2020-11-01 302 瀏覽
放假就係任性,衝出九龍南區,周圍去下,放慢步伐。黎到沙田瀝源村,平日下午12點半已經開始要等位,都多周邊返工嘅人黎食,咩年紀都有。睇有咩食都睇左一段時間😵😵值得一提下午茶1點半就開始啦,幾正!幾好,酒樓中間呢個位係店員會再次碌過所有餐具先再上俾客人,係真係好熱,而且係乾淨(我係幾嚴謹,真係滿意)13元孖寶腸,唔錯叉燒蝦兩樣都好食叫左個套餐148元,都幾抵,兩款點心,一款小食,一款飯麵。牛河勁大碟,牛肉炒得好,河粉都均勻,火喉好夠,豆腐就咸咗啲。另外點咗簿餅23元,皮如果再簿啲就好。排骨芋頭即整好食,芋頭都夠粉下午茶見到有10元一碗紫米露,大大碗,又香又夠味,絕對唔稀,好味😋😋酒樓地下仲差小小,都可以接受嘅。
放假就係任性,衝出九龍南區,周圍去下,放慢步伐。

13元孖寶腸,唔錯叉燒蝦兩樣都好食

排骨芋頭即整好食,芋頭都夠粉

酒樓地下仲差小小,都可以接受嘅。

2020-10-03 2285 瀏覽
片皮鴨🦆($188)黎到呢度必食既片皮鴨, 滿心歡喜黎食既我有啲失望😞 一隻片皮鴨既份量其實唔多, 鴨睇落夠油份幾吸引, 不過唔夠熱🙈 包鴨既皮太大塊同太厚, 鴨食落冇咩鴨既香味, 就算落埋海鮮醬既味補救唔到😵 我覺得一心諗住去食鴨既你地去前要諗諗而家推出左晚飯小菜優惠餐單買4️⃣送1️⃣ / 買8️⃣送2️⃣ 每款小菜既價錢係$80, 星期六/日/公眾假期每款加$10💰 其實計落幾抵食, 因為啲餸都幾大碟同埋唔油膩秘製柚子骨🐷 排骨半肥瘦, 配埋秘製柚子醬甜甜地, 仲有少量柚子皮絲, 幾有咬口欖菜肉鬆四季豆🥒一般欖菜煮出黎既野都會偏油, 不過呢個除左唔油膩不突止, 啲四季豆仲要勁爽口, 帶有少少豬肉醉,口感同味道都唔錯👍🏽 一般食到既都會煮到腍得濟, 呢個有驚喜粟米龍躉球🌽粟米斑塊就食得多, 龍躉球就真係第一次食, 每件龍躉球都好大舊🐟 而且啲炸粉完全唔厚, 啲粟米蛋花漿係有粒粒粟米同埋蛋白絲, 啲汁食落感覺真材實料冇其他既打咁多芡, 抵讚豉蒜涼瓜龍躉頭腩🐟好多人都唔鐘意食苦瓜, 但係我就啱啱好相反, 超鐘意食苦瓜, 仲要愈苦愈好😚 苦瓜俾我感覺清熱解毒, 食完感覺健康啲🤔 雖然咁樣既煮法會減低左佢
片皮鴨🦆($188)

秘製柚子骨🐷

欖菜肉鬆四季豆🥒

粟米龍躉球🌽

豉蒜涼瓜龍躉頭腩🐟
好多人都唔鐘意食苦瓜, 但係我就啱啱好相反, 超鐘意食苦瓜, 仲要愈苦愈好😚 苦瓜俾我感覺清熱解毒, 食完感覺健康啲🤔 雖然咁樣既煮法會減低左佢既營養值, 但係始終有食好過冇食😂 佢既芡汁比出面既少, 感覺冇咁重負擔同埋苦瓜同頭腩既份量都算多, 啲魚肉夠嫩滑而且唔多骨

