2023-06-16 211 瀏覽
6/23/2023 黃雨,剛剛下車回到富泰邨。因為落大雨,又有點肚餓,又不想吃太飽,所以就入咗呢間在街市裏面的牛雜加茶餐廳形式的舖頭,諗住坐低食嘢。感覺不太衛生,但是諗住快快食完就走。又不想行太遠,所以就繼續坐低。因為不想吃太飽,我落order時就話想要兩個小時+1個油菜。 個阿姐之後話唔拉粉麵,冇得嗌油菜。跟住我說我嗌多兩件豬扒 ,都60幾蚊,不可以嗎?現在又不是繁忙時間,佢直接了當地同我說,唔得一定要嗌粉面,麻煩你離開厲害,街邊檔污糟邋遢,有啲咁嘅規矩我臨走沒有很大聲地問他60幾蚊啦,咁都講我走,佢就好似話同我講多都嘥氣嘅態度。我唯有離開,去附近一間飯堂,叫了一個菜,豬扒反蛋飯走飯,凍齋啡走甜 才$53 蚊 有嘢飲以後都不會再幫襯嗰間太子粉面,神經病,污糟冇禮貌,究竟發生了什麼事?

跟住我說我嗌多兩件豬扒 ,都60幾蚊,不可以嗎?

厲害,街邊檔污糟邋遢,有啲咁嘅規矩

豬扒蛋🍚,加時菜凍,齋啡走甜

豬扒蛋🍚,加時菜凍,齋啡走甜
  • 服務員阿姐
2023-03-11 153 瀏覽
富泰簡單食唔錯嘅選擇碟頭飯分開上,份量足,味道唔差肉質唔韌幾好麻辣雞做法比一般口水雞好,因為唔會太多辣油墊底嘅菜新鮮好味牛什份量好多,味道幾好但略鹹紫菜湯好鹹,落鹽輕手點會更好整體黎講都係唔錯嘅選擇
富泰簡單食唔錯嘅選擇
碟頭飯分開上,份量足,味道唔差
麻辣雞飯

肉質唔韌幾好
麻辣雞做法比一般口水雞好,因為唔會太多辣油
墊底嘅菜新鮮好味
五香牛什飯

牛什份量好多,味道幾好但略鹹
紫菜湯
紫菜湯好鹹,落鹽輕手點會更好
整體黎講都係唔錯嘅選擇
2023-03-10
麻辣雞飯
五香牛什飯
2022-01-06 290 瀏覽
呢間餐廳開喺富泰街市,已經食咗幾次。雖然幾次都係外賣,但係就咁睇,入面環境都算正正常常。▪️牛丸麵👍🏻鹼水麵好食,麵質彈牙。牛丸份量算多,大大粒有五粒,而且好彈牙,入面仲爆汁添!😋如果鍾意食辣嘅朋友仔記得同佢講,佢會比包辣油你,加咗仲好食添啊,呢間前前後後都食咗五 六次,30幾蚊都算接受到😄👍🏻

▪️牛丸麵
2021-07-10 265 瀏覽
以往午飯以都在富泰商場找連鎖餐廳用膳, 這天忽然想吃點平淡的食物, 就來地下街市的麵店。店舖位置於巴士總站內推一扇門即可到達, 街市內沒太大異味, 不會影響食慾。以往都有到來進餐, 這次也同樣地點了雲吞麵配油菜。餐牌內容有點複雜, 不是每款麵食都可以送飲品, 可向店員先行請教。油菜選了通菜, 上枱時醬和菜分開地在上, 而且觀感整潔, 份量也不少, 以麵店而言有點驚訝。不過油菜不屬於套餐內, 需要單點, 所以價錢要再作參考。雲吞麵的湯底比較濃味, 適合加大量醋或辣醬去調味麵底咬口足夠, 但也只是僅合格的質素。雲吞味道算是不錯, 也沒有突出的驚喜。整餐加飲品$47, 以價錢而言不算太實惠, 個人而言希望油菜可以用廉宜的價錢加配, 畢竟屋邨餐廳也需要有更便宜的選擇。

雲吞麵
2021-06-11
2021-04-21 262 瀏覽
我食牛腩麵平時堂食正常d..今日外賣拎返屋企成碗肥糕根本肥糕麵一碗喂,漉麵師父,堂食外賣都有俾錢架!亦係呢個原因,我特登開acc寫食評我亦永遠唔會再幫襯呢間野!
我食牛腩麵平時堂食正常d..
今日外賣
拎返屋企成碗肥糕
根本肥糕麵一碗
喂,漉麵師父,堂食外賣都有俾錢架!
亦係呢個原因,我特登開acc寫食評
我亦永遠唔會再幫襯呢間野!
牛腩麵
外賣自取