2022-07-31 0 瀏覽
早幾個月時有幫襯,是因為食物質素不錯,但近幾次便當的質素越來越差,不只炸雞的炸漿厚,而且炸到好黑,難以入口,又柴又無肉食。廚師咁樣煮出黎比人客食,太離譜了吧?!趕客!
外賣自取
店名夠勁!想不到服務超貼心,從裝外賣方式、餐具到外賣袋🛍,都心細如塵🤗第一次來幫襯,感覺很好🎈所謂見微知著,點餐後,職員表示有甜品送,超驚喜🎉🎉;而且還有幾款可從中選一,非常慷慨與貼心😍取外賣時,見外賣袋用色有型,與店名相配!而且並非一般背心袋,而是手挽位置索繩的,一望已知是特別設計和細心考慮過的,又一窩心細節位😻😻~~~~~~~~~~~~~~~~~~~回家打開吃,見到麵和湯分開放,真貼心!又加分了😻😻🥢蘿蔔咖喱豬皮腐皮蝦卷油麵+腩汁 $46🥣蘿蔔⭐️⭐️:夠腍,有點過甜,但這種甜不似是蘿蔔本身的清甜,像加了糖煑過的甜。個人比較喜歡自然的「清甜」。🥣咖喱豬皮⭐️⭐️⭐️:正常。🥣腐皮蝦卷⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:這個不得了👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻😋😋😋😋超好味!皮鬆脆、餡甘香,越𡁻越香,越吃越想吃多一點😋😋😋😋😋我會為了這個蝦卷再幫襯!🥣油麵⭐️⭐️⭐️: 正常。🥢蘿蔔金錢肚瑞士雞翼米粉 $46這碗是家人的。我偷吃了一件金錢肚😁🥣金錢肚⭐️⭐️⭐️:味道濃郁、爽口。🥣瑞士雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️:家人表示好味!🥣米粉⭐️⭐️⭐️:家人對米粉的質地甚有要求,算是過關。🥢法式焦糖燉蛋 (跟餐+$3)⭐️⭐️⭐️⭐️香濃好味😋😋😋🥢tiramisu (免費隨餐

外賣袋都型過人!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

回家打開吃,見到麵和湯分開放,真貼心!又加分了😻😻

🥢蘿蔔咖喱豬皮腐皮蝦卷油麵+腩汁 $46

🥣咖喱豬皮⭐️⭐️⭐️:正常。

🥣油麵⭐️⭐️⭐️: 正常。

🥢蘿蔔金錢肚瑞士雞翼米粉 $46

這碗是家人的。我偷吃了一件金錢肚😁

🥣金錢肚⭐️⭐️⭐️:味道濃郁、爽口。

🥣瑞士雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️:家人表示好味!

🥣米粉⭐️⭐️⭐️:家人對米粉的質地甚有要求,算是過關。

tiramisu和法式焦糖燉蛋

🥢法式焦糖燉蛋 (跟餐+$3)
⭐️⭐️⭐️⭐️

香濃好味😋😋😋

🥢tiramisu (免費隨餐附送)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Tiramisu

超喜歡😋😋😋😋😋😋酒味濃但不會搶去tiramisu本身的芝士味,與焦糖燉蛋相比,個人更喜歡這款。

甜品分量小巧,餐後吃少少正好!附上的甜品餐具也可愛別緻。

所謂見微知著,雖是小店,但處處從客人出發,細節做足,食物與服務均高質😍😍

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

📌備註:

✏️外賣會將麵和湯分開,另一貼心位👍🏻

✏️粉麵$18,有米粉、米線、幼麵、拉麵、油麵、寛粉紅薯粉、河粉可選。

✏️$20: 烏冬、出前一丁

✏️車仔餸:$7-$11

✏️醬汁:有瑞士汁、秘製辣汁、腩汁、咖喱汁、沙嗲汁、麻辣汁可選。酸辣湯底(+$3)

✏️隨麵送甜品:有木糠布甸、tiramisu、牛乳奶凍、椰汁桂花糕、抹茶紅豆奶凍、朱古力慕絲可選。法式焦糖燉蛋(+$3)

