2010-04-16
推使我寫這篇本人喺openrice既第一篇食評既動力,源於兩個字「出色」與男朋友搵地方食lunch,經過喱間餐廳,依稀記得OR既食評都係好多過壞既,都想試好耐啦,不如入去試吓啦。朝餐牌一望,選擇都頗多,但我和男朋友二話不說,已選了各自的最愛 極品牛肉麵同日式滑蛋豬扒飯。台式極品牛肉麵----- 一睇賣相,已經比濃濃既湯底吸引住啦,一入口,感覺就好似食緊九份既牛肉麵咁,湯底濃郁,麵條彈牙(後來先知原來係老闆自製架),牛肉又淋又入味,真係好"正"。日式滑蛋豬扒飯----- 我男朋友話個飯好開胃,甜甜既汁,滑滑既蛋,用嚟撈飯真係一流呀...豬扒又炸得外脆內嫩,真係可以妣美出面果D正宗既日本餐廳呀。另外一人叫咗一杯蕃薯奶茶,又幾好飲喎可能因為冇乜期望,所以食完真係覺得好驚喜呀,一定會再嚟試其他嘢呀~~~
另外一人叫咗一杯蕃薯奶茶,又幾好飲喎