2023-11-04 1536 瀏覽
親子餐廳玩樂嘅地方好好玩但佢嘅食物都好好味小朋友嘅兒童餐有交通工具碟唔會太濃味,但係又吸引到小朋友食,有菜有肉有米飯🍚,粟米湯及水果我食咗明太子冷烏冬,烏冬煙韌彈牙。咖啡有拉花同埋都唔錯呢度好啱大人食嘢,小朋友自己玩
親子餐廳玩樂嘅地方好好玩
但佢嘅食物都好好味
小朋友嘅兒童餐有交通工具碟

我食咗明太子冷烏冬,烏冬煙韌彈牙。
咖啡有拉花同埋都唔錯

呢度好啱大人食嘢,小朋友自己玩
2023-08-14 1887 瀏覽
我女一歲生日,啊女契媽幫佢係呢度慶祝生日環境乾淨,都值得推介大家帶自己小朋友去玩邊食邊玩,食物都唔錯,有好多款式提供俾大家選擇,依家有小朋友真係要選擇親子餐廳,佢地會多d野玩最低消費價錢已經連埋playhouse玩
我女一歲生日,啊女契媽幫佢係呢度慶祝生日
環境乾淨,都值得推介大家帶自己小朋友去玩
邊食邊玩,
食物都唔錯,
有好多款式提供俾大家選擇,
依家有小朋友真係要選擇親子餐廳,
佢地會多d野玩
最低消費價錢已經連埋playhouse玩
2023-06-29 2375 瀏覽
Japanese hamster rice is a visually appealing dish , the taste of the dish is largely dependent on the type of toppings used, and some people may not enjoy the curry flavor that is often included. In my case, my baby didn't like the curry, so I ended up finishing the dish myself. The meal itself is also a bit expensive, especially considering that it's often included as part of a larger package that includes access to kids facilities, playgrounds, and sand land. it's worth exploring other dining options that offer better value for money.
2023-05-10 2906 瀏覽
唔係講笑,食過咁多間餐廳,呢間係最唔抵而令到我谷氣到要寫負評我想講,真係唔好俾網上d打手推薦呃到,呢間野食物質素同價錢真係超唔相乎,$200幾一個飯,完全唔值,味道係勁普通,完全不是一回事。2大1細普通食個飯,已經接近$700,食又食唔飽,味道又很一般,仲未計入去玩個價錢,真心唔明點解依間野生存到咁耐。遊樂場又唔係大,一眼睇晒,根本唔多野玩奉勸各位父母如果想帶小朋友玩,直接去其他playhouse 好過唔想再有人比依間野呃到

遊樂場又唔係大,一眼睇晒,根本唔多野玩

唔想再有人比依間野呃到
2023-03-28 2543 瀏覽
首先講講好既野。地方算好夠大,遊樂設施尚算淨潔,絕對滿足到四歲BB玩既要求。唯一可惜既係我地唔敢俾佢玩沙池果邊因為冇帶到衫同佢換。我地入場俾果一節人唔多,BB自己玩玩下仲識到新朋友仔,多左個伴。野食方便中距中距,畢竟唔係食咩正式西餐呀酒店呀果D,野食完整體都算唔錯架啦。不滿既地方到啦!由於落雨天出邊塞車塞到傻,我遲左少少到。另外三個朋友準時到左,我一到既時候望到Menu有特濃咖啡,但係點餐App到睇唔到所以叫左樓面妹妹過黎叫佢直接幫我落一杯。佢一埋到黎就話App冇就冇架啦。我話唔緊要我照落美式咖啡,但要我特濃。佢又再一句得埋黎話我地冇特濃咖啡。我心裡邊停左一刻諗下我只係要一杯冇溝稀既咖啡都唔得?有美式冇特濃係咩玩法?我求証問佢”你地D咖啡係即沖果D?” 佢又話唔係。我再望一望佢水吧果到部咖啡機。喂! 大哥! 唔係流野黎架喎,唔係capsule機 (Even capsule機都係出特濃先啦),係專業咖啡機黎架。我同樓面妹妹講你果部機整咩咖啡花款前都係出左果一shot野先既,我就即刻要果shot野咩都唔加你明唔明。佢繼續堅持冇。不過我心諗可能樓面唔識就叫左佢去同水吧果果妹妹講啦。點知!!!

