5天前 11 瀏覽
依排日日落雨 ☔️,胃口都差啲,有日無意間行過依間串燒店,俾佢門口的塗鴉牆吸引咗目光,睇睇餐牌都有好多款串燒選擇,價錢都合理,店內都算濶落,就決定入去試下。「好燒式串燒專門店」雖然系街坊小店,但店員都十分有禮和周到,先送上粟子白菌湯🫕,菇菌味香濃,配上兩片烤脆的白菌,濃稠適中,水準可媲美同高級西餐出品。串燒既款式足足有兩頁紙咁多,肉類、海鮮、蔬菜包羅萬有,龍蝦、鮑魚、蟶子等都有。我哋揀左幾款,肉類有不同辣度可揀,店員仲另外遞上一樽4色調味粉,想辣啲可自由添加,大辣🌶️真系幾辣🔥🥢燒白鱔🐟的鱔好厚肉,掃上醬汁燒甜甜地好惹味,魚皮都燒到卜卜脆,魚肉鮮味結實,新鮮好味。🥢西班牙黑毛豬肋串🍖肉質爽彈,肉香出色,容易咬開唔韌,加上辣粉更惹味。🥢安格斯牛肋串🥩牛味香濃,充滿嚼勁又無渣,口感不錯,幾有水準。🥢燒蒜茸茄子🍆原條燒茄子再鋪上滿滿的蒜茸和掃上醬汁,茄子香軟可一絲絲起肉,口感濕潤味道清香,在肉串中有一點平衡作用,不至於太膩。🥢燒豆腐用上較硬身豆腐,燒烤後掃上甜醬油,口感實在,帶有豆香,味道清新。🥢避風塘軟殼蟹🦀軟殼蟹切細件炸成金黃小塊,香脆松化,加上香料、辣椒、炸蒜、香茅、羅勒葉等,十分香口惹味

🥢燒白鱔🐟

🥢西班牙黑毛豬肋串🍖
肉質爽彈,肉香出色,容易咬開唔韌,加上辣粉更惹味。

🥢安格斯牛肋串🥩
牛味香濃,充滿嚼勁又無渣,口感不錯,幾有水準。

🥢燒蒜茸茄子🍆

🥢燒豆腐

🥢避風塘軟殼蟹🦀
軟殼蟹切細件炸成金黃小塊,香脆松化,加上香料、辣椒、炸蒜、香茅、羅勒葉等,十分香口惹味,如果能配白飯應該能夠吃上幾碗🤤

🥢芝士雞肉墨西哥薄餅🌮
串燒店有墨西哥薄餅食真系好驚喜,仲要整得好好味。芝士溶化加上雞片,味道簡簡但好夾;薄餅粉糯有麥香,烤烘後更香脆有口感。

🥢燒菠蘿🍍
每次食燒肉燒烤最後必食燒菠蘿,解膩又香甜。原塊厚切菠蘿燒熱把果糖迫出,食落更甜Juicy更香甜😋

用心既小店應該支持既👍
2024-05-14
2024-04-22 164 瀏覽
放假前想食串燒啤啤佢係openrice 見到元朗又有間串燒都幾出名連九龍都有分店就黎試下叫完野食就會上餐湯估唔到串燒都有湯飲🔸南瓜忌廉湯幾creamy~食得出係南瓜蓉熬成調味唔錯🔸安格斯牛肋串食落幾有牛味亦都好有口感🔸燒雞胸軟骨串估唔到d 軟骨甘大舊但一咬又咬得斷好特別🔸厚燒玉子玉子甜甜地作為串燒鹹甜配搭都唔錯🔸鹽燒白鱔🔸魷魚鬚🔸特色蒜蓉包(配原粒蒜頭)蒜蓉包燒得好脆口店員叫我地拎d 蒜頭粒搽落塊包度好好食!! 真。蒜蓉包🔸粟米一個價錢係比哂一條完整粟米!串燒店黎講好少見粟米食落又夠甜🔸雞全翼燒得外脆內軟入面仲幾Juicy🔸翠玉瓜一份估唔到有甘多比其他串燒店足料好多!🔸菠蘿燒菠蘿都算多汁甜度適中🔸蒜蓉燒蠔🔸龍蝦汁大蝦意粉估唔到依度有埋飯麵等主食好香龍蝦汁味~意粉口感唔錯依度份量比得好足,質素又唔錯唔怪之得都幾多人幫襯!而且又有飯麵甜品,都岩有家庭既人黎食~

