2025-06-07 258 瀏覽
話說其實自己成日都食串燒,今日俾幾樣食物留底咗記憶點😍 蟹肉脆皮沙律、焦糖菠蘿、芝士流心蛋大啡菇、焦糖骰仔豬手同蛋黃醬焗蠔🦪 蟹肉脆皮沙律 $48 - 完全估唔到佢係咁樣上,佢嗰啲沙律加埋側邊啲脆脆一齊食,口感好正🙌 焦糖菠蘿 $34 - 燒菠蘿喺唔同嘅串燒店食得多,但係呢個外脆內軟又熱,仲要佢切到簿一簿,又易入口,真係100分‼️芝士流心蛋大啡菇 $38 - 佢有三重口感,三樣都唔會搶大家風頭😍 切開嘅時候個流心蛋好有驚喜,蛋黃啱啱中和咗芝士嘅咸,我會覺得佢係必叫之選😍蛋黃醬焗蠔 $43 - 蒜蓉燒就食得多,蛋黃醬真係第一次食,佢呢間舖頭好鍾意用蛋黃醬,而我亦都係超鍾意😍 完全零違和感✅焦糖骰仔豬手 $26 - 豬手變串燒真係第一次食,佢個焦糖脆皮同菠蘿一樣咁脆,焦糖減低咗豬手嘅咸度,鍾意食豬手嘅一定要嗌😌佢呢度係免加一,2330last order,我今日1820去到無乜人,但1910已經全場爆滿,所以如果想嚟食記得book定枱😗 仲有我食完先發現佢有個優惠套餐,要預早買定,如果啱食真係幾平,如果有興趣記得睇到最尾‼️

• 芝士流心蛋大啡菇
  • 焦糖菠蘿
  • 蟹肉脆皮沙律
  • 焦糖骰仔豬手
  • 蛋黃醬焗蠔
2025-04-08 666 瀏覽
假期在好友家中狂歡,玩到夜晚肚又餓😂,好友立即推介宵夜,估唔到非常高質😍😍👍🏻餐牌款式非常多,完全滿足晒不同朋友的需要,叫了以下幾款:✨燒墨魚✨墨魚彈牙又爽口,口感十足。✨燒田雞✨真係估唔到有田雞食,實在太耐冇食過,令人有意外驚喜❤️。肉質緊緻,調味恰到好處,食落滋味。✨燒扇貝✨非常大粒,睇見好開心😄選了蒜蓉味,啖啖肉,香氣十足,好正 。✨燒明太子雞翼✨雞翼漲卜卜,明太子餡料滿瀉一樣,真的很飽滿,令人好滿足。✨月見免治雞肉棒✨✨野菜豬肉卷✨✨豚肉雞蛋卷✨三者都非常出色,免治雞肉棒柔軟,但也不會太鬆散,沾上蛋汁,入味又好食。野菜豬肉卷同豚肉雞蛋卷包裹精細,雞蛋卷更加係半流心蛋,食落好正。✨鹽燒牛小排✨✨鹽燒牛舌✨牛小排肉嫩多汁,牛舌彈牙,鹽燒更能食出材料的原味道👍🏻👍🏻✨焗蝦✨✨清酒煮硯✨兩者份量也不少,焗蝦是半身開邊蝦,食落非常方便。清酒煮蜆,粒粒都好大粒,搭配清酒的香氣,好食到吮晒手指。✨吉列炸蠔✨✨炸魷魚鬚✨✨天婦羅✨炸物選擇非常多,炸衣薄,香脆乾身,炸得出色。材料新鮮,真係好想啤一啤佢😂。✨櫻花蝦燒飯團✨一口下去,裏面全部是滿滿的櫻花蝦餡,真的熱辣辣香噴噴,非常飽肚😍😍全店選擇非常

餐牌款式非常多,完全滿足晒不同朋友的需要,
叫了以下幾款:

