-𝗧𝗶𝗻 𝗧𝗶𝗻 𝗕𝗮𝗿 🎤踏入2024年 沙田凱悅酒店天天吧堆出全新體驗🤩誠邀黎自美國費城既主唱歌手 Phoenyx Novelle 駐唱擁有豐富的舞台經驗及深厚的音樂造藝 👩‍🎤曾經為唔少世界級舞台或表演場地獻唱 🎤當晚氣氛都非常好 尤其歌手會主動跟台下觀眾互動更會走遍全場邀請觀眾一齊唱 將氣氛帶至高峰當晚睇完佢既表演令人暫時忘掉生活及工作上的煩惱係真正既「Happy Friday」 🥳係欣賞 Phoenyx 演唱既同時 當然要試埋天天吧特有既本地調製雞尾酒/酒吧小吃 特別在於全都以本地食材入饌🍸 Pomelo 18($98)Run | Crème de Cassis | Pomelo | Lime juice正是以沙田的特產——沙田柚作為靈感以冧酒同黑醋栗酒做基底 加入柚子汁和青檸汁 果香清爽🍸 Pomelotini($98)Lemon Vodka | Pomelo | Grapefruit juice 以檸檬伏特加、柚子肉和西柚汁精心調製 柚甘香微酸充滿蜂蜜甜味 酒精味唔濃 好岩女仔飲 / 解膩時配搭飲用🍸 Duck Scent以沙田18名物- 片皮鴨為靈感打造出全新招牌雞尾酒
𝗧𝗶𝗻 𝗧𝗶𝗻 𝗕𝗮𝗿 🎤

當晚睇完佢既表演令人暫時忘掉生活及工作上的煩惱
係真正既「Happy Friday」 🥳

係欣賞 Phoenyx 演唱既同時 當然要試埋天天吧特有既
本地調製雞尾酒/酒吧小吃 特別在於全都以本地食材入饌

🍸 Pomelo 18($98)
正是以沙田的特產——沙田柚作為靈感
以冧酒同黑醋栗酒做基底 加入柚子汁和青檸汁 果香清爽

🍸 Pomelotini($98)
以檸檬伏特加、柚子肉和西柚汁精心調製 柚甘香微酸
充滿蜂蜜甜味 酒精味唔濃 好岩女仔飲 / 解膩時配搭飲用

🍸 Duck Scent
以沙田18名物- 片皮鴨為靈感打造出全新招牌雞尾酒
無論無杯邊定無內容物都真係放有片皮鴨配料同醬汁
神奇既係真心幾好飲 refreshing 得黎仲好有口感層次

🍸 Sha Tin - Day
Bourbon Whiskey l Classic Pale Ale l Citron Honey l Lemon Juice l Jasmine Blossom Tea
以威士忌作為基底 配搭Pale ale 啤酒味都幾突出
飲落散發出淡淡檸檬同橘子香 帶有蜂蜜甜味 都幾清新

🍸 Sha Tin - Night
Gin l Classic Pale Ale l Crème de Cassis l Blueberry l Lime Juice
雖然係以Gin 同啤酒做基底 但同樣係啤酒味更為突出
飲落會較Dry 同埋Aftertaste既莓果香氣會慢慢湧出

酒吧小食亦都推出全新款式:
🍞 焗瑞士芝士酸種麵包($198)
Baked Gruyere cheese l Fontina cheese l Prosciutto ham l sourdough bread
造型最打卡:上枱開蓋時會有製造煙燻效果~
巨型切格酸種麵包既每格都鋪滿芝士同風乾火腿再烘焗
所以每格拉起果陣都會拉到香濃既芝士拉絲 要趁熱食

🐙 炒八爪魚($198)
Sauteed octopus l Parsley l Olives l Capsicum
係幾有西班牙風味既Tapas 而橄欖香氣特別突出
炒八爪魚同翡翠螺 伴有番荽 / 甜椒 / 橄欖等等 爽口彈牙

🦐香煎蝦球($188)
Sauteed Prawns l Chorizo l Potato l Chilli l Garlic
最惹味既小食- 調味係充滿蒜香 橄欖油 同辣肉既鹹香
配有辣肉腸 / 薯仔 / 辣椒 / 蒜片 係最為佐酒~

