2016-10-16 445 瀏覽
十月是我的生日月,不過在九月底已經開始在慶生看來我要吃到十一月也不為奇這次朋友為了不多想吃什麼就選了放題兆萬的放題說真的林林總總,我吃過的也不少這家我還沒吃過也沒留意過,是在兆萬十樓的去到坐在近門口,這張枱是有點怪怪,是應該本來是一張長枱只下了一個竹簾就分隔了我們跟隔離的小伙子們不過對於餐廳來說是很方便,竹簾一拉上又是一張可以坐8人的桌食物選擇方面,跟一般的放題差不多首先是先來了一點小食蜆很鮮再叫了多一次,因為量不多,皮蛋我還沒有吃已經沒了又不想再點一次所以我不知道味道我很喜歡吃溫泉蛋,吃了2顆,想再吃還是不叫了,怕吃太多燒菠蘿很甜!刺身來了,WOW...我覺得店家深明很多人都相機先吃三文魚花都來了!而且各款刺身都極之新鮮和肥美!最值得一提這個赤蝦不用另外加錢已經有了我之前在另一家要加錢而且沒這邊的好吃!你看,份量一點也不小家!炒休菌味道很香牛油味右下的帶子就沙律醬很多,感覺一般牛舌就很爽口芝麻雞翼是放題水準,炸得剛好壽司很小巧不會太多飯不過泰式蝦還是不太配搭醋飯再叫刺身就沒有花巧了,不過不要緊啦,第一盆已經拍照了不過我發現我最愛的帶子呢?沒有了?店員聽到就立即為我跟廚房跟進再送上呵呵
十月是我的生日月,不過在九月底已經開始在慶生

看來我要吃到十一月也不為奇

這次朋友為了不多想吃什麼就選了放題

兆萬的放題說真的林林總總,我吃過的也不少

這家我還沒吃過也沒留意過,是在兆萬十樓的

去到坐在近門口,這張枱是有點怪怪,是應該本來是一張長枱

只下了一個竹簾就分隔了我們跟隔離的小伙子們

不過對於餐廳來說是很方便,竹簾一拉上又是一張可以坐8人的桌
食物選擇方面,跟一般的放題差不多
首先是先來了一點小食
蜆很鮮再叫了多一次,因為量不多,

皮蛋我還沒有吃已經沒了又不想再點一次所以我不知道味道

我很喜歡吃溫泉蛋,吃了2顆,想再吃還是不叫了,怕吃太多

燒菠蘿很甜!
刺身來了,WOW...我覺得店家深明很多人都相機先吃

三文魚花都來了!

而且各款刺身都極之新鮮和肥美!
最值得一提這個赤蝦不用另外加錢已經有了

我之前在另一家要加錢而且沒這邊的好吃!

你看,份量一點也不小家!
炒休菌味道很香牛油味

右下的帶子就沙律醬很多,感覺一般

牛舌就很爽口
芝麻雞翼是放題水準,炸得剛好
壽司很小巧不會太多飯

不過泰式蝦還是不太配搭醋飯
再叫刺身就沒有花巧了,不過不要緊啦,第一盆已經拍照了

不過我發現我最愛的帶子呢?沒有了?

