2022-07-18 2827 瀏覽
去大美督踩完單車 夜晚喺度食燒烤男朋友又去唔同嘅燒烤舖度 格價 種類嗰啲之後佢就揀咗依一間啦~去到嘅時候個場地好大 但係客人唔多 間舖頭比調味料 有蜜糖、仲有唔同嘅調味粉食完之後男朋友覺得普普通通 冇乜特別 價錢偏貴 唔係太好食 食物唔新鮮
去大美督踩完單車 夜晚喺度食燒烤
男朋友又去唔同嘅燒烤舖度 格價 種類嗰啲

之後佢就揀咗依一間啦~

去到嘅時候個場地好大 但係客人唔多
間舖頭比調味料 有蜜糖、仲有唔同嘅調味粉

周圍都有好多間燒烤場,偏偏我就去左這一間。過後生仔應該係老闆冇乜嘢。夾野食俾你果啲啲姐姐職員態度非常之可惡。一個鬧你,仲有另一個大媽走出來一齊鬧。我覺得比錢買難受。唔會再去,隔離咁多間, 大把選擇。We travelled far from Kowloon. it took over an hour to get there. We were spending a night there to have fun and dinner, not being shouted when picking up the raw meat by those old ladies working there. They are rude and irritating! There are many other BBQ sites along the same street. It is not ideal to revisit it next time.食物味道是好奇特,燒什麼味道也是一樣。應該是他們用的醃製方法都是清一色。

2021-12-22
2021-03-24 3092 瀏覽
呢個燒烤場真係唔話得 百幾蚊嘅價錢但係有咁嘅質素真係比起出面好多燒烤場好好多佢除咗燒嘢食之外仲會有啲小動物 啱晒一家大細去 最得意係佢仲有隻識講嘢嘅鸚鵡嘢食種類雖然唔算太多都係一啲丸類 雞翼豬扒牛扒等等 丸類都係墨魚丸 魚蛋 牛丸 芝心丸之類 而雞翼就有幾款掩法 土匪 香草 等等海鮮類就有多春魚同咖喱魷魚

海鮮類就有多春魚同咖喱魷魚
2020-04-01 3300 瀏覽
當日一行9人,兩個老人家、四個成人、三個小童。佢最終收咗7個成人,兩個小童,無問題。當燒烤中段,去入口處買飲品,發現其他人有長者優惠,我問明明入塲時你地見到有兩個老人家,點解唔俾優惠?佢話只會數人數。咁我要求退回差價,佢話已經入場無得退。真過分!請大家小心!食物一般,自己去服務台加,提供食物阿姊態度非常差,口罩帶到落鼻哥窿!食物種類小,海鮮得多春魚同魷魚,食完好口渴。其他乜都收錢,而且貴,以後一定唔會去同介紹俾朋友。

2020-03-22
$150 (其他)
2019-03-17 4677 瀏覽
本來是打算訂"大美督嘉年華"來慶祝生日,可是嘉年華因工程維修,兒童戶外充氣設施暫停開於。於是他們便推介同集團的"燒烤皇"。網上有關燒烤皇的資料很少,所以都有些少擔心。但接電話的姐姐非常友善解答查詢,於是決定一試。試過後決定要分享!收費:大人$130; 小童(90cm 以上) 或長者 (持長者咭) $90 (包任食及飲品一罐),開爐費$50(包一包碳)。免費泊車其他收費:加$5 有雪糕一杯; 加$8 可換其他膠樽飲品;冰提子$10;大鐡網 $30 (收銀姐姐幫你屈好工字型,方便放於爐上);借食物夾只需放下$20按金食物:先憑入場單到食物處取一盤基本食物(有齊扒類、香腸、雜丸、雞翼等),之後可繼續任食。所有醃製食品非常有味,特別喜歡牛扒、豬扒、雞腎、咖喱魷魚及土匪雞翼;仲冇蒸燒賣及糯米卷;及紅豆沙。$130價錢非常超值環境:全部有瓦遮頭,一組大吹氣彈床就就係中間,一路食就可以一路望住啲小朋友;後方有一片空地玩吹番梘泡或打波或搖控車一流;放食物既台係玻璃墊面,非常容易清潔,特別係有小朋友的我們,唔使用消毒液逐條隙抹;仲提供膠枱布;空間感充足;我們十八人共安排了四張六人枱,開了兩個爐,兩張枱食

