餐廳: 大家樂 (寶達商場)
資訊:

2024-03-11 28 瀏覽
今次新年流流就喺大家樂訂咗個鮑魚海參花膠盆菜。要價都唔平,成千蚊。但係質素同價錢完全唔成正比,份量好少。而且味道一般。講話係四至六人份,但係四個人係完全唔夠食。不過佢啲餐具就俾得多嘅。

2023-09-01 83 瀏覽
打風,屋企無啖好食,唯有去嘆隻燒雞!唔太肥唔太油,正!又唔算好貴,性價比不錯!一人獨享,慢慢嘆😋估唔到都幾多人,可能諗住趁9號波之前食飽返屋企。難得,打風仲有一點曙光,
一人獨享,慢慢嘆😋
今天外賣買了香煎魚柳飯,配黑椒汁,飲品是凍低糖綠茶。有圖為證,回家發現竟然黑椒汁失蹤!!食物由烹調到交給外賣客戶,一共需要經過三個人,第一個是負責煮嘢食的廚房叔叔或者大媽,第二個是當值經理或老阿姨,第三個是負責外賣入袋的大嬸。前前後後一共三條友,竟然沒有一個人發現出了問題??這是基於他們都是不懂看單??還是自他們入職以來完全沒有人點過這個外賣,所以認為冇汁好正常??還是說,因為成本問題,公司業績倒退,所以當看不見這麽明顯的問題,博佢唔會返嚟投訴??啊!我的確無返,因為太遠,只好在這裏發文!希望各位叫外賣的,自己睇清楚,唔好上當,也希望這種低質素的劣質企業快些更新換代,給買外賣的人有更好的選擇!阿門~🙏🏻🙏🏻🙏🏻(已入黑名單,以後不再幫襯)
今天外賣買了香煎魚柳飯,配黑椒汁,飲品是凍低糖綠茶。

有圖為證,回家發現竟然黑椒汁失蹤!!

香煎魚柳飯
20 分鐘 (外賣自取)
2019-10-05 257 瀏覽
試過單人邊爐份量都夠叫豬肉套餐$60有肉丸魚皮魚腐 豬肉 生菜 米線豬骨湯底烏冬竟然要加錢 咩事? 完全夠飽既!配料自己加 味道都ok 呢個價錢完全係超值唔洗自己買料自己煮 自己洗碗 好方便!
試過單人邊爐
份量都夠
叫豬肉套餐$60
有肉丸魚皮魚腐 豬肉
生菜 米線
豬骨湯底
烏冬竟然要加錢 咩事?
完全夠飽既!
配料自己加
味道都ok 呢個價錢完全係超值
唔洗自己買料自己煮 自己洗碗
好方便!
2010-08-31 254 瀏覽
If I could have other choices around this area, I wouldn't come to this Cafe de Coral.香酥上海排骨菜飯 - The vegetables mixed with rice, but they taste like two separate filings which doesnt go really well together. The veggies were very hard while the rice is soft. 排骨 was a bit too salty, and I can still taste the "flour" coating on the meat, which could be improved by better frying skills. The side dish accompanying this set was below average, you can tell from the pictures that the vegeatables and th

排骨 was a bit too salty, and I can still taste the "flour" coating on the meat, which could be improved by better frying skills. The side dish accompanying this set was below average, you can tell from the pictures that the vegeatables and the tomato was not fresh, a bit yellow in colour.

The pearl Milk Tea (taiwanese bubble tea) was not cold enough, the ice melted after taking it home (and that was 5 min walking distance).

I have no specific comments for this meal set, it's really disappointing.
Vegetables Not fresh
pale yellow tomato
2010-08-26
10 分鐘 (外賣自取)
2009-11-29 128 瀏覽
去完九龍城買大閘蟹又到醫肚時間.因為朝早食了包的關係,下午唔想再食,就一於叫粉麵餐.今日麵有雲吞麵或魚蛋魚腐麵.前兩日食過雲吞,那便吃魚蛋魚腐麵吧!買回家後便立刻享用.先望下碗麵又唔算細碗.整鬆麵後便倒湯下去.湯無乜特別只是鹹鹹地.麵煮得淋了少少,幸好麵無乜鹼水味.魚旦有兩粒,魚味有少許,只是打得太過死實,唔夠鬆軟.魚腐也是有2粒,魚腐有魚味,又唔算重味精,幾好味道.加了3元的菜,菜份量算多,也煮得唔太淋加上菜也好清甜,這3元值得加這餐包飲品一杯,我要了熱好立克,好立克己調教好味道唔洗自己落糖,好立克唔會淡茂茂幾好味道