店員聽到就立即為我跟廚房跟進再送上
呵呵呵...太豐富了吧!心情也開了花花~
榴槤炸蛋我好愛吃!榴槤味算濃
這家甜品款式不多,在外面有雪糕櫃但我太飽沒吃

只吃了奶凍跟木糠布甸

我覺得木糠布甸比較好吃,奶凍奶味不重...質感也一般
慶祝紀念
生日
  • 赤蝦
  • 帶子
  • 刺身
  • 榴槤炸彈
  • 牛舌
2016-10-11 159 瀏覽
這幾個月,因為太多煩心事,食是很好的減壓放鬆方法,所以都比較放縱,所以放題是個好選擇,這次是旺角的大本瀛。天氣熱,一坐下便先拿飲同,這裡有很多選擇呢。食物方面也很多樣化,應該不只這裡拍到的,可能漏了拍照。第一轉,當然要點刺身壽司卷物。壽司、卷物較小巧,可試更多款式,刺身質素也可以。點了幾款炸物也算香口,味道也不錯。即製手卷餡料不少,紫菜也沒有軟掉。除了迷你甘薯燒得有點乾,其他幾款小食也不錯呢。椒鹽豆腐有點乾,雞翼最好味。這3款有encore ,菠蘿清甜,汁煮牛舌煮得軟稔入味,金菇牛肉卷好味道。點了太多,沒全部拍照,大部分食物也ok 的。這裡也有幾款口味的雪糕可以選擇呢。這裡食物款式不少,上菜速度也算快,也沒有漏單的情況,價錢也算合理。最喜歡小巧一件或小小一碟,可以試多些不同款式呢。
天氣熱,一坐下便先拿飲同,這裡有很多選擇呢。
食物方面也很多樣化,應該不只這裡拍到的,可能漏了拍照。
點了幾款炸物也算香口,味道也不錯。
即製手卷餡料不少,紫菜也沒有軟掉。
除了迷你甘薯燒得有點乾,其他幾款小食也不錯呢。
椒鹽豆腐有點乾,雞翼最好味。

點了太多,沒全部拍照,大部分食物也ok 的。
這裡也有幾款口味的雪糕可以選擇呢。

2016-10-09 187 瀏覽
係旺角有大量放題食店,要食間好既好難,但今晚,我食到間好既放題店,環境間調不錯,非常乾淨。大量食物供應,太多野食揀喇!朋友仔遲到了,店員十分貼心話落單先計時,太好了!先黎食刺身,擺盤十分搶眼,三文魚又厚,有頭甜蝦又鮮甜,無Hea做⋯⋯正呀!前菜中華沙律+皮蛋,份量少,剛剛好,可以留肚食其他。天婦羅同炸物,不失水準,樣樣都叫左D,天婦羅蝦一定要食,好好味⋯⋯同埋推介炸紫薯波,外脆內軟,少少甜,好岩我!燒墨魚丸,彈牙,又無燒濃,OK!第1回合完,休息一陣再食第2轉就食D 一品料理,炒粉絲,炒蜆,炒通菜,份量都不太多,可以食多幾款⋯⋯戰鬥力不太多,最後就食個冬蔭公海鮮鍋,湯底好滑,有濃濃海鮮味⋯⋯食到尾已經好飽,奉住個肚走。
大量食物供應,太多野食揀喇!

朋友仔遲到了,店員十分貼心話落單先計時,太好了!
前菜中華沙律+皮蛋,份量少,剛剛好,可以留肚食其他。
同埋推介炸紫薯波,外脆內軟,少少甜,好岩我!
燒墨魚丸,彈牙,又無燒濃,OK!
第1回合完,休息一陣再食

食到尾已經好飽,奉住個肚走。
2016-10-06
2016-10-06 219 瀏覽
今日同友人相約在旺角 又見呢間放題好似幾多選擇,所以就入咗去入到去睇到啲食物款式都幾多由A到K 環境都幾好,佢將一張卡位分開咗兩部分,而中間落咗個簾,私人度幾高,而且唔會聽到隔離啲人講野食物:當中有幾樣嘢食都幾得試海膽蝦壽司~雖然唔係叫到好高質素,不過個味道配合得幾好,而且幾新鮮。刺身都係必食! 不過估唔到有北寄貝另外一定要試就一定係個大蝦串燒!除咗新鮮之外,燒完之後唔會覺得好乾!高質~榴槤嘅炸球係必試!榴槤控有福了。食落好像食緊好熟既榴槤咁!而且個皮唔係好厚~抵讚至於有一啲就可試可唔試lol我同友人都覺得炸粉太厚 唔係好好食最後埋單都係二百鬆啲

入到去睇到啲食物款式都幾多由A到K

食物:當中有幾樣嘢食都幾得試
刺身都係必食! 不過估唔到有北寄貝
另外一定要試就一定係個大蝦串燒!
除咗新鮮之外,燒完之後唔會覺得好乾!高質~
榴槤嘅炸球係必試!

