3天前
聽人講左呢間店好耐,大圍店地方較細,長期排隊,真係次次去到都卻步。而家開左銅鑼灣分店,大間D之外平日唔洗排隊。🍜好頭好尾 $120 💫 7.5/10有牛面肉、牛尾、牛舌,幾款肉特別係牛面肉都炆得好軟腍入味,個軟腍程度有D似煲湯牛肉咁。湯底幾濃郁,有牛香,似係老火湯。但呢個湯底偏清,個人認為配麵唔夠味。但飲落似健康養生,無添加咁。🍜海龍皇湯 $146 💫 8/10蟹肉、海蝦、魷魚、帶子、蠔,有好幾款海鮮,幾豐盛。湯底幾鮮美清甜,飲得出有用蝦殼、蝦頭去熬煮。飲完都唔會口渴,配陽春麵都幾夾。🍴泡椒鳳爪 $57 💫 7/10鳳爪帶骨,唔算好腍,偏爽口。唔算太辣,正常發揮。🍴意大利黑醋蒜香海蜇頭 $65 💫 6/10小食黎到真係好細份,唔太划算,大家叫主食就好。醬汁偏酸,海蜇頭比較散,但都爽脆。🌟總結:見咁多人推薦,可能太有期待感,食落覺得還好。唔係唔好食,但未令到我好驚艷!
鳳爪帶骨,唔算好腍,偏爽口。唔算太辣,正常發揮。