餐廳: 如庫豐生有機食堂
資訊:

社企滋味 feel so good!

Click 入 選擇喜愛的社企餐廳。

如欲了解更多關於社企的資料,可瀏覽此網址

2020-05-17 628 瀏覽
第一光顧係因為感覺理念好,不過體驗卻很反面。首先,價錢跟水準不成正比,個碟冬陰功素肉菜包,素肉第一次上好咸,第二次都咸....其實大部分材料都是製成品,價錢計算上係不合理的貴吧!希望店方有所改善!
其實大部分材料都是製成品,價錢計算上係不合理的貴吧!
希望店方有所改善!
2020-03-20 724 瀏覽
入門口前有消毒酒精清潔雙手, 感覺乾淨嗌咗兩樣餸, 欖菜叉燒炒飯同埋另一樣唔記得叫咩名😂 個菜個汁好好食, 有黑松露味, 有菇。 炒飯好食, 睇落好細兜, 但兩個人兩樣餸就已經好飽
入門口前有消毒酒精清潔雙手, 感覺乾淨
2020-03-20
2020-03-09 499 瀏覽
冷盤點咗韓式蓮藕,味道好似泡菜有啲辣但冇泡菜咁濃,非常開胃而唔會太辣。有特色嘅係咖哩魚配抓餅:其實一啲都唔係咖哩味,有啲似獻汁,似粵菜嘅菜遠汁味但清淡啲,但如果係鍾意辣嘢同東南亚香料就唔啱啦。齋叉燒齋鸡 :味道相當好,並唔係一般齋舖嘅齋叉燒,而係使用嘅食材腐竹製作時味道比較鮮香,用油較清淡。

2020-01-22 979 瀏覽
麥芽叉燒素鵝飯#純素食#養生原味麥芽糖#麵筋製作素叉燒#麵粉製作純素燒鵝#自設農場有幾時菜#公平貿易有機米#山茶花油 #有機鹽#有機#素蠔油#氨基酸豉油#高級麻油
麥芽叉燒素鵝飯

#素蠔油
#氨基酸豉油
#高級麻油
2019-12-23 668 瀏覽
我一個人只叫了一客少爺雞飯和甜品。少爺雞雖然是素肉,但那個甜酸汁很好吃,而甜品更是驚喜,芒果椰果露,有很香的芒果,跟椰果味道很夾,本想說必食,但下次我想試試香蕉腰果露,看起來也非常吸引喔!
  • 香芒椰果露
2019-03-02 2231 瀏覽
有純素選擇,叫左兩次app,兩次都係新鮮既材料,加簡單調味,已經好好吃。第一次係意大利果仁拌飯,配左欖菜炒油麥菜加紅菜頭,調味啱啱好,唔會過咸。第二次係有機三餸飯,混合左糙米同白米(好似係),有豆腐、白靈菇、美白菇同菜芯,菜好新鮮好甜,白靈菇口感爽脆,仲有種特別香味,好好吃,78蚊有機又好味,個人覺得好抵。同埋外賣係用紙盒,唔係要分解成萬年既膠盒,食得非常安樂。總結,又有機又用本地菜,又好味又健康,依d咁用心既小店要大力推廣。

同埋外賣係用紙盒,唔係要分解成萬年既膠盒,食得非常安樂。

有機三餸飯
2019-03-02