🍗水牛城雞翼
Buffalo Chicken Wings l Blue Cheese Dip
水牛城雞翼 配搭酸香辣味既濃厚醬汁 夠惹味

🌮 墨西哥粟米脆片焗素肉醬 ($168)
Baked Nachos l Plant-based Bolognese l Cheddar Cheese
好少可會食以素肉整成既醬料配墨西哥粟米脆片
素肉醬加埋車打芝士 食落都幾似平時食既肉醬味
2024-03-08
宵夜
要釋放壓力去Jazz Bar放鬆心情就最適合不過🍸最近沙田凱悅酒店嘅天天吧變革迎新,以新面貌登場從歌手、雞尾酒到菜單都令人耳目一新 (˶˚ ᗨ ˚˶) 呢度有高質現場Live Jazz表演,精緻嘅特色雞尾酒加埋五星級酒店環境,成個vibe簡直一流🫶🏻一走入酒吧內,四周環境有種神秘優雅嘅氣圍🫧 配合昏暗柔和嘅燈光,舒服有情調又浪漫!餐廳劃分高枱、梳化位、吧枱座位及相當闊落嘅卡位💁🏻‍♀️現場表演由美籍新主唱Phoenyx Novelle獻唱💃🏻百變髮色係佢嘅標誌,當晚佢戴住紅髮,造型亮眼✨ 經典懷舊歌曲、流行曲、爵士樂,各種類型嘅曲風佢都駕輕就熟🎶 佢磁性深情嘅歌聲,令人可以跟隨節奏放鬆搖擺,帶大家進入令人陶醉嘅氛圍💆🏻‍♀️天天吧酒單非常豐富,有特色雞尾酒、威士忌、手工啤酒等等歡樂時光烈酒及啤酒等指定飲品有買一送一優惠🍻 除咗酒外,亦有多款酒吧小食🥘我今次一邊飲酒一邊食晚餐醫飽肚✌🏻✦ Pomelo 18 | 柚子18 $98柚子18係多年來嘅招牌飲品以Rum酒做基調,味道香甜可口加入沙田柚、青檸、黑莓甜酒酒感較輕,比較甜非常順口,好適合女士飲不知不覺就兩杯落肚🤫✦ Pomelotini
要釋放壓力去Jazz Bar放鬆心情就最適合不過🍸
最近沙田凱悅酒店嘅天天吧變革迎新,以新面貌登場
從歌手、雞尾酒到菜單都令人耳目一新 (˶˚ ᗨ ˚˶)
呢度有高質現場Live Jazz表演,精緻嘅特色雞尾酒
加埋五星級酒店環境,成個vibe簡直一流🫶🏻
一走入酒吧內,四周環境有種神秘優雅嘅氣圍🫧
配合昏暗柔和嘅燈光,舒服有情調又浪漫!
餐廳劃分高枱、梳化位、吧枱座位及相當闊落嘅卡位💁🏻‍♀️
現場表演由美籍新主唱Phoenyx Novelle獻唱💃🏻

