2022-07-24 1959 瀏覽
☘️因為疫情關係,已經很久沒有吃日本料理了,今次朋友介紹來這間如意,一直勁推介讚不絕口! ☘️餐廳不大所有位置都是吧台,這樣便可以增加師傅跟客人的互動,而且位置不多,私密性更強,坐得很舒服😊 ☘️來得这里當然係等㕑師發版啦,揀咗「如nyo 」有前菜,㕑師特選剌身,壽司,料理,湯,甜品。個set 真係好丰富,食到好飽,真係大滿足! 我們一坐低師傅就先問有冇什麼不喜歡吃或戒口,希望盡量滿足我們的喜愛,非常貼心👍☘️師傅很用心,前菜做得非常漂亮,顏色搭配和味道都很好。個令和怪物(生蠔)很新鮮肥美,入口回甘,真的鮮甜!所有刺身的魚都非常新鮮,師傅每種都用心思搭上不同的配料來帶出魚的鮮味👍 刺身中當然不能沒有toro, 配上香脆紫菜口感非常好。另外toro手卷加咗紫蘇葉,香味十足。☘️炙壽司中的魚經過火燒把魚油迫出表面,入口即化的感覺真美妙,個燒鰻魚表面香脆入口嫩滑,肥美而不膩!sashimi 又點少得我最愛的海膽呢,海膽、蟹肉和三文魚子呢個組合加上壽司飯,每啖都能嘗到三種食材,口感特別,一次滿足我三個慾望😜☘️因為相片數量限制,有些未能在這分享,包括最後嘅手卷,湯及甜品桃+綠茶雪糕,這一頓真的是大滿足,捧

☘️因為相片數量限制,有些未能在這分享,包括最後嘅手卷,湯及甜品桃+綠茶雪糕,這一頓真的是大滿足,捧腹而回。未走就已經在想什麼時候再來了😜。

☘️這里由於位置有限,所以最好提前電話預約,免得撲空啊😉

前菜
令和怪物(生蠔)
燒魷魚鬚
蟹肉
Toro
燒鰻魚
三色壽司飯
2022-07-22
前菜
令和怪物(生蠔)
燒魷魚鬚
蟹肉
Toro
燒鰻魚
三色壽司飯
2022-05-15 1301 瀏覽
店員服務態度好👍🏻食物新鮮,注意:這是二月嘅時候的聚餐,因為我又在忙,又忘記了做食評👀睇下今次食左乜,有前菜,刺生 有五款 掛住食有啲相影漏左,有燒魚,有壽司有五件 仲有個手卷,甜品赤貝和帶子,朋友唔食赤貝師傅轉左象拔蚌俾佢,我就有口福喇!蟹🦀️這款未食過,不過唔記得名字火灸入口就溶左深海池魚牡丹蝦配蝦膏火灸金目鯛北海道海膽拖羅碎手卷入面加左d脆脆,仲有好多芝麻,好多蔥。最後係生果🍎不錯的一餐最後的生果有點⋯⋯⋯⋯😥失望,好似本地蘋果 無特別 無驚喜。如果「前菜」部分放點心思做開場⋯和甜品加一點點特色,豐富一點點來作一個結尾,那就完美多了總結,中間部分魚生新鮮⋯加分,店員有禮貌⋯加分,大家都食得好滿意。
店員服務態度好👍🏻食物新鮮,
注意:這是二月嘅時候的聚餐,因為我又在忙,又忘記了做食評

赤貝和帶子,朋友唔食赤貝師傅轉左象拔蚌俾佢,我就有口福喇!