環境:全部有瓦遮頭,一組大吹氣彈床就就係中間,一路食就可以一路望住啲小朋友;後方有一片空地玩吹番梘泡或打波或搖控車一流;放食物既台係玻璃墊面,非常容易清潔,特別係有小朋友的我們,唔使用消毒液逐條隙抹;仲提供膠枱布;空間感充足;我們十八人共安排了四張六人枱,開了兩個爐,兩張枱食嘢,一張枱放嘢,一張用嚟切蛋糕,坐得非常舒服。洗手間亦乾淨。四週有洗水位可洗手及清潔自來食物。

其他抵贊位: 員工好幫忙及友善。可自携食物醬料,所以我們買了大蝦、蜆、蔬菜、羊扒等,下次會帶埋鍚紙盤可煮公仔麵配燒牛扒
但不可帶飲品噢。不設限時,我們由下午二時一直燒到晚上七時三十分。還可帶狗狗(收銀姐姐更細心安排厚紙皮給狗狗)。唔駕車,搭巴士落車行過對面就到,好方便!

昨天大大細細老老嫩嫩及狗狗也輕輕鬆鬆過了一個愉快週末!!
2019-03-16
生日
  • 雞腎、咖喱魷魚及土匪雞翼
2018-12-27 2446 瀏覽
今次8個人一起去食物質素ok 些面的芝心丸好好味雞排牛排🥩豬排叉燒都好入味!至些食物都ok 我們加了$35買左個網燒,比$20租左個夾燒的時後會比較快和簡單!$170/1位包一鑵飲品或一支水時間比你食6hrs 早book 有雪糕送$50 /開一個爐 包炭*2 但他幫你開爐就用了一包炭的包裝比較細好可能不夠用要向他們買!食物是任拿!但想食海鮮和番薯🍠就要比錢買!場內有小朋友玩的氣墊彈床!不過我地是大人想玩都無得玩!有其他食客人帶寵物入場(如果怕狗的人士就要有心理準備)我們是在大埔墟火車站搭小巴入燒烤場都很方便。
今次8個人一起去

食物質素ok 些面的芝心丸好好味
雞排牛排🥩豬排叉燒都好入味!
至些食物都ok
我們加了$35買左個網燒,比$20租左個夾
燒的時後會比較快和簡單!
$170/1位
包一鑵飲品或一支水
時間比你食6hrs
早book 有雪糕送
$50 /開一個爐
食物是任拿!但想食海鮮和番薯🍠就要比錢買!
場內有小朋友玩的氣墊彈床!不過我地是大人想玩都無得玩!
有其他食客人帶寵物入場(如果怕狗的人士就要有心理準備)
我們是在大埔墟火車站搭小巴入燒烤場都很方便。

