2023-11-01 1974 瀏覽
之前因為時間不合定打風,取消了一次生日會,於是這次碰巧來到迪士尼,就可以一併補慶祝生日。想不到原來這間大冒險家餐廳的半自助餐,都算幾抵食,雖然主菜的菜式不算特別美味,不過其他半自助餐可以取的東西,反而比起主菜更加吸引。剛好各人的興趣啱啱好可以在餐牌各試一個餐,各樣都可以試到少少。試了羊肉這個,口感輕不錯,不算太乾太鞋,帶輕微羊肉羶香。三文魚這個就顯得沒有什麼特別,基本上和家中自己煎香一片雪藏三文魚沒有太大分別。而我吃的這個咖喱雞,簡直大失所望,因為我以為會有印度式烤餅,想不到,竟然一片naan bread都沒有,只有印度咖喱用來開胃的胡椒煎餅,另外就只好下邊的印度飯;雖然咖喱味道還好,不像港式我是日式咖喱,都帶點正宗印度咖喱味道,不過底下的雞又乾又鞋,雪藏雞不在話下,完全沒有雞腿或是其他的部份,非常失望第一個菜式,可能是四個當中最差的一個。外邊的東西反而更加吸引,你看看沙律菜,有各式菜葉,然之後有意大利黑醋或是千島醬、芝士等等,另外有兩三款意大利脆脆餅乾,幼條型的反而不算太美味,反而是薄片的更加脆,而且帶點調味。有個叫素肉丸,另一個是雞翼,不過都沒有吃太多;另外這些半自助餐,當然設有水
試了
羊肉這個,口感輕不錯,不算太乾太鞋,帶輕微羊肉羶香。
而我吃的這個
咖喱雞,簡直大失所望,因為我以為會有
印度式烤餅,想不到,竟然一片naan bread都沒有
,只有印度咖喱用來開胃的胡椒煎餅,另外就只好下邊的印度飯
,可能是四個當中最差的一個。
外邊的東西反而更加吸引,你看看

有個叫
素肉丸,另一個是雞翼,不過都沒有吃太多;另外這些半自助餐,當然設有水果,例如有西瓜、菠蘿以及哈密瓜等等。
另外據說出邊的甜品很吸引,不過看過,好像
Madeleine西餅我不嬲都唔太啱,因為它又不會有脆皮,軟綿綿,味道又欠奉;反而
綠茶曲奇,其實我覺得幾唔錯,帶點脆
,亦都底輕微
綠茶味;我最喜愛的當然是
蘋果金寶apple crumble,內裏有些提子乾
,蘋果蓉輕微酸,但亦都不會調味調到太甜,另外頂上的脆脆烤到非常香脆
,帶點硬身,口感一流,食完再食。
我曾經覺得自助餐
飲料相當緊要,因為你飲其實都唔會飲得你幾多嘢,這兒有羅漢果、橙汁、以及芒果奶昔mango laasi ,另外還有一部咖啡機,這樣就顯得大方得體,話晒你都接近$300一位午餐。

我覺得芒果奶昔,雖然可能比起人到咖哩店的冇咁濃味,不過都尚算可以接受;
咖啡就偏淡,我點的拿鐵都不覺得太濃香的咖啡味道。

本身以為這些迪士尼店可能很多人很易爆滿,不過現在無論本地人或是遊客,可能來到都盡量省時間,要麼就排隊,要麼就玩遊戲,因此其實都不太坐得悶,如果吃過
漢堡包快餐都百幾蚊,有喜慶節目的話,來這間半自助餐其實都算挺不錯的,而且環境特別、清幽、而且不算太擠擁。
下午茶
2024-02-12 385 瀏覽
有冇人同我哋一樣,去迪士尼唔係玩/影相🏰係成日食食食😂大冒險家餐廳,喺樂園入面算性價比最高,半自助餐形式,中間位置係自助區,有多款沙律,雞翼,素菜,水果,甜點🧁🍰飲品🥤除咗一般咖啡檸檬茶,仲有芒果乳酪大人揀一款主菜,小朋友亦有兒童餐。食完休息吓就可以等睇煙花🎆
有冇人同我哋一樣,去迪士尼唔係玩/影相🏰
係成日食食食😂

