招聘中
月薪
餐廳: 天仁茗茶
資訊:

2023-09-16 291 瀏覽
今日去買茶,我Number係153 ,螢幕顯示只有152,154,155。於是我就問店員係咪未有153,佢態度好差,話已經過晒啦,我話顯示器冇出現,佢就唔出聲完全無視我,根本係佢自己冇撳到,我同佢講嘢佢都唔理我繼續沖茶,你講句唔好意思都好呀,當你無到,完全不尊重客人。飲埋杯茶,鐵觀音鮮奶茶實在好難飲我先至寫呢個食評,杯茶有好淡嘅茶味,奶味好淡唔香,雖然我冇加糖,起碼都要有個茶味呀,佢個茶味係似我自己用茶包沖咗三四次出嚟嘅茶味,真係好差好差⋯以後都唔會幫襯

鐵觀音鮮奶茶
2023-07-23 242 瀏覽
天仁 曾經係我最愛珍珠奶茶店之一。但上幾次質素唔穩定,一時淡,一時太甜,越飲越唔好飲,所以放棄咗 。見佢呢排出咗隻新嘅番石榴奶綠,就重投懷抱。 但飲落去都有少少失望,因為好多核呀!!😣😣😣番石榴的核冇打爛,每飲一啖就成口核,飲一次要吐一次,好唔方便。綠茶味好淡,奶味濃,基本上似番石榴奶。不過都要讚下番石榴味好出,因為用新鮮番石榴打。原價中杯33蚊,promote平五蚊還可以一試,如果唔係就唔建議了。

外賣自取
2023-06-29 164 瀏覽
作為珍珠奶茶愛好者,呢幾年真係試過好多杯唔同嘅珍珠奶茶,不過個人嚟講最鍾意最鍾意嘅都係天仁茗茶嘅珍珠鮮奶茶!我知道好多人都係鍾意珍珠鮮奶綠,不過個人覺得鮮奶茶先至係最甜,最好飲,仲有茶味,鮮奶茶仲係用鮮奶沖,所以飲落特別滑,推介!
2022-07-31 590 瀏覽
ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ分享一下我最喜愛手搖( ˙༥˙ )⧐ 913鮮奶茶↬3分甜↬少冰有時候可能當日食得太多糖份就會飲下無糖嘅有時候可能唔想成日飲凍野又會飲下常温嘅因為913呢種茶葉本身就好香好香加上鮮奶好順滑所以揀咩配置都好好飲的⸜( ´ ꒳ ` )⸝♡︎下次大家可以試下呢—📍天仁茗茶 @tenrensteahongkong
分享一下我最喜愛手搖( ˙༥˙ )
913鮮奶茶

📍天仁茗茶 @tenrensteahongkong
2022-07-26
913鮮奶茶
2021-12-20 464 瀏覽
今日行旺角的時候有點口渴,想飲杯珍珠奶茶,天仁會是我的首選。這間天仁茗茶就在油麻地地鐡站隔離,和其他分店唔同的是比較多位置企,有d吧枱,比你可以等茶飲。我和朋友每人各叫了一杯,我叫了珍珠鮮奶綠,他叫了913茶王加珍珠。我最愛天仁茗茶的原因是他們的珍珠真的好好吃,每粒都好煙韌,煨得有甜味,但唔會是死甜的那種。我之前叫開都是珍珠鮮奶綠($27)。朋友叫我試下他的913鮮奶茶加珍珠($31),茶味好濃,有層次,是會有回甘的那種,我下次都會叫呢款。天仁茗茶在這一年都加了價,但其實都比大部份其他茶飲店平,所以都仲係我的首選。

2021-12-19
5 分鐘 (外賣自取)
  • 913鮮奶茶
  • 珍珠鮮奶綠
2021-08-17 291 瀏覽
today went to mong kok visit client~There's still some distance from the destination.though sereval rainny for we were not easy to walking on road conditions!but TenRen‘s tea still had catched my mind~i had had ordered a cup of 珍珠奶綠 with hotstand up view as well as tasted well!!!Do you wanna try good tea⋯?
珍珠奶綠

