餐廳: 大家樂
資訊:

2024-03-27 20 瀏覽
大家樂又出番素肉醬意粉喎!我以前食過幾次,覺得同真嘅肉醬意粉冇乜分別。真係好神奇既一款套餐! 今次食落都一樣,不過素肉醬好似少咗啲。我個人感覺上認為其中最值得一讚嘅係,依家大家樂可以加錢買青菜配菜。我今次就加咗菜用黎送意粉,食落感覺更加健康。咁食完都覺得無咁邪惡啦 ---- 我個人都注意飲食同體重問題既!  所以都盡量多菜多菜多菜我都十分之希望大家樂以後可以推出更多素食選擇,例如素丸、素腸等等,咁就可以畀素食人士有更多選擇啦。
素肉醬意粉
2024-03-08
素肉醬意粉
平時身邊啲人都係食焗豬扒飯,我最近先聽朋友講大家樂出咗素豬扒飯,就特登過嚟試下啦。食落發現原來做得好好,同真嘅豬肉味道好接近,口感都有八九成相似,我覺得的確唔錯。素豬扒嘅外形同真嘅豬扒差唔多,都係橢圓形,表面有啲坑紋。咬落去嘅口感都好相似,有啲彈牙。味道方面,素豬扒有淡淡嘅豆味,但係唔會太搶,同埋有啲醬汁嘅香味,同真嘅豬扒味道好接近。為食得濟, 我挑走左面層既芝士先記得影相😂😂素豬扒飯嘅配菜有翠肉瓜同埋Tomato。味道香濃。配菜嘅味道都唔錯,同埋份量都幾足,可以食得飽。

為食得濟, 我挑走左面層既芝士先記得影相😂😂
素豬扒飯
2024-02-05
素豬扒飯
2024-01-22 101 瀏覽
我去了大家樂試了他們的焗豬扒飯,整體而言,這是一道令人滿意的菜式。豬扒非常鮮嫩多汁,每一口都帶有豐富的肉汁。它的外層酥脆,烤焦的香氣增添了口感的層次。飯作為主食的搭配,份量足夠飽足。米飯煮得剛好,顆粒分明,口感軟糯。它與豬扒的搭配相得益彰,使整個菜式更加豐富和平衡。餐廳的服務態度也友好和周到。Overall大家樂的焗豬扒飯是OK的。豬扒的口感和味道都很出色,搭配上飯,讓整個餐點更加豐盛。如果你喜歡豬肉和芝士的組合,我推薦你來試試這道焗豬扒飯。

餐廳的服務態度也友好和周到。

2023-10-11 534 瀏覽
食咗好多年天天超值選$28,這是最平的大家樂早餐,火腿扭扭粉/雪菜肉絲米/火腿米粉,烚蛋,腸仔,多士或蘿蔔糕,加杯飲品,食到悶悶,希望有些轉變,好似午餐既天天超值咁間中轉下款。
2023-10-11
2023-10-01 370 瀏覽
咸蛋黃汁滑蛋叉燒焗飯💛的相片 超!吸!引 !實物來了,焗飯表面黃金帶點點焦烤芝士的顏色💛,舖滿溶化的芝士🧀 ,再配上蕃茄🍅&翠玉瓜🥒還有滿滿的叉燒食落芝士味濃郁,有陣陣咸蛋黃汁的獨特咸香,很惹味😋!沒想到兩者居然那麼搭!🧀仲可以做到拉絲效果😍~~ 芝士下埋藏了大概 8片叉燒及炒滑蛋,叉燒厚身又大片🐷,是我愛的瘦叉,口感較實,有嚼勁,在咸蛋芝士的濃郁味道下,愈嚼愈有肉香。夾心的炒蛋很嫩滑🥚又有陣蛋的鮮甜味,令到整個咸蛋黃汁滑蛋叉燒焗飯的口感及味道也豐富起來😋。
咸蛋黃汁滑蛋叉燒焗飯💛的相片 超!吸!引 !

2023-09-12 301 瀏覽
放工經過大家樂 見到有鐵板餐 見新會員有減$5優惠 一於試試佢 塊鐵板夠熱嘅 淋黑椒汁時有Ja Ja聲 最驚喜反而係個薯仔 塊扒就一般質素 飽肚嘅 酥皮湯唔夠熱 但味道搭夠 可以一試!
2023-09-01 222 瀏覽
我一向都幾like食焗🐷嘅, 今日又凍又餓m 整返個焗豬扒飯, 落單後10分鐘就上枱, 未食已經覺得好對辦, 又夠熱又夠香, 炒飯底唔油好乾身, 一整塊上嘅有骨豬扒好厚身, 調味好又夠鬆軟, 加上近骨位仲有 d 脆皮, 配合少少肥膏, 食落好惹味! 醬汁份量啱啱好, 唔會過多
2023-08-08 308 瀏覽
一直好想食鐵板餐 ,但係又唔想堂食怕揾位我都未試過叫鐵板餐外賣睇相就畀嗰個嗰條薯塔吸引咗就喺佢個apps就叫外賣拎返去食睇相就知道係爭幾遠, 脹卜卜的酥皮湯都已經 塌下,而且我覺得係一開始就冇佢咁嘅樣囉令人最期待的薯塔竟然變到好似就咁吉住啲薯片咁樣, 同埋份量少咗一圈唯一覺得不錯係 牛扒唔會太過乾硬雖然都知係醃得好勁下但係都係覺得好食嘅而且塊扒都起碼係有個盒咁大整體嚟講下次都可能會試下堂食始終冇咗個鐵板感覺就唔係好似食緊鐵板餐
一直好想食鐵板餐 ,但係又唔想堂食怕揾位
我都未試過叫鐵板餐外賣