大冒險家餐廳,喺樂園入面算性價比最高,
飲品🥤除咗一般咖啡檸檬茶,仲有芒果乳酪

大人揀一款主菜,小朋友亦有兒童餐。
食完休息吓就可以等睇煙花🎆
2023-12-19 835 瀏覽
知道迪士尼樂園有buffet食, 很是好奇,看見lunch價錢合理就會忍不住進去試一試,年卡還有9折咧! 主菜4個風格選一樣,服務員很有禮貌也很熱心為我戴上手環然後才去自助吧拿食物。我吃了2轉自助式,我的主菜才來,但都已經飽飽地,勉強把主菜吃了9成,才到外面拿甜品食。麵包條最好吃,好脫,臨走時都吃多一條。甜品都算多,太飽都試不完,麵包布丁和萍果金寶熱熱地反而最好食😋 服務員收碟也很快,臨走時也熱烈送客。
  • 麵包條、麵包布甸、萍果金寶
2023-11-07 1126 瀏覽
今日去咗迪士尼樂園玩。朝早10點幾入到去,夜晚7點先走,所以中午嗰餐就喺樂園入面食。佢哋有間’大冒險家餐廳’有semi lunch buffet 食。我哋2點左右walk in 入去仲有得食,唔洗等位直入,仲要冇限時間。成人一位$298 加一,11歲或以下嘅小朋友就一位$198加一。因為我哋有年票,所以全單八折。以semi buffet 嚟講呢個價錢係OK的👌🏻All you can eat 嘅有沙律🥗、水果🍉、雞翼、炸蝦球、麪包🍞、甜品🍮All you can drink 就有果汁🧃、汽水🥤、茶🍵同咖啡☕️。主菜係4揀一,我今次揀咗煎三文魚,鬼佬就揀咗印度牛油咖喱雞。我個煎三文魚配蕎麥麵同兩條青菜,咁嘅配搭真係第一次見,不過三文魚同蕎麥麵都好好食😋鬼佬個牛油咖喱雞配印度薄脆同印度香飯,佢話very creamy and buttery, 好好食😋甜品都有幾多選擇,主要係蛋糕多,不過味道一般。最好食嘅係apple crumble,不過都幾filling,唔食得多。鬼佬當然鐘意咖啡任飲,我就覺得果汁任飲都幾好,特別係喺樂園玩到好熱,坐低食嘢有啲refreshing 嘅飲品飲下。餐廳都幾大,

餐廳都幾大,冷氣又夠涼,最啱玩到又熱又攰入嚟食嘢休息下☺️唔洗去食fast food 又要等位又要快食又多人,仲要樂園內嘅fast food 都唔平💰

如果你哋下次入樂園玩,又想喺樂園入面食lunch, 我哋覺得呢個semi buffet 絕對值得考慮👍🏻
2023-10-23
2023-10-21 787 瀏覽
semi-buffet黎講算中水平,主菜叫左海南雞飯同埋牛肉餡餅。呢個唔知係風味問題定係真係麻麻哋🥹我就覺得唔係咁啱食。海南雞質素一般,咁喺樂園入邊食又無話有好高期待嘅,不過不失,反而個飯軟身得黎唔會冇晒口感,好食既。沙律菜三種都一般。呢一個嘅Parma Ham,幾有質素。但係配搭嚟講就冇乜特別,只係ham話質素幾好。最後冷盤方面只係兩種,但係就兩款都有驚喜,凍蝦好彈牙爽甜,青口海水味重,明顯兩種食材都係好新鮮,雞尾酒汁值得推介,好好食,比一般食生蠔嘅汁更勝一籌。最後飲品方面最右手邊呢款芝士乳酪幾好飲。重點係口感算係稀,唔會飲到你好飽。******. 食完晚飯之後套餐仲包括迪士尼煙花表演前排位置,今日講成個package咁樣又都算不錯嘅。Btw,個煙花喺前排睇原來真係好好睇😍****** 另外餐廳嘅環境同服務就真係冇得彈,特別想稱讚吓侍應嘅服務👍
呢個唔知係風味問題定係真係麻麻哋🥹我就覺得唔係咁啱食。
沙律菜三種都一般。