Do you wanna try good tea⋯?
2020-06-17 771 瀏覽
食完飯成日都會想食甜野🤤行左街再食雪糕冇咁高罪惡感🤣之前都知天仁雪糕好食今次夜晚黎到油麻地呢間試!先唔講雪糕入到去舖頭係差不多收工既時間想買雪糕既時候店員都頗黑面😐買完雪糕想企舖入面唔係街到食住塵食呢都好似阻住收工 但佢又冇講🙈可能自己心理 不過同朋友最後都覺得少尷尬lol‼️不過‼️雪糕都係好好食😋 茶味好香食落有少少少茶葉粒/碎令到個雪糕更加香😍份量都大 另個價錢都可以接受當一個Haagen Dazs level同埋鐘意佢個脆脆有牛油味既cone 😍
食完飯成日都會想食甜野🤤
行左街再食雪糕冇咁高罪惡感🤣
之前都知天仁雪糕好食
今次夜晚黎到油麻地呢間試!
先唔講雪糕
同埋鐘意佢個脆脆有牛油味既cone 😍
鐵觀音雪糕
鐵觀音雪糕
2020-03-31 466 瀏覽
要去搭地鐵回去的路上經過天仁茗茶店,順手點了杯飲料製作過程看到店員開龍頭水倒水進飲料不懂為什麼店員還要再加水到飲料裡面攪拌?問了店員是不是加生水?店員一開始還裝沒聽到問了幾次,不正眼回覆說是能喝的水態度極差我喝了幾口後,913奶茶味道很淡沒有茶味和奶香味,感覺像在喝水接著肚子開始不舒服只能把飲料倒掉喝2-3口要價Hk27而且得來是身體不適由此可知其實水應該是加生水不推薦香港的天仁茗茶製造飲料過程有問題!
要去搭地鐵回去的路上
經過天仁茗茶店,順手點了杯飲料
製作過程看到店員開龍頭水倒水進飲料
不懂為什麼店員還要再加水到飲料裡面攪拌?
問了店員是不是加生水?
店員一開始還裝沒聽到
問了幾次,不正眼回覆說是能喝的水
態度極差

我喝了幾口後,913奶茶味道很淡
沒有茶味和奶香味,感覺像在喝水
接著肚子開始不舒服

只能把飲料倒掉
喝2-3口要價Hk27
而且得來是身體不適
由此可知其實水應該是加生水
不推薦香港的天仁茗茶
製造飲料過程有問題!

外賣自取
2020-02-28 253 瀏覽
經過彌敦道,口乾乾地就試左杯招牌,宜家人人追求健康,今次都想補充一下 Vitamin C🕞輪後時間🕤平均一杯等時間5分鐘左右,正常range 🥢推介食品🥢1️⃣ 金橙綠果茶 (常溫) $25入口清甜,應該有加微微糖水,有生果肉,感覺比較清新味道 😋😋😋賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️價錢 🏦🏦🏦(5分最高)✨餐廳環境✨:普普通通,不過等候空間夠大,不用逗留在街上吸塵🧑🏻‍🍳侍應服務🧑🏻‍🍳:服務員沒有抹下杯邊水,一拎上手黏下黏下🔆總結一下🔆:一般鮮榨果作十幾蚊,所以都唔算抵飲,不過附近無其他水果茶

🕞輪後時間🕤平均一杯等時間5分鐘左右,正常range

🥢推介食品🥢
金橙綠果茶

1️⃣ 金橙綠果茶 (常溫) $25
入口清甜,應該有加微微糖水,有生果肉,感覺比較清新

味道 😋😋😋
賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️
價錢 🏦🏦🏦
(5分最高)

金橙綠果茶
你地d服務態度唔值講唔該囉!我今日喺旺角彌敦道分店買野飲,total有8個人喺收銀處排隊等落order,我排第一個 ,全店有3個職員,等左5分鐘,3個職店眼尾都唔so下我地8個人! 係完全好似避開我地咁! ok! 我好耐心咁等佢地冲緊最後1杯飲品比等緊取飲品嘅客時,我主動由收銀處行去取飲品區問一個叫john嘅職員 ,係米收銀果個行開左 大約要等幾耐 ,他發脾氣話“等我冲埋先啦!” 態度勁惡劣! 我係客人! 我係想黎買野 !見佢地好似時運高睇唔到聽唔到咁款 ,問下要等幾耐 ,佢地講聲唔夠人手我體諒,我會自行決定等唔等落去,最後反而比佢發返脾氣。佢地可以講聲唔夠人手 請等等 /類似嘅野!!! 產品好無用 都要有合適嘅服務態度(我並不是要求尊貴服務,只係合適),我以後都唔會幫襯天仁! 公司無客戶熱線/任何投訴途徑,勁神秘,可能心底唔接受得客戶的意見。
你地d服務態度唔值講唔該囉!

佢地可以講聲唔夠人手 請等等 /類似嘅野!!!