蟹🦀️

這款未食過,不過唔記得名字

火灸入口就溶左

深海池魚
牡丹蝦配蝦膏

火灸金目鯛

北海道海膽

拖羅碎手卷
入面加左d脆脆,仲有好多芝麻,好多蔥。

最後係生果🍎

不錯的一餐

2022-04-12 992 瀏覽
Liked this place very much. Fresh sushi and friendly staff. The chef seemed a bit shy, but it's ok as i came with companyI liked how this place did not overdo it with the sauces, instead they let the freshness of the fish speak for itself. Everything was simple and perfect. Also, their handroll was so food, the seaweed had a good roasted smell to it and was particularly crispyloved the crunch

loved the crunch

2022-02-05 969 瀏覽
一早訂咗13:30第二round lunch 同朋友慶生,準時到達啦。門口的姐姐一臉愛理不理的態度😡再問一下,話要等多十幾分鐘,ok,咁我哋落街行吓,有枱打比我pls🙏🏼結果,再打返去,電話唔聽,13:50 反去,又係愛理不理,重係未有枱,態度唔係好差,係唔理你lo🙄其實你想點安排呢?再追問究竟幾點先有枱啦,支唔以對話又要多10幾分鐘🙄即係total 大半個鐘啦😡我哋又出去,結果成14:07分終於等到電話啦!我哋個生日慶祝比佢地搞到咩心情都無晒🤬🤬🤬🤬可能佢哋D野係ok, 但係咁既服務同姐姐嘅態度真係食咗都係背脊骨落🤬🤬🤬新年流流唔想勞氣,但係已經比佢哋搞到必須要係open rice 反映一下🤬🤬🤬
特上壽司12貫 Deluxe Sushi 12 pcs $428前菜野菜沙律幾新鮮 加咗黑醋好清新唔錯🥗牛蒡蘿蔔絲又係一個開胃菜 食落幾夾👌🏻茶碗蒸最鐘意既茶碗蒸食落非常軟滑 入面有雞肉、西芹、嗚門卷等材料 不過蛋香唔夠濃郁同西芹未必人人可以接受😮‍💨金目鯛加咗柚子皮幾新鮮 但舍利偏濕同酸 見師傅搓既時候經常沾手🥲深海池魚表面加上wasabi漬 簡單既配搭令池魚既鮮味更加突出😚赤貝 師傳切幾刀後再大力拍過 食落確實更加爽脆不過舍利沾手同搓唔實 令到一夾起就散咗 一舊舊跌咗落盤🥺鰈魚賣相精緻既鰈魚加上燒咗既蝶魚邊同蒜汁 成個配搭幾出色 油脂感重同埋舍利再冇易散既問題😎牡丹蝦/目仁奈 先講擺盤好靚既牡丹蝦 配埋蝦子魚子食落好鮮甜 而且有微爽既口感🦐唔食得蝦就轉左蜜成目仁奈配炸甘荀絲 目仁奈通稱黑瓜子 食落軟韌適中 但就冇呢種魚本身魚香同輕油脂感 係十二貫中最失色既一貫😟帆立貝用上岩鹽加柚子帶鮮味 而舍利溫度剛低 食落偏酸入口冇微甜 酸度減低啲會比較出色🤣針魚蔥+炸魚骨脆配上食用花作裝飾既一貫入口俾炸魚骨既脆香味搶成本身既魚香 有少少喧賓奪主既感覺🤥燒竹籤魚成餐最滿意之一✨ 燒竹籤魚非常肥美