✨燒墨魚✨
墨魚彈牙又爽口,口感十足。

✨燒田雞✨

✨燒扇貝✨

✨燒明太子雞翼✨
雞翼漲卜卜,明太子餡料滿瀉一樣,真的很飽滿,令人好滿足。

✨月見免治雞肉棒✨
✨野菜豬肉卷✨
✨豚肉雞蛋卷✨

✨鹽燒牛小排✨
✨鹽燒牛舌✨
牛小排肉嫩多汁,牛舌彈牙,鹽燒更能食出材料的原味道👍🏻👍🏻

✨焗蝦✨
✨清酒煮硯✨

✨吉列炸蠔✨
✨炸魷魚鬚✨
✨天婦羅✨

✨櫻花蝦燒飯團✨

全店選擇非常多,的確係晚飯宵夜好去處👍🏻👍🏻
想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
外賣自取
  • 清酒煮蜆
  • 鹽燒牛舌
  • 月見免冶雞肉軟骨棒
  • 豚肉雞蛋卷
  • 鹽燒牛小排
  • 焗蝦
2025-03-29 1097 瀏覽
開到凌晨12點串燒店,超適合朋友聚會落腳店!!串燒普通10-20元,好抵食,星期六日晚上可以自行訂座,當日都滿座,仲有好多人等位🥢燒燒賣外皮金黃酥脆,魚肉彈牙,再裹上滿滿蜜糖,香甜可口! 🥢燒四季豆四季豆的外表油亮,經過炭火烤制後,色澤更加明亮,口感脆嫩,帶有淡淡的煙燻香氣,有豆的自然甜味,搭配上微微的鹽味,更惹味🥢芝士流心蛋大啡菇輕輕切開,濃郁的芝士和流心蛋已經流出,與大啡菇的鮮香融合得好好,口感滑順🥢燒雞肉串外皮微微焦脆,雞肉鮮嫩多汁,自行加上辣粉,味道香辣惹味🥢月見兔治雞肉棒外觀相當吸引人,微甜的燒汁,雞肉及雞軟骨的比例恰到好處,加上濃郁的生蛋黃做醬汁,讓雞肉串變得口感豐富而且多一層蛋香🥢豚肉雞蛋卷用一塊豚肉包裹一隻流心蛋,味道好特別,蛋汁與豚肉味道配合,令口感和味道更多層次🥢野菜豬肉卷賣相清新,豬肉的鮮香與新鮮蔬菜的脆嫩相得益彰,搭配上特製的醬汁,十分鮮甜🥢鹽燒牛小排肉質鮮嫩,經過炭火的烤制,外表微微焦香,內部卻保持著多汁的口感,搭配上淡淡的鹽味,更能突出牛味🥢牛肉他他胡麻冷烏冬大量半熟成牛肉於表層,肉質鮮嫰,烏冬麵彈牙滑順,搭配上牛肉的鮮香與胡麻醬的濃郁,口感層次分明🥢紅棗蜜

🥢燒燒賣
外皮金黃酥脆,魚肉彈牙,再裹上滿滿蜜糖,香甜可口!

🥢燒四季豆

🥢芝士流心蛋大啡菇

🥢燒雞肉串
外皮微微焦脆,雞肉鮮嫩多汁,自行加上辣粉,味道香辣惹味

🥢月見兔治雞肉棒

🥢豚肉雞蛋卷

🥢野菜豬肉卷

🥢鹽燒牛小排

🥢牛肉他他胡麻冷烏冬

🥢紅棗蜜
加入紅棗粒和蜜糖,甜味剛好,不會太過濃厚,味道清甜

🥢大話七
話梅的酸甜味與七喜的清爽氣泡相互融合,味道新爽,配串燒一流
2025-03-22
我哋一家今日到荃灣行街,Mina爸話天氣特別凍,心郁郁想食串燒,我哋就去左朋友推薦,位置荃灣聯和街的隱世高質日式串燒店~#夜燒站 ,呢度裝修帶日式居酒屋風格,所以的串燒都即叫即燒,每一款都用心製作,唔會馬馬虎虎,唔北上的日子,都可以食到好味的串燒🥰蟹肉脆皮沙律沙律裏有蟹肉、魚籽、洋蔥等,蟹肉搭配脆皮,口感層次分明,清爽的沙律醬增添了鮮味,令人食欲大開蟶子(蒜蓉/明太子)蒜蓉的香氣與蟶子的鮮甜相得益彰,而明太子的鹹香則帶來不同的風味選擇,2款口味都非常美味串燒生蠔生蠔鮮味又肥美,用炭火燒烤的香氣結合,口感滑嫩,鮮味十足燒白鱔白鱔的肉質細膩,燒烤後的香氣四溢,搭配適當的調味,讓人感到十分滿足。蒜蔥封門柳封門柳的蒜香與蔥香交織,肉質鮮嫩,口感佳鹽燒牛骨髓燒過的牛骨髓口感綿滑,與鹽香的搭配,食到牛骨髓的原汁原味牛油焗金菇 金菇的鮮香與牛油的濃郁味結合,2者一齊焗,突顯咗2者嘅味道原條肉碎茄子面層鋪滿肉碎,份量超大條,燒得好香又唔會太乾,每一啖都食到肉碎同埋茄子芝士翠肉瓜芝士的濃郁與翠肉瓜的清新形成對比,帶來獨特的風味體驗明太子燒飯團飯團燒得外脆內軟,明太子的鹹香與米飯的Q彈相結合,口感豐富櫻

