太乾難以入口,難以想像,比起上次完全兩回事,朋友們也應同飲汽水都好口渴,㕑師有否試味架,問一問是否換了厨師,侍應只一笑!没回答,算吧,轉攻生肉保持水準,但牛仔肉粒好像冰粒,改吃了三文魚已經無骨,甜品放面換款式好比心機,今次行經過洗手間的路看見㕑房內非常污糟, 食物放在地上,難以想像衛生㕑師有否用心制造食物好清楚,這是最後一次
2016-06-12
  • 甜品,三文魚
2016-06-02 717 瀏覽
星期日和家人到大埔購物完,有大埔朋友推薦有間樓上韓燒,價錢和食物形容……非常抵食,位置不難找,上到去一看好多人怕冇位,有位應該是經理說等一等,等了大約十分鐘好有禮貌安排我和家人入座窗口位,環境好舒服,我第一時間出去找食物,飲品,汽水啤酒任飲抵呀…到自助熟區,都算多熟食,有三文魚,甜品,我也不客氣,嘗試不同款式,選了牛仔骨必選,好入味,好多旺區放題好堅韌,這裡好入味又香雞肉又滑香草焗豬脾帶有蜜糖味好軟滑,而炸魷魚蘇外脆內軟非常,好出奇有一必食熟物起初以為是生蠔,原來薯仔蓉焗青口好重薯蓉和芝士味,好像加了咖哩更香😘,但三文魚吃了數片都有骨,要小心D,餐後甜品太多選擇,又是必食,以迷你杯分開好有心思,所有食物有點像去了酒店食buffet,但眼角有痔的侍應太度有待改善,行來行去叫了數次黑面先過來更換燒烤板,最可惜冇拍照否則和大家share
香草焗豬脾帶有蜜糖味好軟滑,而炸魷魚蘇外脆內軟非常
  • 熟食
2016-04-26 1086 瀏覽
今日26號又是女朋友26歲生日,本來聽公司同事說起這近來应該換了新廚師,所以帶她一試新菜……因為幾位同事上星期去过大讚,食物質素提升好多款式又多,由其擺設完全令你未食眼睛已被吸引,點知收工一支箭飛的过去食餐好,半年前去过可以接受,今晚太失望第一時間去熟食區一看,完全兩回事沒有同事提及兩種必食推介焗薯蓉和燒豬肶,聽講話薯蓉和芝士非常合拍豬肶食落有燒羊脾味道好想一試,只換了好難入口的炒青口,炒蜆非常咸,而西蘭花一口食落太冧又老D鹽都未溶,其它炸物太乾好像放了很久,🙈點解我咁吾好彩,到底有否顧及客人感受,又或者好似土地問題留吾住又換了廚師,比起半年前第一次來的時候更咸,好彩烤肉各方面有D驚喜牛仔骨好入味,肥牛色澤好鮮紅,应該上等貨不同外面嗰D黑暗色,甜品方面沒大變化,也好味,而三文魚好新鮮不停供应,對我來說已經好滿意,但熟食希望真心改變一吓,感覺失望
,今晚太失望
2016-04-26
2016-04-26 817 瀏覽
星期一傍晚和幾個朋友路過有個女待應,在街上好有禮貌介紹和講解下同時段收費,我們一行人都抱着懷疑,是否普通食物,點知有位穿著白色衫應該是經理好有禮貌地安排我們入座,座在窗位好舒服,我們第一時間看清楚枱紙還講解如何進食,好過其它放題,還有人幫我們拍照相片,嘩行出去一看(驚喜)食物多到眼花,普通價錢有甜品、啤酒,汽水任飲,生肉不用落油燒,已知廚師己幫客人想好食法熟食也非常好味,外觀已經好吸引,由其焗青口嘩芝士和薯蓉非常合拍,我們一致最驚喜是豬脾,第一口以為食羊脾,食落豬肉也可以溶入羊肉味各人心裡想廚師應該好用心,還有壽司和三文魚又新鮮,美中不足是綠茶甜品有點兒太多水,冷氣只是一般,下次必定再食
2016-04-25
生日
  • 熟食
2016-02-09 1352 瀏覽
小學同學相約,咁大家都係住大埔,就簡左間就腳既韓燒聚聚,當日七點幾去到,因有唔同時段收費…所以係最貴個時段舖係二樓,一出升機上到去大大個招牌,而門面設計都幾摩登,入到去七成滿左右,地方大,座位同座位唔會迫,行出行入拎野食都唔阻每個位都有張墊檯紙,內容係教你咩配料配搭不同食物食,又有圖解,有花心思之處!!行出去簡野食區域都算大,分開壽司甜品沙律熟食生食,前菜部份(涼拌白菜仔,芽菜,泡菜同魚仔等等)....沙律...熱食(豬手,魚蛋,魷魚so等)...壽司.魚生.湯品....糖水.....甜品....汽水啤酒..雪糕...以致烤既肉類..都應有盡有,任君選擇飲品櫃-除普通汽水啤酒外,連果汁先生都有,夾埋十幾款選擇生肉區 - 花多眼亂呀!金菇肥牛、大蝦、牛肉粒,牛仔骨,豬頸肉,豬扒,雞扒等加其他豬牛雞海鮮超過三十盤配料及前菜 - 生蒜片、韓式魚仔、凍白菜仔及泡菜等壽司魚生 - 魚生只有三文魚,但三文魚由色澤睇到都係新鮮切無耐,試左幾舊魚生仲好肥美,中上貨質,而且都切得幾厚下!有生果,Jelly,Green Tea 布甸等,樣樣小小杯,唔怕食得好膩牛奶公司雪糕甜點區幾樣值得推介1. 牛仔骨,燒
飲品櫃-除普通汽水啤酒外,連果汁先生都有,夾埋十幾款選擇
配料及前菜 - 生蒜片、韓式魚仔、凍白菜仔及泡菜等
牛奶公司雪糕
甜點區

