2025-05-22
🎏銅鑼灣有間高質日式Omakase依家做緊六週年六六折優惠好抵食!⛩️呢間餐廳裝修以日式木系設計,簡約優雅,菜單上選用嘅食材都非常高級🥰所有座位都可以席前欣賞師傅手藝。𖠁6週年Omakase套餐♡前菜三點𐮛南瓜豆腐|胡麻菠菜|汁煮白藍貝❥順住食,又最清淡嘅南瓜豆腐食起,胡麻菠菜好清新,白藍貝爽彈。♡刺身四款、薄切白身魚𐮛薄切鰈魚|海膽鰈魚刺身|火炙鰈魚魚邊|三文魚子❥首先食咗完全冇加工過嘅鰈魚,好清甜,之後食兩款唔同配搭嘅刺身卷,各有特色,火炙嘅碟魚油香四溢。♡火炙時令魚𐮛梭子魚 ❥火炙過之後魚油迫晒出嚟,勁好食!食完原味再試吓夾埋炸三星蔥絲一齊食。♡生蠔+赤貝𐮛長崎華漣生蠔|赤貝刺身❥生蠔口感爽身,帶甜味,加咗少少酸汁啫喱味道增添鮮甜。赤背好新鮮好爽口,點鹽食。♡大拖羅中吞拿魚三文治❥輕輕火炙咗嘅大拖羅,夾住中吞拿魚刺身、紫蘇葉、Wasabi、淡雪鹽,入口充滿魚油脂魚好邪惡。♡和食𐮛北海道帆立貝蟹肉羹❥帆立貝半生熟好鮮甜,蟹肉好多成個配搭好match。𐮛食壽司之前,食少少日本水果蕃茄清吓個味蕾。♡壽司四款❥春子鯛 -加咗梅子、柚子皮,清香鮮甜。❥牡丹蝦-加咗櫻花蝦乾、蝦膏,
𖠁6週年Omakase套餐
♡前菜三點
𐮛南瓜豆腐|胡麻菠菜|汁煮白藍貝
♡刺身四款、薄切白身魚
𐮛薄切鰈魚|海膽鰈魚刺身|火炙鰈魚魚邊|三文魚子
♡火炙時令魚
𐮛梭子魚
♡生蠔+赤貝
𐮛長崎華漣生蠔|赤貝刺身
♡大拖羅中吞拿魚三文治
♡和食
𐮛北海道帆立貝蟹肉羹
❥帆立貝半生熟好鮮甜,蟹肉好多成個配搭好match。
𐮛食壽司之前,食少少日本水果蕃茄清吓個味蕾。
♡壽司四款
❥春子鯛 -加咗梅子、柚子皮,清香鮮甜。
❥牡丹蝦-加咗櫻花蝦乾、蝦膏,味道濃郁,金箔點綴好高貴。
❥黑鯥魚-火炙過嘅魚皮魚油香味濃郁。
❥海膽三文魚子-痴咗線咁多嘅海膽同埋三文魚子,份量十足,每一啖都極度滿足。
♡手卷
𐮛碎蔥拖羅蓉手卷
❥加入鱈魚乾倍增口感,師傅好細心咁聽到我話唔鍾意食芝麻碎😂 我嗰件冇加到!
♡食事
❥可以選擇魚湯/烏冬,我揀咗魚湯,以魚頭同埋魚身熬製兩個鐘頭以上嘅白魚湯,好鮮甜。
♡甜品
𐮛水信玄餅 - 日本人氣甜品,晶瑩剔透。