至於有一啲就可試可唔試lol
我同友人都覺得炸粉太厚 唔係好好食
最後埋單都係二百鬆啲
2016-09-29
2016-10-03 197 瀏覽
兆萬有好幾層都係做日式放題, 樓下派紙好激烈, 好彩今次有友人帶路食放題, 唔使傷腦筋.食放題梗係先叫盤刺身, 佢種類選擇同一般同一價位差不多, 不過蝦刺身都有甜蝦赤蝦兩種. 赤蝦比甜蝦體型大一倍, 食味拍得著牡丹蝦, 爽中帶綿滑. 三文魚鱆紅魚帶子厚切, 食落鮮味有咬口. 希靈魚肉質咸實魚子爽口.壽司比較喜歡海膽玻璃蝦同黑松露油甘魚, 少少海膽黑松露已經能夠提升鮮味, 不過壽司飯水準不一, 飯粒有時過硬有時過軟.熱食有豉椒炒蜆, 豉椒汁好冶味, 洋蔥辣椒爽口帶辣.燒雞翼帶有孜然味.燒蝦應該都係用赤蝦, 不過熟食肉質唔夠爽口, 做刺身比較好食.炸物吉烈蠔唔會太乾又有蠔味.燒菠蘿略燒清甜多汁.埋單時有牛奶布甸同木糠布甸贈送, 唔會好甜又滑溜.\

熱食有豉椒炒蜆, 豉椒汁好冶味, 洋蔥辣椒爽口帶辣.
燒雞翼帶有孜然味.
炸物吉烈蠔唔會太乾又有蠔味.
燒菠蘿略燒清甜多汁.
埋單時有牛奶布甸同木糠布甸贈送, 唔會好甜又滑溜.
\
2016-09-27
2016-09-28 219 瀏覽
阿女知道我愛吃日本料理。話旺角有不少平靚正日本料理,就和我去了旺角行街,在兆萬找了一間日本料理。呢間是任食,價格又不是太貴,我同阿女入座之後。就叫了食物,我徧向吃三文魚,這裡三文魚又不錯,味道十分鮮味,甜蝦亦好好味,這裡的食品整體幾好,服務亦都幾好,環境亦都舒適,價格亦不貴
三文魚

2016-08-04
10 分鐘 (堂食)
三文魚
2016-09-28 207 瀏覽
難得相約友人食飯就去食得放D啦, 上OPENRICE睇下兆萬中心邊間最多就揀個間啦早一日打去卜枱會送生蠔/海膽(都係上到先知)被安排左坐最入面既位置, 嘩! 凍到爆呀!!!成晚就係不停俾風吹吹吹~~~~~一坐低就即刻梗係食一輪刺身先啦!上菜係非常之咁快既, 快到我地入左單唔夠5分鐘之內成枱都已經滿到無位放了刺身都算係新鮮無雪味, 不過如果三文魚可以肥美D就梗好啦!玉子我同友人都好鍾意食, ENCORE左幾次, 佢D甜蝦同赤蝦都好食, 又夠大隻串燒翠肉瓜個D都味~ 焗蠔/帶子個D就只係食到好多好多好多芝士~入面個餡其實係咩都食唔出, 只係食到好多白汁咁羊扒係大塊既, 不過無咩肉汁比較乾火炙壽司比普通壽司出色, 由其黑松露三文魚壽司, 三文魚油脂再加上黑松露味道好夾, 好味但芝士玻璃蝦既味道就麻麻了, 同埋壽司比較實同後期個D太過濕叫左2個窩物, 牛肉窩同牛乳窩都OK~牛乳窩比較出色, 有滑滑既豆腐同埋奶香既湯, 我地飲哂D湯咁滯朋友叫左個烏冬, 佢話好似咩都撈埋一齊咁~有粟米但係D粟米係牛油粟米個D黎既, 就可加左落去天婦羅好差!可以唔食, 佢個炸粉太厚唔好食......飲品方面真係有好
就揀個間啦

早一日打去卜枱會送生蠔/海膽(都係上到先知)

被安排左坐最入面既位置, 嘩! 凍到爆呀!!!

