2022-10-21 3213 瀏覽
朋友款待去到呢間酒店中菜,菜式很細心,天氣開始乾燥,亦有少少涼意,菜單有暖胃嘅燉湯,雙皮奶,亦有蟹鉗,話時話,真係好耐冇食蟹鉗😋限聚令,邊有圍席😑😑廚師可能捉到呢個心理🧐,成個menu 好似mini 圍席🤣🤣
2022-10-18 1756 瀏覽
朋友仔好有誠意係如心酒店擺十圍請我地食飯,一共有8款菜式好豐富,好似去飲咁,飽到炒飯已經唔係好食得落😂 樣樣餸都好味, 特別鐘意炒斑球同埋蛋白杏仁茶😋😋😋叉燒黑木耳炒斑球蟲草花燉響螺竹笙扒翡翠炒飯水餃麵除左食物好食外, 仲有個無敵大靚景睇到荃灣景色, 讚!

叉燒黑木耳
炒斑球
蟲草花燉響螺
竹笙扒翡翠
炒飯
水餃麵

除左食物好食外, 仲有個無敵大靚景睇到荃灣景色, 讚!
2022-02-02 2086 瀏覽
年初2,祝大家虎年快樂,身體健康,遠離病毒,唔好比人炒,個個有工開~🐯🐯🐯相信大家開始煎蘿蔔糕食,呢個係如心酒店蘿蔔糕,係朋友送比我哋食,一個字「咸」,完!個人口味總評分:3/10地址:荃灣楊屋道8號荃灣西如心酒店11樓@ninahoteltsuenwanwest #荃灣美食 #如心酒店 #蘿蔔糕 #香港美食 #castellacake #princeedwardfood #sesamecake #pandancake #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

個人口味總評分:3/10

地址:荃灣楊屋道8號荃灣西如心酒店11樓

外賣自取
2021-02-11 3661 瀏覽
年三十晚 團年飯, 最後在此家如心訂了盆菜。有帶子, 飽魚, 節瓜讓榣柱, 發菜, 蝦, 蠔豉, 雞, 冬菇, 燒鵝。極之豐富。味道入味, 唔鹹。蝦很爽口, 冬菇鮮甜. 如果唔想家中媽媽咁辛苦煮一餐, 盆菜係一個不錯的選擇。
外賣自取