6天前
同事話公司附近開咗間好食又抵食嘅冒菜,今日lunch又想食少少辣嘢,再跟住佢一齊去試吓💗入到去見到唔少人排隊,不過等咗5分鐘就可以落單了,唔使幾耐就拎到返Office食📈冒菜C餐(任選5款配菜)$55一直猶豫緊叫藤椒湯定麻辣湯,最尾叫左冒菜麻辣湯小辣✨男同事太肚餓叫咗8餸啲餸多到裝吾曬,我吾係太肚餓就叫咗五個餸(風琴豆腐、蓮藕片、雞中翼、鮮蝦雲吞同豬大腸)同埋蕃薯粉👩🍳一打開見佢放左好多蒜,啲餸好足料,每樣材料有3件以上,食落其實都唔係好辣,但好香好香,下次可以挑戰中辣💁🏻♀️自己最中意係豬大腸,真係滷得好入味,風琴豆腐吸晒啲湯汁食冒菜必點👀泡椒魚皮 $28呢個真係超平超平!平時出面嘅川菜餐廳到$40以上。呢個比起我個冒菜小辣更辣🌶️魚皮入晒味比起藤椒魚皮更加惹味,份量足夠同同事share一齊食桃膠燉雪燕 $22食完冒菜覺我要潤下喉,再喺公司落去買啲野杯同甜品翻去,呢個又係好足料!要搖一搖先至可以飲得晒所有料,桃膠好滑又大塊~雪燕唔會得幾片,加埋紅棗飲落去成件事好養生🙂自選甜品 $28本身諗住揀豆腐凍但係賣晒😶🌫️最後揀左店長推薦既燒仙草配黑糖汁再加芋圓!咁樣都係$28🥹仙草冇講錯真係
冒菜C餐(任選5款配菜)$55
桃膠燉雪燕 $22
自選甜品 $28
本身諗住揀豆腐凍但係賣晒😶🌫️最後揀左店長推薦既燒仙草配黑糖汁再加芋圓!咁樣都係$28🥹仙草冇講錯真係好滑,黑糖唔算特別太甜,啱晒唔係食得好甜既我,重點係芋圓真係好好食!真係軟軟糯糯吾會硬又難消化,係我食過咁多間最好食嘅其中一間💙