✏️外賣:+$2

✏️最低消費:2餸1麵。

15 分鐘 (外賣自取)
tiramisu和法式焦糖燉蛋
  • 腐皮蝦卷
  • tiramisu
2022-05-18 458 瀏覽
.📍威風百麵📍 #饅頭去紅磡 #饅頭的港味道------------------------------1️⃣ 威風百麵 ($52)呢間小店主打新式車仔麵,包含港式、台式甚至少部分日式嘅餸菜選擇😍,感覺好多嘢都好想試。小編作為選擇困難症重度患者,就嗌咗佢哋嘅招牌威風百麵,等店舖幫我揀好食咩餸。呢碗車仔麵非常抵食,餸菜包括豬大腸、腩肉、墨魚丸、冬菇、順德魚腐、溏心蛋、雞翼同時蔬,足料兼足秤😳,加埋咁多樣餸都只係賣50幾蚊,淨係呢點已經提升咗唔少印象分。味道上,醬油湯底唔會過鹹,小編揀咗油麵作為麵底, 配上佢哋嘅秘製辣汁同沙嗲汁,成碗麵變得濃郁惹味🤤,但又唔會畀醬汁搶曬風頭。而且每一款餸都處理得毫不馬虎,小編最鍾意嘅係佢哋嘅腩肉,大大粒肥瘦均勻,層次分明💕,滷得非常入味,鹹甜交雜,鬆散程度適中; 墨魚丸同魚腐亦好有驚喜,唔係外來入貨,兩者都食得出原材料嘅鮮味;特別係魚腐非常之索湯,口感軟綿中帶些少彈牙,可以一次過品嘗湯底精華同魚嘅鮮味😆,很可以;豬大腸冇異味,唔會過多肥膏;溏心蛋一睇相就知生熟程度啱啱好👍🏻;就連簡簡單單嘅冬菇都煮得非常之入味。整體嚟講呢碗車仔麵雖然冇咩高級食材,但每一樣食物都
📍威風百麵📍 #饅頭去紅磡 #饅頭的港味道
1️⃣ 威風百麵 ($52)

味道上,醬油湯底唔會過鹹,小編揀咗油麵作為麵底, 配上佢哋嘅秘製辣汁同沙嗲汁,成碗麵變得濃郁惹味🤤,但又唔會畀醬汁搶曬風頭。而且每一款餸都處理得毫不馬虎,小編最鍾意嘅係佢哋嘅腩肉,大大粒肥瘦均勻,層次分明💕,滷得非常入味,鹹甜交雜,鬆散程度適中; 墨魚丸同魚腐亦好有驚喜,唔係外來入貨,兩者都食得出原材料嘅鮮味;特別係魚腐非常之索湯,口感軟綿中帶些少彈牙,可以一次過品嘗湯底精華同魚嘅鮮味😆,很可以;豬大腸冇異味,唔會過多肥膏;溏心蛋一睇相就知生熟程度啱啱好👍🏻;就連簡簡單單嘅冬菇都煮得非常之入味。整體嚟講呢碗車仔麵雖然冇咩高級食材,但每一樣食物都冇咩可以令我挑剔嘅位,飽肚又好食,小編非常之滿意。
◾評分:8.5/10
威風百麵

2️⃣ 木糠布甸 (跟餐)
估唔到食咗咁多嘢,仲有免費甜請我哋食🥺。雖然唔大份,但木糠布甸嘅cream非常香滑,奶油味充足,餅乾細碎,不過就濕咗少少,但係我滿足了。
◾評分:7.5/10

