2019-03-28 375 瀏覽
這間小食店,一直都很受學生歡迎,原因好簡單,這些港式小食很受愛戴。當日傍晚時分,和愛人處理一些事情,只得十五分鐘醫肚,就走進女皇麵店。今次是第二次到來,上次也是和愛人速食車仔麵,忙得沒有任何紀錄就吃完了⋯⋯食店的點餐紙分兩張,一張是: 車仔麵,而另一張是: 港式小食。附上螢光筆,方便自助落單之用。每枱還有辣辣菜脯供應生菜魚肉$26~平時吃生菜魚肉,只會落胡椒粉和麻油,今次見枱面有樽辣菜脯,咪試少少放在魚肉湯,哈!殊不知少少辣又幾好吖!魚蛋、燒賣$12~喜歡這店用上陳皮魚蛋,甜豉油配魚肉燒賣,小朋友會相當喜歡。煎釀三寶$30~落單即叫即做,夠誠意,熱騰騰出來,由於我們趕時間的關係,一邊吃,一邊說著: 熱辣辣!熱辣辣!和愛人笑著吃得過癮。

食店的點餐紙分兩張,
一張是: 車仔麵,
而另一張是: 港式小食。
附上螢光筆,方便自助落單之用。

每枱還有辣辣菜脯供應

生菜魚肉$26~

生菜魚肉湯

魚蛋、燒賣$12~
喜歡這店用上陳皮魚蛋,甜豉油配魚肉燒賣,小朋友會相當喜歡。

燒賣、魚蛋

煎釀三寶$30~
和愛人笑著吃得過癮。

燒賣、魚蛋
2019-03-16 175 瀏覽
作為車仔麵控,想試呢間女皇好耐終於有機會試。見到枱面有甜醬,所以點了粗麵,由細到大食車仔麵好中意落甜醬搞混。魚蛋入味、墨魚卷夠彈牙內裡亦有墨魚粒、豬腸夠瘦啱我口味、水魷正常。湯㡳揀了辣汁吾算咸食完亦吾囗渴啱哂怕味精重人仕。總括而言,47元4餸在尖沙咀算好合理,會翻啅。
作為車仔麵控,想試呢間女皇好耐終於有機會試。
總括而言,47元4餸在尖沙咀算好合理,會翻啅。
2019-03-06
  • 墨魚卷
叫左外賣 攞到翻公司打開發覺比錯野食 打翻過去態度超差超串仲罵翻我轉頭 仲吾肯退錢 本身都吾系好食 只不過附近無野食先叫佢外賣 以後吾會再幫襯 好驚會加料 加上鋪內抽風好吾掂 鋪逗好大油煙味 吾會再食
2019-01-24 195 瀏覽
有時食個安樂茶飯並不是必然,今日路經呢間麵店,環境整潔,與鄰座的一間酒吧對比,價錢上簡直是超值啊~至於装修,比較特别,有數張高椅可供食客安坐及觀望店外的景色,十分怡人。多款餸菜任君選擇,店長推薦有雞翼,豬紅,豬頸肉,韮菜餃,魚腐,冬菇,雞翼尖等等。麵底都是一般米粉,油麵,幼麵,但意外地竟然只用菜類作湯底。飲品方面,選擇就比較少了。為求有飽肚感,小食當然是不可缺少的。生菜魚肉,煎釀三寶,雞翼,日式芝士年糕都有供應。兩碗車仔麵,其中一碗,當中配料有豬潤(夠爽),豬腸(夠入味),雞翼(夠嫩滑)及魚皮餃(夠鮮味)。另一碗,當中配料有豆卜(夠新鲜),豬皮(夠淋),雞翼尖(夠多肉,唔係瘦猛猛)及牛腩(夠大件,肉質肥美)。至於豆漿,似是真正用黃豆磨成,味道剛剛好。

為求有飽肚感,小食當然是不可缺少的。

生菜魚肉,煎釀三寶,雞翼,日式芝士年糕都有供應。

至於豆漿,似是真正用黃豆磨成,味道剛剛好。
2019-01-22
2018-08-23 507 瀏覽
一行四人去食lunch,日日都頭痛食咩,最好梗係有人話事啦!好似今日咁,一落到街,同事就話不如去食車仔麵囉,我哋梗係一呼百應啦,因為唔使諗呀嘛🙊離Office唔使10分鐘嘅路程,就已經嚟到呢間都幾有裝修嘅車仔麵店。我同同事花左幾分鐘時間,揀左自己想食嘅車仔麵餸,呢度都幾好ga喎,除咗一般ge面種之外,仲可以揀菜底嘅!我呢排做咗食肉獸。今日揀個菜底,食返多啲纖維先!明明已經揀咗四餸加菜底,點知碗車仔餸上枱係意料之外ge細碗,如果已經$46,就真係貴咗啲。好似我叫冬菇,明明係$9嘅餸,就淨係得1隻咁大把⋯⋯魚腐同埋白菜餃都係得兩粒,豬頸肉都係得三四片,可幸嘅係佢嘅味道都算唔錯,好似我點ge辣汁都幾惹味。但始終CP值真係麻麻,我諗除非有人請我食😈,如果唔係我都未必會再試了