魚旦魚腐麵
菜芯
2009-11-29
魚旦魚腐麵
菜芯
2009-10-26 48 瀏覽
去觀塘買完餸,順道食個下午茶,見到大煲翅餐當然叫這個.點知最後買晒票先知要等20分鐘.那便死死氣改食豬扒包和三粒魚蛋豬扒包哄得脆脆的,豬扒醃得入味,也整得鬆軟和充滿肉汁,再加洋蔥吃時更為香口.三粒魚蛋的肉超淋,無彈性,更加無魚味,食落只有粉的味道,魚蛋只得一個大字,大而無檔呀!值得一提是咖喱汁幾好味,夠辣,可惜配埋不濟的魚蛋實在浪費了醬汁的味道了真係唔該廚房和收銀好好溝通,明明應該停的食物又沒有叫停,令到外面收銀唔知賣左俾顧客,最後到顧客取食物時才說沒有,真的不是一個好的表現

下午茶
2009-10-16
下午茶
2009-10-03 67 瀏覽
媽媽今天早上說晚上去大家樂打邊爐,對於愛打邊爐的我當然開心到極.東星班雪花雪牛鍋配香濃豆乳湯底$53,再加5元升級特級雪花肥牛和$6泰式青檸冰.合共$64.先說湯底豆乳窩,豆乳好杰但不夠香濃.雪花肥牛唔多夠油份,只是夠淋唔會好韌.份量也唔算少.東星班有四片無魚味也唔夠滑.配菜是生菜和油麥菜,小許黃芽白,粟米一小片,豆腐幾滑,只是份量太少了.四粒肉丸,肉丸好味,又淋又滑.蝦滑唔夠彈牙.兩件小魚腐無乜味道.烏冬更不值一提,無麵粉香,滑當然無份,極度鞋口,煮得耐會好糊口.殼飼肥牛鍋-$43,加了5元配響鈴(2條).合共$48,湯底微辣,再加少少牛腩粒,這款湯底味道不俗,只是對於嗜辣的人可能會較為失望.這款牛肉跟特級雪花肥牛比較就更為失色,無乜牛肉香味之餘肉質也比較韌.這個配菜跟東星班那個窩無乜分別,只是多了一粒冬菇仔.加了5元的響鈴即是腐竹,放下去要快手取回.否則,有機會溶晒.至於味道汲收了湯底既有味也好滑,不錯.飲品:泰式青檸冰,夠凍清檸味也突出,酸酸甜甜好醒胃.作為打邊爐的飲品確是適合總結:這個火鍋跟往年的也差不多,也是菜多肉少,菜真是多到夠食飽.如果款式再多一點相信更好.價錢:共$11

價錢:共$112元

各式蔬菜盒
嚮鈴
泰式青檸冰
2009-08-24 81 瀏覽
好耐無食過大家樂的下午茶了.今日屋企無人煮午餐,去完街買外賣回家吃.首先要了一個雞脾餐,加4.5轉楊枝甘露冰.第二樣就是叫了雞翼沙律腸仔加可樂.雞脾望落去好大隻,只是原來肥膏勁多,最後連塊皮也不可以吃.至於雞脾唔太鹹,應該話無乜味道.楊枝甘露冰好多芒果和西柚,西柚也唔會太酸只是奶味唔夠重.腸仔凍冰冰,又無乜味道.沙律有薯仔和蘋果,幾好味,只是實在太少了.雞翼鹵得唔夠入味,肉質又太鬆散,十分之一般.都唔白點解這間大家樂食物總是比外面的差,只是附近又沒有甚麼好吃的地方.只好繼續光顧啦

多肥膏的雞脾
薯仔沙律好味道
楊枝甘露冰
2009-08-23
薯仔沙律好味道
楊枝甘露冰
2009-08-02 38 瀏覽
看電視廣告加上身邊的人講到都幾好味,藉著媽媽唔煮飯就落去試下啦~今次想食的這個餐並唔係我最想食的,我想食的霜花牛板燒飯竟然停了,但離奇在併鰻魚都係牛喎!既然停左牛,又何解會有鰻魚和牛的飯.我食當時是六點半左右.無可能咁快賣晒啦!唔知有無人可以答到我這個疑問呢首先講牛肉真係幾薄,都明的,太厚的話會唔熟,只是太薄無乜咬口加上唔覺有牛味喎!反為鰻魚肥美又唔差喎!我選了的蜜煻汁甜甜地都幾好,只是略嫌汁少了一點,加上配菜唔夠多啊!前菜其實唔要都無所謂,反正味道一般.飲品可以要coolcool冰,要了珍珠奶茶,奶茶味道唔差的,只是珍珠唔淋,勁硬,又係黏住晒似蜂巢,要改善下 這個餐只需41.5,講貴又唔算係,平又唔係.至於味道唔覺得好好,又唔係好差,總之唔會有想再食的衝動囉還有,一定要快食,同埋拎左埋位一定要拎番起晒d牛肉和鰻魚,唔係就會燒燶的啦!我的牛肉就燶左,影響食味,仲有唔好一早落晒個汁,唔係就會無飯焦.最後就是最緊要快食,因為十幾分鐘飯就會開始暖,唔會再熱的了,謹記謹記

