2020-06-09
經過大圍搵食市集見到媽咪雞蛋仔就心掛掛叫咗個香蕉雞蛋仔 皆因之前係荃灣分店食過一次就好難忘 點知呢間分店啲雞蛋仔再次令我好失望係條街求其買一底十幾蚊都好食過佢 嗰陣時店鋪得我呢張order 雞蛋仔等咗大概五分鐘就有得拎 拎上手熱辣辣 但係食落口真係不了一擺入口以為自己食緊啲蛋糕仔 無論手感同口感都好似 因為店員整好之後求其吹咗幾吓就俾我 餅雞蛋仔擺明吹唔夠風無論熱食凍食入口都係軟瀨瀨 好似𡁻緊舊膠咁 同我想像中嘅雞蛋仔真係好大出入 口感差都算 仲要係偷工減料 $28又唔係平 咁不如食原味算啦 佢唔係粒粒雞蛋仔都有香蕉 得半底有香蕉 之前係呢度食過一次香蕉朱古力都係俾唔足料 呢間同我係荃灣食嗰間分店都幾大分別 我係荃灣食嗰間最起碼個餅底係脆先 而且粒粒都俾足料如果下次想再食都唔會係呢間分店買 真係好失望 題外話:見到個店員冇戴口罩整雞蛋仔 整緊嗰陣仲係到一路食嘢一路講野 之後先再處理我餅雞蛋仔 感覺唔太衛生