🔸整體評分:8.3/10
🔸小編回頭率:7.5/10
威風百麵
幫襯勁買💛Wai Fung Noodles 威風百麵 🥢@waifung_noodles去餐廳叫套餐多數都包一杯飲品,但係呢到嗌碗車仔麵,跟餐送甜品一客🍮餐廳係疫情中開業,但生意情況始終比預算難做🦠 正正因為大家都身在苦中,老闆希望藉著送甜品,寄語掃勉勵各位香港人苦中都仲會有一點甜🍬平時有啲餐廳埋單嘅時候會送粒薄荷糖或者現成嘅布甸或者雪米糍🍡 但呢到送嘅甜品全部都係自家製,當日仲要有成10款咁多 - 焦糖燉蛋、Tiramisu、木糠布甸、Oreo木糠布甸、3.6牛乳奶凍、椰皇三重奏、朱古力慕絲、椰汁桂花糕、抹茶紅豆奶凍、斑蘭椰汁糕,總有一款岩口味🍮餐灣主打港式車仔麵,但仲有加入台灣菜元素,車仔麵可以揀手撕雞同台灣腸,仲有幾款台式便當飯餐,配肉燥、鹽酥雞、紅燒豬腩肉、鹽酥雞扒🍱兩餸瑞士汁寬條紅薯粉🍠瑞士雞翼|金錢肚瑞士汁加了冰糖、八角、香葉去煮,雞翼大大隻,醃得夠入味,軟滑可口🐥 金錢肚香濃爽口,肉厚而韌,口感豐富🤑 薯粉滑溜煙韌,索曬瑞士汁嘅湯底🥣因為知道飯後會有甜品,所以只係嗌左最低消費嘅兩餸,廢事飽左食唔落😗/ Tiramisu/ ☕️面頭嘅可可粉當然唔少得啦🍫 忌廉軟滑,配搭海綿蛋
幫襯勁買💛

Wai Fung Noodles 威風百麵 🥢
@waifung_noodles

兩餸瑞士汁寬條紅薯粉🍠
瑞士雞翼|金錢肚

瑞士雞翼金錢肚瑞士汁寬條紅薯粉

/ Tiramisu/ ☕️

Tiramisu

面頭嘅可可粉當然唔少得啦🍫 忌廉軟滑,配搭海綿蛋糕,咖啡味香濃,如果係糖水舖賣都絕不失禮,更何況係隨餐附送🥲

$40唔洗就食到碗麵加甜品,非常滿足!🤤

支持良心小店💛
瑞士雞翼金錢肚瑞士汁寬條紅薯粉
2022-05-12 277 瀏覽
外賣牛魔王拉麵, 返到屋企仲係熱辣辣。 湯同麵分開碗放。 所以啲麵唔會浸到冧曬 。牛腩牛肚牛筋好好味。牛味重比起好多牛腩麵店好味。 仲有甜品送。真係抵食。最後連湯都飲晒。回味無窮。
2022-05-12
  • 牛魔王拉麵
2022-02-20 651 瀏覽
剛從紅磡火車站走下來🚉 便發現招牌顯眼的威風百麵 寒冬之時就是很想吃到一碗熱騰騰的湯麵🍜 故此我便進入店鋪 打算暖暖身子〰️當時是下午大概3時許 店內沒有客人 可是外賣單源源不絕 〰️ 這個令我好奇到底店家有什麼魅力👀每張枱均提供醬油、醋、辣椒油🌶️和獨立包裝的牙籤✨經過一輪篩選 最後我揀選了五個餸 包括糖心蛋🥚、魚腐、蘿蔔、雞絲、和瑞士雞翼👅 選了小辣醬🌶️ 麵底選擇了寬薯粉💕-不得不大讚 每一個餸都是水準之上!糖心蛋醃得剛好 由內到外都是甜甜的 而且蛋黃真的是帶流心的👅👅👅 魚腐非常大一顆 很有魚味 應該是店家自家製的吧 因為我在外面從來沒有吃過這個味道的 很吸引!我一定會為了魚腐再訪的!🥰🥰 蘿蔔清甜無渣 💕 雞絲嫩滑 撕得粗粗的 吃著還是很有口感 還能吃得出肉的纖維 ✨ 瑞士雞翼 調味剛好 帶甜 雞皮Q彈 肉質還是滑嫩!-小辣不會很辣 我還額外添加了枱上的辣椒油 香味俱全!吃完之後沒有口渴或立刻要昏睡什麼的 估計是沒有用上味精吧〰️-餐後還附送甜品🍮 有米糠布甸那些選擇 而焦糖燉蛋🍮就而另外+$3 但非常值得加!!大家一定要加!!! 好好吃!!!!! 焦糖烤得剛好 不會苦掉了 燉蛋的奶和