天天吧酒單非常豐富,有特色雞尾酒、威士忌、手工啤酒等等
我今次一邊飲酒一邊食晚餐醫飽肚✌🏻
✦ Pomelo 18 | 柚子18 $98
柚子18係多年來嘅招牌飲品
以Rum酒做基調,味道香甜可口
加入沙田柚、青檸、黑莓甜酒
酒感較輕,比較甜
非常順口,好適合女士飲
不知不覺就兩杯落肚🤫
✦ Pomelotini | 柚子天尼 $98
薈萃柚子、西柚和檸檬風味
入口係清爽柚子香氣,酸甜均衡
有少少苦甜後勁,尾韻悠長
適合唔想飲太甜又鐘意果香嘅朋友
✦ Duck Scent | 烤鴨飄香 $108
片皮鴨Cocktail係新推出嘅飲品🦆
用上沙田18片皮鴨鴨油infused而成嘅Gin
搭配砂糖、黃麵醬、青瓜等,融入片皮鴨元素
飲落係三杯之中酒精濃度最高
酒呈少少乳白色,入口清新
酒感重,散發青檸味道
亦有來自君度橙酒嘅果香
加冰令甜味同酒精濃度降低唔少
尾韻帶甘醇
✦ Baked Gruyere cheese, Fontina cheese, Prosciutto ham, Sourdough bread | 焗瑞士芝士, 芳堤娜芝士,風乾火腿,酸種麵包 $198
上菜時蓋上玻璃圓罩,店員將罩拎開
煙霧隨即飄出,非常搶鏡,好IGable! 📸
包面佈滿Prosciutto ham同半熔芝士🧀
一拉已經牽出長長拉絲,芝士香四溢
麵包食起嚟鬆軟油潤,香草味突出
影完相攤凍咗外層依然超脆🤩
✦ Sauteed octopus, Green whelk, Parsley, Olives, Capsicum | 炒八爪魚,翡翠螺,番荽,橄欖,甜椒 $198
八爪魚新鮮爽彈🐙 翡翠螺煙韌入味
加入橄欖、甜椒、Parsley突出食材鮮味
風味十足,佐酒必點菜式
✦ Sauteed prawns, Chorizo, Potato, Chilli, Garlic | 香煎蝦球,辣肉腸,薯仔,辣椒,蒜片 $188
令我諗起西班牙嘅一道Tapas「西班牙蒜片蝦」
蝦球彈牙香口,加入辣椒好惹味
醬汁溫和微辣,辣肉腸增添鹹香
✦ Buffalo chicken wings, Blue cheese dip | 水牛城辣雞翼,藍芝士醬 $188
雞翼外脆內嫩,每隻都沾滿醬汁,甜辣兼備
甜味較出,食多都唔會覺得太辣
食水牛城辣雞翼當然不能缺少藍芝士醬
呢款藍芝士醬鹹鹹地容易入口
配辣雞翼係Perfect Match👐
✦ Baked nachos, Plant-based bolognese, Cheddar cheese | 墨西哥粟米脆片,焗素肉醬,車打芝士 $168
墨西哥粟米脆片送酒一流
脆片濃味脆口,搭配車打芝士令人食唔停
個肉醬真係唔講唔知係素肉🫢

💬 總結
好enjoy個Phoenyx Novelle嘅表演🥰
聽佢嘅歌聲令我可以放鬆心靈,身心舒暢
Happy Hour買一送一優惠超值👍🏻
同三五知己暢飲就啱哂!
因為沙田凱悅酒店的天天吧離我家近、有現場樂隊和美味的雞尾酒,所以我成了這裡的常客!最近得知天天吧特別邀請來自美國費城的主唱Phoenyx Novelle 表演jazz 十分了得, 所以再次光顧,享受爵士之夜。Cocktails: 1. Duck Scent受北京烤鴨啟發的杜松子酒雞尾酒,帶有淡淡的北京烤鴨和甜味。2. Pomelo 18一款清新的柚子雞尾酒,以沙田的特產沙田柚作為靈感,像沙冰的口感。3. Pomelotini混合了檸檬伏特加、沙田柚和葡萄柚汁,甜甜易入口再來兩款signature cocktails: 4. Sha Tin | Day (left): 混合波本威士忌、淡色艾爾啤酒、檸檬蜜、檸檬和茉莉花茶。5. Sha Tin | Night (right):將杜松子酒與淡色艾爾啤酒、黑加倫酒、藍莓混合。Snacks: 1.焗瑞士芝士, 芳堤娜芝士, 風乾火腿,酸種麵包 Baked Gruyere cheese, Fontina cheese, Prosciutto ham, sourdough bread芝士拉絲酸種麵包,打卡外,芝士仲可防止醉酒!2.炒八爪魚,翡翠螺,