我叫熱鮮奶茶,除左好難飲,俾左個室溫我!最衰我走左先飲,先發覺係室溫既,仲要唔記得落糖!係咪痴線架!已經唔係第一次中伏!同自己講無下次!痴筋$24一杯勁難飲既野🤮🤮🤮🤮

2018-12-11 459 瀏覽
行行下街有啲口渴,又見到天仁茗茶唔算太多人排隊,就買左杯新出嘅黑糖珍珠奶茶。一向都覺得珍珠奶茶太甜所以叫左七分糖,甜度岩岩好,仲可以突出到茶味。可惜黑糖味唔太覺,反而奶味落得太重,覺得上唔太balance,有些少失望,下次都係似返普通珍珠奶茶算數。
2018-08-15 507 瀏覽
中午要去一去油麻地開會,本身已經由旺角行過去,所以出咗一身汗,差不多到油麻地就見到天仁茗茶,簡直係救星因為中午太陽特別晒,完全係唔想企喺街!所以我就入咗去買嘢飲,我其實之前都有飲過呢間天仁茗茶,不過就比較耐小小,今日就再揀招牌珍珠奶茶幫襯!呢間嘅等候位置都幾闊,而且有枱櫈可以休息下佢有好多茶葉放咗喺櫥櫃,應該係可以買!拎咗珍珠奶茶之後,即刻飲咗一啖解下暑!超級爽,佢好夠凍!但係奶茶味就淡左少少!珍珠最好食,超級彈牙,而且夠甜味,可能就中和一下奶茶嘅淡味

呢間嘅等候位置都幾闊,而且有枱櫈可以休息下
佢有好多茶葉放咗喺櫥櫃,應該係可以買!

拎咗珍珠奶茶之後,即刻飲咗一啖解下暑!

• 珍珠奶茶
2018-07-16 353 瀏覽
我平時已經係天仁茗茶既FANS, 今日見到HSBC卡有買一送一優惠!所以諗都冇諗就沖左過黎買飲開既係熱913茶王無糖, 因為茶本身有陣陣清清既甘甜味, 所以其實唔落糖反而試到佢本身既茶味! 一人一杯 不過因為呢個優惠, 真係好多好多人買..雖然我飲呢款最簡單, 不過因為排NUMBER既關係, 所以都等左差唔多半個鐘..其實天仁茗茶都幾多人叫齋茶, 會唔會考慮有一位staff係主力沖哂呢類比較簡單既茶飲, 咁可以加快效率同埋冇咁多客人積哂係間鋪呢?

一人一杯
2018-07-08
30 分鐘 (外賣自取)
  • 913茶王
2018-07-09 212 瀏覽
天仁茗茶咁出名都唔使咁多介紹。而且越嚟越受歡迎分店越來越多但係一直覺得天仁茗茶係好注重品質標準監控。來自台灣嘅茶飲多數都會係有一種良好責任心態喺度,嚴以律己好嚴謹。所以見質素一直有保證而且茶味真係唔錯。所以一直都有幫襯用心製作好茶的珍珠奶茶店!平時都係飲珍珠奶茶同奶綠多,好少少其他嘢飲。但係上次有人推介呢個香芋奶綠,雖然價錢就比珍珠奶茶貴啲,但係到試下,咁鍾意食珍珠嘅我當然要加珍珠啦!真係用香芋新鮮芋頭整出嚟打嘅所以要等少少時間。但係都值得!唔係同好似其他茶飲,好多都係用香芋粉整出嚟,一睇就知龍與鳳。真係有好多香芋粒粒,雖然我個人比較鍾意打好咗融合左喺茶底嘅新鮮香芋多過呢仲一粒粒嘅,係有口感同其實都新鮮。加埋清新嘅綠茶🍵感覺好舒服好清新好新鮮。加咗天仁獨有嘅茉莉蜂蜜味嘅珍珠一直都好鍾意呢種珍珠,係天仁獨有。比其他店舖普通珍珠煮出嚟更加吸引,有一種好清新怡人淡雅嘅風味。變咗更加豐富,本身芋頭已經有啲飽肚,加埋珍珠之後成杯嘢飲令你覺得好有份量好足夠。真係一般滿足晒所有願望!好滿足!買嘢飲就係想要呢種滿足感!天仁絕對做到。依家開咗好多新嘅珍珠奶茶店,進駐香港,閑閑哋一杯普通嘢飲都$30$40
天仁茗茶咁出名都唔使咁多介紹。
而且越嚟越受歡迎分店越來越多
平時都係飲珍珠奶茶同奶綠多,好少少其他嘢飲。

真係用香芋新鮮芋頭整出嚟打嘅
所以要等少少時間。
但係都值得!
加埋清新嘅綠茶🍵感覺好舒服好清新好新鮮。
加咗天仁獨有嘅茉莉蜂蜜味嘅珍珠
買嘢飲就係想要呢種滿足感!天仁絕對做到。
依家開咗好多新嘅珍珠奶茶店,進駐香港,閑閑哋一杯普通嘢飲都$30$40。
喺天人呢間咁注重質素嘅鋪頭仲係維持$30以內,真係要欣賞佢價錢同質素能夠勝任!加油呀!