椒鹽豆腐粒🧂
呢度既豆腐粒似係渣哥食過果啲, 不過椒鹽既份量偏少, 所以味道較淡😟 好彩啲豆腐粒都炸得夠脆口同埋有趣既地方係呢個豆腐粒係配甜辣醬, 但係都幾夾

其實我覺得佢既小菜係唔錯, 不過片皮鴨就遜色左啲😫 小菜優惠係幾抵食, 而且選擇多, 味道又唔錯✌🏽 不過優惠唔知會維持幾耐, 大家去前可以打電話去查詢一下🔍 我地坐底左一陣成個場都坐滿曬, 個呀姐話就算訂左位都有可能要等, 所以去前訂定位會穩陣啲
2020-10-03
2020-09-22 1770 瀏覽
港島人殺入沙田區相當難得,今次來到沙田,除了為了去新城市廣場影熊本熊的相片,同時可以來到香港最有名的酒樓黃店,之前有想過吃點心,但今次來到晚市,倒不如試佢地的超抵食小菜套餐!買四送一的優惠,80元 X 4樣 & 有超過20個小菜選擇,而且有龍躉兩吃(抵食到嚇死人),計埋茶錢&加一服務費都不用400元(可以用VISA/MASTER),服務態度奇佳,正是全場爆滿的原因!翡翠花姿蚌片   80元   4.8/5分意外之作,完全無想到可以炒得如此爽口,天衣無縫的小菜,必選小菜!秘制柚子骨  80元     4.2/5分骨排配上柚子醬剛剛好,又要另一道上等的小菜,好有咬口,正!沙嗲金菇粉絲肥牛煲  80元   2.2/5分相對遜色的小菜,沙嗲味太清淡不夠味,肥牛就不肥反而偏瘦,唯一可取是有粉絲,代替米飯,不用叫飯~不建議豉蒜涼瓜龍躉頭腩  80元   3.3/5分自己不太喜歡涼瓜,但與龍躉頭腩幾配合,炒得好入味,相當不錯粟米龍躉球  80元   3.5/5分啖啖都是肉的龍躉球,炸得幾好,粟米汁就略為淡口,粉底都有少少多,不過都不俗啦每碟份量都飽到傻,食唔完就拎飯盒第2日帶飯,又省一餐。其實不用配

翡翠花姿蚌片   80元   4.8/5分

秘制柚子骨  80元     4.2/5分

骨排配上柚子醬剛剛好,又要另一道上等的小菜,好有咬口,正!