野菜沙律幾新鮮 加咗黑醋好清新唔錯🥗

赤貝

牡丹蝦/目仁奈

針魚

燒竹籤魚
成餐最滿意之一✨ 燒竹籤魚非常肥美 入口油脂感重 帶少少微辣平衡返個口感🥰

油甘魚
偏厚身既油魚配上柚子胡椒更能帶出魚肉既鮮味 魚油香同柚子香係口腔內散出黎 非常滋味😋

銀雪魚
燒過既銀雪魚加埋紫菜醬有啲唔太夾夾 半熟既魚肉應有既魚香俾紫菜醬搶哂🤨

馬駦海膽
到最期待既一貫😍 海膽份量充足 入口夠鮮甜 而且紫菜夠脆 呢貫絕對有返質素🤩

色澤唔錯 少許入口即溶 但冇想像中咁驚豔🧐

吞拿魚碎蔥花脆手卷
加入脆脆、蔥花、芝麻、吞拿魚碎食落口感豐富 但魚香反而唔太突出😛

冬菇海帶豆腐湯
飲落幾鮮味 有冬菇香味😆

咖啡雪糕
咖啡味頗濃 質地夠軟滑 唔錯🍨

食物用料同師傅態度其實都唔錯🙈 但係服務態度就有待改善😔
1. Time management唔好 未夠2個鐘就話下枱客人到咗請我哋離開, 連屋企人去toilet都要企出大門等佢哋
2. 當店員請我哋離開既時候先知媽咪既甜品係水果(唔同set)而當日係佢生日 落booking個時已經講咗係慶祝生日 之後confirm再有提過 店員了解有關booking之後發現冇mark到 然後叫我哋下次般之前多作提醒 但冇為佢既過失作出道歉😩
之後想當面同經理講(已經交咗枱俾下枱客 但仲未去完toilet 所以仲係個度) 但經理立刻行去扮做野 然後打電話返舖頭 店員又話經理10分鐘後返 叫我哋10分鐘後打去 但我哋請佢方便既時候打返俾我哋 最後由office同事打黎了解 話經理今日唔係餐廳 同同事講既前言不對後語 仲話要處分同事(唔係做錯過過) 最後再由師傅打黎say sorry話俾折我哋 但由一開始我哋想要做錯既人道歉到最後都係冇講 淨係叫啲唔關事既人道歉 所以我哋好唔gur都唔會再去🤧😵🤢

Food quality & chef was quite good (loved uni & grilled Japanese horse mackerel so much♡︎) while the service was awful as the staff didn’t mark it’s the celebration for my mum’s birthday & not willing to apologise for her mistake🥴 Staff & the office had two different ways for whether the manager was on duty that day, couldn’t identify who was the lier but I could definitely tell you I won’t be there again😵‍💫
評分: 5/10🌟
————————————————————————————
如意 (銅鑼灣)
銅鑼灣霎東街11號The Sharp 18樓
茶碗蒸
2022-01-13 624 瀏覽
🍣 如意 Sushi Nyoi (1/3)地址: 銅鑼灣霎東街11號The Sharp 18樓-縱觀如意Sushi Nyoi網上評價及食評,這鮨店給我的印象是主打精緻及創新壽司,令我期待不已。這次一訪發現鮨店水平與我想像的有少許落差,但環境及服務是值得一讚的。這次我倆選擇了午市套餐 - 特上壽司12貫,原因是12貫餐比9貫多了我最喜愛的赤貝🐚 而最奇特的是師傅會主動把壽司握到比正常壽司size細一倍,以避免我地出現過飽的情況。但經我們與師傅的一番溝通後,師傅亦十分樂意把壽司握回正常大小,可見師傅態度不錯。1. 北海道帆立貝 師傅以常見配搭 - 岩鹽及青檸汁作調味,味道平平,但略嫌帆立貝較細,沒有在其他鮨店中嘗過的那般驚艷。2. 春子鯛 配烏魚子春子鯛為日本真鯛的幼魚,是春天的「定番」壽司材料。春子鯛較為罕見,脂肪較少,而肉質黏軟。師傅以醬油作調味,幸好並未蓋過其鮮味。3. 赤貝師傅仍然使用醬油作調味,再加上大力一拍,令赤貝變得更爽口。4. 平政魚平政魚為體長1m的成年鰤魚,其脂含量比鰤,目白等更豐富,而師傅再次使用醬油及山葵作基本調味,味道尚可。5. 牡丹蝦配鮮蝦籽有留意餐廳食評的理應
🍣 如意 Sushi Nyoi (1/3)
地址: 銅鑼灣霎東街11號The Sharp 18樓

