2019-08-22 2475 瀏覽
半夜三更同一大班人食野都係打邊爐大窩口勝在有好多款湯底選擇今次揀咗鯊魚骨猴頭菇拼麻辣湯底清湯底啱食蔬菜 麻辣湯底啱食肉不過個人覺得麻辣湯底都幾辣仲有好多食材例如白鱔窩筍秋葵肥牛等等飲品都有汽水or 竹蔗茅根等款式160蚊1個其實勝價比好高今次唔記得影相
半夜三更同一大班人食野都係打邊爐

飲品都有汽水or 竹蔗茅根等款式
160蚊1個其實勝價比好高

今次唔記得影相
2019-08-17 1718 瀏覽
打邊爐任食都可以揀呢一間,$158 加一可食2.5小時,都幾岩朋友相聚,不過要記得訂位,都幾full 下。呢度有三樣嘢特別要試: 黑松露芝士牛肉餃 ,雞軟骨丸 同最後嘅甜品雪糕。出面冇咩地方見到禁特別嘅餃同丸。餃嘅味就一般,當試新嘢;鷄軟骨丸就好特別,咬到一粒粒鷄軟骨都幾好食。大大粒香港製造嘅雪糕令我地好驚喜,終於唔係雀巢😂😂😂 (雖然食落都諗起以前雀巢家庭裝三色雪糕) 朱古力味夠濃滑😋😋😋😋 手打四寶丸同脆魚皮就必食😋有自家製竹蔗茅根,一渣渣上,打邊爐下火岩唒 (仲要唔太甜)👍👍

手打四寶丸同脆魚皮就必食😋

2019-08-16 1089 瀏覽
聽友人說大鍋口的質素很不錯,一直都想來試一下,但每次都book不到位。這次終於book到了。我們一行七人book了星期4的6時,職員給了我們一張大枱。大鍋是是一間仼食的火鍋店,我們7個人所以order了兩個湯底,分別是四川麻辣湯底和花醉雞湯底,四川麻辣湯辣度是夠的,不過味道太淡,像是”麻辣水”。醉雞雞湯很重酒味,雞件也十分入味,醉雞件也是能仼點的。這裡的蝦滑和羊肉我是最推薦的,蝦滑十分爽口彈牙,而羊肉片的羊味很岀,岩晒中意食羊肉嘅我!
2019-08-15
2019-06-25 3379 瀏覽
老大老二晚班機去首爾旅遊7天,就提前訂5人臺,吃7:30分,到16樓大鍋口,沒有之前想象這麽滿!還是上沙爹鍋底,點愛吃的肥牛,白膳片,這個值得點贊,質量保持!任食這個價格絕對超值!魚片老公最愛,説新鮮好味!上菜速度快,一輪攻勢後大家好滿足!後來點主食水餃!結賬才759!另因任食擺盤不是好漂亮!就不拍照
質量保持!任食這個價格絕對超值!
魚片老公最愛,説新鮮好味!
上菜速度快
,一輪攻勢後大家好滿足!後來點主食水餃!結賬才759
!另因任食擺盤不是好漂亮!就不拍照
2019-06-10
  • 肥牛~白膳片~魚片
2019-04-06 6602 瀏覽
前幾日無食午餐,到四點幾五點開始肚餓,心裡想下午茶又晚了些,晚餐又有點早。突然想起可以五點鐘去排大窩口火鍋,因為平常無訂位可以話無機會有位的。大窩口的食物種類其實都好多,是日海鮮係我最愛的。同蝦串,都好新鮮。牛肉方面除左有鮮牛同肥牛,仲有牛筋腩。雞件同雞片。不得不提的是蝦滑都好重料,飲品方面各式各樣,有檸檬薏米水係驚喜。介紹下個甜品先,係一個雪糕球,一打開包裝紙就食得。好特別。咁早去,埋單每人都係百五元左右。。

介紹下個甜品先,係一個雪糕球,一打開包裝紙就食得。好特別。

咁早去,埋單每人都係百五元左右。。
旺角大窩口,一向以食物新鮮為名,引黎好多人排隊食,平時booking都要預早一兩星期,walkin更要等1,2個鐘。但食完覺得真係一般般。先講下環境,座位正常,唔算太逼,環境都算乾淨企理。食物方面牛肉,我地4個人,每次叫,都剩係黎2碟,完全唔夠喉,都唔知要入2幾多張紙先得,肉既質素一般,好乾,好難咬其他配料又少之又少,海蝦又細隻,又唔新鮮飲品方面,無啤酒飲,得d罐裝可樂,milk soda甜品方面,得一款,仲要勁難食,好似錬金術整出黎既合成大陸雪糕咁。比起隔離牛牛邊爐,真係差天公地,人地仲要$158不收加一,啤酒仲有嘉士伯,玻璃支裝汽水,甜品勁多選擇,海蝦新鮮大隻。。。。以後唔會再黎大窩口,完。