沙嗲金菇粉絲肥牛煲  80元   2.2/5分

豉蒜涼瓜龍躉頭腩  80元   3.3/5分

自己不太喜歡涼瓜,但與龍躉頭腩幾配合,炒得好入味,相當不錯

粟米龍躉球  80元   3.5/5分

每碟份量都飽到傻,食唔完就拎飯盒第2日帶飯,又省一餐。

其實不用配白飯,直接吃小菜就足夠,如果人多幾位更可以飲酒談笑風生,埋單每人100元左右,可以去邊度搵?
沙田地鐵站沿天橋行過去15分鐘,不用擔心大雨;舊式酒樓的裝修可以接受,吃的是食物不是環境;
員工主動好客有禮,上菜速度又快又多,片皮鴨幾乎人人都叫,又多人叫外賣,
實在是難得的黃店酒樓,超級建議各位前往討伐!
翡翠花姿蚌片
豉蒜涼瓜龍躉頭腩
粟米龍躉球
四送一套餐
2020-09-19 1298 瀏覽
🥢沙田全港唯一良心酒樓 抵食下午茶點心#食好西沙田美食 #食好西良心推介 🥢呢期最出名的酒樓一定係呢間,每個區都有朋友團購片皮鴨的良心酒樓富東閣,之前錯過了訂鴨的時間,要等下一次訂購時間,既然咁出名,梗係要去懲罰一下🥢以下價錢是下午茶時段🥢干蒸燒賣拼干蒸牛肉 $24兩個人食每人一件剛剛好,可以依多幾款點心🥢排骨蒸陳村粉 $24陳村粉有d 似涼皮口感,吸收曬蒸排骨的味道🥢蠔皇鮮竹卷 $18三條大大條,腐皮吸收曬蠔油茨汁的味道🥢鮮蝦菜苗餃 $18皮好薄身,入面充滿菜同爽口蝦肉,三隻大大隻抵食🥢懷舊叉燒飯 $28個叉燒應該好好彩係剛剛燒好的,所以仲熱好軟熟,睇顏色就知好食🥢鳳爪排骨飯 $20用上經典蒸飯盎裝住的鳳爪排骨飯,蒸出來的香氣十足,是經典舊式味道🥢茶位$11/ 位🥢作為全港唯一一間良心酒樓,原來價錢很抵食,食物質素仲要好食,食完唔會覺得太口乾味精不算重,有時間可以帶埋家人過來試下_____________________________________________________富東閣海鮮酒家 地址: 沙田瀝源街
🥢沙田全港唯一良心酒樓 抵食下午茶點心

#食好西沙田美食 #食好西良心推介

🥢以下價錢是下午茶時段

🥢干蒸燒賣拼干蒸牛肉 $24
兩個人食每人一件剛剛好,可以依多幾款點心

🥢排骨蒸陳村粉 $24
陳村粉有d 似涼皮口感,吸收曬蒸排骨的味道

🥢蠔皇鮮竹卷 $18
三條大大條,腐皮吸收曬蠔油茨汁的味道

🥢鮮蝦菜苗餃 $18
皮好薄身,入面充滿菜同爽口蝦肉,
三隻大大隻抵食

• 鮮蝦菜苗餃
  • 鳳爪排骨飯
  • 叉燒
2020-06-19 5798 瀏覽
五月最後一個星期天下午,沙田。最近天氣不好,友人昨天提出星期天吃點心,很想拜訪這家很久,於是睡飽後就一起坐車出發到沙田瀝源。這是一家位於瀝源邨裡面的酒家,在大集團的趕絕下,現在已經買少見少,吃點心還是喜歡飲茶。下午茶時段是兩點到四點,門外排隊人潮不斷,門外貼上晚市,雀局,旁邊燒味部的燒味飯餐牌價錢都非常相宜,選擇又多,我們更迫不及待想試試了。我們只有兩個人,等沒多久就被安排入座。點心原來是現點現蒸,保證新鮮,位子挺乾淨,沒有一般舊式酒家髒髒的,感覺真的蠻舒服。脆皮燒乳鴿,光看顏色炸得挺乾身,一咬下去卻不得了,每一個部位都軟嫩非常,又能做到鎖住肉汁,真正皮脆肉嫩的程度,一點醬都不用沾已經很夠味,友人說比起一家老字號的燒乳鴿還要高水準,可想而知有多出色。沙薑雞腳,難得有人跟我一樣喜歡雞爪,除了筋腱處,連骨頭也醃得入味,充滿膠原的外皮滑而不膩,友人說沙薑汁才是精髓,果然沾了之後,鮮味更加提升,而且吃完不會覺得口很渴,想必是自家調製的。甜酸炸雲吞,這是一道香港飲茶的懷舊小吃,友人特意點的,因為他知道我從來沒有吃過。三顆大雲吞炸得金黃不過火,聞起來完全沒有油炸味,最怕聞到想吐的油味了,一咬下去雲
五月最後一個星期天下午,沙田。