1. 北海道帆立貝

2. 春子鯛 配烏魚子

3. 赤貝
師傅仍然使用醬油作調味,再加上大力一拍,令赤貝變得更爽口。

4. 平政魚

5. 牡丹蝦配鮮蝦籽
有留意餐廳食評的理應知道如意Sushi Nyoi其一招牌壽司為牡丹蝦配飛魚子,因其造型比一般鮨店突出,而且利用鮮蝦籽及鮮蟹籽作配搭。可惜這次一訪的牡丹蝦壽司與平日食評上看到的有所不同,只用上鮮蝦籽,而外表亦無想像中突出。味道不過不失。

6. 左口魚
如意另一代表作,以我所知,餐廳一向會採用較罕見的右口魚為魚料,可惜當日一訪師傅用的是左口魚。外表令人眼前一亮,因師傅首先用一件爽韌的左口魚身為底,再鋪上一條火炙左口魚邊,加上辣蘿蔔蓉及香蔥作點綴。味道層次豐富,為當日佳作之一。

7. 火炙深海池魚
深海池魚,其實與池魚為兩種不同品種的魚。前者以清、甜、爽見稱,適宜厚切,而後者一般適宜簿切。師傅只使用山葵作基本調味,壽司在咀嚼下油份慢慢滲出,魚香十足。

8. 黑目魚配上漬物
配上漬物的壽司較為罕見,漬物偏甜,魚料加上漬物後味道比想像中夾,同為當日佳作之一

9. 銀鱈魚配漬紫菜碎
平時銀鱈魚的常見食法有西京燒,沒想到銀鱈魚壽司亦有驚喜。魚肉質感嫩滑亦帶豐腴油分,不錯。

10. 秋刀魚
這次一訪(九月中) 正值秋刀魚當造季節,肉質肥美。

11. 中吞拿魚腩

12. 北海道馬糞海膽

13. 手卷
師傅特意在魚碎葱花手卷加上脆片來增加口感,不過比起壽司源的海膽三文魚子吞拿魚蓉手卷,還是後者令我印象更深刻🤣

14. 豆腐布甸
這算是比較少見的甜品吧,不太甜,但其實我更喜歡餐廳以雪糕或水果作為甜品🙈之前亦曾在OpenRice食評上見到餐廳會以日本蜜瓜作為甜品,這次有點可惜了🙈

💸 價錢: $398/位
⭐ 回味指數: 7/10 😛
📍 總結: 銅鑼灣一向多鮨店,而綜合環境,服務,食物質素等因素,如意sushi nyoi 性價比都還好,可以一試。大部份魚料不錯,頗為新鮮,可惜師傅調味較為單一,與我想像中般有點出入。師傅挺友善,但可以更主動講解壽司用料等資料。
2022-01-01 497 瀏覽
聖誕節想食好啲,於是就去搵吓omakaze,見如意嘅價錢都好合理,重點係聖誕竟然都冇轉餐牌。我哋係由12點食到1:30嘅,因為之後會有下一輪。去到嘅時候其實佢已經安排好晒座位,當其時係有四台客嘅,但係唔知點解無啦啦佢叫我哋每人都移動少少,好似係因為多咗枱Walk in客。我都叫做勉強少少可以見到師傅係度整壽司,但係隔離嘅客,就慘啦。因為師傅得三位,佢直情係冇師傅喺佢前面啊。我哋叫咗12件既set,先嚟咗一個沙律,茶碗蒸,同蟹子薯蓉。沙律正正常常,薯蓉幾好食,可惜茶碗蒸就有啲失望。佢入邊只係得雞肉粒,同魚蛋。一啲海鮮都冇呀。感覺就普通咗少少。12件壽司為:🍣目仁奈🍣金目鯛 柚子皮🍣新鮮帆立貝 鹽岩 柚子皮🍣深海池魚🍣鰂魚 or 牡丹蝦 綠蝦子 金色飛魚子🍣油甘魚 柚子胡椒🍣燒銀鱈魚 紫菜醬🍣細池魚 🍣三文魚籽 柚子皮 or 燒黑驢魚🍣中拖羅🍣海膽🍣吞拿魚腩手卷由於一開始就問咗我哋有冇啲咩唔想食,所以呢有兩件壽司呢我哋就係會唔同嘅。第一件係目仁奈,對我哋來講就有啲新鮮,因為呢我哋係未食過嘅。不過呢佢味道就有啲淡,又或者係因為由淡食起嘅原因啦,所以我哋都覺得正正常常。因為大部份嘅壽司呢都係o

