招聘中
時薪
餐廳: 天仁茗茶
資訊:

2023-06-08 355 瀏覽
服務態度方面,有位店員細細粒好可愛,服務態度好好沖嘢飲沖得好快,唔係等咗好耐就有得飲 環境方面算幾乾淨同衛生,見到店員沖嘢飲之前會洗乾淨個榨汁機同抹乾淨個洗手盤。Overall手搖飲品嚟講呢間天芢好值得推介
服務態度方面,有位店員細細粒好可愛,服務態度好好
沖嘢飲沖得好快,唔係等咗好耐就有得飲

Overall手搖飲品嚟講呢間天芢好值得推介
2022-08-27 465 瀏覽
連鎖品牌,先不論產品質素,店舖員工態度極差,長遠只會趕客,整體感覺整差,建議嚴格篩選員工,市場選擇唔少,暫時不會再幫襯,消費受氣之選,服務水平唔應該係大型商場出現
2021-09-05 670 瀏覽
前晚大概9點去到店外諗住買珍珠奶茶,應該咁啱已經收鋪。個店員一開始講左句「收左舖la」。ok, 冇問題。我同我老公只係企左喺度咩都冇講研究下個menu有咩茶,過左5秒個店員再一次好冇禮貌好大聲講「收左舖la!!!!」係咪睇下menu 都唔得?其實如果佢覺得我地聽唔到佢話收左舖以為我地仲想order, 可以客氣少少加多句唔好意思…. 咁既服務態度真係以後都唔想再幫襯!而家大把選擇,絕對唔洗揀天仁!😡

外賣自取
2021-08-23 378 瀏覽
Weekend前見到有post話星期五至日有買一送一,係某信用卡嘅優惠,當然enjoy呢個著數優惠啦!唔想飲奶所以揀咗個比較清新嘅選擇—百香鮮橙綠茶,本身天仁都有鮮橙綠茶飲過都唔錯,幾天然味道唔假。今次新推出百香味鮮橙綠茶就要試試啦!凍飲冰涼感覺夏天飲好清爽,入面仲有好多百香果籽,食得出係新鮮果籽,口感唔錯!$34買一送一更係抵飲。有優惠都預咗等候時間會比較長,等左幾個字後見到號碼較後嘅客人向店員催單,而店員亦應佢要求先做咗佢地嘅單先,對前面嘅客人係唔公平。希望店員面對呢個情況都係順返號碼去整飲品會較好。

外賣自取
2021-06-17 426 瀏覽
平時都會幫襯開,覺得天仁啲珍珠真係幾好,不過今次真係太失望,叫咗珍珠奶綠竟然冇珍珠,當時又唔係多人,兩個職員做都可以錯,咁既失誤真係好唔應該⋯以後都唔會幫襯啦😪
以後都唔會幫襯啦😪
2021-01-06 689 瀏覽
基本上每次都係叫黑鑽鮮奶茶, 因為其他大部分飲品都係用奶粉精沖嘅,淨係寫明鮮奶茶嗰啲先至可以係真正鮮奶沖, 仲要應該係用明治鮮奶沖。黑鑽鮮奶茶裏面仙草同奶茶夾嘅,唔鍾意飲珍珠嘅人,係另一個好嘅選擇依家新出咗個福圓薑茶同埋福圓薑奶, 之前飲過福圓薑茶淨係得熱飲真係好薑好飲。福圓薑奶其實係好飲嘅,但係又係用奶粉精沖,問佢可唔可以加錢轉鮮奶係唔可以嘅。覺得如果呢個福圓薑奶係真係可以用鮮奶沖嘅話應該係會好飲好多, 因為奶粉精同鮮奶個奶味真係爭好遠