放假前想食串燒啤啤佢
係openrice 見到元朗又有間串燒都幾出名
連九龍都有分店
就黎試下

叫完野食就會上餐湯
估唔到串燒都有湯飲

🔸南瓜忌廉湯
幾creamy~
食得出係南瓜蓉熬成

玉子甜甜地
作為串燒鹹甜配搭都唔錯

🔸鹽燒白鱔
🔸魷魚鬚

🔸特色蒜蓉包(配原粒蒜頭)
蒜蓉包燒得好脆口
店員叫我地拎d 蒜頭粒搽落塊包度
好好食!! 真。蒜蓉包

🔸粟米
一個價錢係比哂一條完整粟米!
串燒店黎講好少見
粟米食落又夠甜

🔸雞全翼
燒得外脆內軟
入面仲幾Juicy

🔸翠玉瓜
一份估唔到有甘多
比其他串燒店足料好多!

🔸菠蘿
燒菠蘿都算多汁
甜度適中

🔸蒜蓉燒蠔

🔸龍蝦汁大蝦意粉
估唔到依度有埋飯麵等主食
好香龍蝦汁味~
意粉口感唔錯

依度份量比得好足,質素又唔錯
唔怪之得都幾多人幫襯!
而且又有飯麵甜品,都岩有家庭既人黎食~
2024-04-18
2024-04-17 103 瀏覽
上星期和家人到元朗逛街,晚上想食燒烤,就去好燒式食燒烤,店面不大,但幾舒適,店員態度親切,耐心向我介紹各種菜款,確是抵讚。燒龍蝦,好大隻,有蒜蓉和芝士兩種口味,各有各好味,我個人覺得蒜蓉燒較惹味。龍蝦肉質相當彈牙,而且很厚肉,真是啖啖肉,半隻只是78元相當抵食。燒大眼雞,都幾大條,賣相好吸引,魚皮燒得十分脆口,有食薯片的感覺,肉質非常嫩滑,感覺好新鮮,相當美味,一定要試試燒鮑魚,好大隻,足足一個掌心大,燒得好香,很有口感,入口軟滑爽口。伴碟的蕃薯蓉亦好好食,甘甜可口,絕對達到好好的綠葉效果。原條蒜蓉燒茄子,香噴噴,很軟滑,而且十分惹味,我平常不多吃茄子,也覺得好味。燒菠蘿燒得好靚仔,都幾大份,燒過的菠蘿更甜,比食鮮菠蘿更好味。燒雞中翼都好惹味,微微辣,有肉汁,比自己燒好味得多。店家好好人,還送我們每人一碗蕃茄濃湯,蕃茄味濃郁,濃稠度適中。