12件壽司為:
🍣三文魚籽 柚子皮 or 燒黑驢魚
🍣中拖羅
🍣海膽
🍣吞拿魚腩手卷

因為大部份嘅壽司呢都係omakaze常見嘅,咁所以我都唔逐個多講。

值得一讚嘅係佢嘅牡丹蝦,佢整到個蝦尾好靚,味道好甜,而且隻蝦都好大隻。另外燒銀雪魚都好味,魚質好嫩滑。三文魚籽亦都係相對地比較驚艷,入口鮮甜,好香魚油味,唔會有腥味。

最後有個咖啡雪糕,雪糕口味冇得揀。

整體來講,成餐飯好似都冇咩好好嘅記憶點,比起上一次嗰間就有啲失色。但係呢個價錢都真係幾親民價。

2021-12-12 482 瀏覽
有啲餐廳即使只係去過一次,亦會留下好印象,諗住有機會要再去,今次相隔好耐再到訪,食材質素依然維持高質、新鮮,賣相精緻唔浮誇,好似秋刀魚咁擺得簡潔又靚😙 中意呢種用心經營嘅餐廳🥰 呢餐omaskase太多野食🤤 最吸引嘅係 海膽三文魚子蟹肉飯😍 每款都非常新鮮😚 而且三文魚子自家醃製、中意佢新鮮又唔會太鹹岩岩好,必試❤️第一次食 剝皮魚加魚肝🧐 望落上面個魚肝比較醜😆 其實係呢款魚肉味道清甜較淡,多數會配埋自身魚肝增添鮮味,口感更肥美滑口,睇樣估唔到咁好食😋 夏秋都係 赤鯥魚 嘅季節,製成壽司後輕輕用火燒出魚油香味😛吞拿魚手卷 脆薄紫菜同烤脆嘅魚片,同嫩滑吞拿魚做成對比,層次味道更豐富🐟連生果嘅 脆柿 都好好味好甜😊其他都好新鮮好好食😋
秋刀魚

海膽三文魚子蟹肉飯

剝皮魚加魚肝

夏秋都係 赤鯥魚 嘅季節,製成壽司後輕輕用火燒出魚油香味😛

連生果嘅 脆柿 都好好味好甜😊

其他都好新鮮好好食😋

秋刀魚
海膽三文魚子蟹肉飯
剝皮魚加魚肝
帆立貝
昨晚來這裡和朋友一聚,環境清幽雅緻;恍如置身日本。店家主攻omakase用料新鮮師傅有功力,價錢公道必定會再來。尤其是白子(魚類精巢)如有來貨,大家必須要叫。拖羅魚手卷味道鮮美好滋味,不能或缺。其餘燒鰻魚、鰤魚(大油甘魚)、鮑魚都是不時不食之選。如意丼用料豐富有海膽、蟹肉、三文魚籽口感細膩豐富。師傅和經理友善殷勤,很friendly。 十四代和96%的波蘭vodka(鎮店之寶丫),好此道者不要錯過,必須要來一口。I love it.

