2025-06-24 1183 瀏覽
呢排見到社交平台勁多人推介所以訂左位去試試入到去有日本酒吧feel呢到都有調酒師推介⭐️⭐️⭐️⭐️紅蝦紫菜夾餅上面仲有紅蝦蝦膏😍😍正👍🏻韓式燒羊頸第一次食,包住芝麻葉食得幾特別羊頸肉軟腍👍🏻韓式燒牛舌芯經過醃製味道入味但有少少韌左口魚煲仔飯好香魚油味😍大推
呢排見到社交平台勁多人推介

紅蝦紫菜夾餅
上面仲有紅蝦蝦膏😍😍
正👍🏻

韓式燒羊頸
第一次食,包住芝麻葉食得幾特別
羊頸肉軟腍👍🏻

韓式燒牛舌芯
經過醃製味道入味
但有少少韌

左口魚煲仔飯
好香魚油味😍大推
2025-06-21 1258 瀏覽
原本打算 walk-in 嘗試這間餐廳,初時感覺不錯,雖然冇枱但有職員問我哋飲唔飲Cocktail並主動提出可以坐吧枱,仲話可以照叫主餐牌嘅菜式,只係冇左口魚煲仔飯。呢點我哋都覺得無問題,就決定一試。(我哋嗰陣時唔知佢意思係每人一定要嗌一杯酒)入座後,我哋點咗唔少食物,等咗半個鐘都仲未有野食。其間 bartender 問我哋會唔會想飲杯酒,我哋話唔飲酒,但見佢炒茶好香,就問可唔可以飲茶。佢語氣極不禮貌咁回應:「我哋呢度整酒唔整茶,食嘢返隔離餐廳睇下有冇位」,明明就係因為冇位佢哋職員先提出可以坐喺度食。點知嗰位 bartender 行咗過去,佢返嚟之後就叫我哋轉去後面 sofa。之後更加過份,佢即刻用消毒噴霧對住我哋原本坐嘅位置狂噴,枱、凳、甚至坐位踩住嘅嗰舊木都噴足1-2分鐘,好似我哋污糟晒咁,侮辱性極強。再之後,有另一位職員走埋嚟話如果唔嗌飲品就唔可以喺度食嘢——等咗大半個鐘頭,之前完全冇人同我哋必須叫一杯酒,我哋被迫離開。臨走時,嗰位男 bartender 好大聲咁講:「同埋呢下次着返對鞋!」,我哋load咗一陣佢講咩因為我哋一直都着住對鞋。然後我哋先醒起我朋友係因為整親腳,所以等

臨走時,嗰位男 bartender 好大聲咁講:「同埋呢下次着返對鞋!」,我哋load咗一陣佢講咩因為我哋一直都着住對鞋。然後我哋先醒起我朋友係因為整親腳,所以等食物期間有癡布,佢竟然話我哋除咗鞋(正常女生刮腳黐膠布嘅動作,絕對冇將隻腳放上枱凳),態度粗魯無禮,完全唔專業。佢仲要好大聲講多次「下次唔好除鞋」。

整個過程令人極度被冒犯,係我人生中極少數咁差嘅用餐體驗。唔單止服務差,仲要羞辱客人,絕對唔會再幫襯,亦唔會推薦俾任何朋友。
2025-06-21
2025-06-16 1146 瀏覽
一間創新又用心來做既新派日本菜,無論在飲料與菜式料理方面都给人一种新鲜既感覺,前菜與主菜都令人驚喜,好食和食材好新鲜,絕對是物超所值,吃過後一定会跟朋友再來幫襯。希望他們繼續努力創新更多菜式