每張枱均提供醬油、醋、辣椒油🌶️和獨立包裝的牙籤✨

餐後還附送甜品🍮 有米糠布甸那些選擇 而焦糖燉蛋🍮就而另外+$3 但非常值得加!!大家一定要加!!! 好好吃!!!!! 焦糖烤得剛好 不會苦掉了 燉蛋的奶和蛋味平衡!好好吃!!!!!!! 我要講很多遍!!!!😛
唯一的小缺點就是店內沒有檸茶那些的 只有汽水那些入貨的飲品提供😙
  • 焦糖燉蛋
  • 魚腐
  • 手撕雞
  • 瑞士雞翼
  • 蘿蔔
2022-02-19 284 瀏覽
-{💛黃埔車仔麵😍}今次到新川舊舖位試個車仔麵☺️試左個招牌😝🤤威風百麵🤤 ($53)要左瑞士汁加腩汁湯底偏甜嘅 唔太食得出腩汁味 要左寬薯粉幾有咬口🤑以下順序排最推薦嘅餸😛溏心蛋: 隻蛋有啲似拉麵店嘅溏心蛋🥰有醬油面仲要流心好靚🥺唔腥!金錢肚: 爽口!仲要份量好多😜一定要依個😍冬菇: 好夠淋😘食倒爆汁又大嚿👻順德魚腐: 食落有啲淋左嘅山根feel入面又有啲魚肉咁幾有咬口😙👖褲評: 7.8/10依度好地道!店員服務都幾好😚係街坊嘅可以幫襯多啲😂甜品三款試曬鐘意木糠布甸>oreo木糠布甸>椰汁糕🥳性價比: 8/10服務: 8.5/10環境: 7/10🚩 威風百麵 🚩地址: 紅磡必嘉街93號地舖
{💛黃埔車仔麵😍}
今次到新川舊舖位試個車仔麵☺️試左個招牌😝

🤤威風百麵🤤 ($53)

以下順序排最推薦嘅餸😛

👖褲評: 7.8/10

性價比: 8/10
服務: 8.5/10
環境: 7/10

🚩 威風百麵 🚩
地址: 紅磡必嘉街93號地舖
  • 木糠布甸
📍黃埔𝚆𝚑𝚊𝚖𝚙𝚘𝚊❝高質車仔麵🍜仲送甜品😍勁有人情味❞🍜✔️自選車仔麵 ~$50 (4.5/5)食車仔麵淨係鍾意嘅可以自己揀餸❤️我揀左 麻辣豬腩片($11), 順德魚腐($10), 糖心蛋($9) 配紅薯粉($18)同瑞士汁😋3款餸都推介👍🏻足料又高質 薯粉滑lutlut幾煙韌😬仲會每人送一個甜品! 選擇都好多 (每日都唔同 個日有木糠布甸 奶凍 椰汁糕 朱古力慕絲) 品質絕對唔馬虎!🤤❤️店員服務都好好 係好有人情味既小店☺️꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍威風百麵紅磡必嘉街93號地舖
📍黃埔𝚆𝚑𝚊𝚖𝚙𝚘𝚊
❝高質車仔麵🍜仲送甜品😍勁有人情味❞