脆皮燒乳鴿
沙薑雞腳
甜酸炸雲吞
甜酸炸雲吞,這是一道香港飲茶的懷舊小吃,友人特意點的,因為他知道我從來沒有吃過。三顆大雲吞炸得金黃不過火,聞起來完全沒有油炸味,最怕聞到想吐的油味了,一咬下去雲吞皮非常香口酥脆,餡料新鮮彈牙,
甜酸炸雲吞
友人說要淋上甜酸汁,不愛炸物的我一吃就愛上,味道果然更豐富。
原隻鮮蝦腸
原隻鮮蝦腸,每個切段部份都有一隻新鮮爽彈的大蝦,然後呢,薄薄的腸粉皮一層層卷著,卻晶瑩剔透,完全沒有出現黏糊糊,或者是皮太厚太膩,一夾就散開的問題,每口都吃得到米香,吃過這裡的腸粉之後,才體會到真正的軟綿滑溜是怎麼回事,不打算再吃外面的所謂腸粉了。
鮮蝦菜苗餃
鮮蝦菜苗餃,一般飲茶這樣子的餃非常油,而且只有蝦子碎其他全是肥肉,所以從來都不會吃。這是友人點的,上桌之後看到漂亮的水晶餃皮,一夾,皮沒有爛,裹著翠綠的菜苗和滿滿彈牙的蝦子肉,沒有其他有的沒的,皮Q餡料香,好美味,改變了我對水晶餃的印象。
北菇棉花雞

北菰棉花雞,冬菇吸滿醬汁,軟滑的雞肉很大塊,重點當然是盡吸鮮美雞汁的魚肚,滿口膠質又綿密,美味無比。
黑椒金錢肚
黑椒金錢肚,外面很多都會鋪滿厚厚黏稠稠的芡,其實以前的金錢肚根本不會這樣弄,因為不會吃得到任何味道的。這裡的果然沒有,黑椒跟豆豉的比例剛好,全是真正的網胃,沒有混雜其他部分,鹵得夠味不腥,口感爽嫩,酥而不爛,太滿足了。
宮廷桂花糕
宮廷桂花糕,我們都愛桂花糕,這裡的顏色比較深,杞子很多,所以味道偏甜,$10有三大顆真的很划算。

小時候周末上酒樓飲茶是一個習慣,隨著時代推演,要吃點心已經不需要再上酒樓,生活質素的提高,對吃的觀念變成要吃得精緻,導致一堆鮑魚黑松露醬點心橫行,懷舊的味道漸漸消失在洪流之中,今天吃的這頓點心,除了找回了美味,更是對於他們堅守本質有一份感動。
2020-05-31
脆皮燒乳鴿
沙薑雞腳
原隻鮮蝦腸
鮮蝦菜苗餃
北菇棉花雞
黑椒金錢肚
2020-11-09 109 瀏覽
限聚令終於可以比六個人坐埋食飯,終於可以約埋奶奶一齊食啦。佢鍾意食中菜,今晚就嚟試吓富東閣嘅晚市。我哋未夠7:00去到,好彩唔使等位可以直入,遲半個鐘外面已經排晒隊等緊位。建議大家唔想等位可以電話預約。我哋被安排咗坐喺房,同一間房有三張枱,都有足夠距離,唔會太侷促。我哋見好多檯都有叫冰鎮咕嚕肉,好大碟好有看頭,所以我都試咗。非常推薦,首先賣相已經好吸引,打卡一流,熱辣辣炸到脆卜卜嘅咕嚕肉鋪喺大堆冰上邊,冷熱交替,入口口感非常有趣。建議要趁熱食,凍咗咕嚕肉就會冇咁趣㗎啦。而且咕嚕肉汁跳得好好味,酸甜到剛剛好,送飯一流!蝦醬蚌片炒翡翠湯片數量有好多,配合蒜蓉蝦醬炒,非常香口惹味,花枝片入口爽口彈牙,一啲都唔會軔。翡翠即係翠玉瓜,炒得非常脆口!健康得來唔會過分淡味,好食!是日例湯係西洋菜湯,細細煲湯但係非常足料,淨係豬骨都有兩三嚿,齋湯了已經可以當一碟餸。湯骨味濃郁,鹹度亦都適中,唔需要再另外落鹽,飲完一大煲,一啲都唔會口乾,冇味精!片皮鴨(唔記得咗影相🙈)每舊片皮鴨肉同埋肥膏都相當均勻,夠晒又香之餘亦都有啲肉食下,味道相當香口,油香味十足!不過包住片皮鴨嘅包皮就唔算好博新,但係熱辣辣上枱,

