2022-09-11 677 瀏覽
之前食左個唔掂既白汁雞皇焗飯,而家要食返個一哥焗豬扒飯補償返呀。大家樂既一哥焗豬果然係大家樂既皇牌。焗豬塊豬扒係厚切架,肉量好足夠。而個焗既醬汁好香濃芝士味,個飯既面仲有好多菠蘿&仲有D蕃茄,酸酸甜甜好開胃。個重點就係塊豬扒,除左厚切之外,佢個味道仲要幾好,肉質唔會話「好鞋」,蕃茄味既焗醬汁配埋豬扒味道好夾。美中不足就係D飯量多左D,我唔中意浪費食物,所以最後都慢慢食哂佢。所以我都建議大家樂可以加一個少飯既OPTION。
2022-09-11
2022-07-05 530 瀏覽
係旺角開工趕時間就當然食快餐店,大家樂係一個唔錯嘅選擇!我今次嗌左芝士黑椒汁焗牛扒飯😋取代我對大家樂一哥焗豬扒飯嘅地位❀ 芝士黑椒汁焗牛扒飯 配 低糖綠茶😋大家一去大家樂一定會知佢個招牌一哥焗豬扒飯!次次都係食呢款,今次決定試一試另一款焗飯!嗌左芝士黑椒汁焗牛扒飯!表面有大量芝士,芝士下面有黑椒汁舖係炒飯底上面!黑椒汁同芝士嘅搭配真系好夾!超級惹味😋牛扒有三塊,焗得好霖好好食!推薦大家可以試一試呢款 絕對唔會失望👍🏻
係旺角開工趕時間就當然食快餐店,大家樂係一個唔錯嘅選擇!

❀ 芝士黑椒汁焗牛扒飯 配 低糖綠茶😋
外賣自取
2021-12-26 344 瀏覽
大家樂 (旺角)旺角豉油街50號富達大廈1樓A舖及2樓6號單位連平台一人鍋 (麻辣湯底) $69基本款 : 一碟牛 + 一碟豬 + 椰菜花 + 南瓜 + 粟米 + 木耳 + 秋葵 + 生菜 + 米線講真~ $69 有成9款食材,仲有咩嘢可以挑剔!!😛 而且湯底雖然比較似偏稀的麻辣燙湯底,但聞落都幾嗆鼻,而打邊爐食落都少少麻辣~ 值得一讚的是,估唔到米線幾出色!米線有質感,彈牙煙韌得嚟,有米香味!!而且份量多,好飽!!😋👍🏻另外,抹枱清潔的姐姐店員很親切有禮!___________________大家樂 (旺角)旺角豉油街50號富達大廈1樓A舖及2樓6號單位連平台___________________
大家樂 (旺角)
旺角豉油街50號富達大廈1樓A舖及2樓6號單位連平台

一人鍋 (麻辣湯底) $69

另外,抹枱清潔的姐姐店員很親切有禮!

___________________
大家樂 (旺角)
旺角豉油街50號富達大廈1樓A舖及2樓6號單位連平台
___________________
晚上去的这家店,大部分都是晚市的吃的,感觉选择上,不是特别多,所以选了一份香浓咖喱猪排饭,个人觉得这份饭味道一般般,而且香浓咖喱感觉有点辣,猪排味道只能说勉勉强强,米饭倒是不错,虽然说我没有点饮料,但是蛮贴心的给了我一杯热水。
2021-10-26
8 分鐘 (堂食)
2021-09-03 335 瀏覽
今日一個人去大家樂食咗個晚餐。我叫咗咖喱雞扒飯,配個煎餅,可樂。$55。個雞扒係預先炸咗先,有雞皮所以比較香脆,薯仔有兩件如果再多少少就好了。個咖喱汁都幾香濃,但系可能擺耐左所以比較杰身,我已經叫左多汁但係都好唔夠撈飯!個煎餅幸好都合格無汁就咁食都可以😂。一個人的晚餐都係為求食飽飽,哩個餐都可以算係合格!