蟹肉脆皮沙律

蟶子(蒜蓉/明太子)

串燒生蠔
生蠔鮮味又肥美,用炭火燒烤的香氣結合,口感滑嫩,鮮味十足

燒白鱔

蒜蔥封門柳
封門柳的蒜香與蔥香交織,肉質鮮嫩,口感佳

鹽燒牛骨髓
燒過的牛骨髓口感綿滑,與鹽香的搭配,食到牛骨髓的原汁原味

牛油焗金菇
金菇的鮮香與牛油的濃郁味結合,2者一齊焗,突顯咗2者嘅味道

原條肉碎茄子

芝士翠肉瓜
芝士的濃郁與翠肉瓜的清新形成對比,帶來獨特的風味體驗

明太子燒飯團
飯團燒得外脆內軟,明太子的鹹香與米飯的Q彈相結合,口感豐富

櫻花蝦燒飯團
飯團燒得外脆內軟,櫻花蝦的鮮味與米飯的香氣相得益彰,讓人回味無窮
2025-01-10
午餐
2025-06-16 0 瀏覽
📍夜燒站😍荃灣超高質素串燒👍🏻~呢間串燒食物質素好高🥳長期排晒長龍😘各種串燒都燒得勁香😘用料靚❤️特別係牛小排超好味🤪店員服務態度好👍串燒~鹽燒牛小排😍😍😍~鹽燒牛舌❤️~月見免治雞肉軟骨棒😘~燒多春魚🤪~燒雞肉串😛~鹽燒五花腩💕~鹽燒豬頸肉❤️~燒四季豆😍海鮮~清酒煮蜆😍~蒜蓉燒帶子❤️甜品~焦糖芝士蛋糕😍~焦糖菠蘿☺️~牛油粟米😘👍🏻~食物質素超高😍價錢抵☺️下次經過荃灣一定再嚟食❤️👍🏻📍夜燒站 (荃灣)荃灣聯仁街18號地舖
📍夜燒站😍荃灣超高質素串燒👍🏻

~焦糖芝士蛋糕😍
~焦糖菠蘿☺️
~牛油粟米😘👍🏻

~食物質素超高😍價錢抵☺️下次經過荃灣一定再嚟食❤️👍🏻

📍夜燒站 (荃灣)

荃灣聯仁街18號地舖
2025-06-14 0 瀏覽
串燒店開到夜晚12點🤣同朋友玩到夜左都可以黎食!仲要唔洗加一,超抵👏果日同朋友慶生,問左餐廳帶一磅以下嘅蛋糕可以免切餅費,慶生都推薦黎😍🥰🧅燒洋蔥牛側腹串 牛肉夠香,肥瘦適中,配埋洋蔥一齊燒真係正。 🍳芝士心蛋大啡菇超級推介!啲芝士溶晒入去個菇度,一切啲蛋汁爆出嚟,好滿足🍢燒牛小排肉味濃郁,燒得啱啱好,唔會柴🧅汁燒雞肉大蔥雞肉嫩滑,蔥就好爽口!雞泡魚干好啱送酒!🍶🍳豚肉雞蛋卷加左鵪鶉蛋, 口感幾滑,又食到豚肉油脂感😍🧀燒芝士雞肉丸芝士同雞肉味好夾 🍙明太子燒飯團, 燒櫻花蝦飯團表面燒到微焦,入面有鹹香明太子,食完好滿足,飽肚之選。櫻花蝦冇明太子咁重味,燒出黎以香味取勝🤣📍夜燒站 (荃灣)荃灣聯仁街18號地舖