自選車仔麵
🍜✔️自選車仔麵 ~$50 (4.5/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍威風百麵
紅磡必嘉街93號地舖
自選車仔麵
🍜【威風百麵】$53 (外賣+$2)豬大腸|腩肉|墨魚丸|冬菇|順德魚腐|溏心蛋|雞翼|時蔬自選麵底 湯底(my choice: 拉麵 瑞士汁)第一次食 試咗招牌「威風百麵」好抵食!一碗有8款餸 每款都好好味呀😋個人覺得腩肉係最正!好稔 juicy 又入味 唔鞋下次食會再叫腩肉🤤魚腐都好yum! 好大件 好吸汁✨豬大腸有啲驚喜 平時唔食內臟嘅我都覺得唔錯😋麵底 湯底好多選擇!紅薯粉都有(下次會想試呢個~湯底揀咗瑞士汁 甜甜地都唔錯~-🍮【木糠布丁】$0每碗麵送一個小甜品~食完麵件有甜品食真係好開心✨幾好味 不過少少偏甜🙈-✨推薦指數:9/10
🍜【威風百麵】$53 (外賣+$2)
豬大腸|腩肉|墨魚丸|冬菇|順德魚腐|溏心蛋|雞翼|時蔬
自選麵底 湯底(my choice: 拉麵 瑞士汁)

第一次食 試咗招牌「威風百麵」好抵食!
一碗有8款餸 每款都好好味呀😋
個人覺得腩肉係最正!好稔 juicy 又入味 唔鞋
下次食會再叫腩肉🤤
魚腐都好yum! 好大件 好吸汁✨
豬大腸有啲驚喜 平時唔食內臟嘅我都覺得唔錯😋
麵底 湯底好多選擇!紅薯粉都有(下次會想試呢個~
湯底揀咗瑞士汁 甜甜地都唔錯~

🍮【木糠布丁】$0
每碗麵送一個小甜品
食完麵件有甜品食真係好開心✨
幾好味 不過少少偏甜🙈

✨推薦指數:9/10
  • 威風百麵
2021-12-01 695 瀏覽
估唔到舖位前身既新川米線無聲無息地執笠,實在有啲可惜。經過新接手既威風百麵幾次,上星期食完一次,今日決定encore 。第二次食,水準都保持到。先講份量,每碗嘅餸都想分量十足,魷魚入味爽口,有八至十件。蘿蔔清甜,金錢肚夠林夠味,上海麵唔會過淋,有咬口。價錢上係比其他車仔麵貴少少,不過有甜品送真係值回票價。甜品食過椰皇三重奏、tiramisu 、焦糖燉蛋,味道唔錯,喺麵舖有西式甜品食好有驚喜。店員有禮,抹枱有用滴露噴枱,比周邊其他小店企理得多。會再幫襯😋希望佢做得住!
估唔到舖位前身既新川米線無聲無息地執笠,實在有啲可惜。

• 豬大腸  魷魚
所有滷水嘅餸都超級入味糖心蛋 🥚整得啱啱好 半流心狀態 夠哂入味超級推介👍🏻巨型魚腐食過最足料最大件嘅魚腐食落好滑 而且入面嘅魚肉好多豬大腸 🐷除咗入味之外 唔會好肥啱晒為食 又怕肥嘅人個人認為 紅燒豬腩肉 麻辣豬腩片 墨丸比較普通🙈蘿蔔超甜 唔講仲以為浸左糖水🤣湯底方面唔怕甜嘅你哋 可以揀佢哋招牌滷水汁個人覺得配埋佢哋嘅秘製辣汁 食落更好食怕甜嘅話 就可以選擇腩汁好少食車仔麵嘅地方可以有拉麵同薯粉嘅選擇兩款質地都好煙韌 彈牙而且份量超多叫任何麵仲會送甜品一款🍮八款甜品任你揀😎 全部都係自家製今次選擇左Tiramisu 同Oreo木糠布甸食落有驚喜 雖然係送嘅 但絕對唔馬虎超級多Oreo 而且食落唔會太甜總結:餸嘅選擇好多個人比較推介 順德魚腐 豬大腸 瑞士雞翼 溏心蛋💁🏻‍♀️麵份量好足 仲要送埋甜品真係食完捧住個肚走😝不過有啲遺憾今次食唔到佢哋嘅豬軟骨😎希望下次去到有機會試下啦!
所有滷水嘅餸都超級入味