幾樣值得推介
1. 牛仔骨,燒完唔韌仲好嫩
2. 薄牛肉,醃得好入味,食時仲好JUICY
3. 同係熟食區既魷魚SO同青口,魷魚SO雖然係凍,但仲好脆又唔韌!講堅好食過好多餐廳整果D,青口就整得辣辣地好惹味
4.甜品 - 整得唔差,食左個GREEN TEA布甸,夠滑夠綠茶味 唔太甜細細杯
反而有兩樣就麻麻
1. 大蝦 - 大蝦聽落係好吸引,但燒完D肉係梅架. . . .估唔到
2.牛仔粒 - 燒完好似食橡膠咁,唔知咪佢拎出黎時D牛仔粒成粒冰咁,直接拎黎燒變得好Q韌 . .
其他如熟食類、甜品真心整得唔差,食完埋單仲有張永久9折卡送,區內小生意算係咁!
2015-11-24 1333 瀏覽
常常經過,但晚市只有自助餐,午餐比較伐算,今日終於得閒黎試下。因兩面牆都是玻璃窗,環境十分光猛開揚,午餐較後時段人不算多,位置也算寬敞,有好多電視機,唔會開得太大聲,閒hea或約人傾計都幾好。
套餐配泡菜工三款
人蔘雞湯(1/4隻雞)
牛尾煲
凍檸樂
2015-09-03 2191 瀏覽
琴日口痕痕想食韓燒本身小弟就吾系太中意食韓燒但次次入黎大埔都見到佢的廣告,今次終於諗起佢就入去試我8點幾 2個人入左去,都吾洗等位, 一入去就有位場內入面2人台得2張, 所以去到雖然要搭台, 但系都吾算太過逼,各位為食仔囝對吾住, 由於我太過為食所以吾記得影相 (比番d甜品你地補償)但食物方面都有好多款, 而最值得比個GOOD佢的地方就系三文魚平時韓燒d三文魚真系難食, 但依間個d三文魚真系幾正我地坐左系門口, 聽到個店長對佢地啲伙記同客仔都好似幾close親民度+1
琴日口痕痕想食韓燒

本身小弟就吾系太中意食韓燒

但次次入黎大埔都見到佢的廣告,

今次終於諗起佢就入去試

我8點幾 2個人入左去,都吾洗等位, 一入去就有位

場內入面2人台得2張,
所以去到雖然要搭台, 但系都吾算太過逼,

平時韓燒d三文魚真系難食, 但依間個d三文魚真系幾正

親民度+1
2015-09-03
2015-08-23 1752 瀏覽
韓燒之狂食熟食話說公司聚餐~咁約番大家近既大埔~平時出開九龍區既我當然唔知大埔有間好出名下既韓燒~地點係大埔墟麥當勞附近~都唔難搵~不過唔近火車站~去到大埔或者太和都要行成20分鐘~餐廳都食物方面~熟食選擇很多~魚蛋、豬腳薑、炒飯、炸物、雞翼~味道普通~魚生非常唔新鮮⋯唔敢食⋯咖哩魚蛋真係幾好味~炸魚皮就中招⋯好硬~甜品選擇不算很多,蛋糕很難食⋯豆花都還可以~幾好食~肉類~五花肉有少少太肥~~不過味道都唔錯~~不過全部肉都好像一樣味道~沒有特別~比較推薦~牛肉薄片~~幾好味!還有雞肉~都唔錯,而且不會很難燒~~店員服務都算幾好,叫佢換爐非常有效率,亦很主動幫我們換~~飲品選擇幾多下~而且可以任飲~不過價錢如果係旺角食應該會好d,只能說來這邊是貪近~食物真係麻麻~~

韓燒之狂食熟食
話說公司聚餐~咁約番大家近既大埔~
平時出開九龍區既我當然唔知大埔有間好出名下既韓燒~
地點係大埔墟麥當勞附近~都唔難搵~
不過唔近火車站~去到大埔或者太和都要行成20分鐘~

餐廳都食物方面~熟食選擇很多~
魚蛋、豬腳薑、炒飯、炸物、雞翼~味道普通~
魚生非常唔新鮮⋯唔敢食⋯

咖哩魚蛋真係幾好味~
炸魚皮就中招⋯好硬~

甜品選擇不算很多,蛋糕很難食⋯
豆花都還可以~幾好食~

肉類~
五花肉有少少太肥~~不過味道都唔錯~~
不過全部肉都好像一樣味道~沒有特別~

比較推薦~牛肉薄片~~幾好味!
還有雞肉~都唔錯,而且不會很難燒~~

店員服務都算幾好,叫佢換爐非常有效率,
亦很主動幫我們換~~

飲品選擇幾多下~而且可以任飲~
2015-08-14