2021-11-17
5 分鐘 (堂食)
  • 拖羅魚手卷
2021-09-13 1110 瀏覽
Lunch omakase at @sushi.nyoi located in CWB. Good value $768 lunch omakase with 7 kinds of sashimi, 6 pieces of sushi, grilled fish and desserts 🍣🍣 the sashimi pieces were just average, nothing too impressive…sushi pieces really depend on your preference, they are very “HK” style, lots of seasoning and seared with cooking spray gun.
2021-07-06 2176 瀏覽
今日去咗另一間係銅鑼灣嘅餐廳食lunch omakase。 如意嘅位置好方便,喺正Times Square隔離,裝修清雅舒適,呢兩方面都攞滿分。跟住講吓壽司。我覺得整體來講雖然說不上有什麼驚喜,不過都合格嘅。食材都係新鮮嘅,不過就全部都係預期之中嘅選擇以及次序。我唯一有少少意見嘅就係佢哋嘅壽司飯,我覺得偏林咗少少。反而我自己比較有意見嘅係服務方面。雖然侍應係有禮貌嘅,不過個師傅基本上一句都冇同我哋講句嘢。當日嗰位師傅serve四個客,當中包括我同我女朋友。我哋雖然有少少不滿,因為真係唔知自己食緊咩,不過我哋都冇出聲。另外嗰兩位就直頭當面話咗個師傅一次,不過佢都仍然係唔出聲,非常有性格😂正如我所講,由於真係方便,食物亦可以,所以我都可能係會再嚟。不過如果能夠再改善一下服務,我就會更加滿意啦。

2021-06-27 1205 瀏覽
今日和朋友食個生日午餐,朋友揀了這間食Omakase,這間已經食過好幾次,因為食物質素保持水準,價錢又合理。我們選了12件壽司,價錢$398再加一,除了廚師發板的12件壽司外,有前菜沙律丶凍豆腐丶蒸蛋丶湯和雪糕,特別一提在下面的第一張相中,橙紅色的東西,其實是蒜頭,但食落一點都不像蒜頭,好食,開胃…至於壽司部份,那天除了沙甸魚有點腥,其他的都很滿意,仍然會令我再繼續來幫襯😁。
2021-06-11
2021-06-10 1316 瀏覽
由於我食嘅魚生只限Toro帆立貝同蝦所以一提到Omakase就好卻步朋友高度推介下黎左試 如意因為佢除左Omakase仲有其他選擇仲要CP值超高!!!今次點左特上壽司12貫 ($398)仲叫左個如意丼 ($298)2個加埋都平過去食個Omakase壽司Set真係必食 (如果你係咩魚都食嘅話)用Omakase型式逐件上之餘每個午餐set仲包沙律 蒸蛋 豆腐 加甜品非常豐富好Complete1set12件同行朋友都有讚冇彈我當中食左帆文貝 赤貝 牡丹蝦 同Toro(其實都食左佢3分1🤣) 4件都好新鮮 第1次食赤貝非常鮮甜朋友就highly recommend炙左口魚邊加右口魚果一件 魚油香十足而我個如意丼亦非常足料D海膽多到一個點 (可惜我唔食 俾哂同行朋友)三文魚籽經過處理 完全冇腥味食落仲有陣陣甜味 真係好好食如果可以單點我應該會加多一碗三文魚籽😝裡面仲有Mix魚生粒粒同蟹肉配上好淡嘅醋飯 層次感唔錯今次成個Dining experience都好好師傅亦非常friendly有講有笑加上limited座位 成個環境好舒服絕對會再encore😊
由於我食嘅魚生只限Toro帆立貝同蝦
所以一提到Omakase就好卻步

朋友高度推介下黎左試 如意
因為佢除左Omakase仲有其他選擇
仲要CP值超高!!!