Cocktails:
1. Duck Scent
受北京烤鴨啟發的杜松子酒雞尾酒,帶有淡淡的北京烤鴨和甜味。
2. Pomelo 18

3. Pomelotini
混合了檸檬伏特加、沙田柚和葡萄柚汁,甜甜易入口
Pomelotini
再來兩款signature cocktails:
Sha Tin Day & Night
Snacks:
1.焗瑞士芝士, 芳堤娜芝士, 風乾火腿,酸種麵包
芝士拉絲酸種麵包,打卡外,芝士仲可防止醉酒!
2.炒八爪魚,翡翠螺,番荽,橄欖,甜椒
酸酸的,十分開胃!
炒八爪魚,翡翠螺,番荽,橄欖,甜椒
3.香煎蝦球,辣肉腸,薯仔,辣椒,蒜片
Sauteed prawns, chorizo, potato, chilli, garlic
蝦十分彈牙,配上辣肉腸,薯仔等,佐酒一流!
香煎蝦球,辣肉腸,薯仔,辣椒,蒜片
4.水牛城辣雞翼,藍芝士醬
Buffalo chicken wings, blue cheese dip
辣雞翼配上涼爽的藍芝士蘸醬,幾野味!而且雞肉嫩滑,不得不讚一句:有水準!
水牛城辣雞翼,藍芝士醬
5.墨西哥粟米脆片,焗素肉醬,車打芝士
Baked nachos, plant-based bolognese, cheddar cheese
最邪惡的粟米脆片,牛油果沾醬香濃,配焗素肉醬,是一道美味的素食選擇。
墨西哥粟米脆片,焗素肉醬,車打芝士
2024-04-06
Pomelotini
水牛城辣雞翼,藍芝士醬
墨西哥粟米脆片,焗素肉醬,車打芝士
點解氛圍好緊要?會直接影響你心情同味蕾!今次誠邀黎自美國費城既主唱歌手 Phoenyx Novelle 💋 駐唱緊係有擁有豐富舞台經驗及深厚音樂造藝~ 佢成日係唔同舞台表演場地獻唱 😚 最緊要係好識帶動氣氛之餘係非常開心!唔好嘅心情係會一掃而空。睇表演又點少得飲野食野呢!Tim Tin Bar 推出咗一系列的酒吧小食及用北京填鴨做靈感的雞尾酒🍸 Wow 🤩 仲唔叫黎飲下咩料 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 焗瑞士芝士, 芳堤娜芝士, 風乾火腿,酸種麵包Baked Gruyere cheese, Fontina cheese, Prosciutto ham, sourdough bread巨型既芝士麵包,濃濃既芝士同好香既風乾火腿,呢個麵包真係好好食 🤤 仲係打卡一流!不妨一邊慢慢食一邊影相📸✨ 炒八爪魚,翡翠螺,番荽,橄欖,甜椒Sauteed octopus, green whelk, parsley, olives, capsicum 🫑 煙韌彈牙既八爪魚再配搭爽口既翡翠螺,鮮味隨即而來,仲同cocktail既味道好夾✨ 香煎蝦球,辣肉腸,薯仔,辣椒,蒜片Sauteed prawns,
點解氛圍好緊要?會直接影響你心情同味蕾!

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 焗瑞士芝士, 芳堤娜芝士, 風乾火腿,酸種麵包

✨ 炒八爪魚,翡翠螺,番荽,橄欖,甜椒

✨ 香煎蝦球,辣肉腸,薯仔,辣椒,蒜片
Sauteed prawns, chorizo, potato, chilli, 🧄

香味濃郁,鹹香味重。
一試就知係一道設計為下酒菜既菜式。

✨ 水牛城辣雞翼,藍芝士醬

香辣既水牛城雞翼配上鹹鹹地又香既藍芝士,真係好食到停唔到口 ❣️

份量充足,每一隻雞翼都可以充分咁點上香香既藍芝士🫕

✨ 墨西哥粟米脆片,焗素肉醬,車打芝士
Baked nachos, plant-based bolognese, cheddar 🧀

大大份墨西哥栗米脆片,鋪滿大量既素肉醬同芝士,再加上佢兩種醬,直接滿足多種唔同口味✌🏻

🍸 Duck Scent
Peking duck infused gin, Cointreau, cucumber, leek, lime

以同層中菜沙田18最出名既北京填鴨作為靈感,創作出呢杯以鴨油,北京賣鴨配料而製成既Duck Scent。

味道獨特而且層次豐富,除此之外,唔會係其他地邊搵到相同既味道。

🍸 Pomelo 18
Rum, creme de cassis, pomelo, lime juice

Pomeo 18靈感黎自同沙田同名既沙田柚,主要以沙冰同柚子味道度主,甜度高,微油精味道,口感非常口而且易於入口。

🍸 Pomelotini
Lemon vodka, pomelo, grapefruit juice

味道酸酸甜甜,菠蘿味又香又濃,非常清新。

🍸 Sha Tin | Day
Bourbon whiskey, classic pale ale, citron honey, lemon juice, jasmine blossom tea