不滿既地方到啦!

有美式冇特濃係咩玩法?

我求証問佢”你地D咖啡係即沖果D?” 佢又話唔係。

點知!!!!好戲黎啦。
佢最後拎左一殼咖啡渣扔左入隻杯到拎過黎問我係咪敢。我真心係心到講左一萬次x。
到底你地係真係唔洗定係玩我呀。我直接走去同水吧妹妹講原來佢真係唔知佢每整一杯咖啡之前果既一shot咖啡就係特濃。搞到我好似D刁民敢,要血都嘔埋先解釋到果杯野 。我真心真係人心第一次。(我唔係果D去餐記又要q扮晒蟹話要expresso果D人,因為去餐記我人地係沖好晒倒出黎果D。知自己唔岩飲咪飲華田好立克果D囉)
點知原來朋友同我講佢地頭先點餐果時樓面妹妹已經唔係特別禮貌。

如果你問我地班大人既,真心覺得staff training無論係態度定產品(飲品)知識真係幾唔夠,都真係食得幾無引。希望大家下次去可以唔洗嘔晒血先叫到一杯特濃咖啡啦
2023-03-27
生日
2023-02-18 2014 瀏覽
場地人員的服務態度極惡劣,亦極不helpful;另外,食物質素與價錢不相乎,原本與小朋友開心興生最後變都谷鬼氣。建議考慮在此地方慶祝小朋友生日的爸爸媽媽再三考慮。
2023-02-18
2022-12-08 2052 瀏覽
呢間絕對係親子餐廳高質最佳之選,有兒童餐提供,食完仲可以同小朋友係遊樂場玩👍🏻唔需要額外付費❤️黃咖哩忌廉汁意大利海鮮飯超級濃味😋因為有少少辣,所以唔會覺得好膩❤️南瓜忌廉汁意大利粉配照燒雞扒雖然2個汁好似野,但完全唔同味嘅😆南瓜汁好出唔錯👍🏻❤️兒童餐(小樹南瓜-雞蓉有機蔬菜星星飯配煎魚柳)女女食得津津有味🤭😛見住佢食都覺得好味😆個飯太大碗,其實冇可能食得曬😅所以最後剩番一大半,不過其他野都食曬😄

黃咖哩忌廉汁意大利海鮮飯

❤️黃咖哩忌廉汁意大利海鮮飯
超級濃味😋因為有少少辣,所以唔會覺得好膩

南瓜忌廉汁意大利粉配照燒雞扒

❤️南瓜忌廉汁意大利粉配照燒雞扒
雖然2個汁好似野,但完全唔同味嘅😆南瓜汁好出唔錯👍🏻

兒童餐

❤️兒童餐(小樹南瓜-雞蓉有機蔬菜星星飯配煎魚柳)
黃咖哩忌廉汁意大利海鮮飯
南瓜忌廉汁意大利粉配照燒雞扒
兒童餐
2022-11-29 1462 瀏覽
見到優惠平日玩樂區清潔費$11元,平時是$99,訂座前同入座時都問清楚like post 同tag朋友就可以享有優惠,我仲喺佢面前打開社交平台整,但夠鐘離場時問都無問就送上一張原價收費單,差點碌卡才發現。既然做緊promotion,點解員工唔會主動問下「有冇like我哋個社交平台呀?」先至結算?好取巧! 坐低又無人黎落單,成班員工堆在廚房傾計,我地三大兩細但枱上的餐具係唔夠數,要自己出去拎。大人最低消費係120,但每樣主食都過200所以一啲都唔平,無做優惠唔會黎。至於兒童玩樂區,見到網上照片覺得呢個play house也很大很靚,來到一眼望哂,小朋友都覺得悶。最大問題係間野想賺到盡而提早趕客!一般playhouse cafe每節時間都留15-30分鐘清潔,佢係無嘅。12-15:00一節,15:00即刻開始另一節,今日14:52就叫大家走話清場,離開時見到15:00個批已經排定隊,即係每節都偷客人時間去預備下一場。咁悶嘅場,提早少少走都唔係咩損失,不過真係覺得呢個係作業態度問題,不會再來也不推介。