個人比較推介 順德魚腐 豬大腸 瑞士雞翼 溏心蛋💁🏻‍♀️
麵份量好足 仲要送埋甜品
真係食完捧住個肚走😝

不過有啲遺憾今次食唔到佢哋嘅豬軟骨😎
希望下次去到有機會試下啦!
之前夜晚同朋友嚟過,發現餐廳原來夜晚六點後係冇堂食,所以今次特登中午過嚟試吓佢🤫餐廳環境就唔算大,坐得有少少迫,但係可以接受嘅😗🔶魚腐牛柏葉鮮蝦雲吞米粉(瑞士汁+麻辣小辣湯底)份量十足嘅車仔麵🤩,男士食都絕對會夠飽。瑞士汁湯底甜甜地,唔會好鹹,配上秘製麻辣醬,忍唔住飲多左幾啖🤤魚腐吸哂湯汁好好味,鮮蝦雲餃大大粒夠實淨,仲有大大粒蝦係入面,牛柏葉爽口但略嫌碎左少少。米粉彈口好掛湯,都幾好味👏🏻🔶手撕雞腐皮蝦卷幼麵(腩汁湯底)腩汁湯底好好味,腐皮蝦卷就正正常常冇咩特別,手撕雞有啲柴,呢兩個餸相對上就較失色啦~不過個湯底真係好好飲😛食麵食飽飽之後仲有甜品,真係超級滿足。雖然甜品係送嘅,但係一啲都唔馬虎!係出面甜品鋪嘅水平😳🔶3.6牛乳奶凍(跟餐送)好滑同埋好香奶味,食完碗麵再食呢個涼浸浸奶凍堅爽呀!🔶法式焦糖燉蛋(跟餐加$3)店員係會即刻幫你燒面頭浸焦糖,面頭浸焦糖好甜好脆,燉蛋夠甜夠creamy,比得上出面比幾十蚊食嘅Crème Brûlée嘅味,估唔到係車仔麵店都食到咁出色嘅甜品🤤

🔶魚腐牛柏葉鮮蝦雲吞米粉(瑞士汁+麻辣小辣湯底)

🔶手撕雞腐皮蝦卷幼麵(腩汁湯底)

🔶3.6牛乳奶凍(跟餐送)
好滑同埋好香奶味,食完碗麵再食呢個涼浸浸奶凍堅爽呀!

🔶法式焦糖燉蛋(跟餐加$3)
2021-10-07 353 瀏覽
這間小店的所有都是用心挑選,先講外賣盒,餐具,貼在甜品上的貼紙,食甜品嘅膠匙羹,視覺上已經好吸引,用料亦好實淨,感覺已經非常良好💛食物水準更加不得了,湯底用咗豬骨雞殼熬煮然後隔渣,湯底極度清甜,食材分量每樣都好多,味道一陣逐一介紹,仲要每碗面送一個自家製酒店級味道嘅甜品🍮,而且價錢仲要係講得上係平,我真心想問吓老闆其實有冇錢賺💛💛1️⃣📍紅燒豬腩肉-炆得好淋好入味📍豬紅-爽口冇腥味📍豬大腸-入味肥瘦軟淋適中📍腐皮魚角-好香魚味📍一口台灣腸-正正常常📍米粉 / 中辣 -秘製辣汁好香好好味呀,但我好辣覺得仲未夠辣🤣📍Oreo木糠布甸-酒店級水準2️⃣📍紅燒豬腩肉-肥瘦相間,好淋滑📍手撕雞絲-味道適中唔鞋口📍牛腩-夠淋好入味📍雞翼-滷水好香📍蘿蔔-點解可以咁清甜📍3.6 牛乳奶凍-都係一樣酒店及水準牛奶好濃好滑💛✅強烈推介車仔麵之友一定要去試試,真心真心好有水準👍🏻✅老闆送甜品的原因是想勉勵香港人💛苦中一點甜💛

1️⃣
📍紅燒豬腩肉-炆得好淋好入味
📍豬紅-爽口冇腥味
📍豬大腸-入味肥瘦軟淋適中
📍腐皮魚角-好香魚味
📍一口台灣腸-正正常常
📍Oreo木糠布甸-酒店級水準