燒雞中翼都好惹味,微微辣,有肉汁,比自己燒好味得多。

• 燒大眼雞
  • 蒜蓉燒龍蝦
2024-03-23 156 瀏覽
串燒店黎講<好燒式>可以算得上係快、靚、正, 價錢亦相宜。難怪成日都滿座, 佢地既串燒一般會搽上蜜糖同加少量孜然粉, 而辣度就可以選擇。我地全部都叫左小辣, 都唔係太辣。點好菜之後先送上一碗南瓜湯,南瓜湯非常濃郁, 每一啖都有南瓜蓉喺入面, 好有口感七味魚翅-烤得脆身既魚乾入口鹹香, 伴沙律醬食, 好味厚燒玉子-非常厚身,夠甜又夠軟熟, 充滿甜甜的蛋香和牛肋串-牛肋串肉味濃, 配上少許孜然粉調味, 不會搶了牛肉本身的味道, 燒的火侯剛好, 令牛肋串仍保持肉汁串燒豆腐 - 豆腐外皮香脆, 內裡嫩滑, 醬汁咸甜好惹味煙肉露筍卷-蘆筍卷外邊的煙肉香脆, 包住新鮮爽脆蘆筍燒鮑魚(一隻)配薯蓉- 鮑魚燒得夠火候, 唔韌, 口感彈牙又保留到肉汁,鮮甜無比。伴碟蕃薯蓉入口幼滑, 香甜味美汁燒魷魚-口感彈牙, 汁燒好入味, 魷魚鬚口感爽脆蒜蓉燒茄子(原條)-每次去串燒店都要點既茄子😎滿滿嘅蒜蓉真係好夠味🧄茄子肉燒得軟熟又juicy 特色蒜蓉包(配原粒蒜頭)-多士香脆, 又有濃郁的牛油蒜蓉味, 再配綿綿的蒜粒食好正 燒全翼-全隻都燒得金黃, 雞皮燒得脆, 肉汁保持得很好龍蝦汁大蝦意粉-香
七味魚翅-烤得脆身既魚乾入口鹹香, 伴沙律醬食, 好味
厚燒玉子-非常厚身,夠甜又夠軟熟, 充滿甜甜的蛋香
串燒豆腐 - 豆腐外皮香脆, 內裡嫩滑, 醬汁咸甜好惹味
煙肉露筍卷-蘆筍卷外邊的煙肉香脆, 包住新鮮爽脆蘆筍
汁燒魷魚-口感彈牙, 汁燒好入味, 魷魚鬚口感爽脆
燒全翼-全隻都燒得金黃, 雞皮燒得脆, 肉汁保持得很好
龍蝦汁大蝦意粉-香中帶鮮,  每一條都均勻地沾滿醬汁,  虎蝦有半隻手掌咁大, 肉質彈牙
總體來說, 好燒式串燒專門店的菜式口味不俗, 價格也比較合理, 值得一試
2024-03-14
2024-02-27 188 瀏覽
元朗又新街一間主打串燒的小店,款式選擇多,價錢也很合理。燒日本雞泡魚乾,燒得乾身焦脆,味道帶甘甜,搭配沙律醬是下酒一流的小食。厚燒玉子是今期特色推介串燒。呈金黃色,口感綿密,濃郁的蛋香令人陶醉。鹽燒白鱔是一道簡單卻美味的串燒。白鱔口感嫩滑,搭配上微鹹的鹽燒調味,突顯了鱔魚本身的鮮味,每一口都能感受到鱔魚肉質的彈牙口感和鹹香的滋味。泰式炸蝦餅外層酥脆,搭配著泰式醬料的微辣和酸甜口味,給人一種鮮明的味覺衝擊。煙肉燒蠔搭配上煙肉的煙燻味道,豐富了整道菜的層次,每一口都能品味到鮮美的蠔肉和煙肉的香氣。低溫去骨乳鴿賣相精緻。乳鴿鮮嫩多汁,乳鴿獨有的羶味濃郁而不膩。陰公豬,很有創意的菜式名,燒烤過的豬肉出奇地香嫩惹味,肉汁濃郁。和牛肋串肉質鮮嫩,經過炭火燒烤後,表面呈微焦,內部保持了肉汁的豐富。每一口都能品味到和牛的濃郁滋味,令人回味無窮。豬仔髀外皮燒得酥脆,咬下去啖啖肉,搭配上香料的調味,味道更加豐富。燒菠蘿清爽又開胃。烤過的菠蘿果肉帶有微焦的甜味,口感柔軟多汁。香蕉朱古力說是絕配相信不會有人反對。香蕉的甜味和朱古力的濃郁味道相互融合,帶來一種甜蜜的享受,作為燒烤類甜品最適合不過。小店有各式啤酒
元朗又新街一間主打串燒的小店,款式選擇多,價錢也很合理。