🧅燒洋蔥牛側腹串
牛肉夠香,肥瘦適中,配埋洋蔥一齊燒真係正。

🍳芝士心蛋大啡菇
超級推介!啲芝士溶晒入去個菇度,一切啲蛋汁爆出嚟,好滿足

🍢燒牛小排
肉味濃郁,燒得啱啱好,唔會柴

🧅汁燒雞肉大蔥
雞肉嫩滑,蔥就好爽口!
雞泡魚干好啱送酒!🍶

🍳豚肉雞蛋卷
加左鵪鶉蛋, 口感幾滑,又食到豚肉油脂感😍

🧀燒芝士雞肉丸
芝士同雞肉味好夾

🍙明太子燒飯團, 燒櫻花蝦飯團

📍夜燒站 (荃灣)
荃灣聯仁街18號地舖
2025-06-13 0 瀏覽
呢間串燒店真係好有驚喜,價錢合理,食物質素ok!  🧀 芝士流心蛋大啡菇大啡菇超厚肉,一咬落去芝士同蛋汁爆出嚟,香濃到不得了,菇嘅鮮甜同芝士超夾,必點!  🐷 豚肉雞蛋卷豚肉包住嫩滑嘅玉子燒,燒到微微焦香,蛋芯仲好滑,加埋甜甜哋嘅醬汁,好食到停唔到口!  🦀 蟹肉脆皮沙律外皮炸到脆卜卜,入面係滿滿蟹肉,配沙律醬好開胃,脆得嚟又唔會油膩,正!  👅 汁燒牛舌芯牛舌芯超爽口,燒得啱啱好,醬汁甜甜哋,加少少Wasabi仲正,送酒一流!  🔥 明太子雞翼雞翼去咗骨,塞滿明太子,一咬就爆餡,辣辣哋好過癮,鍾意重口味嘅朋友一定鍾意!  🍐 雪梨牛肉卷牛肉卷住雪梨片,燒完梨汁滲入牛肉度,清甜得嚟又解膩,口感好特別,值得試!  🍜 牛肉他他冷烏冬凍烏冬好彈牙,生牛肉他他好嫩,酸酸哋好開胃呢間串燒店真心推介,每樣嘢都燒得恰到好處,價錢又唔貴,下次一定會再嚟!
呢間串燒店真係好有驚喜,價錢合理,食物質素ok!

🧀 芝士流心蛋大啡菇

🐷 豚肉雞蛋卷

🦀 蟹肉脆皮沙律

👅 汁燒牛舌芯

🔥 明太子雞翼

🍐 雪梨牛肉卷

🍜 牛肉他他冷烏冬
凍烏冬好彈牙,生牛肉他他好嫩,酸酸哋好開胃

2025-06-05
凌晨12點喺荃灣餓到胃痛?聯仁街呢間隱世燒烤店「夜燒站」簡直係夜貓救星!今次殺到去,試咗十幾款招牌菜,有幾款真係邪惡到想encore多十次🔥 即刻同大家share呢個深夜食堂嘅必食清單! 🔥 前菜驚艷!必食蟹肉脆皮沙律一上枱就聞到陣陣蟹肉香!沙律菜新鮮爽脆,面頭鋪滿一絲絲鮮甜蟹肉,最正係嗰層「脆皮」——原來係炸到金黃色嘅芋絲,咬落「索索」聲,同柔軟蟹肉形成超強對比。醬汁用咗柚子醋,酸酸甜甜好開胃! 🍄‍🟫爆漿神器:芝士流心蛋大啡菇大啡菇厚肉多汁,一咬開就見到流心蛋黃同熔岩狀芝士湧出嚟!芝士鹹香濃郁,蛋漿掛滿菇紋,仲有啲黑胡椒提味。菇肉juicy到滴汁,記得趁熱食先有拉絲效果啊~🍢 日式風味:豚肉雞蛋卷呢個真係驚喜!豚肉片薄得嚟又唔會散,包住半熟流心蛋,咬落去蛋汁「噗」一聲爆出,豚肉油脂香同蛋香完美融合。🍢 街坊價燒物 $10起跳 ▪️ 燒芝士腸 - 腸衣脆卜卜,一咬開芝士餡多到漏 ▪️ 燒燒賣 - 外皮燒到微焦脆口,入面仲保持魚肉彈牙,絕對唔係乾爭爭嗰種 ▪️ 燒鷓鴣蛋 - 細細粒但蛋香濃郁,鹽燒風味簡單卻上癮 ▪️ 豬肉荔枝卷 - 豚肉包住清甜荔枝,果香解膩超特別 ,咬落juicy

🔥 前菜驚艷!必食蟹肉脆皮沙律

🍄‍🟫爆漿神器:芝士流心蛋大啡菇

🍢 日式風味:豚肉雞蛋卷

🍢 街坊價燒物 $10起跳
▪️ 燒芝士腸 - 腸衣脆卜卜,一咬開芝士餡多到漏
▪️ 燒鷓鴣蛋 - 細細粒但蛋香濃郁,鹽燒風味簡單卻上癮
▪️ 豬肉荔枝卷 - 豚肉包住清甜荔枝,果香解膩超特別 ,咬落juicy到爆汁

