4天前
同朋友太子玩完後,走時候由於落雨關係,打算附近搵地方食,一開始見店面燒味櫃空空如也,心諗「可能收工啦」,但店員超熱情,話未收工,仲好nice咁邀請我哋入去。結果真是一個驚喜發現!😍燒味質素一流,五寶飯($78),有乳豬、燒鵝、豉油雞、鹹蛋同紅腸,簡直係燒味控嘅天堂!燒鵝油香肉嫩,咬落超juicy;豉油雞入味又滑嫩,鹹蛋同紅腸樣樣都啱晒胃口。乳豬飯($72),皮脆肉香,份量夠!😋 叉燒飯($49),叉燒肥瘦剛好,蜜汁烤得外焦內軟,食落真是一個香字!最驚喜係每份飯仲送例湯,湯頭有蠔豉香味,飲落完全唔覺有味精,暖胃又窩心。雖然只剩一份乳豬飯,但師傅好貼心,幫我哋將將五寶飯中的叉燒轉乳豬,仲唔收額外費用,感動!!呢個服務真心要讚!呢份人情味真心暖爆!😊 餐廳環境乾淨企理,雖然簡單但坐得舒適,店員態度親切又熱情,價錢仲好合理,性價比超高!喺太子搵到咁高質燒味,絕對係太子既燒味寶藏!無論係想同小朋友一齊食飯,定係搵個地方食燒味,呢度都好值得一試。強烈推薦!下次一定再嚟!