2022-11-28
2022-10-23 1273 瀏覽
第一次去,掃完安心出行針卡無人帶位登記,以為自己隨便揀位置,小朋友揀咗位,但係又見到帶緊位既職員帶去呢個位,比職員啤住,算咁咪搵其他位坐,坐左一陣,都冇人比menu,唯有自己去拎,半個鐘頭後終於有人主動黎問,不過係問我有冇Booking,話我坐左佢地既十人位,又話我冇登記,冇嘢好講。食物一般,不值價位,草莓醬有陣藥味,衛生一般,沙地好多頭髮,最終佢張十人位都係空既,場地假日都冇Full,唯一就係小朋友都玩得開心,不過唔會有下次。
2022-10-10 3259 瀏覽
電話預訂,講明6歲以上人均消費要$120或以上(唔駛擔心實過,往下碌就知),分午、晚市時段。訂座當日前一日會有短訊要求click連結確認訂座。所揀嘅晚市時段係6:30-9:30。如果貴公子姑娘年屆7歲或以上,未必合適,亦未能盡興,皆因此年齡層對於所有餐廳內之兒童設施:諸如沙池(沒有沖身設施,大部分玩家都倖免周身沙)、滑梯等之幼兒地帶)均只能遠觀不能褻玩。而又基於上月尾5-11歲疫苗通行證之執行,變相5-6歲之所謂未齊針者又再排除出嚟,於是乎儘管翌日紅日,場內都係七成枱滿。只得隔岸觀火都照嚟呢棵大樹🌳,唔係貪佢好遮陰,係緣於遲來嘅心底承諾,也源於好奇,欲踩一趟親子餐廳。規矩略見怪。7:45pm截單唔能夠再點餐;8:15pm已經打定單夾定單夾叫客埋單;8:30pm見仲未埋單,侍應就「溫馨」提示個客好去埋單嗱吓招呼亦見異。三人入座,侍應只俾兩杯水;點好哂餐,冇預設順理成章醒醒目目擺定3隻分餐碟嚟,而要客揚手去提,侍應先施施然拎嚟。如果咁唔想攞,倒不如弄個自助醬料餐具架,俾客自助攞好過。部分侍應係幾托兒所職員feel,會幫忙𥄫實、扶實啲幼小玩家;部分就企哂喺收銀、送餐區附近幾個圍埋chat,是
規矩略見怪。
7:45pm截單唔能夠再點餐;
8:15pm已經打定單夾定單夾叫客埋單;
8:30pm見仲未埋單,侍應就「溫馨」提示個客好去埋單嗱吓