一個人的晚餐都係為求食飽飽,哩個餐都可以算係合格!
2021-09-01
2021-07-21 145 瀏覽
行行吓街,覺得實在太熱,熱到不得了,但係又唔想飲西式嗰啲咖啡,又唔想去coffee shop,咁啱見到呢度有間大家樂,就叫咗杯凍檸水多冰,想解暑一下整體來講覺得呢度嘅員工都冇乜問題,幾勤力,都算有啲笑容,而且我只係飲杯凍檸水多冰,佢哋都OK可惜呢度實在太多人,要搵個位其實都有難度。不過都讚返佢杯凍檸水先啦,檸檬厚身,而且有四篇咁多,最好闊綽啦,先$14咋嘛,又有Wi-Fi俾你用,又有位坐,算係超級好啦

可惜呢度實在太多人,要搵個位其實都有難度。

2021-05-17 248 瀏覽
時間趕食快餐最好,選擇多價錢實惠酷熱天氣,勁想飲杯凍飲,見到至cool冰冰,一於試,跟餐加$8.5,價錢合理焗豬扒飯大大份熱辣辣,好多番茄,仲有菠蘿同青豆,芝士汁豐富,少少咸,配炒飯,正👍豬扒好大塊唔薄,唔洗$50甘大份又熱辣辣,抵啦😎湯鍋餐都好豐富,有莞茜皮蛋蝦丸豆腐湯,豆腐好滑,湯唔油,幾好味!仲有一個小菜,我要左中式牛肉,少少酸幾開胃,中間有洋蔥有d薯角,配搭幾得意,薯角浸左汁好好味😋$59抵食兩杯冰冰阿大杯,chill 爆柚子菠蘿🍍冰好fresh,有柚子條,好清新巨峰提子🍇爆珠冰比較甜,鍾意爆珠咬開幾爽
時間趕食快餐最好,選擇多價錢實惠

巨峰提子🍇爆珠冰比較甜,鍾意爆珠咬開幾爽
2021-04-11 170 瀏覽
大家樂新推茶餐- 燒味特餐紅腸雞翼粉麵(可㨂肉燥飯/ 燒味粉麵 )+$8 燒雞髀 +紅豆冰 $43 (唔升級跟雞髀,係半份西多士,$35)我覺得係呢嚟茶餐系列中最抵食嘅一個紅腸雞翼麵冇騙場,份量都幾大,滷水雞翼滷得好入味,經腸又好厚身。+$8 升級燒雞髀好抵食,燒雞髀好入味,熱辣辣,好好食紅豆冰基本上係大家樂名菜,啖啖大大粒紅豆,同椰汁配搭得好好,雖然椰汁味欠奉,整紅豆夠想讚一下呢個分店,由收銀姐姐到執檯姨姨非常有禮貌,又好主動提出幫忙(幫手拎餐/ 比口罩袋),真係加晒分揚揚整體評分:8/10揚揚環境評分:7/10揚揚味道評分:8/10揚揚服務評分:9/10揚揚抵食程度:8/10揚揚返食機會:8.5/10
大家樂新推茶餐- 燒味特餐

揚揚服務評分:9/10
揚揚抵食程度:8/10
揚揚返食機會:8.5/10

2020-07-11 266 瀏覽
好開心大家樂有呢個好似全日早餐咁的option。佢有2個選擇,雞扒或者牛扒。我就選左食牛扒。一個餐咁多種野食,等我逐樣野食評論下:炒蛋,ok嘅 滑流流番茄,同d茄汁豆放埋一齊,都食唔出有沒grill過。但呢個番茄好重要,因為成個餐都好多肉,一定要d蔬菜調節返。蛋多士,配牛油都香的。牛扒,唔韌 好味。煙肉,不會煎到好乾 仲好油香 。薯餅,呢個我覺得太硬,麥當當好味多。overall,係抵食過癮,但普遍食物只是暖,不夠熱。
一個餐咁多種野食,等我逐樣野食評論下:
炒蛋,ok嘅 滑流流
蛋多士,配牛油都香的。
牛扒,唔韌 好味。
煙肉,不會煎到好乾 仲好油香 。
薯餅,呢個我覺得太硬,麥當當好味多。