成晚就係不停俾風吹吹吹~~~~~

刺身都算係新鮮無雪味, 不過如果三文魚可以肥美D就梗好啦!

羊扒係大塊既, 不過無咩肉汁比較乾

天婦羅好差!可以唔食, 佢個炸粉太厚唔好食......

飲品方面真係有好多選擇, 除左平時有個D汽水, 啤酒之外, 仲有少有既支裝橙汁同蘋果汁個D

甜品有小杯裝雪糕俾大家任食, 仲布雪米糍添! 最後差唔多埋單店員會問你想要木糠/牛乳布丁~

我地款都有叫, 不過牛乳布丁唔夠香滑, 因為佢落得唔夠多CREAM.....

店員大部分都好積極, 又會見到你無位放D食物幫你HOLD住D單之後再幫你跟番~

不過都係略嫌食物款式唔夠多, 少款之餘質量又唔係特別好......

最後記得辰早一日卜位呀! 佢真係送左一板海膽俾我地,真係SURPRISE咁豪呀
2016-09-26
2016-09-26 1030 瀏覽
跟老公二人找放題,朋友吃過這間加上位置就腳所以預訂.較預訂時間早一點點到,等了十分鐘被安排入座.星期一晚入座率也有八九乘,幸運我們二人被安排四人座卡位,食肆播放著音樂,果腹前各樣感覺都不錯.放題當然把握時間剔紙點食物,不同的食物紙也有十張之多,選了刺身,壽司,串燒開始第一輪,稍後再點了炸物,鍋物,肉類,烏冬等.職員反應超快,只不過把食物紙放在台邊,都還未招手找職員,職員已主動把點菜紙收走.刺身: 最先上場,我專供三文魚,老公專供榮螺.三文魚厚切,榮螺彈牙,OK.壽司: 各式壽司,特別喜歡炙燒系列,好像有點了三四ROUND,壽司飯細細件,飯調酸度剛好,所以很喜歡.天婦羅: 點了炸蝦,蟹柳等,脆將OK,如果天婦羅汁味道咸一點更好.雞翼: 全晚不斷吃芝麻雞翼和燒雞翼.兩者上桌都很熱,芝麻雞翼賣飛佛,燒雞翼即有一點點炭香,GOOD!炒蜆: 惹味!夠熱!可一再ENCORE!炒菇: 夠熱又夠牛油香,不錯.飲品甜品都放在雪櫃,食客自取即可.意外地有菓汁先生,我一口氣飲了兩支!沒有主動遞上熱菜,反正飲品隨你選擇.鄰桌每位加了三十元(好像是)任飲清酒,看他們添加了兩三ROUND酒水我都有點心動!職員收紙

炒蜆: 惹味!夠熱!可一再ENCORE!

炒菇: 夠熱又夠牛油香,不錯.

職員收紙收碗碟反應快捷,雖然有一兩次漏單情況,但跟職員對答後都有送上食物.環境舒適,食物也不錯,所以會推介朋友前來.
10 分鐘 (堂食)
  • 芝麻雞翼
以往每次經過兆萬都知道樓上有很多間日式放題,不過今次是第一次去食選了大本瀛,因為價錢合理和食物的選擇都好似幾多~即係假日去吃,最貴的時段都只需218~平日去食208一位。店舖在兆萬10樓全層,都好大地方,座位好多,坐得幾舒服~每枱有一本食物紙,由A-K,10多張紙~刺身、壽司、小食、燒物、炸物、鍋物......難得仲有我最喜歡的人參雞湯~味道都很不錯~我喝了兩碗~味噌湯是甜味噌,喜歡偏甜口味的人會喜歡。刺身大大的一盤,最喜歡每枱都有送的油甘魚~~好好味~~!!另外尤魚和蝦都很不錯~然後最最喜歡的是這裡的燒物,當中最推薦最鐵板薄燒西冷~羊架都好好吃~羊味夠~烤得剛剛好。食物的味道都調得剛好,不會太咸。整頓下來我就只喝了蘋果汁一枝~這裡的飲品選擇都有很多,不過因為沒有太渴的感覺,所以我只單喝了這個。榴槤炸彈推推推薦,整個超榴槤味,愛榴槤絕對要點!!最後,店裡有雪糕和雪米糍任吃,但我卻吃到最後才知還有甜品!!!每人一份的牛奶布丁和木糠布丁!吃到已經飽橕了......感覺超值了。
以往每次經過兆萬都知道樓上有很多間日式放題