小店有各式啤酒汽水任君選擇,鹹檸七味道清新,吃串燒配搭酸酸甜甜的飲品最能解膩。
2024-02-25
2024-05-21 0 瀏覽
去元朗行街又搵到一間好食串燒店,點完餐後會先上濃郁南瓜湯。🍢 安格斯牛肋串 $30 🍢 鹽燒牛舌芯 $48 🍢 和牛肋串 $42 三款牛都肉質鮮嫩,絲毫不會乾澀🍢 秋葵 $19 我本身不太喜歡食秋葵,因為入面「滑潺潺」,不過估唔到又燒得幾好,去除了往日令我不太喜歡的「滑潤」感🍢 鹽燒白鱔 $49 鹽燒白鱔的皮脆肉嫩,店員貼心提醒我應盡快享用🍢 厚燒玉子 $22 甜甜地,蛋味十足🍆 蒜蓉燒茄子(原條) $40燒茄子有得選切片/原條,識食嘅緊係會選原條,蒜蓉調味恰到好處🥩 頂級安格斯牛小排 5成熟 $158肉質上乘,牛肉鮮美🦪 蒜蓉燒蠔 $36一隻燒蠔肥美飽滿,蒜蓉醬汁醇厚惹味🍄 芝士煙肉焗大啡菇 $50表面鋪了芝士,中間加上煙肉,超級邪惡🥤飲品除左汽水,仲有啤酒可以選要大讚店員,店員都好親切友善。👍🏻👍🏻
去元朗行街又搵到一間好食串燒店,點完餐後會先上濃郁南瓜湯。

🍢 安格斯牛肋串 $30
🍢 鹽燒牛舌芯 $48
🍢 和牛肋串 $42
三款牛都肉質鮮嫩,絲毫不會乾澀
🍢 秋葵 $19
🍢 鹽燒白鱔 $49
鹽燒白鱔的皮脆肉嫩,店員貼心提醒我應盡快享用
🍢 厚燒玉子 $22
甜甜地,蛋味十足

🍆 蒜蓉燒茄子(原條) $40

🥩 頂級安格斯牛小排 5成熟 $158
肉質上乘,牛肉鮮美

🦪 蒜蓉燒蠔 $36一隻
燒蠔肥美飽滿,蒜蓉醬汁醇厚惹味

🍄 芝士煙肉焗大啡菇 $50
表面鋪了芝士,中間加上煙肉,超級邪惡

🥤飲品除左汽水,仲有啤酒可以選

要大讚店員,店員都好親切友善。👍🏻👍🏻
2024-05-19
喜歡呢到店員真係好親切,非常貼心辣粉都有大辣和小辣,食物高質有誠意,港式味道香辣惹味,再飲杯啤酒正😎.➡️送上南瓜湯好驚喜,仲要濃厚creamy好好飲👍🏻➡️ 聖子王每次必點,大大隻鮮味爽口,加金菇和蒜勁好味😋➡️ 蝦多士香濃黑松露口味,勁厚身淡淡蝦肉正😌➡️ 鹽燒牛舌芯有咬口又厚身牛味濃👍🏻➡️ 雞軟骨脆卜卜➡️ 原條茄子好開心,港式孜然口味加辣椒粉不得了😎➡️ 避風塘炒蟹勁足料,大大碟送酒一流.每次來食都好開心😆收工食串燒飲啤酒即刻勁舒壓,仲開到好夜啱晒我夜收工!