2018-12-26
聖誕節
2018-08-20 3047 瀏覽
喜歡做運動同大自然的我,久唔久都會約朋友來大尾篤踩下單車,釣下魚咁。但通常踩完單車都會係大尾篤食埋嘢先返屋企。呢度好多燒烤店,而價格會有好大差別!想食得經濟又實惠嘅,燒煌就是個不錯的選擇!200蚊樓下一個人任食,而食物種類亦都比較多!最鐘意就係佢d雞翼,奄到好夠味。其他的豬扒、牛扒都幾好食,係啲丸就失色左小小。一開始會有一盤食物提供俾你,你要食曬先可以拿個盆去拿。而領食物個度仲有糖水添!每個人只包一支飲料/水。個度衣家仲有啲水泡床玩(要收費的),如果一家人有小朋友的,來呢度就最好不過啦!
2018-04-02 2420 瀏覽
放假,帶兩個女入大美督踏單車。這日,天氣特別好,大家都擁了入來。晚餐約了好友,一起來這裡BBQ。小朋友可以無限玩彈床、秋千,放電最好!爐多,爐之間也有一定空間,環境舒適。每人一小盒GALATO雪糕,不過不失。肉食有少少辣,不適合小朋友,但雞扒相當嫩滑。丸丸類選擇也多,貢丸特別濃味,值得一試!此外,這兒的紅腸一大件一大件,不是一片片,相當有趣!雖說全日任燒,但只包兩包炭,飲品除汽水和樽裝水外,其飲要加$8元才換到。這一晚,月光特別明亮,能與友好一起賞月。
題外話/補充資料: 有大量車位
2018-03-30
  • 雞扒、紅腸
今天全家參加本地團,其中最重要的景點~燒野食。 其實已有多年没有BBQ了!為了一嚐燒烤的樂趣,才會參加這個團。燒烤場位於大埔最尾又最篤的<大尾篤>,平時好日也不會過來這一區,加上位置隔涉,可能比較受自駕人士歡迎。這個團安排在此午餐任燒任食,還有旅遊巴接送,正! 提前上網了解一下,有燒烤也有小朋友吹氣彈彈設施!小米很期待很興奮呢!  入場後,來到職員安排好的爐位,枱面已經有一盤燒烤食品。原本十人1爐,不過有男團友嫌陽光直射,即係嫌熱嫌曬,共1個PARTY,自費到陰涼的地方開爐。我們一家三口可以獨享1爐了!超正!小米早已衝向吹氣彈彈遊樂設施。 自己就拆開枱面即棄餐具及手套,盡快開始<燒野食>!  首先處理快熟的丸類&腸類,再到雞翼,扒類。    燒丸腸系列,雞件,牛仔粒,當然無難度,大不了是燒焦!   但來到厚身大塊的扒類就有點問題。豬扒厚身,要在燒烤叉上固定,已經有點難度!等到凸出來的部份燒熟了,可是凹入去的另一邊卻依然粉紅色。幸好一早帶定私貨~餐刀。界花再把內裡未熟的豬扒翻出來再燒,保証整塊豬扒都全熟,不會外焦內生。燒好後加糖漿變為黃金豬扒,然後再切件,大家分享。再到蜜汁叉燒蜜味金沙骨
今天全家參加本地團,其中最重要的景點~燒野食。
其實已有多年没有BBQ了!
為了一嚐燒烤的樂趣,才會參加這個團。
這個團安排在此午餐任燒任食,還有旅遊巴接送,正!
提前上網了解一下,有燒烤也有小朋友吹氣彈彈設施!
小米很期待很興奮呢!

入場後,來到職員安排好的爐位,枱面已經有一盤燒烤食品。
我們一家三口可以獨享1爐了!超正!

小米早已衝向吹氣彈彈遊樂設施。
自己就拆開枱面即棄餐具及手套,盡快開始<燒野食>!

雜菜蝦餅

首先處理快熟的丸類&腸類,再到雞翼,扒類。
燒丸腸系列,雞件,牛仔粒,當然無難度,大不了是燒焦!
但來到厚身大塊的扒類就有點問題。
豬扒厚身,要在燒烤叉上固定,已經有點難度!
等到凸出來的部份燒熟了,可是凹入去的另一邊卻依然粉紅色。
幸好一早帶定私貨~餐刀。
燒好後加糖漿變為黃金豬扒,然後再切件,大家分享。
蜜味金沙骨

蜜汁叉燒

雞扒
雞扒
再到蜜汁叉燒蜜味金沙骨,通通都可切件碎上,有儀態地品嚐。
經過一輪狂風掃落葉,十分滿足。
不過燒烤又怎能缺少烤麵包。
看到取餐處都是四塊方麵一包,不想浪費,特地要求二塊,職員竟然找到二塊包裝。
二塊的份量真是剛剛好!
放在炭火上烘烤,塗上大量糖漿,再烘至脆身,配剛才剩下的香腸一同品嚐。
自製香腸烤糖漿多士卷,鹹甜交錯,真係好正。
呢度有得食,有得玩,真係大人細路都適合。
唯獨欠餐刀。
如果没有餐刀的情況下,享用食物時,真的會有很多不便。
另外每人皆配有紙碟一隻,但容易變得污糟。
是否可以問職員提供額外紙碟?
2017-12-11 2366 瀏覽
同朋友聖誕聚會去BBQ揀d任食既就方便d雖然大尾篤個位搭車唔太方便但大人每人只需$120都好平好吸引包左一款飲品食物款式都尚算多而且醃很都好入味不過燒燒下太懶友人就去左買個網返黎個網簡真係懶人既恩物又方便又有得好快食我覺得雞翼最好食有幾款唔同味不過我有好多朋友都話牛柳粒最好味佢都食左好多如果唔想燒仲可以去食熱食有饅頭燒賣仲有紅豆沙食味道中等間唔中食下都幾好不過黎bbq當然要食盡去呢到好適合帶小朋友黎有彈彈床見到佢地玩得咁開心真係想玩埋一份有好大嘅空間可以玩溫馨提示比錢入場時會問要唔要加錢一盒雪糕如果果陣唔加入到去先想買就會貴d
同朋友聖誕聚會去BBQ