先講下環境,座位正常,唔算太逼,環境都算乾淨企理。

食物方面

其他配料又少之又少,海蝦又細隻,又唔新鮮

飲品方面,無啤酒飲,得d罐裝可樂,milk soda

以後唔會再黎大窩口,完。
唯一既雪糕
脆魚腩
2019-03-06 2506 瀏覽
一家四口到他家吃火鍋,喜歡吃他家肥牛魚蝦,只要想吃火鍋,必選這家,我們吃5:30分,入座前職員説7:30要離坐,理解,任食火鍋一般都是2小時!我們叫沙爹鍋,老公喜歡!馬上下第一輪食物,女兒們最愛的肥牛,我的白鱔片,但這次肥牛質地較之前好像差點,鱔片也好小片,有點失望!但整體用餐還是愉快滿足的!當天用餐每人只需152元!絕對超值!
!但整體用餐還是愉快滿足的!
當天用餐每人只需152元!絕對超值!
2019-01-31 4796 瀏覽
🤳🏼話說依排有中學同學喺新西蘭畢咗業翻咗黎香港,所以一得閒就約班同學出街食飯。🤳🏼有同學介紹我地一間佢平時食開嘅任食邊爐,可以坐2個半鐘,又近旺角。✨大鍋口價錢同一般任食差唔多,$158加一,假日加$10。$200唔洗就食到2個半鐘。✨佢地選擇都好多,一定有款啱大家。✨我地簡咗椰子雞湯底,不過我覺得有啲古怪,因為椰漿味特別重,好唔啱打邊爐。✨侍應會先上咗配料俾我地。✨第一輪嗌嘅野食,其實overall野食唔差,我本人特別中意佢地嘅蝦滑、墨魚滑同埋羊肉。✨最後,download左佢地個app就送咗啲雪糕俾我地,都唔錯。

✨佢地選擇都好多,一定有款啱大家。

侍應會先上咗配料俾我地。

2019-01-27
2019-01-22 2944 瀏覽
天氣冷又是吃火鍋的季節,今天來到大鍋口海鮮火鍋店和朋友打邊爐。食過很多間火鍋店,說實話其實這間的食物質素一般,但勝在大部分火鍋料齊全,地點交通方便,而且價錢不貴,算是很不錯。最特別是最後會送你雪糕球,幾好食的!

2018-12-13
2019-01-07 2773 瀏覽
同一大班朋友食飯,來來去去都係打邊爐架啦,同d大胃王食飯,更加要搵任食野邊爐!係旺角呢間都算幾出名既任食邊爐,價錢唔貴,款式多個湯底又唔錯。不過,好既餐廳就一定要排隊架啦,唔好彩排得耐就落去行下街先啦 哈哈
2018-12-25 3010 瀏覽
平時唔寫評嘅我忍唔住一定要同大家講我嘅經歷。 我上次黎食火鍋飲食,點咗啲牛肉全部嗰邊都係乾曬, 真係好核突, 唔知放咗幾耐定還是冇儲存好。味道亦都唔得, 完全冇牛味。 有同個侍應哥哥講,叫佢換過一碟,但係佢好唔耐煩咁嘅樣,跟住再攞出嚟嘅一樣個邊都係乾曬。 雖然我打邊爐係最鍾意食牛肉,但係咁嘅情況之下就諗住轉移目標,叫咗一啲肉丸同埋蔬菜,只能夠說肉丸亦都係低質素嗰啲,但蔬菜都算係正常。算了吧,以後唔回貪平。衛生算可接受。

衛生算可接受。
2018-12-12 3845 瀏覽
好彩有訂位,唔係真係好多人訂位。叫咗個超值鴛鴦湯底,要加$48蚊先可以揀鴛鴦湯底。皮蛋芫茜湯底+鮮蕃茄薯仔豬軟骨湯底。🥺皮蛋芫茜湯底反而少芫茜同唔夠味。鮮蕃茄薯仔豬軟骨湯底反而夠味,而且味道好濃,仲有啲鮮蕃都幾大粒同幾多。野食方面都係平時打邊爐咁無咩特別。啲肥牛都幾薄片下,無咩牛味。啲🦐反而好啲,都幾大假。而其他材料都係大同少異嘅邊爐材料。但食每碟份量上得都幾多。不過佢最後食完會送一個即食雪糕球嘅甜品,幾得意,估唔到又幾好食
好彩有訂位,唔係真係好多人訂位。