Btw,個煙花喺前排睇原來真係好好睇😍

2023-10-20
2023-09-17 858 瀏覽
哥哥就黎生日🥳我地又去咗迪士尼樂園入面嘅大冒險家餐廳慶祝🎂上次細佬生日,平安夜我地又係入黎食semi-buffet🍽️因為真係好抵!樂園會員有折扣,成人$268就可以任飲任食小食沙律甜品🧁🍮🥧🥟🥗🍹仲有一個正餐。小朋友3歲以下免費,肥嘟嘟面仔細佬狂食🐷值回票價哥哥就係水果王🤴🏻係甘食西瓜🍉我成日笑佢食減肥餐🙈基本上任食嗰啲已經好夠飽,加上正餐。黃昏時食完,飽到上心口,晚餐都慳返,睇埋煙花走🎆
哥哥就黎生日🥳我地又去咗迪士尼樂園入面嘅
大冒險家餐廳慶祝🎂

小朋友3歲以下免費,肥嘟嘟面仔細佬狂食🐷值回票價
哥哥就係水果王🤴🏻係甘食西瓜🍉
我成日笑佢食減肥餐🙈
基本上任食嗰啲已經好夠飽,加上正餐。
黃昏時食完,飽到上心口,晚餐都慳返,睇埋煙花走🎆
2023-09-11 711 瀏覽
相信入過迪士尼嘅朋友,都會知道午餐時間呢度嘅餐廳係非常滿座,度度都要排隊,最平去火箭餐廳食快餐都一樣要等位,而且其實平極,Burger薯條加汽水,其實都過百蚊,所以我哋今次決定豪少少,去咗迷你倉附近嘅大冒險家餐廳,嘆咗個半自助午餐。成人原價$298一位再加一,奇妙處處通金卡有八折,埋單大概$270一位,我覺得可以接受嘅,因為可以舒舒服服坐低起碼75分鐘,黎個小休再出去行過。呢度環境幾有特式,配合返大冒險家嘅主題,分左幾個唔同嘅區域,好似有中國,埃及,印度等等。裏面嘅佈置亦都會配合返地區嘅主題,例如我入咗嘅中國,中間位置會有個玉雕像,座椅都有中國古典風味,地方闊落,仲有啲中國樂器作怖置。半自助餐,包括一份主菜,沙律吧,小食,水果,甜品同埋飲品都係任食。大致上都唔錯。點餐之後,職員會俾條手帶你帶住,帶好就可以出去攞嘢食。主菜揀左以下兩款:1. 紅酒燴牛面煩及香煎大蝦伴芹菜薯蓉,炒雜菜,洋蔥果醬-牛面頰肉質軟淋,本身調味唔重,偏濃嘅牛味,配上醬汁會咁膩。大蝦就有啲現實與餐牌不符,只係兩隻普通急凍蝦。2. 香煎煙肉魚柳及帆立具伴南瓜薯蓉,炒雜菜配荷蘭汁:煙肉稍稍煎香,嗰陣獨有嘅煙惡味配搭個魚柳
成人原價$298一位再加一,奇妙處處通金卡有八折,埋單
大概$270一位,我覺得可以接受嘅,因為可以舒舒服服坐
低起碼75分鐘,黎個小休再出去行過。
呢度環境幾有特式,配合返大冒險家嘅主題,分左幾個唔同
嘅區域,好似有中國,埃及,印度等等。裏面嘅佈置亦都會
作怖置。
自助餐,包括一份主菜,沙律吧,小食,水果,甜品同埋
主菜揀左以下兩款:
1. 紅酒燴牛面煩及香煎大蝦伴芹菜薯蓉,炒雜菜,洋蔥果醬
蝦。
2. 香煎煙肉魚柳及帆立具伴南瓜薯蓉,炒雜菜配荷蘭汁:
煙肉稍稍煎香,嗰陣獨有嘅煙惡味配搭個魚柳都幾唔錯,魚柳厚身啖啖肉,肉質軟滑。帆立貝都係細細隻,一般吧。
兩款主菜末算係好出色,反而甜品有個橙朱古力蛋糕幾好食。加埋任食嘅沙律,整體其實性價比都算唔錯。
2023-09-08 583 瀏覽
又係嗌餸再半自助😂😂🐷佢啲主菜嘅等候時間真係超級耐,食出面啲自助食到飽飽哋都未黎😕😕我地太餓之下,係咁食炸雞又甜品咁~~炸雞好好食!甜品都好精緻而好食😋而我嗌咗1⃣️個主菜:🍽️烤牛肋肉+帶子 伴南瓜薯蓉 配燒汁當初冇睇清楚Menu 以為黃色嗰啲係汁。原來係南瓜薯蓉🙈💛好似成個傻仔咁。不過個人覺得主菜比較普通,反而出面啲自助仲好食啲😂😂😂
又係嗌餸再半自助😂😂🐷佢啲主菜嘅等候時間真係超級耐,食出面啲自助食到飽飽哋都未黎😕😕我地太餓之下,係咁食炸雞甜品咁~~炸雞好好食!甜品都好精緻而好食😋