沙田的日與夜既日,Day,略帶酸甜味,而且有好香既威士忌味溝係啤酒之中,幾特別既cocktail。鍾意飲啤酒而比較少飲cocktail既朋友,一定要試下呢杯,值得推薦 👍🏻

🍸 Sha Tin | Night
Gin, classic pale ale, creme de cassis, blueberry, lime juice

沙田的日與夜既夜,Night,味道比日更香,同樣有好清爽既啤酒味,再加上Gin既烈度,同埋cream既關係,口感比一般cocktail更好,更滑。

2024-04-03 21 瀏覽
沙田凱悅酒店 天天吧 北京填鴨cocktail 北京填鴨食得多,但北京填鴨cocktail 我就真係第一次試!所以今次專登去咗沙田凱悅酒店既天天BAR 試一試佢地既主題cocktail 同其他特色,美食美酒就梗係陪伴住歌聲酒店請咗最新主唱手Phoenyx Novelle 黎為大家獻唱,成晚氣氛都超好呀~ 📍Duck Scent $108呢款酒靈感黎自佢地中菜館沙田18既招牌北京烤填鴨,調酒師加咗鴨油(!) 再加Cointreau/青瓜/京蔥同lime。酒杯邊仲有砂糖同黃麵醬,真係好似飲緊填鴨咁,入口其實幾甜,好啱女仔飲~ 📍Pomelo 18 $98 /Pomelotini $982者用沙田柚做主題既cocktail,前者係西柚+青檸;後者係西柚+柚子 一杯偏清爽另一杯就比較甜📍Sha Tin | Day /Sha Tin | Night沙田日與夜主題,白天版 cocktail 清新宜人,入晚版則帶有藍莓同黑醋栗酒既甜美📍煙燻焗酸種麵包呢個小食超igbale!因為係煙燻住咁上枱,麵包入口除左有濃濃芝士蒜香味,風乾火腿加埋煙燻味,好好食! 📍水牛城辣雞翼配藍芝士醬係我最鐘意既雞翼! 雞翼
沙田凱悅酒店 天天吧 北京填鴨cocktail

📍Duck Scent $108

📍煙燻焗酸種麵包

📍水牛城辣雞翼配藍芝士醬
係我最鐘意既雞翼! 雞翼外皮酥脆肉質鮮嫩,搭配藍芝士醬黎食完全係食到欲罷不能

📍墨西哥粟米脆片
墨西哥粟米脆片搭配素肉醬同芝士,脆卜卜香又惹味用黎送酒一流

📍香煎蝦球、辣肉腸、薯仔、辣椒、蒜片
呢個小食比較偏辣,香煎蝦球同辣肉腸入口已感到個辣勁,食既時候加薯仔同蒜片就可以稍為中和一下個刺激感

📍炒八爪魚、翡翠螺、番荽、橄欖、甜椒
用咗八爪魚和翡翠螺,肉質鮮嫩彈牙,伴埋橄欖同甜椒係清爽既開胃小食

#天天吧 #tintinbar #沙田凱悅酒店 #北京填鴨#特色cocktail#北京填鴨cocktail
#hyattregency#hyattregencyshatin #沙田美食 #沙田 #香港酒吧#phoenyxnovelle#打卡餐廳#打卡美食#相機食先
#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#foodoftheday#hkfoodkiller
沙田凱悅酒店的天天吧最近來了一位美籍主唱Phoenyx Novelle,唱得好聽不在話下,而且與客人互動性超高!一邊聽歌(甚至起舞🤣)一邊享受各款特色雞尾酒和小食,整晚都是超嗨的✨🤘🏻 .Duck Scent.Pomelo 18.Pomelotini.Sha Tin | Day.Sha Tin | Night當晚試了五款雞尾酒,最喜歡的是新推出的中式雞尾酒 Duck Scent 烤鴨飄香🦆 調酒師以烤填鴨的鴨油混入Gin之中,令Gin吸收了鴨油的香味,再加入Cointreau、青瓜、京蔥及青檸汁調成🍸 雞尾酒杯邊更沾上白砂糖及黃麵醬,整杯就是滿滿烤填鴨風味,甜中帶鹹的味道超有層次!.Sauteed prawns 香煎蝦球.Sauteed octopus 炒八爪魚.Baked nachos 墨西哥粟米脆片.Baked sourdough bread 瑞士芝士酸種麵包 天天吧的小食亦非常高質!焗瑞士芝士酸種麵包超大一個,味道咸香有口感!而nachos是我喝酒時常叫的小食,香脆惹味令人一塊接着一塊🤣