冰鎮咕嚕肉

例湯

片皮鴨(唔記得咗影相🙈)
每舊片皮鴨肉同埋肥膏都相當均勻,夠晒又香之餘亦都有啲肉食下,味道相當香口,油香味十足!不過包住片皮鴨嘅包皮就唔算好博新,但係熱辣辣上枱,非常吸引!而且只係$168 ,性價比極高!

片皮鴨二食-豉椒涼瓜炆鴨肉
二食有三款選擇,之前食過涼瓜炆鴨肉唔錯,所以今次再食!用豉椒爆香左嘅鴨肉,相當嘢未,鴨肉切得大細剛好,有趙口得來唔會好鞋。配合埋炒香左嘅苦瓜,唔會太苦。奶奶好喜歡。

最後我哋仲叫咗三粒壽包(又無影相🙈),每個都男人拳頭咁大個,即叫即正,熱辣辣上枱小心唔好辣親!受包裏面係好足料嘅蓮蓉及一整粒鹹蛋黃,對於我呢個鹹蛋黃控真係控制唔到,食唔停!而且蓮蓉唔會太甜,奶奶好怕食甜野但都好滿意!

最後埋單$910 ,四個大人兩個小朋友食到包住個肚,仲打包埋返屋企,好食性價比極高,超級推薦!
冰鎮咕嚕肉
例湯
2020-11-03 150 瀏覽
琴晚同同事四人聚餐👯‍♀️👯‍♀️特登訂左黃店支持😚我地叫左個晚市套餐,$538包栗米魚羹、叉燒燒肉、粉絲海鮮雜菜煲、清蒸沙巴、菠蘿咕嚕肉,再另外叫左個椒鹽豆腐!😍栗米魚羹🌽超大兜,每人飲到兩碗咁多,姐姐仲會幫我地倒埋,super nice!清蒸沙巴十分嫩滑;燒肉個塊皮脆口但唔會太乾😍😍椒鹽豆腐外脆內軟,加埋d辣醬🌶食,yummy!!粉絲海鮮雜菜煲🍲勁足料,唔係得菜,食完超滿足!最後仲叫姐姐幫手揸機影相,笑容可掬,仲同我地有講有笑👍🏻👍🏻👍🏻服務態度一流!
琴晚同同事四人聚餐👯‍♀️👯‍♀️特登訂左黃店支持😚

清蒸沙巴十分嫩滑;燒肉個塊皮脆口但唔會太乾😍😍

叉燒燒肉
菠蘿咕嚕肉
清蒸沙巴
粉絲海鮮雜菜煲
2020-10-22 196 瀏覽
作為片皮鴨fans 難得見到有黃嘅酒樓 仲要有片皮鴨食梗係要支持下啦今次特登嚟到瀝源邨位置唔算好方便 主要做街坊生意多平日既晚市唔多人 坐得都幾舒服-首先梗係要嗌返隻片皮鴨百幾蚊一隻 平過出面好多雖然個皮有少少厚 不過呢個價錢真係好抵食整體都算唔錯我哋四個人仲嗌咗好多小菜每一碟都只係幾十蚊仲要好高質!炸豆腐好滑 炸魷魚酥好鬆脆又唔會好油食到超飽好滿足-最後食咗咁多嘢都只係每人百幾蚊 CP值極高仲有值得一讚嘅係啲侍應姐姐都好好人 服務好好雖然呢度位置有少少遠但係都好值得再嚟支持下整體評分:4/5
作為片皮鴨fans 難得見到有黃嘅酒樓