而我嗌咗1⃣️個主菜:
🍽️烤牛肋肉+帶子 伴南瓜薯蓉 配燒汁
不過個人覺得主菜比較普通,反而出面啲自助仲好食啲😂😂😂
生日
入園食野都預左偏貴 而且對我地呢啲大食人士黎講 仲成日唔飽😅 今次試下在樂園食半自助午餐 個人覺得CP頗高 🙌親子友善BB凳✅ 兒童餐具✅ 兒童餐✅主菜 有大人需要既補充戰力餐💪 紅酒牛面頰 量足好味😋亦有 兒童套餐 (11歲以下小童👧🏻)湯圓最愛大大隻雞脾😍 不過內容偏向煎炸 幼幼就不太適合🫢 自助餐區 供應頭盤 沙律🥗甜品及飲品 都算有各種選擇 味道亦唔錯🤤 必食 燒烤汁雞翼 素菜薯寶 咖啡芝士撻 生果亦新鮮多汁👍 飲品🥤亦有驚喜 竟然有 芒果乳酪 🥭😻 夏天飲開胃醒神 想飲熱野 亦有 #玫瑰茉莉花茶 🌹食到最後想用杯咖啡☕️作結 咖啡機亦提供如Latte Mocha 等較多選擇 😎📍迪士尼樂園 大冒險家餐廳(迷離莊園附近)⏰半自助餐 用餐時間入座起計75分鐘💰午餐價格 成人$298 小童$198 年票有折扣

親子友善
BB凳✅ 兒童餐具✅ 兒童餐✅

主菜 有大人需要既補充戰力餐💪 紅酒牛面頰 量足好味😋

📍迪士尼樂園 大冒險家餐廳(迷離莊園附近)
⏰半自助餐 用餐時間入座起計75分鐘
💰午餐價格 成人$298 小童$198 年票有折扣
2023-07-23
2023-07-21 485 瀏覽
12:00有半自助餐 限時75分鐘 我11:45喺度排隊 我冇網上購買預約只係walk in一大一細 五百蚊 迪士尼卡有九折 即係唔使加一,兒童餐嘅主菜規定咗 一片好乾嘅雞柳放中間 完全冇汁 冇其他嘢究竟個包可以點好食 ? 我咬咗一啖即刻放低嘅雞槌 又乾又鞋又硬 好似放咗好耐再用微波爐叮嘅感覺 。 好乾好硬小孩友唔肯食。另外嘅主菜魚柳,魚ok但炸得唔夠薄脆 比較厚脆的感覺, 唔難食還可 但配咕嚕酸汁有啲怪 反而米奇頭嗰個飯最ok了!頭盤沙律吧最ok 多款沙律 有雜菌 mini青口魷魚salad嗰啲同埋有bbq味雞翼 甜品足夠但冇乜得意造型,不同迪士尼酒店自助餐嗰d有米奇老鼠頭 好可愛造型嗰種。我哋放棄咗主菜出去食沙律吧 用頭盤飽個肚 飲品方面好足夠 有個芒果smoothie好飲 任飲 有咖啡茶 羅漢果 橙汁 朱古力.... 其實整個不快都係喺主菜度 主菜明顯反冇皇室宴會廳 同樂園內的其他餐廳好, 係幾明顯嗰隻 ! 整體評價 前菜嚟講 沙律吧不錯 飲品不錯 甜品冇驚喜 主菜唔得

兒童餐雞槌

我哋放棄咗主菜出去食沙律吧 用頭盤飽個肚

2023-07-20
  • 芒果smoothie
2023-07-20 395 瀏覽
迪士尼大冒險家餐廳是一間半自助的,自助餐餐廳。是一個非常值得推薦的餐廳,不僅可以享受到美味的自助餐,套餐還包含左晚上在最前位置欣賞煙花。節省排隊時間!但要預早預訂,因為數量有限。餐廳的環境非常有趣和富有童趣,裝飾處處都充滿著迪士尼的元素,讓人感到非常愉悅和放鬆。菜單上有各種各樣的食物選擇,包括中式、西式和日式菜式,還有各種甜點和飲品。我個人最喜歡他們的燒烤,尤其是新鮮的海鮮和肉類,味道鮮美。迪士尼大冒險家自助餐是一個非常適合全家人一起前往的餐廳。這裡不僅可以品嚐到美食,還可以享受到各種有趣的事,讓你和家人朋友度過一個充滿歡笑和回憶的美好時光,奇妙的一天。如果你正在迪士尼樂園遊玩,不要錯過這個好去處。
迪士尼大冒險家餐廳