溫馨提示

比錢入場時會問要唔要加錢一盒雪糕
如果果陣唔加入到去先想買就會貴d
2017-06-11 3219 瀏覽
不解釋!🙄🙄🙄今天星期五晩,本身諗住興致勃勃咁去大埔踩單車,燒嘢食!入咗去大埔好出名嘅燒烤王,諗住咁多年老字號一定無死!😵😵😵哈哈!入到去八點見到一台都冇,已經有啲奇怪係咪太早來!我哋繼續諗住燒嘢食,本身價錢幾好,一個人包一支水及一份飲品!佢會事先吡啶一碟嘢食俾你地,到燒嘢食嘅時候食傷口就知出事!雞翼美極味話佢係特別之處  ,點知一啲味都冇只有鹹味!到食麵包,估唔到麵包都可以係用雪櫃雪住,三塊一包!開出來完全係硬!已經係低成本嘅麵包都會咁嘅質素,我相信已經擺咗好耐!😑😑😑
不解釋!🙄🙄🙄
4K
2016-12-28 2899 瀏覽
17-12-2016 (Sat)同老公跟團去本地遊,包晏晝o黎呢o度BBQ,開完爐就即燒o野食喇,我o地食o左:一般o既:1.-3. 雜菜蝦餅;厚切香茅豬扒,香茅味唔突出;魚腐味道: 2.8分4. 韓式魷魚翼大大塊魷魚翼,微辣,唔錯. 味道: 4.8分5. 蜜汁叉燒好甜.味道: 4.8分6. 波菜丸其實我唔肯定o個粒係味,只見佢係青緑色,應該係啦.味道: 2.8分7. 香辣腎片同樣係微辣,OK.味道: 3分8. 黑椒雞中翼都幾辣,我食o左一啖唔食,俾返老公食.味道: 2分9. 黑椒牛仔粒好似食唔到辣味.味道: 3分10. 燒汁牛扒個個都大讚好食,呢個係好鬆,味道o岩o岩好. 味道: 5分11. 蒜香雞全翼呢個味道溫和.味道: 4.5分12. 香草雞扒味道OK夠,唔錯.味道: 4.5分13. 紅豆沙每人每次限攞一碗,料多唔太甜,OK.味道: 4.5分14. 燒賣同樣每人每次限攞一串,我食o左一粒覺得好鹹同腍.味道: 2分正常冇問題:15.- 21.腸仔,脆皮芝士腸,紅腸,墨魚丸,汕頭牛丸,獅子狗魚蛋,粟米味道: 3分冇食到o既:22. – 30. 魚蛋,南乳蒜香骨,多春魚,咖哩辣雞扒,四

一般o既:

1.-3. 雜菜蝦餅;厚切香茅豬扒,香茅味唔突出;魚腐

味道: 2.8分

4. 韓式魷魚翼

大大塊魷魚翼,微辣,唔錯.

味道: 4.8分

5. 蜜汁叉燒

好甜.
味道: 4.8分

6. 波菜丸

其實我唔肯定o個粒係味,只見佢係青緑色,應該係啦.

味道: 2.8分

7. 香辣腎片

同樣係微辣,OK.

8. 黑椒雞中翼

都幾辣,我食o左一啖唔食,俾返老公食.

味道: 2分

9. 黑椒牛仔粒

好似食唔到辣味.

10. 燒汁牛扒

個個都大讚好食,呢個係好鬆,味道o岩o岩好.

味道: 5分

11. 蒜香雞全翼

呢個味道溫和.

12. 香草雞扒

味道OK夠,唔錯.

13. 紅豆沙
紅豆沙
每人每次限攞一碗,料多唔太甜,OK.

14. 燒賣

同樣每人每次限攞一串,我食o左一粒覺得好鹹同腍.