但係都好值得再嚟支持下

整體評分:4/5
2020-10-21
2020-10-21 104 瀏覽
中菜茶樓 通常都係集團式或者深藍經營者經營所以真係好難得有一間中菜館係黃店💛💛早排疫情太嚴峻當我冇人敢去茶樓飲茶 佢哋生意大受打擊所以各區都推出左一啲片皮鴨外賣團 所以一路都好想試呢一間富東閣💛今次嚟沙田附近行山終於可以試到💛 支持一下💛當日係星期六 好開心坐得好滿 好好生意💛💛FYI 佢有房既 平日低消好似係$3000,星期六就$3300 如果大家想食都得馬鞍山可以嘗試吓包房💛 期待已久嘅片皮鴨 二食😍 鴨殼用醬爆個日燒鵝好肥美叫咗半隻 其實重有好多野食都無影到緊相 因為太餓了 😂值得一讚既係 上菜超快💛 味道都ok同埋個姐姐keep住驚我哋叫得太多 不斷提醒我哋 最後我哋都真係叫得太多 好多都食唔晒🙈
中菜茶樓 通常都係集團式或者深藍經營者經營

個日燒鵝好肥美叫咗半隻

其實重有好多野食都無影到緊相 因為太餓了 😂
值得一讚既係 上菜超快💛 味道都ok
2020-10-10 112 瀏覽
< 富東閣 > 📍沙田呢間人氣酒樓最近都有做片皮鴨外賣 而且好快就full 一於訂返隻支持下😛片皮鴨 一隻 $188 +$30 兩食有一盒片皮鴨 一盒皮 一盒蔥同青瓜再加甜醬😛 兩食方面就揀咗爆鴨件 先講片皮鴨 雖然食嘅時候放凍咗 個皮已經唔脆 不過個皮依然好香 而且有層肉 青瓜同蔥正常 要讚下個甜醬真係好好食😋 如果熱辣辣食應該好正😆🦆醬爆鴨件鴨件份量算多 不過少肉😢 但係個醬幾惹味 唔太鹹 啱我口味👍🏻 有機會再試下堂食😆
< 富東閣 > 📍沙田

片皮鴨 一隻 $188 +$30 兩食

🦆醬爆鴨件
2020-09-30 172 瀏覽
由上個星期開始就突然好想食片皮鴨 但中菜好多都係藍 咩古琴呀 美中鴨子(i.e.美心)呀千祈唔好食 又唔係無可替代🙅🏻‍♀️ 唔會為咗食隻片皮鴨就俾錢藍絲廢老賺啩🙅🏻‍♀️ 所以最後揀定咗好多區議員都有做團購嘅富東閣🤤 片皮鴨每日供應量有限 想食嘅朋友記住預先打去訂位加預留定隻鴨 (文末有電話)唔好白行一趟啊⛑🔸片皮鴨$198 一份 加$30可以一鴨兩食 要多份七彩炒鴨絲/涼瓜炒鴨件/醬爆鴨件🥳 留意 極大份😂 我哋兩個人叫咗片皮鴨加七彩炒鴨絲 再加多個上湯金銀蛋浸白菜仔 完全食唔晒 打包左大半碟七彩炒鴨絲🤭🔸味道配搭嚟講其實我覺得片皮鴨點都唔會太伏 海鮮醬、青瓜絲、京蔥、肥鴨 nth can go wrong! 就係鍾意食呢隻味🤤 不過記得每次拎完塊皮都蓋好個蒸籠 如果唔係凍咗就會硬身啲😛 同埋富東閣啲鴨連肉比較多 會比較有飽腹感 🔸兩款小菜我都覺得好好食 金銀蛋時蔬又係唔會出事之選 七彩炒鴨絲我以為會係三色椒 點知用咗韭菜花加紅椒黃椒 幾香口😳👏🏻