▪️原條肉碎茄子-一啖咬落去茄子肉「爆綿」!肉碎醬汁完全滲透茄子紋理,鹹香惹味得嚟又保持到蔬菜清甜

🌟 必食MVP:網燒牛扒
真係冇諗過燒烤店嘅牛扒可以咁高質!用網燒方式鎖住肉汁,牛扒medium rare粉嫩得嚟冇血水,肉質柔嫩到似高級西餐廳出品。

炸蓮藕片食,脆嫩交織好邪惡~比薯片更正!招牌燒豬大腸豐富油膩,香脆不油膩☺絕對食過食過返尋味

🍜 暖胃之選:天婦羅手打烏冬清酒煮蜆
深夜想食澱粉質必點!烏冬粗身有嚼勁,湯底清甜唔油膩。天婦羅蝦炸得鬆化,浸一浸湯半脆半軟嘅口感好正。清酒煮蜆蜆肉飽滿無沙,湯底充滿海洋鮮味,飲落暖胃又帶微微酒香

🍹 神級飲品雙響炮
▪️ 熱話梅蜜 - 話梅嘅鹹酸同蜂蜜嘅甜潤完美平衡,飲完成個人即刻醒神!
▪️ 薑蜜可樂- 可樂氣泡感加上薑嘅辛辣,蜜糖中和咗嗆口感,暖胃又過癮,凍飲熱飲都正!

如果有選擇困難症仲可以揀佢哋嘅超值燒肉套餐,$258就食到9 款主食+前菜+飲品,性價比爆燈!

呢間絕對係荃灣宵夜界黑馬,食物有心思得嚟價錢親民,以後深夜肚餓唔使再食M記啦!
呢排試緊低碳減肥法,想搵返啲可以就咁食菜同食肉嘅餐廳,咁啱又住荃灣嘅朋友介紹我識呢間串燒居酒屋。星期五晚八點幾去等位,都等咗一兩張先入座,好似幾受街坊歡迎。前菜✨ free送咗個前菜俾我哋食,係漬蕃茄,好fresh😋蟹肉脆皮沙律✨$46呢個好有驚喜,沙律嘅調味啱啱好,入面撈左蟹肉、蟹籽、洋蔥同埋一啲蝦肉,好鮮味!而個容器係用春卷皮炸嘅兜兜,扑爛佢之後撈埋啲沙律食好有口感,成件事都好夾!網燒牛扒✨$88用嘅牛扒都好有牛味,個底有少少照燒汁,側邊仲有啲沙律菜加芝麻醬,所以食落都唔會太膩,不過個人覺得如果牛扒可以再生少少就更好啦~蒜蓉燒扇貝(2隻)✨$80扇貝比想像中大隻,連埋啲蒜蓉同汁嚟食,都好鮮甜。燒明太子雞翼✨ $27@燒得幾好,外脆內軟。牛油焗雜菌✨ $50本身都有啲驚調味會太重,因為好多串燒店嘅焗雜菌都好重口味下,但佢調味做得唔錯,食到牛油香之餘,仲用咗少少黑椒同蒜嚟調味,我自己加咗少少柚子粉落去,變落去多咗少少甜味,更加好味左!芝士流心蛋大啡菇✨ $38呢個我覺得好好味,入面有洋蔥加流心蛋,上面加塊芝士,焗完真係超級Juicy又好香!清酒煮蜆✨$52啲蜆肉同個湯好鮮甜,而且粒粒都

前菜✨ free
送咗個前菜俾我哋食,係漬蕃茄,好fresh😋

蟹肉脆皮沙律✨$46

網燒牛扒✨$88

蒜蓉燒扇貝(2隻)✨$80
扇貝比想像中大隻,連埋啲蒜蓉同汁嚟食,都好鮮甜。

燒明太子雞翼✨ $27@
燒得幾好,外脆內軟。

牛油焗雜菌✨ $50

芝士流心蛋大啡菇✨ $38

清酒煮蜆✨$52
啲蜆肉同個湯好鮮甜,而且粒粒都脹卜卜,呢個價錢嚟睇真係好抵食,保守估計都有10幾20粒蜆肉,推薦!

唔小心嗌咗好多串燒🤣整體嚟講都燒得好香脆,而且每一串份量都好足😱我最欣賞嘅係豚肉本菇卷,平時食肥牛金菇卷就食得多,其實次次都好驚咬唔爛啲金菇好難吞,但呢個豚肉半菇卷完全冇呢個問題,外面嘅豚肉香脆得來,入面嘅菇有好Juicy易咬!不過個人覺得鹹咗啲啲,如果淡番啲就Perfect!