2️⃣
📍紅燒豬腩肉-肥瘦相間,好淋滑
📍手撕雞絲-味道適中唔鞋口
📍牛腩-夠淋好入味
📍雞翼-滷水好香
📍蘿蔔-點解可以咁清甜
📍3.6 牛乳奶凍-都係一樣酒店及水準牛奶好濃好滑💛

✅強烈推介車仔麵之友一定要去試試,真心真心好有水準👍🏻
✅老闆送甜品的原因是想勉勵香港人💛苦中一點甜💛
  • 威風百麵
  • 木糠布甸
小店面積唔大,容納到十幾個客,我地未夠一點去到要等第二張二人枱等左10-15分鐘,外賣客都為數不少。排隊已經諗好左食咩所以一坐低就可以落order,車仔麵上菜速度都好快。自選車仔麵揀左麻辣豬腩片、迷你泰式蝦餅、通菜三個餸,配寬條紅薯粉,湯底要秘製辣汁(小辣)。大大碗車仔麵好足料,餸同麵底嘅份量好多,小辣湯底唔算太辣,辣辣地好惹味。麻辣豬腩片好軟身,肥瘦比例啱啱好,泰式蝦餅就同我想像中有少少出入,麵粉比例較多,通菜就吸左個湯底又爽嫩又好味!整體感覺非常唔錯!同事揀咗辣汁魷魚、咖喱豬皮同豬紅,配瑞士汁湯底。我試咗一條魷魚都幾爽口~食完車仔麵仲有小店附送嘅甜品,好窩心!木糠布丁同3.6牛乳奶凍都好高質,$44車仔麵送甜品抵到暈,而且好飽肚成個晏晝都冇口痕~性價比好高,唔怪得客似雲來啦!

是日甜品
2021-09-29
是日甜品
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥威風百麵 #紅磡黃店💛•小妹的朋友有時問小妹紅磡有咩好食,小妹都會推介呢間平靚正嘅車仔麵俾佢哋(๑•̀∀- )و,一嚟夠平,二嚟足料好食!仲送甜品cls!呢間舖就係正黃埔橋對面,舊新川舖位。嗰陣小妹知新川要執仲好唔開心,好彩新舖一樣咁高汁(✿´³`✿)!•🍜《寬條紅薯粉+秘製辣汁+豬紅+生菜+燒汁豬軟骨》($39)小妹次次嚟親都嗌一樣嘅嘢,不過上次要小辣秘製辣汁辣到小妹便便嘅時候巧痛痛,所以今次嗌小小辣算了\(◦´-`◦)/~豬紅冇臭味有咬口又唔會太淋(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)雞軟骨份量多仲能埋少少雞肉,脆卜卜嘅骨加埋滑捋捋嘅雞肉,巧有口感ଘ(੭ˊ꒳​ˋ)੭✧ 係小妹生平食過最好食嘅車仔麵✌︎(๑∂ڡ<๑)✌︎!不過今次紅薯粉就失咗少少準,淥得太淋唔煙韌,不過小妹會繼續g持的(๑•̀ㅂ•́)و✧!•🍧《3.6牛乳奶凍》小妹覺得車仔麵店送甜品巧神奇,甜品仲要一樣咁高汁,呢個奶凍好滑好有奶味(✿´³`✿)仲有好多其他甜品選擇,小妹都試過焦糖燉蛋,焦糖係即燒而且都幾大杯。食完甜品呢餐真係perfect了ଘ(੭ˊ꒳​ˋ)੭✧~•不得不讚嘅係呢到嘅服務態度真的非常非常好!雖然
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥
#紅磡黃店💛

🍧《3.6牛乳奶凍》

不得不讚嘅係呢到嘅服務態度真的非常非常好!雖然舖面細,但有好多員工,臨走嗰陣四個哥哥姐姐輪住同小妹講多謝88,小妹覺得巧温暖⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄~另外呢到嘅外賣包裝做得好好好密實,最重要係湯麵分開,小妹遲啲住呵希望可以見識下!(o´罒`o)

٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
📍威風百麵 (紅磡)
紅磡必嘉街93號地舖

💰人均消費:>$50

#foodie小妹_紅磡 #紅磡黃店 #紅磡美食 #威風百麵