招呼亦見異。
三人入座,侍應只俾兩杯水;
部分侍應係幾托兒所職員feel,會幫忙𥄫實、扶實啲幼小玩家;部分就企哂喺收銀、送餐區附近幾個圍埋chat,是何等有默契之團隊精神⋯⋯我要求想要幾隻碗碟嘅舉動似乎打擾到佢地傾偈嘅雅興,謹此致歉!
部分餐具藏喺枱面藤盒。
跟餐沙律、番茄南瓜湯
湯係番茄南瓜湯,幾滑,7成番茄3成南瓜味。
熱蜜桃茶跟餐
跟餐限$38飲品,蜜桃茶係twinings。
兒童餐-番茄高湯牛肉燴飯拼照燒三文魚
煮法明顯分咗大人細路兩者口味。兒童餐之「番茄高湯牛肉燴飯拼照燒三文魚」$158係汁煮軟飯,成份餐調味清淡啱哂老少平安。
和風海鮮明太子炒烏冬
大人前嘅碟頭亦明顯較deluxe。「和風海鮮明太子炒烏冬」$198,明太子扒埋碟邊呈扇形,明太子唔係太鹹唔太夠味。整體調味啐夠。覺得好中式炒麵格,因為啲蔥段切嘅長度十足豉油王炒麵或豉椒牛河嗰種格局。
紅燒德國鹹豬手配酸椰菜佐黒松露薯蓉
枱枱都嗌豬手咁滯。「紅燒德國鹹豬手配酸椰菜佐黑松露薯蓉」$278,皇牌咁嘅價錢,質素總算擔當得起。首先件頭起巨型,難得冇好似其他舖頭煮鹹豬手一味鹹到鹽醃咁,並且做到皮有脆邊,唔油膩。酸椰菜撈落黑松露薯蓉完全唔襯,一唔留神仲以為啲薯蓉變壞變酸,即時用叉扒走,酸菜都係返歸去返酸菜魚好喇。
嗱收得呢個價錢呀👆🏻,嘢食包埋玩樂費,唔玩得唔好嚟。

後記:縮水阿伯覺得兒童餐都$158,自己又超齡冇得玩,好唔抵咁話。
2022-10-03
跟餐沙律、番茄南瓜湯
2022-10-07 943 瀏覽
約咗班同事食Farewell飯仲有幾個小朋友所以揀咗呢度有得比佢哋玩下但遊戲區只限6歲或以下入去玩既小朋友都要另收清潔費玩之前就叫左幾個餐醫下肚仔蕃茄乾肉丸車厘茄意大利粉唔太鹹 但意粉有啲乾照燒三文魚配 高湯牛肉燉飯小朋友食到舔舔脷我一啖都食唔到應該就好好味和風明太子海鮮炒烏冬有魷魚青口明太子烏冬都淋同入味山葵松葉蟹肉意式燉飯呢個係全場最好味蟹肉鮮味透過山葵充分咁帶出嚟再加埋係用燉飯烹調 d飯索哂蟹汁蕃茄藜麥燉飯配韓式烤牛肉個汁有啲酸不過配落牛肉到可以消膩加埋藜麥吸左牛肉汁 好入味😋仲有個浦燒鰻魚配泡菜蟹子炒飯條鰻魚好多骨 唔可以一啖咬落去但係泡菜蟹子就好好味😋全部加埋都好好味😋如果有小朋友可以考慮過嚟又玩得又食得
約咗班同事食Farewell飯

但係泡菜蟹子就好好味😋

全部加埋都好好味😋
如果有小朋友可以考慮過嚟又玩得又食得
2022-08-17 1623 瀏覽
呢個遊樂場哥哥由細玩到大,而家帶埋妹妹一齊玩真係好開心!中間放置咗一座木製大樹🌳仲有一架大車車🚗打卡一流!新裝修後劃分咗幾個新遊戲區,有化妝區、小超市、0-24m幼兒區、滑梯區、沙池區等~空間好闊落玩得舒服!影咗好多相慢慢睇👉🏻👉🏻講真嚟親子餐廳唔會期望啲嘢食🙈不過嚟大樹先生就一定會期待🤤因為食物質素越嚟越高質好食!全新菜單款式選擇仲多咗,有健康養生藜麥飯、日式烏冬、東南亞風味燉飯、西式扒餐等等⋯仲有小朋友必點嘅兒童餐🍱造型吸引又好食😋‼️推介美食👉🏻點咗個#粟米南瓜忌廉汁紐繩粉 比妹妹,見佢食唔停口!試咗一啖真係好正,粟米汁好香,紐繩粉有口感又唔痴牙🤩配 #瑞士汁小雞腿 🍗細細隻肉嫩好入味,哥哥就點咗個#蕃茄高湯牛肉燴飯 配和風茄汁肉丸 ~味道唔會好鹹好啱小朋友食,餐湯係蘑菇忌廉湯哥哥話好好飲,仲有新鮮水果真係好豐富!🍉🍍爸爸就點咗 #安格斯肉眼牛扒配燒肉汁 ,平時好嘴刁㗎佢都話唔錯😂 我就最鍾意 #黑松露薯條 夠晒香口呀~一路有幫襯開見住佢嘅餐飲真係越嚟越有水準呀👍🏻😋