不過今次是第一次去食
選了大本瀛,因為價錢合理和食物的選擇都好似幾多~

即係假日去吃,最貴的時段都只需218~

平日去食208一位。
店舖在兆萬10樓全層,都好大地方,

座位好多,坐得幾舒服~
每枱有一本食物紙,由A-K,10多張紙~

刺身壽司、小食、燒物、炸物、鍋物......
難得仲有我最喜歡的人參雞湯~

味道都很不錯~我喝了兩碗~

味噌湯是甜味噌,喜歡偏甜口味的人會喜歡。
刺身大大的一盤,

最喜歡每枱都有送的油甘魚~~好好味~~!!

另外尤魚和蝦都很不錯~
然後最最喜歡的是這裡的燒物,

當中最推薦最鐵板薄燒西冷~

羊架都好好吃~羊味夠~烤得剛剛好。

食物的味道都調得剛好,不會太咸。
整頓下來我就只喝了蘋果汁一枝~

這裡的飲品選擇都有很多,

不過因為沒有太渴的感覺,所以我只單喝了這個。
榴槤炸彈推推推薦,

整個超榴槤味,愛榴槤絕對要點!!

最後,店裡有雪糕和雪米糍任吃,

但我卻吃到最後才知還有甜品!!!

每人一份的牛奶布丁和木糠布丁!
吃到已經飽橕了......

感覺超值了。
題外話/補充資料: 洗手間幾乾淨~~覺得好難得:)
2016-09-14
5 分鐘 (堂食)
  • 薄燒西冷
2016-09-26 224 瀏覽
呢日同個fd去行街,突然好想食放題,於是就去左兆萬。一入到黎,好多人呀…幾整潔,我地好肚餓既緣故,所以勁快就落左單,每款都交左1張haha。落完單冇幾耐d野食就不斷不斷咁黎,超快,食都食唔切,分量亦都好足,所以我地叫左一round已經勁飽啦。首先講下刺身同手卷啦,我叫左10塊三文魚,佢當然冇比咁多我啦xp,大概6至7塊,每塊都好肥美同鮮嫩,冇雪味,而帶子同甜蝦都好新鮮呀,冇腥味。魚子手卷好足料,都幾新鮮。而個花之戀壽司醬同飯既比例岩岩好,而三文魚腩壽司既有油香,賣相亦都唔錯。跟住就講下d熟食啦:)叫左炒雜菜,海鮮烏冬,牛肉鍋,海膽炒飯,芝士沙律醬焗蠔,烤羊架同埋炒雜菇等等。海鮮烏冬同海膽炒飯都好吸引,又大份,而海膽亦都好鮮甜,冇腥味。牛肉鍋如果入面有埋烏冬就一流啦,因為叫個陣以為有lol,至於芝士焗蠔其實幾好味,但沙律醬就略為多左d啦。炒雜菜同雜菇就中規中距啦。我地仲叫左人參雞湯同魚湯,但其實唔係好飲得出係咩,都幾解渴既haha同埋我地都叫左d炸物,有天婦羅同蝦多士,好香脆而且d蝦都好新鮮,油而不膩,好滿足呀。燒翠肉瓜都好好味,外脆內軟,而雞軟骨都有咬口,係份量比較少,仲叫左一口炸雞,
呢日同個fd去行街,突然好想食放題,於是就去左兆萬。