.Duck Scent

.Sauteed prawns 香煎蝦球
.Sauteed octopus 炒八爪魚
.Baked nachos 墨西哥粟米脆片

2023-11-15 412 瀏覽
The atmosphere was incredibly chill and relaxed, providing the perfect setting for a laid-back evening. One of the highlights of the night was the live singing performance that started at 7:30. The choice of timeless classic songs added a nostalgic touch, creating a pleasant and soothing ambiance. It was a great way to unwind and enjoy the evening.Another fantastic aspect of this bar restaurant was the happy hour before 8:00, where they offered a buy one get one free promotion. This was a fantas

Another fantastic aspect of this bar restaurant was the happy hour before 8:00, where they offered a buy one get one free promotion. This was a fantastic deal and added to the overall enjoyment of the evening.

In terms of the food, we ordered pizza and spaghetti. The dishes were delicious, and the prices were reasonable. The pizza had a crispy crust and a generous amount of toppings, while the spaghetti was cooked to perfection with flavorful sauce. We were impressed with the quality and taste of the food.

What stood out to us was that even on a Friday night or Saturday, the bar restaurant wasn't overly crowded. This allowed us to have a more intimate and relaxed dining experience. It was a refreshing change from the usual crowded venues.
2023-09-10 443 瀏覽
住了第三晚酒店 諗住落酒吧relax吓,太失望!今晚酒吧只有3張枱 我分別ordered 2杯cocktails, 每次都漏單 要等好耐. 唔忙 都無洒店水準嘅服務😟👎🏻
2019-09-25 6317 瀏覽
天天吧都算係我Happy Hour首選,逢星期二至日5:00-8:00pm都有飲品買一送一,仲要兩杯可以不同款,飲品約$100杯,半價後$50,可以在酒店坐3,4個鐘,都真係抵既!今次order了「胡志明」,帶點椰子香味,都幾清新,酒味唔濃!食物當然唔算平,但質素絕對有保證!推介呢度既Pizza,個皮底做得非常香脆!

食物當然唔算平,但質素絕對有保證!

推介呢度既Pizza,個皮底做得非常香脆!
2019-09-16 3224 瀏覽
放工搵地方Hea,大學站隔離Hyatt入面有間性價比高的天天吧,下午時間一送一,又有現場Live Band,男女主音唱經典歌曲各有特色,值得一去。如果想搵個寧靜地方休息,不妨一試,推介各款中式調酒。
2018-06-10 5154 瀏覽
我和朋友七點前已到達,餐廳經理好醒目,提醒我哋仲有5分鐘就結束,要快啲落單啊。跟住嚟咗一杯啤酒,竟然用一個茶餐廳水杯裝住,仲要完全冇雪杯。 枱面擺咗兩隻嘅白色咖啡碟,用黎食野用。未試過去一間酒店會用一個水杯嚟裝啤酒,跟住我同朋友點左幾樣食物,個pizza就正常速度到,點知等左足足一個鐘吹左兩次都完全冇蹤影嘅意大利麵、炸薯條,最後八點幾嘢食終於上枱,無論係薯條定係意粉都係用一隻楊州炒飯碟裝住,食物完全唔係酒店水準真係令人10分失望,同大家樂差唔多。