麻麻地的鐵板餐
珍珠勁唔淋
2009-08-01
$41.5 (宵夜)
2009-05-28 41 瀏覽
媽媽又懶惰唔煮飯,等埋家姐八點幾先落去食飯,由於過了平日食飯時間.3個人只叫了2個菜式.海南功夫雞套餐($34).海南功夫雞,無乜特別,又唔覺有雞味,只是無乜脂肪唔會好肥.雞湯蒸飯有少許味道,只是煮得略硬.蝦餅和春卷味道一般,蝦餅唔夠彈牙.加了1元的草莓椰汁西米布甸因為一早己經取了,食完飯先食經唔夠凍,少不免影響食味.草莓味道有點假,奶味唔算濃,西米又太硬,哎,1元又真係唔可以要求太多了,這個餐還跟汽水茶或啡砂窩雲吞雞龍蝦丸湯配宮廷醬爆骨$51,有一杯中國茶.砂窩雲吞雞的湯好清甜,龍蝦丸是手打的,只是唔夠彈牙.宮廷醬爆骨好香洋蔥味,雖然話係骨都有好多肉,一客有3件.這個餸又來送飯一流.加了6元要雪糕涼粉紅豆冰.這個無份飲唔知味道兩個餐合共92元
兩個餐合共92元

海南功夫雞餐
宮廷醬爆骨
砂窩雲吞雞龍蝦丸湯
2009-04-05 83 瀏覽
又是懶惰沒有煮飯關係,最後又是去大家樂買外賣.今次沒有再食咖喱.食了砂窩雲吞雞湯,再加配一個小菜.小菜叫了蘿蔔煮牛腩.小菜唔多好食,牛腩又太濕碎,蘿蔔有點苦,至於那個湯有點咸,咁的價錢當然飲唔到金華火腿味道.湯麻麻地,反為雲吞有驚喜,細細粒容易食,加上皮好滑,1個人便吃了2粒啦至於另一個餸,菜膽上菜浸雞真是值得一讚,菜唔會淥得過淋.雞雖然唔係用新鮮,但肉質唔會好鬆散,加上有湯浸過幾入味.而且份量也不少,兩個人吃一個也夠飽呢

砂窩雲吞雞
雲吞雞湯
蘿蔔牛腩
菜膽上湯浸雞
2009-03-28
菜膽上湯浸雞
2009-03-28 23 瀏覽
媽媽又懶煮飯,放了工又懶行,最後還是買外賣算吧!今次食了大家樂新出的咖喱系列.只有兩款包括咖喱鮮蝦.海鮮飯和喱喱加拿大肥牛飯.再加了1元配油酥餅和6元的上湯浸娃娃菜.咖喱加拿大肥牛的肉幾有肉味,只是份量太少,只有薄薄的五至六片.薯仔倒有兩大件,炆得幾淋.只是那個咖喱鮮蝦的蝦又細隻煮得太硬了,海鮮份量也唔多.至於咖喱汁幾辣,加上無乜椰汁味,唔係啱我口味了那塊油酥餅真是幾油加埋煮得唔太熟,又唔夠熱,好一般,上湯浸的娃娃菜煮到太淋加埋勁黃,見到己經唔想食了雖然今次這個餐感覺一般,但我還是想試牛坑腩是否如此美味呢

雖然今次這個餐感覺一般,但我還是想試牛坑腩是否如此美味呢
上湯浸娃娃菜
咖喱海鮮
咖喱肥牛
(非會員)
2009-02-14 74 瀏覽
岩岩食左$18 的下午茶揀左油雞脾+紅豆冰外賣堂食都係$18(同以前食ge一樣價錢?)油雞脾果然好油但表面好似好乾但我一拎把刀切落去d油就baba聲流出黎非常誇張但肉質滑溜~很好吃紅豆冰ok惟一要批評ge係紅豆冰附送的飲管竟是普通的飲管根本難以飲用->吸不到紅豆而且沒有給予小膠"根""希望下次有改善
岩岩食左$18 的下午茶
揀左油雞脾+紅豆冰
外賣堂食都係$18(同以前食ge一樣價錢?)

油雞脾果然好油

紅豆冰ok

惟一要批評ge係
紅豆冰附送的飲管竟是普通的飲管
根本難以飲用->吸不到紅豆
而且沒有給予小膠"根""
希望下次有改善
  • 油雞脾
2009-01-05 21 瀏覽
在這一區一向都比較少好食的食店~一月一日開張之後, 日日都好多人, 特別係午市晚市,多人到排隊出門口~今日下午茶見到少人~ 就入去食啦~叫左個吉列豬扖茶餐, 跟厚多士, 同埋午餐肉(原本有蛋架... 不過話賣晒...)味道一般, 同出面大家樂差不多, 不過D餐具真係好新!!新到閃令令呢~ 畢竟都只開左四日, 所以衛生情況好! 如果留o係屋企附近揾野食...呢度遲d就會變左飯堂......
在這一區一向都比較少好食的食店~
今日下午茶見到少人~ 就入去食啦~

味道一般, 同出面大家樂差不多, 不過D餐具真係好新!!
新到閃令令呢~ 畢竟都只開左四日, 所以衛生情況好!

如果留o係屋企附近揾野食...
呢度遲d就會變左飯堂......