始終冇咗個鐵板感覺就唔係好似食緊鐵板餐

2023-08-03
外賣自取
2023-08-07 149 瀏覽
今次食左大家樂的焗豬排飯和叉燒飯!😙😙焗豬排飯,這個真的是太好吃啦!豬排肉質很軟嫩,搭配上那一層起司和醬汁,簡直是完美的組合!而且這個份量也非常足,吃完真的是飽飽的。👍🏻接下來是叉燒飯,這個也是非常好吃。叉燒肉質很嫩,醬汁也是很香很好吃。而且它們的飯量也很足,非常適合大胃王來吃。👍🏻😋總的來說,大家樂的焗豬排飯和叉燒飯都非常好吃,非常推薦給大家來試試看!而且大家樂係連鎖店有好多分店,所以好方便大家去食😍😋
今次食左大家樂的焗豬排飯和叉燒飯!😙😙
2023-07-29 129 瀏覽
又到牛媽去覓食嘅時間啦!牛媽平時咁忙碌.放假午飯,又要食到香噴噴嘅焗飯,又要同時間競賽,牛媽就會去附近大家樂叫個一哥焗豬扒飯外賣!夏天嘅時候加杯至cool 既特飲,一流!
2023-07-04 262 瀏覽
今日早餐去咗大家樂試下佢嘅炸魚柳早餐。個炸魚柳好脆,唔會太油,魚肉又厚實,好好味。配埋炒滑蛋同多士,就係一個完美嘅早餐。仲有一杯熱奶茶,可以驅走凍氣。個價錢都幾平,仲可以加$7揀其他小食,好抵食。個環境都幾乾淨,服務都幾快捷。值得推薦!我覺得呢個早餐適合想食啲清淡嘅人,因為炸魚柳唔會太肥膩,又有魚肉嘅蛋白質。炒滑蛋又唔會太乾,多士又唔會太硬。熱奶茶又可以暖暖胃,提神醒腦。呢個早餐可以令我有一個好嘅開始!
2023-05-04 428 瀏覽
喔,豬扒飯啊!這是一道經典的台灣美食,每個人都有自己的喜好和口味。首先,豬扒的口感非常棒,外皮煎得酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,吃起來非常美味。米飯也非常好吃,每一粒飯都很飽滿,且口感十分綿密。另外,店家還搭配了一些簡單的小菜,如醃漬黃瓜和燙青菜,增加了整餐的層次感。不過,我覺得這家店的豬扒稍微有點太油了,吃起來有些膩口。此外,店家的湯品也稍嫌普通,沒有什麼特別之處。總體而言,我認為這家豬扒飯店還是值得一試的。如果你喜歡豬扒飯,不妨來這裡試試看,或許你會像我一樣愛上這裡的美食!

2023-05-03 269 瀏覽
大家樂嘅火鍋真係好吸引啊!湯底鮮美,食材新鮮,而且種類非常豐富,每一碗火鍋都可以滿足你所有口腹之欲。湯底有唔同口味、鮮味等等,每一款都有佢獨特嘅風味。佢哋嘅肉類同海鮮都非常豐富,品質都好好,令人吃得好過癮。如果你鍾意啲清淡嘅,可以試下佢哋嘅豆腐同蔬菜,健康又好味。除咗火鍋之外,佢哋嘅小食同甜品都非常出色,例如炸雞翼、炸蝦球、芝士豬扒等等,每一款都好好食。總之,大家樂嘅火鍋係一個非常值得一試嘅餐廳,每一碗都令人回味無窮!
2023-03-29 351 瀏覽
下午茶去咗大家樂,睇吓有咩食, 估唔到大家樂都有墨西哥卷,我就買咗墨西哥卷加蜜糖雞翼做下午茶,大家樂嘅墨西哥卷都幾好食, 不過店員話墨西哥卷係期間限定,唔係成日有,聽日食到都好好彩
2023-03-25 248 瀏覽
台灣麵線・紅油抄手 .雞翼$38台灣麵線味道上幾唔錯,不過唔足料,細碗又少料,似飲湯多D~用麻辣湯煮灣仔碼頭水餃,好似無餡咁,仲要完全無紅油抄手味!雞翼有毛,見到都唔開胃.......
台灣麵線・紅油抄手 .雞翼$38

台灣麵線味道上幾唔錯,不過唔足料,細碗又少料,似飲湯多D~
用麻辣湯煮灣仔碼頭水餃,好似無餡咁,仲要完全無紅油抄手味!

雞翼有毛,見到都唔開胃.......
外賣自取