‼️推介美食👉🏻

今日係我個小姨甥嘅生日會🎂又有得同佢玩,所以我特登早啲放工嚟Playing area都好大呀有多係滑梯,makeup zone, kitchen zone,仲有得玩沙添除左有好多野玩之外,食物仲好有驚喜有presentation 又好食煙三文魚意大利粉意粉完全做到Al dente不過個cream cheese 嘅汁有越食越膩嘅感覺!烤柚子三文魚塊三文魚好香 烤得好靚,塊魚皮仲係脆口的旁邊有埋黑松露薯茸,口感夠creamy‼️烤日本黑豚豬架呢個豬架非常高質肉質軟嫩有彈性,好有豬味,但一啲都唔蘇烤菠蘿更加係亮點之一清甜多汁!不過薯條就唔夠熱,又唔夠脆所以我食左2條就放棄咗了……
今日係我個小姨甥嘅生日會🎂
又有得同佢玩,所以我特登早啲放工嚟

Playing area都好大呀

除左有好多野玩之外,食物仲好有驚喜

有presentation 又好食

煙三文魚意大利粉

意粉完全做到Al dente

不過個cream cheese 嘅汁有越食越膩嘅感覺!

烤柚子三文魚
塊三文魚好香
烤得好靚,
塊魚皮仲係脆口的

旁邊有埋黑松露薯茸,口感夠creamy‼️

烤日本黑豚豬架
呢個豬架非常高質

肉質軟嫩有彈性,好有豬味,但一啲都唔蘇

烤菠蘿更加係亮點之一
清甜多汁!
不過薯條就唔夠熱,又唔夠脆

所以我食左2條就放棄咗了……
2022-08-15
真係唔係有咁既體驗都唔會俾差評。新裝修後黎第一次黎~食物質素真係又貴又唔好食~唔會再嚟🤮本身係帶1位小朋友+2位大人又可以一齊食lunch+小朋友可以去遊樂園玩~$957~3個人~俾d咁既食物質素~真心覺得咁既價錢去海洋公園玩都冇咁嬲芒果沙冰充滿着藥水味~好想知道有冇芒果成份係入面,荔枝沙冰 係紫色🙄都係藥水味~咖哩飯真係覺得好辣,唔食得辣真係唔好-試見佢餐牌介紹係方總廚曾任多間五星級酒店總監菜式設計及味道既安排~可能真係未去到咁既層次~食唔到果種境界🤧
粟米湯
咖哩飯
芒果冰沙
荔枝沙冰
蕃茄肉丸意粉
2022-08-10
2022-07-31 1125 瀏覽
如果唔係朋友約根本對呢間野無興趣!點知一試已經確定無下次問題一:食物同價錢不成正比,兒童餐所謂的蔬菜雞湯燴飯,只係將啲爛飯撈埋啲菜頭菜尾,我仔三歲食兩啖就唔要。我咪試下味,一食就想吐出嚟,飯爛到不得了,又無味!問題二:玩具區亂晒籠,啲家長無教小朋友玩完收拾,成地都係啲玩具蔬果、木餐具,無人會執,我行過都唔小心踩到兩次啲吉腳木塊,我都會放埋邊。職員懶理,企在入口處吹水。我明係要賺錢,但啲質素真係好差!我寧願俾多啲錢去有質素啲嘅playhouse 算!
如果唔係朋友約根本對呢間野無興趣!
點知一試已經確定無下次
問題一:
問題二:

我明係要賺錢,但啲質素真係好差!
我寧願俾多啲錢去有質素啲嘅playhouse 算!
2022-07-30