黑鑽鮮奶茶
2021-01-06
黑鑽鮮奶茶
2020-12-09 341 瀏覽
一直以來,或者咁講,過去五年,我都係佢哋嘅忠實粉絲,但隨着時間餐牌沒有新產品,服務又唔見得好,依家仲要賣埋口罩真係對佢哋越嚟越失望。就好似今次咁,佢哋嘅橙茶我不嬲都好鍾意,因為佢哋應該係用新鮮橙汁嚟整,由於天氣轉凍,咁橙茶當然沒有熱飲,咁我唯有叫走冰,我知走冰對於一間茶飲店來說是比較麻煩,但唔知係咪唔記得咗,首先冇走到冰,而且我叫了少甜,根本就係冇少甜。我知天仁係香港最多分店嘅茶飲店,但老實說,不進則退,其他後起之秀我相信未來一兩年唔排除取替天仁。當然我唔係話唔再飲佢,佢哋嘅珍珠都係我鍾意嘅珍珠,水果類嘅茶都非常好飲,只係我想佢做好啲
2020-11-21 208 瀏覽
放工路過vwalk商場,見到有間天仁 當時仲要係冇人排隊。成日都飲奶茶,今日就試下桂花味加珍珠先😋味道選擇正常冇少甜冇少冰,味道比想像中冇咁甜, 有好濃郁桂花清香味👍珍珠彈牙冇失水準

冰桂花金萱珍珠
2020-11-21
冰桂花金萱珍珠
2020-02-24 786 瀏覽
幾年前舊公司附近有天仁,真係喪飲呀,最愛就係香芋奶綠,食lunch食到勁飽都會同同事share每人半杯。呢排叫外賣叫上癮,今日回味吓香芋奶綠先,而家有分鮮奶同普通奶精兩款,見好多人話鮮奶好味啲,咁就飲貴少少 - 香芋鮮奶綠啦,其實都好飲嘅,同以前差不多,但係feel唔到鮮...奶味,唯有相信比多幾蚊應該健康咗嘅。要叫兩杯先免運費,見咁多人推介913奶茶好出色、好有茶味,就叫杯比要求高嘅老公,順便試飲吓呢個913有幾特別,結果....係冇茶味喎,呢一杯好令人失望,未至於難飲嘅,奶茶有奶味囉。
香芋鮮奶綠

913鮮奶茶
2020-02-24
外賣送餐
$34.5
香芋鮮奶綠
2020-01-30 358 瀏覽
農曆年假去咗新開嘅商場v walk 行街,行到口渴就梗係天仁茗茶嗰度叫咗一杯野飲平時都飲開奶茶類嘅,但係今日食完野之後有啲飽,唔想飲奶類製品,或者一陣決定嗌左杯香橙綠茶飲<香橙綠茶$23>香橙綠茶隻色同橙汁一樣,飲落味道好Fresh,好似飲緊新奇士橙汁咁,仲可以飲到橙汁嘅粒粒綠茶嘅味道唔算好重,可以飲到美味嘅地道綠茶味🍵總括而言杯野其實比較似橙汁多啲飲完之後都覺得好清新,成個人健康晒都算係一杯幾好飲嘅台式飲品

<香橙綠茶$23>

綠茶嘅味道唔算好重,可以飲到美味嘅地道綠茶味🍵

都算係一杯幾好飲嘅台式飲品
2019-09-01 619 瀏覽
無論咩天氣 去到邊都要飲天仁茗茶 凍飲熱飲一樣好味 呢日經過見到呢間天仁竟然少啲人排隊 就入去買返杯嘢飲裏面間隔都算寬倘 櫃嗰邊就可以買啲茶自己返屋企沖黎飲 (唔係間間都有㗎 我之前喺金鐘海富中心嗰間就無 不過大部分都有嘅 所以如果大家想飲茶之餘都想買番啲茶返去嘆茶呢就要留意啦)除咗有得買茶葉 隔離仲有條長枱可以俾人企喺度嘆下冷氣飲嘢 913奶茶 $22 個杯同其他天仁唔同 好有特色 上面有個霓虹燈牌寫住香港 仲有架香港登山纜車添 杯913奶茶同其他分店嘅奶茶都一樣 茶味濃奶夠香滑 好爽 913係我喺天仁嘅最愛 ♥️