女王-我的麵食
2018-05-22 462 瀏覽
由於上次我去叫個自取單,有個不愉快的經歷,所以原本都冇打算再幫襯佢,但係因為喺附近返工,所以點都會有冇得揀嘅時候🤣上次既情況其實係我叫外賣自取,而當時係冇客人既,但我係舖度等左15分鐘有多都未整好我碗麵,的確有點耐,突然公司有事,我要仆返去,其實路程2mins就到我公司,但由於我等太耐又趕住返去。所以問佢可唔可以轉外賣一陣送過黎~佢話: 我地依家食飯時間,冇人送呀,一係你就等我地食完飯先,等下一轉外賣單先送到比你.......😑你奶奶👵🏻即刻收左我皮!我咪返到公司整好哂野先自己行返返去拎咯~乜都淋哂啦,所以我冇辦法係正常情況下評價佢既食物🤷🏻‍♀️但冬菇係好食既,好大一個菇🍄🍄🍄🍄

2018-04-20 304 瀏覽
個腦時常想起車仔麵的味道,就選擇咗試吓這間車仔麵。內裏環境好整齊,清潔,員工仲好有禮貌,叫咗四仲餸米粉,仲有得揀有辣,晤辣,沙嗲汁等,再加埋餐廳自家製嘅菜脯,即刻吊起我嘅味蕾,所以話呢,精華所在。

個腦時常想起車仔麵的味道,
,即刻吊起我嘅味蕾,所以話呢,精華所在。
真心難食 冇一樣食物係有心機 難怪weekend黃金時間都冇人千其唔好食南乳雞翼 d雞翼唔知醃完擺左幾耐 D肉實到又硬又膠 同咸到一個點 仲要攞去煎 玩完 車仔麵d送都冇樣出色 廉價芝士腸ge味道質素難食腩肉 雪味馳名墨魚卷 唉 冇墨魚滑ge味 又唔彈 又冇味 得兩舊都食淨一舊唯獨是豬頸肉過得去(安慰)腩汁湯底冇咩特別 成碗麵平凡都談不上 一路食一路灰 唔係冇位擺車都唔試 永年已經開埋 陣係諗住點慳食物成本 而唔係去做好食物質素 遲早bye bye
真心難食 冇一樣食物係有心機
難怪weekend黃金時間都冇人
千其唔好食南乳雞翼 d雞翼唔知醃完擺左幾耐
D肉實到又硬又膠 同咸到一個點 仲要攞去煎 玩完
車仔麵d送都冇樣出色
廉價芝士腸ge味道質素
難食腩肉 雪味
唯獨是豬頸肉過得去(安慰)
腩汁湯底冇咩特別 成碗麵平凡都談不上
一路食一路灰
唔係冇位擺車都唔試
2017-10-03 513 瀏覽
一街之隔竟然要半個鐘先送到! 打開外賣個菜比錯左 魷魚又得一條 雖然豬皮係最入味 但咁樣就收$46過得去咩? 本身唔係永年粉絲 但永年同樣價錢仲抵食又好食過啲間好多 就算要排半個中先有得食都好過叫呢間!
一街之隔竟然要半個鐘先送到!

2017-06-08 705 瀏覽
家陣係香港地要食碗 碗仔翅堅難,要係尖沙咀搵 就真係難上加難。呢間小店以前係柯士甸道,之前被人逼遷 以為從此無得食,無幾耐之前 見佢地搬咗離金巴利道(以前小甜谷個位)重新開張。好嘢👏🏼好嘢👏🏼😋車仔面 4個餸$45蚊,料算多 大大碗 堅抵食,羅白ok無渣,冬菇夠厚,麻辣蓮藕(自家制),都好食。仲有之前食過韮菜餃同墨魚卷都好食。加紙包飲品$5蚊,罐裝飲品$6蚊,去邊度搵?(唔好話俾我聽元朗有,呢度係尖沙咀😅)最最緊要 係要落佢地自家制既辣菜脯😋* 豬腸,粉腸,雞翼就唔推介喇😛 3溝都係我差唔多每次必叫既。碗仔翅$24蚊,2溝$26蚊,3溝$28蚊,梗係叫三溝喇~ (三溝有時會杰咗d,有時又唔係好夠熱,有少少進步空間,但大多數時候都ok既)煎釀三寶好食,未搬之前大舊d 抵食d。而家d魚肉少咗,辣椒同矮瓜有時候細啲。但無計喇 香港地乜都貴。一係加價,一係整細d lor (真心講我情願細啲都唔想佢加價)雖然呢度唔係乜野米之蓮推介,但腸粉、魚蛋、燒賣樣樣都有,價錢又平,以尖沙咀既舖租仲有呢d質素既 良心小店,非常難得。👍🏼讚p.s. 離到呢度食野個個都同你好好頃,服務一流,好似返咗屋企食飯咁,夠

車仔面 4個餸$45蚊,料算多 大大碗 堅抵食,

最最緊要 係要落佢地自家制既辣菜脯😋
* 豬腸,粉腸,雞翼就唔推介喇😛
車仔面(4個餸)😋

自家制 辣菜脯

3溝都係我差唔多每次必叫既。
碗仔翅$24蚊,2溝$26蚊,3溝$28蚊,梗係叫三溝喇~

3溝😋

p.s. 離到呢度食野個個都同你好好頃,服務一流,好似返咗屋企食飯咁,夠親切~like
車仔面(4個餸)😋
自家制 辣菜脯
3溝😋
  • 三溝
  • 麻辣蓮藕片
  • 墨魚卷
2017-01-22 1021 瀏覽
上次食過佢嘅車仔麵覺得好食,今次食左飯之後都過黎幫襯吓,去舊址以為執左,好彩偉大嘅open rice有新地址,叫左個兩溝當甜品,都唔錯,車仔麵冇得輸仲有其他小食都正
仲有其他小食都正
2017-01-21