野食方面都係平時打邊爐咁無咩特別。
鴛鴦湯底
肥牛
2018-12-10
2018-11-24 4265 瀏覽
趁天氣開始轉涼就心思思打邊邊,於是就同親愛的去左大鍋口,大鍋口咁多年嚟質素都幾好...而且係任飲任食的我地慣左早食飯,於是就5點去到等位lu..早食飯另一好處就係平dd丫麻,一坐低我地就揀左鯊魚骨猴頭菇湯底,湯底3分鐘就到了,大鍋口嘅服務算幾好,待應哥哥姐姐們唔會要等好耐先過嚟幫忙..大鍋口d材料都算新鮮,我哋必點肥牛,海蝦和鱔片...以及大量蔬菜肥牛的質素算不錯,海蝦唔會”梅梅的”,而且蔬菜類都算很新鮮..飯後仲會有雪糕球供應,加分!

飯後仲會有雪糕球供應,加分!
2018-11-04 4917 瀏覽
好幾年前同fd食過,記得食到好開心,所以今日同佢地又嚟過。之前已打電話訂位,所以大約6點,我地入座即有枱。之前已睇其他人上個月喺Openrice上載嘅餐牌,點知無咗冬瓜嗰個湯底,原來11月轉咗湯底嘅 list。飲品選擇唔過10種,不過都算正常受歡迎嘅飲品,竹茅根一大支都係包嘅。醬料嗰d自己攪,攞咗之後職員會收走。鯊魚骨猴頭菇湯底,猴頭菇加埋d湯好味,仲有d豆腐都好味~ 職員見到湯只有一半都會主動嚟加湯~ 點咗2至3次火鍋料,每次出少1種啦,不過都快上嘢嘅,而且擺得好整齊~ 海蝦點第2次終於有,不過魚皮點咗兩次都無出試唔到。牛肉唔肥,好正~ 丸都正常嘢~ 黑椒牛肉好味~ 喺d貝類有好多沙。食物數量計人數出,所以不論寫咩數字都係出咁多架,入紙點多次囉~ 8點鐘職員嚟話 last order,問我地要唔要免費意大利雪糕球,佢地公司代理喎。咁我地就話試下啦。當一籃嚟到,好多好開心,再睇唔到袋寫咩味嘅時候,發現d包裝袋無封好口,7包都不同程度爆裂開曬,最大嗰個開口放得入1隻手指!咁我地即刻同職員講唔要啦,同佢講咗爆開曬架。買嘢食嘢就算包裝咗都要睇清楚包裝袋有冇破損呀,如果食咗唔舒服,就大件事啦~

2078 瀏覽

飲品一眼睇曬

醬料嗰d自己攪,攞咗之後職員會收走。

鯊魚骨猴頭菇湯底,猴頭菇加埋d湯好味,仲有d豆腐都好味~
職員見到湯只有一半都會主動嚟加湯~

海蝦點第2次終於有,不過魚皮點咗兩次都無出試唔到。

牛肉唔肥,好正~
丸都正常嘢~ 黑椒牛肉好味~
喺d貝類有好多沙。

咁我地即刻同職員講唔要啦,同佢講咗爆開曬架。

雪糕球

總結嚟講,除咗飲品少d選擇,無甜品選擇,雪糕球包裝袋又爆口之外,其他食物質素,環境,服務,用呢個價都合理架~
2018-11-04
2018-10-18 4207 瀏覽
之前食過佐敦店 又抵食,食物質素唔錯,飲品種類都幾多今次打電話去book位食1730 佐敦店冇位 就諗住去旺角店食 一去到門口 帶位個人已經黑曬面 講野又晦氣 唔使笑笑口咁對客但係起碼要對客人好態度而唔係唔想客人嚟食 但係唔緊要 呢個價都預望有咩好態度/服務到野食, 打邊爐最緊要嘅肥牛竟然係食落去好柴 全部野得啲菜係正常水準 環境唔差 但枱與枱之間狹窄,客人出入會影響隔離枱唉 雖然價錢平又任食但食物質素認真連鎖快餐店都好過呢間野多多聲 如果一大家人嚟食就食氣氛啦~幾個人嚟食就不如食連鎖/食貴啲啲啦 認真呢百幾蚊唔值
之前食過佐敦店 又抵食,食物質素唔錯,飲品種類都幾多
唔使笑笑口咁對客但係起碼要對客人好態度而唔係唔想客人嚟食

但係唔緊要 呢個價都預望有咩好態度/服務
到野食, 打邊爐最緊要嘅肥牛竟然係食落去好柴
全部野得啲菜係正常水準

環境唔差 但枱與枱之間狹窄,客人出入會影響隔離枱

如果一大家人嚟食就食氣氛啦~
幾個人嚟食就不如食連鎖/食貴啲啲啦
認真呢百幾蚊唔值