同埋我地都叫左d炸物,有天婦羅同蝦多士,好香脆而且d蝦都好新鮮,油而不膩,好滿足呀。燒翠肉瓜都好好味,外脆內軟,而雞軟骨都有咬口,係份量比較少,仲叫左一口炸雞,雞肉鮮嫩,一口剛剛好呢。
最後講下d野飲個d啦,野飲可以係個櫃任飲,有香港同韓國既飲品,有我最愛既忌廉溝鮮奶呀,最正係有IF wor,粒粒果肉正。同埋有杯裝雪糕,由於食物份量都好足,我地都飽到食唔落啦xp,大滿足
2016-09-07
  • 海膽炒飯
2016-09-25 642 瀏覽
最近公司大地震, 一連有兩個同事resign~一次過fairwell兩個同事, 大家就決定去食放題喇!!呢一間位於旺角兆萬中心10樓既大本瀛.....店內全部都係卡位設計,,,,枱同枱之間有竹廉隔開, 私隱度高, 坐得好舒服~一坐低先叫左D前菜先~蟹籽沙律, 味付螺肉, 胡麻豆腐!!細細碟, 可以試多幾款....跟住就係刺身拉盤....三文魚, 有頭甜蝦, 鮑片, 榮螺, 珍寶帶子~帶子超厚身, 鮮甜肥美,,,,,甜蝦大大隻, 肉質彈牙~ 三文魚橙白相間, 甘香肥美~全部都好新鮮呀!!之後就試下卷物喇.....香芒三文魚加洲卷, 牛油果軟嗀蟹卷~芒果香甜, 連埋加洲卷一啖放入口感覺好清新**軟嗀蟹炸得好脆卜卜, LIKE!!燒活海蝦係我非常推介既~肉質爽口彈牙, 又唔會乾**豉椒炒蜆, 椒鹽皇帝蟹,,,,,蜆肉唔算好大粒, 不過炒得好夠火喉!!皇帝蟹已經開左邊, 好入味~用筷子輕輕一挑已經離殼, 好方便呀**炒牛舌, 口感軟嫰, 無SO味~飲品方面選擇都好多,,,,除左汽水之外, 仲有果汁, 啤酒呀咁!!最後食埋杯雪糕真係超級飽呀....整體泥講, 呢間放題上菜快, 無漏單~質素都唔錯
最近公司大地震, 一連有兩個同事resign~

一次過fairwell兩個同事, 大家就決定去食放題喇!!

呢一間位於旺角兆萬中心10樓既大本瀛.....
店內全部都係卡位設計,,,,

枱同枱之間有竹廉隔開, 私隱度高, 坐得好舒服~
跟住就係刺身拉盤....

三文魚, 有頭甜蝦, 鮑片, 榮螺, 珍寶帶子~

帶子超厚身, 鮮甜肥美,,,,,

甜蝦大大隻, 肉質彈牙~

三文魚橙白相間, 甘香肥美~

全部都好新鮮呀!!
之後就試下卷物喇.....

香芒三文魚加洲卷, 牛油果軟嗀蟹卷~

芒果香甜, 連埋加洲卷一啖放入口感覺好清新**

軟嗀蟹炸得好脆卜卜, LIKE!!
燒活海蝦係我非常推介既~

肉質爽口彈牙, 又唔會乾**
豉椒炒蜆, 椒鹽皇帝蟹,,,,,

蜆肉唔算好大粒, 不過炒得好夠火喉!!

皇帝蟹已經開左邊, 好入味~

用筷子輕輕一挑已經離殼, 好方便呀**
炒牛舌, 口感軟嫰, 無SO味~
飲品方面選擇都好多,,,,

除左汽水之外, 仲有果汁, 啤酒呀咁!!
最後食埋杯雪糕真係超級飽呀....

