餐廳: 大快活
資訊:

2019-06-09 478 瀏覽
位處屋邨的快餐店,主要做街坊生意,平時人5多,容易穩位,環境都幾舒適,最愛就是坐係窗邊位,可以一覽成個九龍灣地鐵站,一邊望住地鐵進站一邊吃野,正!呢日就吃左Y04下午茶餐,價錢相宜,仲有大大隻雞髀
呢日就吃左Y04下午茶餐,價錢相宜,仲有大大隻雞髀
2018-08-29 184 瀏覽
the food isn' t that goodthe price is too expensive for the foodalso there are very few choices and there are not enough food if u are student that study in secondary schoolu can go and have your lunchbecause u can get a lower pricebut u are a adultthen i don' t agree u to go
the food isn' t that good
and there are not enough food
u can go and have your lunch
but u are a adult
then i don' t agree u to go
2018-08-29
2017-12-26 549 瀏覽
天寒地凍,加上HAPPY FRIDAY,前來打火鍋的人特別多,全場超過一半的客人都點了火鍋!位處彩德邨的大快活,多為街坊客,平日頗易有位,只有下午茶時間較為繁忙,這晚可能天氣關係,幾近全場滿座,可算是難得一見境況。這晚點了花膠鷄湯湯底,配鴛鴦肉片,4安豚肉、4安肥牛送凍綠茶一杯。湯底真的有花膠,讚!湯底味道少咸,但可接受。食材方面:菜有三款之多,唐生菜的葉有少少爛,油麥菜、長椰菜都不錯。主打肉:肥牛略肥、豚肉切得太薄、有少少碎件,整體尚可。其怹:芝士腸幾咸、水餃很淡、沒有肉/菜味。以平價火鍋來說,OK啦!
花膠鷄湯火鍋

2017-12-15
2017-05-09 232 瀏覽
呢排病左 要繼續食清淡d 尋日全日食粥 口已寡 今日轉食麵!諗黎諗去公司附近有得買麵既地方係大快活 所以就馬上出發了!最後買左個水餃叉燒燒鵝瀨粉瀨粉最吸湯 所以見到湯同粉分開上覺得幾細心 就咁睇落唔錯 但味道要食左先知!個湯底都幾肥 d粉浸耐左變黃黃地色 證明其實都幾油個人覺得最好食係水餃!食得出係灣仔碼頭出品 夠曬味 另外既主角燒鵝無乜肥膏 偏瘦 所以咬落會靭 對cool緊牙既朋友黎講係個挑戰 所以其實我係有一兩舊肉咬唔爛要吐出黎 浪費左!另外叉燒都偏瘦 但無燒鵝咁靭

個湯底都幾肥 d粉浸耐左變黃黃地色 證明其實都幾油

外賣自取
40文!!系40文! 你冇睇錯系40文,40文食個甘既飯,‘乾爭爭’不特止,仲要冇味,蝦都系得幾隻,仲要系細只到冇人有睇個餐牌真系幾吸引,d蛋又滑甘,當堂胃口大開架,點知個飯送到黎系甘既!40文仲要冇野飲刻薄到甘,越做越差! !食過甘多次,最差系呢次! 最後食左兩啖就冇食!真系浪費
40文!!系40文!

刻薄到甘,越做越差! !

食過甘多次,最差系呢次!
最後食左兩啖就冇食!真系浪費
炒雞蛋飯
2015-04-11 300 瀏覽
煲咗飯但我又突然冇心情煮餸,老婆又唔想煮,咁不如落街食吧。去邊間呢?隨便一餐,就【大快活】啦,味道唔錯價錢又合理~老婆食咖喱食上癮,出親街都想食,就先黎份【咖喱雞飯】吧,我就要【焗豬扒飯】~俾完錢,阿姐除咗飛之外仲俾咗塊牌我,話搵個位坐坐,佢同事就會將我地點咗嘅餐送過黎架喇~ 大快活幾時開始有送餐服務架,太驚喜喇 特別服務嗎? 彩德邨的位置以前是石礦場,地理位置高,風景還真的不差,下面就是九龍灣地鐵站,大快活內一幅幅嘅大玻璃,非常開揚我地搵個梳化位坐低,話咁快我地點嘅餐就送上黎喇~ 一向對【阿活咖喱雞飯】好有信心,之間又試過好多間餐廳嘅咖喱,好耐冇黎食過,就再重溫下哩間嘅出品吧~望住哩份咖喱飯就記起之前沙田連城廣場嗰間【嚐味】嘅出品,【嚐味】嘅雞係一粒粒的,哩間係一件件的 一件件的,煮得又入味,咖喱味又香又濃有層次感,完全冇寡寡嘅感覺!連鎖快餐店嘅出品居然比大部分餐廳都要好,確實不太正常 啊係,碟入面嘅紅雞蛋係哩間分店開業5週年大食會,係某啲店員特別送給某啲老客戶的 【焗豬扒飯】味道亦好,洋蔥菠蘿番茄配料樣樣新鮮,份量亦足。焗豬扒飯嘅豬扒當然唔會太厚的了,但肉味夠具質感,加上炒蛋飯,配
大快活

特別服務嗎?
顏色配搭幾舒服

風景挺好的

我地搵個梳化位坐低,話咁快我地點嘅餐就送上黎喇~

咖喱雞飯

焗豬扒飯

【焗豬扒飯】味道亦好,洋蔥菠蘿番茄配料樣樣新鮮,份量亦足。焗豬扒飯嘅豬扒當然唔會太厚的了,但肉味夠具質感,加上炒蛋飯,配合番茄醬嘅味道十分令人滿意
啊係,加配椰菜小番茄一份
NO PHOTO PLEASE !!!
2015-04-10
咖喱雞飯