整體嚟講,呢間串燒居酒屋嘅食物都好出色,而且食物選擇好多🤣建議大家嚟到唔好淨係識串燒,要試埋其他嘢呀,個人認為佢之前菜同小菜都好出色!
  • 芝士流心蛋大啡菇
  • 清酒煮蜆
  • 蟹肉脆皮沙律
2025-06-04 158 瀏覽
深夜嘅荃灣,搵間好食嘅宵夜並唔容易。好彩發現咗呢間「夜燒站」,開到凌晨十二點,簡直係我哋呢啲夜貓嘅救星!餐廳主打串燒,選擇非常豐富,而且食材新鮮,燒烤火候控制得宜,令人一試難忘。首先,我哋叫咗個蟹籽沙律($40)做前菜,清新爽口,為接下來嘅串燒盛宴做好準備。蒜蓉燒扇貝($80/2隻) 蒜香四溢,扇貝肉質鮮甜彈牙,令人回味無窮。基本款嘅燒午餐肉($10) 同汁燒雞髀菇($14) 表面微微焦脆,內裡依然保持juicy,簡單而美味。汁燒雞肉大蔥($28) 雞肉嫩滑,配上大蔥嘅香甜,味道層次豐富。明太子芝士雞肉串($27) 更加係必點之選,明太子嘅鹹鮮同芝士嘅濃郁完美結合,令人一試愛上。牛肉方面,鹽燒牛舌($48) 薄切爽脆,肉汁豐富;鹽燒牛小排($45) 肉質鮮嫩,油脂分布均勻,入口即化。豚肉露荀卷($28) 將豚肉嘅鹹香同露荀嘅清爽完美結合,非常有創意。豬肉荔枝卷($34) 亦都令人驚喜,荔枝嘅清甜中和咗豬肉嘅油膩感,味道清新。其他串燒例如燒白鱔($42)、燒白福花($16)、燒西蘭花苗($20)、燒雞皮($30)、鹽燒五花腩($29)、鹽燒豬頸肉($32)、海苔豚蠔卷($38) 同燒墨魚

其他串燒例如燒白鱔($42)、燒白福花($16)、燒西蘭花苗($20)、燒雞皮($30)、鹽燒五花腩($29)、鹽燒豬頸肉($32)、海苔豚蠔卷($38) 同燒墨魚($24) 都保持高水準,每款都燒得恰到好處,調味適中,令人食慾大增。

除咗串燒之外,我哋仲試咗明太子卡邦尼煙肉烏冬($60),加咗隻溫泉蛋($6) 令口感更加豐富,烏冬彈牙,醬汁濃郁 creamy,非常滿足。最後以焦糖芝士蛋糕($22) 同焦糖菠蘿($34) 作結,為呢一餐畫上完美句號。飲品方面,我哋叫咗奶茶($20) 同蜂蜜生薑蜜($26),都非常解渴。

總括而言,「夜燒站」嘅食物質素高,選擇多元化,而且價錢合理,絕對係荃灣宵夜嘅好去處!下次想食串燒,一定會再嚟!
2025-05-31 118 瀏覽
整體來講舖頭坐得舒服,一邊享受食物,一邊聽歌,整體體驗唔錯最印象深刻既係:1. 芝士流心蛋大啡菇:慢慢用刀叉切開大啡菇中間,蛋黃喺罅隙中慢慢流出嚟,內裏有洋蔥同芝士,洋蔥咬落去脆脆地,增加口感,再加上少量嘅芝士,同埋大啡菇一啖放入口,非常值得一試2. 牛油番薯仔:原來牛油加番薯仔係咁夾!番薯仔超級甜,外層香脆,內裏軟熟,再加上牛油嘅點綴,真係一試難忘最欣賞店舖嘅三個位:1. 以為燒物需要好長嘅時間,但原來都唔係,唔使等好耐2. 店舖播既歌好啱聽 😛3. 職員有禮貌
整體來講舖頭坐得舒服,一邊享受食物,一邊聽歌,整體體驗唔錯

最印象深刻既係:

最欣賞店舖嘅三個位:
1. 以為燒物需要好長嘅時間,但原來都唔係,唔使等好耐
2. 店舖播既歌好啱聽 😛
3. 職員有禮貌
2025-05-29 121 瀏覽
這間在荃灣的串燒店,食物味道出色,性價比亦很高。更開門至凌晨十二時,真的可以吃夜宵。燒乾燥洋蔥牛側腹串乾蔥的味道很香很入味,加上肉質鮮嫩且充滿牛肉香的肉粒很好吃,不會吃得過鹹。燒生蠔生蠔肉質很飽滿味道又出眾,沒有任何腥味,純燒蠔使蠔味更出色。蟹肉脆皮沙律很清爽的沙律,配上香脆炸麵粉皮,口感豐富。惹味蒜芯蒜芯很好吃,爽脆蒜芯佈滿香味。燒西蘭花苗燒過的西蘭花苗很香,口感較爽。燒雞軟骨香口爽脆,調味出色。鹽燒牛舌牛舌味道和調味配搭出色。豚肉露荀卷香口豚肉包裹著燒香的露荀,肉汁滿滿。海苔豚蠔卷蠔肉味突出,配上豚肉的鹹香味道更濃郁。燒馬友馬友皮香燒過很香脆,表面配上燒過的鹽味和檸檬汁使味道豐富。芝士年糕串燒一流鹹甜點。火山丼帶點七味粉的香烤肉碎,和香濃蛋液配上,味道濃郁,丼飯本身會配蛋所以不用再加配也可。薑蜜樂(凍)玉泉西柚味

燒乾燥洋蔥牛側腹串

燒生蠔

蟹肉脆皮沙律
很清爽的沙律,配上香脆炸麵粉皮,口感豐富。

惹味蒜芯
蒜芯很好吃,爽脆蒜芯佈滿香味。

燒西蘭花苗
燒過的西蘭花苗很香,口感較爽。

燒雞軟骨
香口爽脆,調味出色。

鹽燒牛舌
牛舌味道和調味配搭出色。

豚肉露荀卷
香口豚肉包裹著燒香的露荀,肉汁滿滿。

海苔豚蠔卷
蠔肉味突出,配上豚肉的鹹香味道更濃郁。

燒馬友
馬友皮香燒過很香脆,表面配上燒過的鹽味和檸檬汁使味道豐富。

芝士年糕
串燒一流鹹甜點。

火山丼

薑蜜樂(凍)

玉泉西柚味
2025-05-27 103 瀏覽
最近我同朋友去咗荃灣嘅「夜燒站」,真係一個好過癮嘅地方!餐廳環境輕鬆,適合同朋友聚會,2個人坐得勁舒服,冇限時,可以坐好耐。食物選擇多到令人眼花撩亂。首先,我試咗「蟹肉脆皮沙律」,呢個沙律好清新,蟹肉味道鮮甜,配埋蝦肉,海鮮味十足,脆皮帶來一啲口感,食落去好開胃,真係一個好嘅開場白!接著係「牛油蕃薯仔」,牛油溶化之後,蕃薯仔外脆內軟,味道好香,完全唔會腻,真係一口接一口。「牛油粟米」都好好味,粟米煮得咁啱,牛油味道濃郁,搭配一啲鹽,簡直係無法抗拒。然後試咗「日式燒豆腐」,豆腐燒得焦香,外脆內滑,豆腐竟然燒到有汁,好似食肉咁,,真係一流👍👍👍,推介。「焦糖菠蘿」燒得金黃,焦糖香氣四溢,菠蘿酸酸甜甜,朋友中意到食咗3串🤣👍。「日式叉燒手打烏冬」,加咗溫泉蛋,麵條滑溜,加上叉燒嘅香氣,味道超正,溫泉蛋又令整碗麵更加creamy,真係好好味!「汁燒雞髀菇」,雞髀煮得恰到好處,肉質嫩滑,搭配菇類,簡直係完美組合。「燒雞腎」口感特別,味道入味,食落去唔會有腥味。月見免冶雞肉軟骨棒又係一個驚喜,雞肉鮮嫩,軟骨口感彈牙,真係好正。再嚟就係「雪梨牛肉卷」,牛肉薄薄地包住雪梨,味道清新,唔會太重,食完之後

,真係一流👍👍👍,推介。

「燒雞腎」口感特別,味道入味,食落去唔會有腥味。

再嚟就係「雪梨牛肉卷」,牛肉薄薄地包住雪梨,味道清新,唔會太重,食完之後好舒服。

我仲叫咗「豬肉荔枝卷」,味道獨特,荔枝嘅甜味同豬肉嘅咸香搭得好好。個人中意荔枝多過雪梨。

而且我飲咗一支「Blue Girl」,大支裝,啤酒配燒烤真係無得輸!