➡️送上南瓜湯好驚喜,仲要濃厚creamy好好飲👍🏻

➡️ 聖子王每次必點,大大隻鮮味爽口,加金菇和蒜勁好味😋

➡️ 蝦多士香濃黑松露口味,勁厚身淡淡蝦肉正😌

➡️ 鹽燒牛舌芯有咬口又厚身牛味濃👍🏻

➡️ 雞軟骨脆卜卜
➡️ 原條茄子好開心,港式孜然口味加辣椒粉不得了😎

➡️ 避風塘炒蟹勁足料,大大碟送酒一流

2024-04-22 8 瀏覽
今次去好燒式(元朗)醫肚,今次餐廳酒類選擇又多咗,同朋友先後點左幾杯Hoegarden 大杯 $68、細杯 $48,大大杯再嘆串燒,幾爽!肉類:鹽燒牛舌串 $30
煙肉露筍卷 $22
牛丸 $18
雞中翼 $22雞中翼、牛丸、煙肉露筍卷燒到岩岩好,唔會燒到乾柴
我哋仲要求要小辣,再嘆啤酒,感覺好開胃
鹽燒牛舌串,好Juicy又彈牙,又有少少油份,好滿足海鮮:
蘇格蘭聖子王 120白汁芝士燒蠔 49
鹽燒白膳 36
魷魚鬚 28聖子王好大隻,加埋蒜蓉處理,好惹味又夠香
而且聖子肉幾厚,感覺好抵食!
白汁芝士燒蠔保持到水準,同樣都係肥美又蠔味十足
鹽燒白膳要趁熱食,同樣都係厚身又Juicy,肉質彈牙,而且魚皮仲係脆身!
魷魚鬚佐酒一流,加埋辣粉好爽身!其他:
厚燒玉子 22
串燒豆腐 22

玉子厚身又Juicy,蛋味十足;
串燒豆腐正常發揮,燒得乾身又唔會變鞋身!

肉類:
鹽燒牛舌串 $30
煙肉露筍卷 $22
牛丸 $18
雞中翼 $22

雞中翼、牛丸、煙肉露筍卷燒到岩岩好,唔會燒到乾柴
我哋仲要求要小辣,再嘆啤酒,感覺好開胃
鹽燒牛舌串,好Juicy又彈牙,又有少少油份,好滿足

海鮮:
蘇格蘭聖子王 120
白汁芝士燒蠔 49
鹽燒白膳 36
魷魚鬚 28

聖子王好大隻,加埋蒜蓉處理,好惹味又夠香
而且聖子肉幾厚,感覺好抵食!
白汁芝士燒蠔保持到水準,同樣都係肥美又蠔味十足
魷魚鬚佐酒一流,加埋辣粉好爽身!

其他:
厚燒玉子 22
串燒豆腐 22

玉子厚身又Juicy,蛋味十足;
串燒豆腐正常發揮,燒得乾身又唔會變鞋身!

2024-04-20 5 瀏覽
呢間串燒真係由我細細個10幾歲着住校服食到而家3字頭,由第一間嘅油麻地店,到太子店,到而家嘅元朗店,一幫襯就10幾年,好驚喜嘅係香港呢個速食文化世界,佢哋keep咗10幾年呢個水準,仲要時不時推出新菜式,越做越好,真係大大力推題外話,香港餐廳好多時候會衰係服務態度上面,但係呢間串燒小店,服務好得嚟,唔會好似大陸咁浮誇,但成個過程真係好舒服,見到老闆老闆娘同啲夥計由心而發既 由食物嘅質素 到對待客人嘅態度,好多嘢客人都會用心感受到,香港經濟真係要靠香港人救,真心香港人支持返咁有質素嘅香港餐廳