整體泥講, 呢間放題上菜快, 無漏單~

質素都唔錯, 值得一試!!
2016-04-26
2016-09-24 214 瀏覽
每次星期五六日,約朋友出黎食飯就覺得好頭痛!晚市時間,老是要book定位子,否則多人到排曬隊!如是者,今次就決定中午時分出旺角食午市放題!兆萬中心有好幾間放題,上次吃過八幡屋後就想試下樓上一層既大本瀛,睇下放題界有咩新發現!因為中午時段,人流不多,只有五至七圍台,多是旅行客!其實放題係香港興,所以都算是飲食既新支流!飲品自己拎,背面仲有個雪櫃裝韓國樂天出品的飲品,選擇會較多!有成2個雪櫃裝不同口味既飲品!首先,來個開胃菜先!八爪魚,超有驚喜!平時食開都只係細細粒或者碎開左!呢個就係超大粒又超完整!食得痛快!另,個青瓜沙律係大飲大食中健康材料!太多肉有啖菜平均下!甜蝦比想像中既size為大!以致個赤蝦唔太顯眼!笑!好吧!赤蝦既size係甜蝦2陪,蝦都很新鮮!一口就滑入喉嚨既!螺都非常爽口!三文魚亦是厚切,可惜解凍不足,有點雪味!帶子會比較好,甚至落左魚籽,增加左個口感!呢個係另一種食法的牛舌!極力推薦!因為大家食放題就食慣左串燒方式,而呢個炒既方法個汁好正,同個炒蜆一樣避風堂口味,牛舌輕輕炒過好嫩滑的!同樣地,鹽燒牛舌都好精彩!燒得唔會太老,同炒牛舌一樣的嫩口!牛肉粒都好正!我最愛的金菇

鹽燒牛舌
刺食
呢個係另一種食法的牛舌!極力推薦!
炒牛舌
牛肉串、牛仔骨、金菇肥牛卷
牛肉粒都好正!我最愛的金菇肥牛也可以在這叫唷!牛仔骨如果再落多d黑椒,辣辣地仲正!
豉椒炒蜆
呢個同樣的要必食,其他放題都無呢個及無咁出色!好有大排檔feel,超惹味!
芝士元貝、蠔
芝士味超重,可以蓋過我討厭的蠔的苦味,元貝都好滑口!
串燒蝦
燒得脆脆的外殼!
壽司、枝豆、甜品、清酒煮蜆
又再叫左清酒煮蜆,比較之下,更愛炒蜆!香港人還愛重口味多!而壽司類,材料大,唔會覺得自己食緊飯!last order,就叫左個枝豆慢慢咬下,等個甜品送黎!個牛乳布甸,個牛奶味重又滑!個木糠布甸也同樣出色!佢地既甜品也做得比其他更好!因為其他放題店都直接用雪糕代替甜品的地位!
2016-09-24
豉椒炒蜆
芝士元貝、蠔
壽司、枝豆、甜品、清酒煮蜆
2016-09-24 335 瀏覽
若不是到兆萬吃一次午市放題,我根本不會知道原來兆萬的shopping層是要在下午三時才開放,直情會用欄來欄着扶手電梯囗並貼有開放時間的告示。可能是這個原因,午市放題裏只有十枱客,分散的坐,頗寧靜呢!入囗價目表餐廳的室内裝修很有和式風味,顔色配搭也很詳和。飲品雪櫃共有三個,雖然款式不夠多,但總有汽水、啤酒、果汁、茶。刺身質地算是比上不足,比下有餘吧!三文魚是超厚切,没有雪氣、珍寳帶子是甜而有彈性、有頭甜蝦及赤蝦都是各有各滋味。壽司款式多變,一囗一粒,不怕滯。火山温泉蛋是冷的,胡麻冷烏冬有蟹籽做點綴,可是烏冬偏向腍。鉄板燒、爐端燒那些是製作得非常美味,燒得香,焗得美,例如圖右的 和風芝士廣島焗蠔,焗得面層乾身但底下醬汁豐腴,廣島蠔濕潤也不細隻。燒雞翼竟然可以做到皮焦脆肉香滑的效果,另一款芝麻炸雞翼更重香囗。三款大小不一的金黄炸球,分別是大波炸芝士年糕、中波榴槤炸彈、小波香芋紫薯波,全部都有薄脆衣,内餡味道濃郁。甜品只有多款口味的杯裝雀巢雪糕及雪米糍。買單時,侍應生再送上兩杯甜品來,原來杯仔甜品(雪糕除外)是隨賬單跟來的。 值得一提是侍應生旳待客態度好,不時會留意收拾,收單的要求,若