最後,我試咗「鹽燒牛舌」,牛舌燒得咁香,咬落去又滑又有嚼勁,絕對係肉食者嘅福音!

總括來講,「夜燒站」嘅食物質素高,環境輕鬆,服務態度好,真係一個適合聚會嘅好地方!如果你喺荃灣附近,真心推薦你嚟試吓呢間餐廳,肯定唔會失望!
2025-05-26 82 瀏覽
路過很多次的燒烤店終於有日5點多時見有位 入去試試先說優點燒烤味道都很好,食材也是肉眼可見地新鮮,烤的火候也是把握的很好,嫩口多汁!推介叫肉類,它家的網燒牛扒、鹽燒牛舌、羊架等,肉質唔錯,食落好惹味~ 另一推介是芝士流心蛋大啡菇! 大啡菇厚實而鮮嫩,凹處隱藏著金黃的流心蛋,上面覆蓋著融化的芝士。咬下去,菇的鮮美與芝士的醇厚交融,再加上流心蛋的絲滑,好juicy 好濃味,正!每一口都是滿滿的幸福感,忍不住一串接一串。甜玉米特別甜,烤素菜第一名!免治雞肉軟骨棒幾乎為串燒店必備菜式,軟滑雞肉棒沾上蛋汁,是期待以內但好吃的味道然後缺點就是,他家午餐的lunch set提供多種丼飯,飯量較多! 差不多有成2-3人的飯量… 我地5點多入去還可以叫,多了汽水、小食(炸蝦)及蟹柳沙律,你說離譜不離譜?😂
路過很多次的燒烤店
終於有日5點多時見有位 入去試試

先說優點

甜玉米特別甜,烤素菜第一名!

免治雞肉軟骨棒幾乎為串燒店必備菜式,軟
滑雞肉棒沾上蛋汁,是期待以內但好吃的味道

2025-05-17 70 瀏覽
係荃灣想食串燒就會諗起夜燒站今日同朋友兩個人放工又食啦餐廳裝修好日式,今日早咗6:30嚟, 唔使半個鐘就坐滿晒,記得要訂座餐前小食係糖醋蕃茄,酸酸甜甜,作為前菜一流蟹肉脆皮沙律份量都幾多,沙律醬配上青瓜絲蟹籽同蟹肉,十分清爽清酒煮蜆蜆肉都係脹卜卜嘅,熟度啱啱好,唔會過熟,味道鮮甜燒蟶子(明太子醬&蒜蓉)醬汁好惹味,令蟶子嘅味道更上一層樓,朋友覺得蒜蓉味道更佳汁燒雞肉大蔥雞肉嫩滑,醬汁惹味,大蔥同雞肉一齊食令雞肉更加juicy鹽燒牛舌大推鹽燒牛舌👍🏻牛舌爽口彈牙,外層燒得香脆,內裏仲充滿肉汁,只售$48, 好掂食!燒白鱔燒白鱔外皮香脆,肉質彈牙,魚骨處理得好好,去得好乾淨燒明太子雞翼雞翼甜甜辣辣, 明太子味道好香,同雞翼好夾燒雞泡魚乾必食,送酒一流鹽燒䱽魚䱽魚肉質好嫩,一鎅開已經有肉汁流出脆片炸雞炸雞嘅外皮做得幾出色,十分香脆牛油焗雜菇
係荃灣想食串燒就會諗起夜燒站
今日同朋友兩個人放工又食啦

餐前小食係糖醋蕃茄,酸酸甜甜,作為前菜一流

蟹肉脆皮沙律
份量都幾多,沙律醬配上青瓜絲蟹籽同蟹肉,十分清爽

清酒煮蜆
蜆肉都係脹卜卜嘅,熟度啱啱好,唔會過熟,味道鮮甜

燒蟶子(明太子醬&蒜蓉)
醬汁好惹味,令蟶子嘅味道更上一層樓,朋友覺得蒜蓉味道更佳

汁燒雞肉大蔥
雞肉嫩滑,醬汁惹味,大蔥同雞肉一齊食令雞肉更加juicy

鹽燒牛舌

燒白鱔
燒白鱔外皮香脆,肉質彈牙,魚骨處理得好好,去得好乾淨

燒明太子雞翼
雞翼甜甜辣辣, 明太子味道好香,同雞翼好夾

燒雞泡魚乾
必食,送酒一流

鹽燒䱽魚
䱽魚肉質好嫩,一鎅開已經有肉汁流出

脆片炸雞
炸雞嘅外皮做得幾出色,十分香脆

牛油焗雜菇