除咗有得買茶葉 隔離仲有條長枱可以俾人企喺度嘆下冷氣飲嘢

913奶茶 $22
2019-08-31 341 瀏覽
一向都是天仁的忠粉,深水埗深旺道Walk地下有間天仁,經過深水埗時忍不住買返杯解下癮。今次飲左珍珠鮮奶茶。點解咁鍾意天仁係因為它保持到水準,它的茶底真是無其他能及。鍾意它淡淡的茶香,但沒有苦澀的味道,再加埋它甜甜香香,煙煙靱靱的珍珠,和鮮香的牛奶,入口好有層次感。每次飲完都覺得解渴,和有Refresh的感覺。呢度附近我成日都會經過,依家開左天仁係呢度附近,我就可以成日久唔久去買返杯嘆下喇!真係好呀!
一向都是天仁的忠粉,
深水埗深旺道Walk地下有間天仁,
經過深水埗時忍不住買返杯解下癮。

今次飲左
珍珠鮮奶茶。
點解咁鍾意天仁
係因為它保持到水準,
它的茶底真是無其他能及。
鍾意它淡淡的茶香,
但沒有苦澀的味道,
再加埋它甜甜香香,煙煙靱靱的珍珠,
和鮮香的牛奶,
入口好有層次感。

每次飲完都覺得解渴,
和有Refresh的感覺。
呢度附近我成日都會經過,
依家開左天仁係呢度附近,
我就可以成日久唔久去買返杯嘆下喇!真係好呀!

2019-08-30 222 瀏覽
平時去天仁茗茶多數係去飲珍珠奶茶或者冬瓜茶,估唔到宜家越來越多野食。行過新商場,發現天仁茗茶有很多新奇的零食,又買黎試下。奇脆杯 $30 一杯,係鐵觀音雪糕黎,茶味香濃,上面有少少脆脆,味道幾好,食完有仲想再食的感覺。綠茶芥未花生感覺好有趣,既有綠茶的茶味,又有wasabi 既辣味,花生又香脆,加埋好得意,無唸過咁夾。黑糖珍珠奶茶味爆米花見到就買了,因為女女好中意黑糖珍珠奶茶,又好中意爆谷,2樣加埋,真係愛不釋手。奶茶味濃,爆谷又夠卜卜脆,一家三口爭住食。

行過新商場,發現天仁茗茶有很多新奇的零食,又買黎試下。

2019-08-28 159 瀏覽
香港的夏天愈來愈熱,所以每次行街都一定會飲珍珠奶茶解解渴,而宜家街上的珍珠奶茶店更加愈開愈多,但發現自己最愛喝的,還是天仁茗茶剛好今日同朋友逛到深水埗V Walk,就發現了一間新開的天仁茗茶,於是二話不說就買了我最愛的鐵觀音奶茶($28)。我喜愛天仁的原因就是它的茶味特別香濃,而且味道不會太甜,因為市面大部分的茶都落了很多糖,導致甜味蓋過了本身的茶味。另外,看到天仁還出了爆米花,於是我亦買了一包黑糖珍珠奶茶味的爆米花,味道非常特別,香脆可口,而且份量亦不少,相信我一班同樣愛珍珠奶茶的同事一定愛吃,於是另外買多了一包呢!

2019-08-28 131 瀏覽
今日黎到深水埗鴨療街買野好口渴 奶茶癮又起 不嬲都好中意飲天仁既鮮奶綠今次試試普通既 珍珠鮮奶茶 價錢$23都算係平了幾多成冰都可以自己決定同埋甜度 好貼心 叫左走冰同埋半糖奶茶底好 好淳厚 好滑珍奶好煙un 好好chew 份量都勁多啖啖都係珍珠 勁滿足另外仲試左新推出既鐵觀音焦糖味爆米花🍿️睇戲食就最岩 好香鐵觀音味又幾夾焦糖既爆谷 都好脆 茶味🍵令到佢唔會過甜 有個Zip 食唔哂可以收埋再食下次會再黎幫襯店員落單都勁快手
今日黎到深水埗鴨療街買野
好口渴 奶茶癮又起 不嬲都好中意飲天仁既鮮奶綠