陽州炒意大利麵
2017-09-14 5004 瀏覽
好耐無來天天吧HAPPY HOUR, 今天就同友人特地來這裡飲飲酒,就是這兒HAPPY HOUR非常抵飲, 5:30-8:00PM買一送一. 而且雞尾酒款式又多選擇.先點了荔枝馬天尼,第一杯沖得比較啖口, 荔枝味及酒味不夠強. 同BAR TENDER說了后, 他很好第二杯幫我沖得比較濃少少. 感覺不似飲糖水. 是一杯雞尾酒! 再嚟是FRENCH MARTINI, MOJITO, 因為吃了春卷后,要飲D比較凍又JUICE既雞尾酒解渴   再來又點了串燒及PIZZA, 連晚餐都可以在這酒吧吃. 也有不少款式食物. 再來點了杯微酸既中式雞尾酒,花彫玫瑰,陣陣花香味也帶點花彫... 真不錯. 這個真得推介比大家嘗.整晚氣氛也不錯, 有LIVE BAND唱歌. 要注意是, 這兒都有不少食客來, 我們7點到了巳經沒有梳化位, 要坐高枱, 但都可算舒適. 而我們坐了不久, 巳經可以轉到梳化位坐, 就更舒適地飲下食下, 去到11點半先走人.住在沙田區, 這裡確是很好既地方食酒.
2017-09-08
2017-07-14 3367 瀏覽
聞說沙田大學站grand hyatt酒店有間吧,星期六專程過去一趟, 晚上六時多,吧内人不多,有駐唱歌手唱歌。叫了一杯cocktail 及啤酒, happy hour 買一送一,講真,cocktail 麻麻, 可能與bartender很後生有關。叫了一份炸尤魚及著皇, 果然有五星級酒店水準, 似喺隔離餐廳嘅廚房煮出來的。感覺吧係做酒店客嘅生意多啲, 吧嘅格局及佈置並不迎合本地人口味,客人以外國人多。

炸著皇, cocktail
2016-10-21 3217 瀏覽
支持本地消費,近近地book左酒店去休息下,游下水、做下gym嘆下,去到先發現酒店係近山邊,附近冇咩餐廳食肆,諗住入得去玩,豪下係酒店食埋啦。於是晚餐揀左間好有feel, 黑暗暗嘅「天天吧」,可能六點幾太早,入面冇咩人。門口又沒有餐牌,企左餐廳門口一陣,終於有個著西裝嘅侍應出黎招呼。問他:餐廳是否只提供飲品,有沒有食物提供?他答:同房間order食物一樣。同房間order食物一樣!?冇留意房間有咩餐點,難道係房間背晒餐點先落去order? 問佢有沒有餐牌望下,他先慢慢行去攞比我地。雖然果日我地打扮較普通,他比我感覺係唔想招呼。他的態度、我們先要入去。辣肉腸pizza,正宗Pizza, 只有辣肉腸同芝士,可能餐廳內冇廚房,要其他餐廳做,所以上枱係凍,連微䁔都沒有雜錦串燒,都係凍仲有d乾漢堡包冇咩特別,又係凍....最後叫兩杯雪糕,分別係「矛台酒朱古力雪糕」同「話梅雪葩」都係好奇怪,我地比花生,但隔離枱比薯片,仲要係會自動自覺換新,我地食晒都冇人理,唔通對外國人同本地人招呼有分別?!其實我地都消費得起架!
問他:餐廳是否只提供飲品,有沒有食物提供?
他答:同房間order食物一樣。
雜錦串燒,都係凍仲有d乾
漢堡包冇咩特別,又係凍....
2015-01-17 3948 瀏覽
My dear friends,朋友的婚禮於 Shatin Hyatt 舉行,恭喜恭喜!!! 因為朋友的婚禮後的當天,正是小弟牛一加上朋友們飲完之後意尤未盡,所以朋友們選擇酒店內既 Tin Tin Bar 繼續 have fun 朋友 Order 了兩支 Prosecco,有 salted peanuts as snacks坦白講,如果我話你聽我飲到甘上下依然分得出 Prosecco and Champagne - 係呃你既可以話呢隻 prosecco 比較 sweet, 而且感覺上也比較 light, 容易入口比較起 champagne 價錢較低,所以亦可以多飲兩杯 但壞朋友s一定要我醉之下特意 order 了一杯 Bacardi 151 俾我在下不勝感激.如果你想醉的話,this is the ultimate shot.非常灼喉,消毒一流 - 75.5% alcohol by volume如果淨係 comment on 呢個 shot, 我一定俾喊 Tin Tin Bar 環境傾計一流,雖然朋友s話裝修有少少似國內既夜總會但 location 其實好適合附近既人,始終離 LKF
My dear friends,

因為朋友的婚禮後的當天,正是小弟牛一

比較起 champagne 價錢較低,所以亦可以多飲兩杯
但壞朋友s一定要我醉之下

特意 order 了一杯 Bacardi 151 俾我

在下不勝感激.

但 location 其實好適合附近既人,始終離 LKF 比較遠

而且有 live band 表演,當晚水準高到似 CD VERSION 以為播牒

so is it better than LKF?

No, because we went to Lan Kwai afterwards.

Cheers,
Ben