overall,係抵食過癮,但普遍食物只是暖,不夠熱。
豐盛早餐
2020-07-11
豐盛早餐
2019-01-14 415 瀏覽
自己本身遲起身同遲出門口,出到旺角之後打算去第二間食堂食早餐同本身想唔浪費金錢俾大家樂,並且看了評論說這間大家樂的服務上是非常之差,最後結果去了這間大家樂到食早餐的。我去到這間大家樂之後,沒有多久見到收銀員用電話的,我都還算,返正個時間是沒有什麼客人排隊。之後拿票去到水吧,在水吧前排隊等交票時見到很多職員用三張桌作為員工用膳,有啲不想俾客人在堂食用餐的。我都還算數的,但有啲過份是我交了票之後,啲食物很快出了後等了很久才有一杯咖啡出現,趕時間都唔知點算好。我點了那個餐是的正常一個包、餐肉、火腿同通心粉,在什麼都食完之後,差不多食完通心粉發現是很多油的成份都唔知係牛油或是餐肉或是火腿或本身通心粉的問題,而令到很多油是問題。大家樂是唔扺食的市場

大家樂是唔扺食的市場
2019-01-01 267 瀏覽
午飯時間得一個鐘,次次又要諗食咩,又要估下邊度無咁多人可以有位坐,好彩今次得我自己一個,所以決定食快餐,食完仲可以有時間去買d 嘢。星光行店之前裝修,重新裝修後我一直都未有幫襯過,裝修後座位多左,而餐牌都變成電子屏幕,又清楚又時尚,最後買左板燒雞扒滷香肉燥飯,碗飯肉燥整得幾香,少少咸用來配白飯,特別好食,另外有半隻滷水蛋,不過就滷水未夠入味,輪到主角雞扒就肉厚,又有煎香過,食落都仍然嫩滑,但不過得一細塊,就好似感覺少左d,雖然成碗飯係夠飽,都係覺得有差左少少的感覺,可能快餐就係咁

2018-11-12 197 瀏覽
假日同朋友一齊看完電影早埸要食午餐身上銀兩不多要食平平地。我說在附近大家樂,好坐又平...咖哩牛腩飯曾經食過幾次!兩個人叫咗牛腩飯套餐跟可樂再加一白飯同可樂這碗咖哩飯裡面,雖然沒什麼蔬菜但真的不會無聊裡面還有馬鈴薯數一數竟然有十塊牛腩,燉的軟淋卻不糊口,半筋半肉是那種上好牛肉的牛腩部位口味帶點微辣綜合濃郁香氣的咖哩醬,足夠下飯好吃得一口接一口我從來沒把連鎖店套餐的飯量吃完過,但這份咖哩好吃得我真的要吃完它兩個人是次消費共七十二元!經濟又實惠
假日同朋友一齊看完電影早埸
要食午餐
身上銀兩不多要食平平地。
我說在附近大家樂,好坐又平...
咖哩牛腩飯曾經食過幾次!
兩個人叫咗牛腩飯套餐
跟可樂再加一白飯同可樂