• 鹽燒白鱔
2024-04-17 6 瀏覽
好燒式串燒專門店元朗分鋪位於又新街富祐閣地下好燒式主打港式串燒選擇多元同時價錢親民忌廉南瓜湯每位入座奉送忌廉南瓜湯質感濃稠順滑鹽燒牛舌芯/陰公豬選用牛舌芯部位厚切鹽燒肉質柔韌軟嫩;豬五花腩脂肪豐腴同時肥瘦相間個人真心推薦蒜蓉燒茄子茄子可以選擇原條或者切片配搭蒜蓉燒烤口感綿軟柔滑同時濃郁惹味鹽燒油甘魚鮫油甘魚鮫肉質滑嫩油潤同時膠原蛋白豐富簡單鹽燒可以突顯魚肉甘甜芝士燒龍蝦龍蝦肉質緊緻爽彈同時厚嫩鮮甜配搭芝士燒烤半融拉絲超級邪惡橘子鴨胸鴨胸肉質粉嫩柔軟配搭橘子果醬以及黑醋油汁酸甜醒胃可以消膩解滯鮑汁海鮮荷葉飯鮑汁海鮮荷葉飯齊集魷魚以及蜆肉同埋蝦仁配搭露荀以及翠肉瓜同埋雞蛋絲口感豐富生力清啤酒大枝裝生力清啤酒冰涼清爽燒烤串燒必備
好燒式串燒專門店元朗分鋪位於又新街富祐閣地下

大枝裝生力清啤酒冰涼清爽燒烤串燒必備
2024-04-08
  • 芝士燒龍蝦
2024-04-04 7 瀏覽
返工咁辛苦放工架要放鬆下,對我來講最好約朋友食飯飲下野傾下計,加上呢排因工作關係周不時都會去元朗做野,如果熟元朗的人都知元朗有好多好野食,所以我今日就約左朋友去{好燒式串燒專門店}食串燒,食物味道及質素係好高的。 我地就叫左燒原茄子、燒豆腐、燒鱔、牛舌、燒鮑魚、燒原條魷魚白鱔燒得外皮香脆外,魚肉新鮮爽口。牛舌又係一定必食串燒呀加上佢果牛舌係厚切勁香牛味,燒鮑魚及燒魷魚燒得啱啱好及好新鮮,同埋冇諗過燒豆腐係咁好食,外脆內軟加埋啲自家製的醬汁真係正正正。同埋呢到的燒茄子真係勁大條好味又好食。呢間串燒店我必定會再來食。

呢間串燒店我必定會再來食。

📍 好燒式串燒專門店 - 元朗喺元朗可以好多宵夜嘅選擇新開嘅串燒店,開到凌晨兩點好啱我依啲夜鬼去食番餐🫰🏻座位唔會好迫夾,而且款式好多除咗串燒之外,仲有意粉荷葉飯選擇串燒都做得好出色,每串都用心製作❣️✨ 蒜蓉燒蠔✨ 白汁芝士燒蠔肥美既生蠔🦪表面充滿蒜蓉同芝士🧀各有風味兩款都唔好過鹹,而且好明顯係好新鮮😙✨ 鮑魚汁海鮮荷葉飯食落係比一般荷葉飯香,米香味濃,飯底滿分💯每粒飯都充滿鮑魚汁同啖啖海鮮🦞口感好豐富😘海鮮有蝦,鮑魚,蠔,魷魚🦪鮮甜細嫩,惹味十足🫰🏻串燒款式太多,我地就叫左好多店內招牌~✨串燒豆腐外脆內軟,加埋燒汁,味道十足⚡️✨安格斯牛肋串肉質都不會太硬,也很入味~✨鹽燒牛舌串切成薄片的牛舌經過炙燒撒上薄鹽調味微微的焦香和牛肉的油脂交融🐮✨西班牙黑毛豬肋串入口爆油,十分甘香,肉質爽口表面烤至香脆,正👍✨司華力腸皮脆肉嫩,不會烤燶掉。咁大份量既司華力腸食完都夠曬飽肚🥓✨羊肉串肉質燉得超級軟嫩味道唔會太羶🐑✨陰公豬辣粉解掉了五花肉的油膩感吃起來十分清爽!✨厚燒玉子偏甜口感,燒得岀色🥚✨燒雞髀大大隻雞髀🍗香口的外表,內裹肉汁不缺,雞皮夠晒薄加上少許惹味的辣粉,實在太吸引❣️
📍 好燒式串燒專門店 - 元朗
喺元朗可以好多宵夜嘅選擇
新開嘅串燒店,開到凌晨兩點
好啱我依啲夜鬼去食番餐🫰🏻
座位唔會好迫夾,而且款式好多
除咗串燒之外,仲有意粉荷葉飯選擇
串燒都做得好出色,每串都用心製作❣️