可能是這個原因,午市放題裏只有十枱客,分散的坐,頗寧靜呢!
入囗
價目表
餐廳的室内裝修很有和式風味,顔色配搭也很詳和。
壽司款式多變,一囗一粒,不怕滯。
火山温泉蛋是冷的,胡麻冷烏冬有蟹籽做點綴,可是烏冬偏向腍。
甜品只有多款口味的杯裝雀巢雪糕及雪米糍。
值得一提是侍應生旳待客態度好,不時會留意收拾,收單的要求,若然客人點的食物没有貨,會主動通知。

味道 3.5

環境 4

服務 4

衛生 3.5

抵食 3.5
$195.8 (午餐)
兆萬真係有好多放題 行過樓下真係有好多人派傳單引到我上去 和朋友行旺角 諗唔到食咩就最好食放題 $210 其實係旺角事旦食D野都已經係依個價錢 所以最後我都係簡左10樓大本瀛 卡位坐得舒服 先點一大個刺身 三文魚是厚切的 好有口感 而赤蝦都好新鮮花之戀三文魚都比教厚身我再encore就叫了帶子 好好食。。。 我又吃我最愛的芝麻雞亦了 芝士沙律醬焗青口食完好開胃 可以encore 牛柳及牛舌都略嫌牛味不足 炒牛舌反而比較野味 天婦羅用的可是細蝦仔 而且熱熱冒煙的 所以我encore時加了蟹柳及南瓜 壽喜燒牛肉煱好食品 味道不會太甜 豆腐好滑 最重要是牛肉不會煮得過老 日式甜薯 一串2粒 好甜… 甜到好似浸過糖水咁 芝士年糕我一人都大吃2粒 串燒脆玉瓜是你想像不都會那麼好吃的 如果唔係飽… 我真係想食多2串 飲品有汽水、果汁先生及這個我最愛的黑糖薑茶 最後仲有雪糕糯米磁任吃 完來訂位仲會有生豪、海胆及其他甜品送 侍應給我木康布丁及牛奶布丁我試試 由於是每日新鮮做 所以都係訂位先有架
兆萬真係有好多放題

好甜… 甜到好似浸過糖水

芝士年糕我一人都大吃2粒

串燒脆玉瓜是你想像不都會那麼好吃的

如果唔係飽… 我真係想食多2串

飲品有汽水、果汁先生及這個我最愛的黑糖薑茶

最後仲有雪糕糯米磁任吃

完來訂位仲會有生豪、海胆及其他甜品

侍應給我木康布丁及牛奶布丁我試試

• 炒牛舌
  • 天婦羅
  • 串燒脆玉瓜
2016-09-23 95 瀏覽
偶爾吃下放題,心情都好啲。啲野吃種類都算算多。雖然間間放題啲野食講真都差唔多,對我黎講分高低就好睇有無特色野或者一啲你有人地無既小食。而呢度有豉汁炒蜆,放題黎講都算特別。炭燒雞亦好好味,吃左幾隻,叫完又叫。佢呢度啲小吃細細碟,同壽司都係細細件,令人可以試多幾款。其實佢啲串燒野都好熱,完全感受到係岩岩燒完就上枱,味道未必樣樣特別,但夠熱既話都唔係間間做到。
偶爾吃下放題,心情都好啲。

而呢度有豉汁炒蜆
放題黎講都算特別。炭燒雞亦好好味
2016-09-19