這碗咖哩飯裡面,雖然沒什麼蔬菜

但真的不會無聊
裡面還有馬鈴薯
數一數竟然有十塊牛腩,
燉的軟淋卻不糊口,
半筋半肉是那種上好牛肉
的牛腩部位
口味帶點微辣綜合濃郁香氣的咖哩醬,足夠下飯

好吃得一口接一口
我從來沒把連鎖店
套餐的飯量吃完過,
但這份咖哩好吃得我真的要吃完它

兩個人是次消費共七十二元!
經濟又實惠
本人多次光顧這間分店,職員服務態度一日差過一日,搵齊香港任何一間普通茶餐廳,態度都好過佢哋多多聲,先講第一次:本人在下午茶時段叫了一碗义鴨瀨粉加熱檸檬茶外賣,但是當我到水吧等外賣時,我其後對燒味師傅說要求多一點點薑蓉,但是那個燒味師傅就即時一句剷出來:下次早講呀嘛,同埋落單時講明呀嘛。本人當時巳即時無名火起三仟丈,心諗想一句粗口剷過去,你冇嘢呀。跟著第二次啦:係收銀機講明加薑蓉喇,就輪到個收銀玩嘢啦,就話張飛出咗,叫我直接到水吧同師傅講,我終於忍無可忍直接駡出來:點呀?係咪將個客當波踼?跟著埋到水吧等外賣,個水吧經理同埋三個阿姐都唔係做嘢的,為什麼如此說呢?三個阿姐以足係街市咁,第一個阿姐第一句爆出來的是:頂你個肺,其餘兩個仲要係度和應。跟著食了多次後,想轉轉口味,轉食西多士和細五香肉丁麵,但是等了很久都未有,只見到細五香肉丁麵擺在盤子上,又唔見到有西多士出來,我見到很多比我還要遲的人巳經拿走食物,於是又走到水吧問個女職員,佢先說西多士要很久,我又想:唔係呀?我又唔係第一次食,要成十多二十分鐘才有,如果是的話,咁個公仔麵駛唔駛咁早擺在盤子上?等到份西多士出來,個公仔麵凍哂同收哂水。跟著又轉口味啦,食脆炸鷄肶配雪菜肉絲米粉配熱飲,但是今次又輪到個三個腧姐攪事啦,明明外賣巳經齊哂,死都唔肯包,係咪要個客人自己打包呢
,跟著去到今日,未去到水吧巳經聽到個水吧傳出之前剩係識得頂人個肺個阿姐同埋另外兩個阿姐係度講垃圾,個水吧經理永遠識得企係度,乜都唔得做。真係想捉住羅銘盛嚟鬧,究竟大家樂高層點做管理呢?
2018-11-06
15 分鐘 (堂食)
2018-10-30 487 瀏覽
是日與好友行教協,順便到附近食個簡單晚餐,由於好友病病地,加上本身在家中已經享受了極簡單的晚餐,所以我決定去大家樂晚餐(用微信滿30蚊減10蚊優惠)由於好友咳仲未好,我就點了唔熱氣的菜膽上湯雞加原煲老火湯(花生眉豆煲龍骨)我地將飯兩份分,我飲老火湯,好友就飲我煲的海星海底椰湯呢份雞真係幾大份,仲要有雞脾和雞翼,我和好友都大讚不錯,但由於我倆呢晚胃口一般,最後食剩兩件雞。個湯我飲晒,豬骨的肉軟熟又好食,眉豆唔算多,花生又唔太硬,跟我煲的差不多好飲,如果不是平日上班後回家沒時間,我都會用心煲多些靚湯

我地將飯兩份分,我飲老火湯,好友就飲我煲的海星海底椰湯

2018-10-29
2018-10-08 89 瀏覽
今日又到朋友同我一起去吃早餐的日子,當然都係去我哋的食堂大家樂啦,只可以講嘢食不錯,但好食的時候係不穩定,可能因不同分店吧⋯今次我哋就每人嗌咗一個早餐魚柳炒蛋配熱檸茶,沒想到魚柳係咁細舊,之前未至於到咁樣,炒蛋都係煮得老,麵包都係凍嘅 ,整體嚟講今次係十分之失望。我叫的麥片烚蛋午餐肉烚蛋,正常有微溫烚蛋,午餐肉實在太乾,而且非常之薄,麥皮味道正常,加上煉奶都幾好食,加了三蚊的咖啡反而仲差過冇加錢。下次寧願去另一間