今次點左特上壽司12貫 ($398)
仲叫左個如意丼 ($298)
2個加埋都平過去食個Omakase
特上壽司12貫

壽司Set真係必食 (如果你係咩魚都食嘅話)
用Omakase型式逐件上之餘
每個午餐set仲包沙律 蒸蛋 豆腐 加甜品
非常豐富好Complete

1set12件同行朋友都有讚冇彈
我當中食左帆文貝 赤貝 牡丹蝦 同Toro
(其實都食左佢3分1🤣)
4件都好新鮮 第1次食赤貝非常鮮甜

朋友就highly recommend
炙左口魚邊加右口魚果一件 魚油香十足

而我個如意丼亦非常足料
D海膽多到一個點 (可惜我唔食 俾哂同行朋友)
三文魚籽經過處理 完全冇腥味
食落仲有陣陣甜味 真係好好食
如果可以單點我應該會加多一碗三文魚籽😝
裡面仲有Mix魚生粒粒同蟹肉
配上好淡嘅醋飯 層次感唔錯
如意丼

今次成個Dining experience都好好
師傅亦非常friendly有講有笑
加上limited座位 成個環境好舒服
絕對會再encore😊

特上壽司12貫
如意丼
2021-06-06 914 瀏覽
如意 @sushi.nyoi 📍:銅鑼灣霎東街11號The Sharp 18樓🚗:銅鑼灣地鐵F1出口 步行6分鐘📞:+852 2352-3368💲:~HKD328-768/head of Omakase in lunch hourFood quality ✔️:饅魚骨、炸白子、配菜👌🏼:整體壽司刺身水平為中總結:👍🏼建議食佢嗰$328/398 sushi set 而唔係omakase👍🏼整餐不過不失 以$768呢個價我會expect更高 但如果係sushi set只係食壽司就極扺食👍🏼環境走日系和服 極度舒適 而且唔多人👍🏼配菜 e.g 炸蒜 好好食😋👍🏼冇中伏位但同時冇驚艷位 佢嗰饅魚骨、白子係好食 但又未到我一試難忙👎🏼同師傅係零交流👎🏼有特別位食 但食落冇咩特別
如意 @sushi.nyoi
📍:銅鑼灣霎東街11號The Sharp 18樓
🚗:銅鑼灣地鐵F1出口 步行6分鐘
📞:+852 2352-3368

Food quality
✔️:饅魚骨、炸白子、配菜
👌🏼:整體壽司刺身水平為中

饅魚骨
炸白子
饅魚骨
2021-05-24 810 瀏覽
又到星期五食好少少嘅日子,朋友揀左呢間鮨店慶祝Happy Friday 我地點左特上壽司12貫$398。即係sushi lunch set,但因為餐廳只有sushi bar table, 所以壽司係一件件咁上嘅。餐廳環境唔錯。除左12件壽司外,個set仲有手卷,沙律,前菜,蒸蛋,漬物,湯同雪糕。同其他鮨店相比,個蒸蛋味道淡左d,同唔夠滑。12貫(圖片次序由左至右,上至下):1. 深海池魚2. 石垣鯛3. 鰈魚4. 八爪魚5. 牡丹蝦6. 赤貝7. 帶子8. 油甘魚9. 銀雪魚10. 竹韱魚11. 拖羅12. 海膽壽司味道中規中矩,無話好驚艷嗰種,但呢個吞拿魚腩蓉手卷,加左烤雪魚脆片,每啖都有軟同脆兩種口感,好好味食緊手卷時,就上埋個湯,因為時間表太趕,相都唔記得影。最後仲有雪糕。呢個價錢食到12件壽司加手卷,仲有甜品,連埋餐廳環境,都算滿意嘅。

餐廳環境唔錯。

同其他鮨店相比,個蒸蛋味道淡左d,同唔夠滑。

12貫(圖片次序由左至右,上至下):
9. 銀雪魚
10. 竹韱魚
11. 拖羅
12. 海膽

食緊手卷時,就上埋個湯,因為時間表太趕,相都唔記得影。

最後仲有雪糕。