2020-09-30 102 瀏覽
心血來潮好想食燒味飯 就諗起富東閣既燒味😆 買左雙拼飯 燒鴨同埋豉油雞 $34 仲有一包陽光檸檬茶🤣 lunch 嚟講30幾蚊都算係好平 糧尾之選 haha 🤣 燒味飯第一樣就睇下份量先! 啲餸都鋪滿晒2/3咁多 加加埋埋有成10件咁多 雖然每件都細細件 而且飯都好多 食完真係好飽👍🏼 講豉油雞先啦 雞皮同肉都好滑 但又唔肥冇咩肥膏 而且都好多肉 算係好食 但嫌少少鹹 一定要配飯食 燒鴨有啲細 同埋咁岩比得既位置有啲多骨 冇啖啖肉既感覺 不過有少少鴨油既香味 都算唔錯

燒味飯

2020-09-30
外賣自取
燒味飯
2020-09-28 137 瀏覽
一向都鍾意食中菜💕平時我同男友都成日去茶樓食點心、食小菜😆,呢日佢神神秘秘咁話帶我去食好嘢😆行下行下黎到瀝源邨😹,原來呢度有間開左都幾耐下嘅茶樓 富東閣海鮮酒家👍🏻男友話呢間嘅片皮鴨幾出名同好食,於是叫左片皮鴨($168),加左30蚊要個涼瓜炆鴨件(賣相唔靚,唔記得影低😹),同埋薑蔥生蠔煲($80)😻片皮鴨份量幾多,差唔多都有成12~13舊,皮唔燶😋而且香得黎又脆😻肉黎講唔鞋口又多肉汁😋水準好好😻而啲麼麽皮就稍為厚左少少,不過味道都唔錯架,用佢包住啲鴨、青瓜、京葱真係好好食👍🏻👍🏻👍🏻街坊酒家黎講都有8/90分架💕而加錢嘅涼瓜炆鴨件,個人覺得麻麻地,涼瓜唔算林,唔算入味😹鴨件就正正常常,味就幾香,肉就當然唔會多啦(啲肉就喺片皮鴨片淨嘅)~薑蔥生蠔煲就真係幾抵👍🏻生蠔好似都有成接近10粒以上(無記錯嘅話)😹😻不過份量黎講係比外面啲酒樓多架~而且粒粒都好大粒又厚身🥰食落啖啖肉~

2020-09-25
  • 片皮鴨
2020-09-26 154 瀏覽
讚1.每人二百五,有柚子骨有填鴨有栗米羹有菜,栗米羹足料,魚肚爽口,菜心係煮到腍晒,填鴨就係港式果種,皮唔肥而肉厚果種,份量真心抵食2.上菜好鬼快手彈1.講好味就實在未到,樣樣野食都平平無奇就真

2.上菜好鬼快手

1.講好味就實在未到,樣樣野食都平平無奇就真
2020-09-20 241 瀏覽
呢排多左街坊團購,抗疫期間唔想週圍去,今次團購左富東閣嘅片皮鴨星期一至五$168星期六日$188今次面皮厚薄適中,返到屋企仲熱辣辣😍鴨肉同皮比較厚身 如果夾埋晒,有啲難咬得開但個皮都燒得幾好,唔柴皮 。雖然好似期望有啲過高,但係佢絕對對得住個價錢 出去食至少三四百蚊啦 偶然係同屋企人係屋企食下都算唔錯都可以試下佢💛💛仲可以加$20 俾埋個鴨殼你 仲有好多肉係度個鴨殼可以起肉黎炆餸 呀媽見到雙眼發光💛💛💛或者可以加$30 將鴨變兩食:七彩炒鴨絲/醬爆鴨件/涼瓜炆鴨件
星期一至五$168
星期六日$188
片皮鴨

但個皮都燒得幾好,唔柴皮 。
偶然係同屋企人係屋企食下都算唔錯
都可以試下佢💛💛