✨ 蒜蓉燒蠔
✨ 白汁芝士燒蠔
肥美既生蠔🦪表面充滿蒜蓉同芝士🧀各有風味
兩款都唔好過鹹,而且好明顯係好新鮮😙

✨ 鮑魚汁海鮮荷葉飯
食落係比一般荷葉飯香,米香味濃,飯底滿分💯
每粒飯都充滿鮑魚汁同啖啖海鮮🦞
口感好豐富😘
海鮮有蝦,鮑魚,蠔,魷魚🦪
鮮甜細嫩,惹味十足🫰🏻

串燒款式太多,我地就叫左好多店內招牌~
✨串燒豆腐
外脆內軟,加埋燒汁,味道十足⚡️

✨安格斯牛肋串
肉質都不會太硬,也很入味~

✨鹽燒牛舌串
切成薄片的牛舌經過炙燒
撒上薄鹽調味
微微的焦香和牛肉的油脂交融🐮
✨西班牙黑毛豬肋串
入口爆油,十分甘香,肉質爽口
表面烤至香脆,正👍
✨司華力腸
皮脆肉嫩,不會烤燶掉。咁大份量既司華力腸
食完都夠曬飽肚🥓

✨羊肉串
肉質燉得超級軟嫩
味道唔會太羶🐑
✨陰公豬
辣粉解掉了五花肉的油膩感
吃起來十分清爽!

✨厚燒玉子
偏甜口感,燒得岀色🥚
✨燒雞髀
大大隻雞髀🍗
香口的外表,內裹肉汁不缺,雞皮夠晒薄
加上少許惹味的辣粉,實在太吸引❣️

2024-02-28 16 瀏覽
高質素保證串燒店👍~澳洲芝士龍蝦😜龍蝦肉質鮮嫩🤪加埋啖啖芝士 🥰非常邪惡🤭簡直係人間絕頂享受😋仲要$58就有☺️性價比超高~香煎鵝肝多士配紅酒汁😬鵝肝入口即溶🤩配上熱辣辣嘅香脆牛油多士😘真係絕配🥳~龍蝦汁大蝦意粉👍好大隻大蝦😜加埋非常香濃嘅龍蝦汁😚配上煙靭嘅意粉😜算係呢度嘅飽肚又好食之選😂😂~頂級安格斯牛小排🤪估唔到串燒店都可以食到咁高質嘅牛扒🤪佢係用西餐廳嘅調味方法 唔會濃味 🤭入口即溶👍👍👍
高質素保證串燒店👍

~澳洲芝士龍蝦😜

~香煎鵝肝多士配紅酒汁😬

鵝肝入口即溶🤩配上熱辣辣嘅香脆牛油多士😘真係絕配🥳

~龍蝦汁大蝦意粉👍

~頂級安格斯牛小排🤪

2024-02-23 125 瀏覽
放假約了家人在吃個串燒,得知這裏開了一間新開的串燒店,便提早過來吃晚餐,再逛逛元朗。甫坐下,店員先端上一碗熱湯。蜂蜜綠茶($20),甜蜂蜜綠茶配辣串燒,可解辣。蒜蓉燒蠔($36),蠔的頂層蓋滿蒜蓉,增加燒蠔的惹味度。什菌燒蠔($36),菇類多,蓋滿燒蠔,爽滑的菇與滑蠔帶出兩種不同的口感。白汁芝士燒蠔($36),白汁芝士完全蓋滿燒蠔,適合芝士愛好者。蟶子皇(兩隻)($120),新鮮爽口,燒過後仍不失其鮮甜和多汁,反而更加惹味,是必點的海鮮。蒜蓉燒茄子(原條)($40),是招牌食物之一。個人比較喜歡原條,頂層蓋滿蒜蓉和少量辣粉,燒過後的原條茄子,茄子肉呈拉絲狀,有點像吃拉絲芝士。拌蒜蓉吃非常香口,茄子香滑又如拉絲。𨞧座也點了這款。牛油金菇包($40),以錫紙包着金菇,牛油滿蓋每一條金菇。新鮮的金菇爽口。熱吃能嚐到非常香郁的牛油味。看到𨞧座也點了這款食物,可見其甚受觀迎。黑松露什菇墨西哥薄餅($52),帶着微微的黑松露味,香脆的墨西哥薄餅夾滿什菇,是飽肚之選。泰式炸蝦餅(4件)($60),蝦肉量多,炸得鬆脆。把香熱的蝦餅蘸上泰式甜酸醬,會吃得更惹味。黑松露菌蝦多士(4件)($68),蝦多士要
蜂蜜綠茶