味道: 2分

正常冇問題:

冇食到o既:

22. – 30. 魚蛋,南乳蒜香骨,多春魚,咖哩辣雞扒,四川麻辣丸,流心芝士丸,咖哩雞中翼.

熟食:饅頭,糯米卷

另外可以$5.00買一杯雪糕仔,有朱古力味外重有特別o既豆腐味,味道都好出.

環境:

大致上乾淨,比屯門o個啲場乾淨得多,
價錢:

星期一至日係$100.00,星期六係$110.00,只包一支水.另加$50.00開爐費.
2016-12-17
  • 燒汁牛扒
  • 蜜汁叉燒
同事一話天氣開始凍, 就一於成班人踩場去這一間, 之前都有不少同事曾經到過, 但就久違了, 今次一行30人, 有大人又有細路, 所以入去前要求俾我行一圈, 睇O下咩位置最少煙, 職員都好好人, 俾我行完, 揀好, 先開爐, 當然佢即場都有建議我們可選的位置。當時6點左右, 同事有幾位都會揸車, 知道附近比較難泊車, 原來這個場出面有一大塊空地, 如果你於這店BBQ, 就可免費泊車, 是免費, 超好!!!110一位, 加50蚊開爐, 我地就算人多, 都不用要求開爐數量, 所以開兩個就已夠, 每人只需多付幾蚊, 好正, 每位更有免費一罐飲品。有職員會為你開她爐, 絕對方便食物選擇有好多, 要食什麼基本上都可以滿足。先講講快熟的丸及腸, 丸有不少都是辣, 不要以為佢地想趕走你們, 放棄不食, 對於愛辣的我, 我非常喜歡, 就算同事之後搵到一般墨魚丸, 魚蛋, 一樣爽滑彈牙, 我都仍然想搵辣的牛丸, 微微辣之餘, 彈牙又香口。我最喜歡就當然是叉燒啦~, 其實是用蜜汁醃的豬肉, 今次見到有一粒粒外, 更有一大塊, 方便愛食肉的朋友, 一次就燒一件大的, 咬上去又可以有口感。今次食這叉燒更喜歡,

有職員會為你開她爐, 絕對方便
今次食這叉燒更喜歡, 肉質肉脂比佈平均而不肥, 燒完後外層微脆香口, 入口肉汁味好豐富, 大塊的叉燒肉汁更多, 又嫩滑可口, 好快又想再夾下一件食。

每人入場時會有兩張卡, 一張是飲品卡, 另一張是粟米卡, 即是每人只可有一件粟米, 同事們之後在場買了錫紙和香蒜牛油, 燒後入口我就知道為何只提供一件, 粟米香甜無渣, 蒜牛油香令粟米的甜味更突出。如果任食而沒有質素, 我寧可用這個方法, 得到一件好味的粟米。

整體上質素其實都沒有變差, 但是日星期六, 都未見有滿座的情況, 想當年紅極一時, 7-8點入場都未必有位, 現在人少了很多, 相信同附近的燒烤場都開不少有關, 真係搵食艱難~~~
2015-10-15 3378 瀏覽
今日見涼涼地帶埋D仔女去燒野食,第一次入大美督燒烤皇!環境就麻麻,不過勝在佢地好好笑容!末入場,己見好多人排隊入場!老闆娘好攪笑,同D客有講有笑!果度自己擇爐,我地就擇近公園位置,方便睇住D小朋友玩!佢地話不加味精,我地食落又真係冇"口渴",因為我尼種C9,一食味精就勁飮水!抵讃!試左老闆娘推介既"蒜蓉左口魚",好味!D蒜蓉係佢地自己整,好香,好好味,條魚好似蒸魚咁滑!正!!仲有,我老公至愛牛仔粒及叉燒,好有肉汁,好鬆化,我地食到唔停口!!但係D腸仔喊左D!!入場收費都係百零蚊,低食!加埋碗紅豆沙,真係估唔到有糖水送,,,,,OMG!!整體來講食物已經好過好多燒烤塲!!我又肥多兩磅啦!!下次,一定再返來!!
,,,,,OMG
!!整體來講食物已經好過好多燒烤塲!!
我又肥多兩磅啦!!下次,一定再返來!!
2015-10-02
  • 牛仔粒,雞中翼,叉燒,,,