2023-07-18 342 瀏覽
今日食評✍🏻大冒險家餐廳@hk Disneyland 試食指數⭐⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐⭐侍應態度⭐⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·晚市semi buffet@$508/位會員冇任何折扣會憑會藉送襟章乙個相比起午市3百幾仲有8折相差好遠·晚市Menu main course會豐富少少有羊架、魚柳作選擇Semi buffer 中都多咗飽點、湯、咖啡及甜品作選擇另外會有杯閃燈特色飲品🍸我自己就覺得唔抵因為膠杯飲完即棄閃燈係浪費建議一係送reusable 杯又或者個閃燈係可拆除及重用否則送俾小朋友就好俾大人都係浪漫兼唔環保♻️·我哋點咗1️⃣植物肉丸意粉🍝米爸笑言係最唔抵食嗰款確實係2️⃣海鮮🦞燴飯呢個值得推介多款海鮮有青口帶子魷魚等3️⃣魚柳🐟呢個都值得推介魚柳好大塊煎得好靚不過就油膩咗啲Semibuffet 推介晚市才有的包點香蕉🍌蒸包·無論大鋪小店我哋都會盡試盡講Follow我哋bw.foodie
今日食評✍🏻
大冒險家餐廳@hk Disneyland
試食指數⭐⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐⭐
侍應態度⭐⭐⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
晚市semi buffet@$508/位
會員冇任何折扣
會憑會藉送襟章乙個
相比起午市3百幾仲有8折
相差好遠
晚市Menu main course會豐富少少
有羊架、魚柳作選擇
Semi buffer 中都多咗飽點、湯、咖啡及甜品作選擇
另外會有杯閃燈特色飲品🍸

無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
Follow我哋bw.foodie
2023-06-22 376 瀏覽
嚟到迪士尼,想坐得舒服啲,又有冷氣,小朋友開心,我建議嚟大冒險家食半自助餐啲食物,水果最受歡迎。小朋友可選兒童餐,雖然唔係平,但係坐得舒服,食物質素ok,要求唔高既可嚟食下
2023-06-04 436 瀏覽
今日食評✍🏻大冒險家餐廳@Hk Disneyland 試食指數⭐⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐⭐⭐侍應態度⭐⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·最懷念大冒險家餐廳的人蔘雞餐廳改為semi buffet好一段時間今日放低囡囡兩公婆入園拍拖食好啲·$298(加10%服務費)/人一個main course Semi buffet有沙律、炸物、甜品我哋點了炸魚柳蛋炒飯素肉丸意粉Semi buffet 最吸引我的係雞翼、炸素菜卷服務態度非常好環境衛生乾淨Gold Annual pass享有8折優惠·無論大鋪小店我哋都會盡試盡講Follow我哋bw.foodie
今日食評✍🏻
大冒險家餐廳@Hk Disneyland
試食指數⭐⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐⭐⭐
侍應態度⭐⭐⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
最懷念大冒險家餐廳的人蔘雞
餐廳改為semi buffet好一段時間
今日放低囡囡
兩公婆入園拍拖
食好啲
$298(加10%服務費)/人
一個main course
Semi buffet有沙律、炸物、甜品
我哋點了
炸魚柳蛋炒飯
素肉丸意粉
Semi buffet 最吸引我的係雞翼、炸素菜卷

服務態度非常好
環境衛生乾淨

Gold Annual pass享有8折優惠
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
Follow我哋bw.foodie
2023-05-23 474 瀏覽
假日同家人到迪士尼樂園玩足一日😍,傍晚到冒險家餐廳食半自助餐🤪,一入餐廳送俾我哋每人一杯會發光桃汁🍑🤣,自助餐選擇頗多有沙律🥗/蝦🦐/生果/甜品🍮等等,欣賞佢地的香蕉蛋糕🍌主菜我們選擇了 ~羊架🐑 🔺普普通通🤣 ~魚柳 🔺有驚喜好味😋職員服務態度友善☺️食飽飽記得入特別觀賞區欣賞煙花🧨會演呀
主菜我們選擇了
~羊架🐑