蜂蜜綠茶($20),甜蜂蜜綠茶配辣串燒,可解辣。
燒蠔
蒜蓉燒蠔
蒜蓉燒蠔($36),蠔的頂層蓋滿蒜蓉,增加燒蠔的惹味度。
什菌燒蠔
白汁芝士燒蠔
蟶子皇(兩隻)
牛油金菇包
泰式炸蝦餅
黑松露菌蝦多士
黑松露菌蝦多士(4件)($68),蝦多士要蝦肉多才好吃,這款蝦肉量多,蝦肉爽滑,頂層加上黑松露醬,能同時到黑松露香和蝦的鮮味。多士鬆脆,是這裏必點的菜餚。
鹽燒牛舌串
鹽燒牛舌串($30),牛舌厚肉,燒過後更能散發出牛肉的香氣。鹽燒更能突出牛舌的肉味。
煙肉露筍卷
煙肉露筍卷($22),香脆煙韌的煙肉包着新鮮爽脆的露筍,呈現兩種煙燻肉類和蔬菜的爽口,是必點的串燒。
菠蘿
菠蘿($20),菠蘿切粒,再被整齊地放在菠蘿皮上,一口一粒菠蘿,方便食用。燒過後的菠蘿香甜多汁,一解油膩和飽滯感,最適合用來作為串燒晚餐的結束。
題外話/補充資料: 加一服務費
煙肉露筍卷
菠蘿
  • 蟶子皇
2024-01-27 24 瀏覽
在冷風颼颼🌀🌀的日子,在暖和的室內吃上燒烤,實在是太幸福了。而且有專員為你燒制,美味保證又不怕烤焦,實在是太幸福了🥰。沒有誇張,這家的串燒真的太棒了。肉串新鮮,烤串不會猛加香料而死鹹或是醃成單一種味道,而是能吃出來牛、豬和肉臟原有的多汁清香😚。串燒外刷著醬油和灑上辣椒粉,惹味得口水一直分秘,也必需要配上汽水/ 啤酒🍺才過癮。這次點餐一律由豬朱先拍板,全都沒有踩雷哦。相片裡的全都很好吃!😂如果再來的話,我覺得所有烤串🍢🍡都值得再吃一遍🍲點點點吧!芝士西蘭花🧀🥦西蘭花泡在芝士湯中,烤焗軟化,沾上芝士的鹹味,從不知道原來烤西蘭花這麼好吃😂🤭🤭香蒜白酒沙白扁意粉🍝大力推薦❤️扁意粉有淡香的白酒苦味。重點是沙白🐚大顆飽滿!每顆都有手指公👍那麼大,認真數數,一盤共17顆大沙白耶😱,單吃沙白已值了吧!甜品以烤香蕉朱古力🍌收尾,簡單健康美味❤️總體而言,串燒價錢非常可以,大部分串燒/燒物都$20-30,質素絕對是對得住這個價錢的哦😜

芝士西蘭花🧀🥦

香蒜白酒沙白扁意粉🍝

甜品以烤香蕉朱古力🍌收尾,簡單健康美味❤️