2024-03-13 10 瀏覽
呃人當然做唔住,之前做假放題。呢間餐廳之前食蟹季節嘅時候做左一段短時間嘅 大閘蟹放題。 話就話放題任食,但限制order數量,又遲出食物,拖延時間,蟹又唔新鮮,又細隻。結果勁多人投訴。最終結業做唔住,抵死
呃人當然做唔住,之前做假放題

2022-04-17 181 瀏覽
終於有時間寫返11月時的大閘蟹放題🥲 買左OpenRice 優惠卷,7點鐘去到就話要準時交枱,食哂先可以再叫蟹.. 煮又慢,不停等…. 夠鐘就不停要你走.. 放題就無試過,但食過一次就算
2022-01-03 157 瀏覽
我係睇到社交平台 group 推薦呢間餐廳先會book,個人覺得佢唔係網上寫手講得咁好咁抵食星期五晚上7點多walk in入座,都係得幾枱客,餐廳有分放題及散叫,我地揀左散叫帶子刺身:一粒帶子分切開二就叫做兩片,好唔抵食!炸雞軟骨炸到又乾又鞋口壽司冇特別,不過海膽唔靚,有少少腥臭味,印象中海膽價錢唔係貴,串燒都燒得唔錯,不過冇影相衛生:枱面是癡笠的服務:見到你飲哂d水都唔會主動斟,你要主動叫佢佢先會斟
我係睇到社交平台 group 推薦呢間餐廳先會book,
個人覺得佢唔係網上寫手講得咁好咁抵食

星期五晚上7點多walk in入座,都係得幾枱客,
餐廳有分放題及散叫,
我地揀左散叫
帶子刺身:一粒帶子分切開二就叫做兩片,好唔抵食!
炸雞軟骨炸到又乾又鞋口
串燒都燒得唔錯,不過冇影相

衛生:
枱面是癡笠的

服務:見到你飲哂d水都唔會主動斟,你要主動叫佢佢先會斟

我在油麻地上玩健美體操後,在自己的腦入面思想,我想去食一些美食,所以我在油麻地逛一陣而搵到一個高樓大廈,見到有啲人喺度講緊高樓大廈的一樓有一些日本的美食,所以我就入了電梯上了去一樓、我腦入面有想、呢一度好似都冇乜美食咁樣,我就入了去看正有兩個人一齊在食,我就入了去坐下來叫牛肉飯、然後我就坐在這度等待他來給我美食、這裡的牛肉飯可算是一絕,非常美味,還有很多配菜,還配一碗湯,還有橙汁、價格非常實惠,吃完後我爭大眼說:哇!真好食!所以我想每一次星期日上完健美體操就想去食這個日本餐了!這個餐廳還是蠻值得推薦的,如果你不介意服務態度差一點,食物和環境都是可以接受的

2021-12-19 61 瀏覽
我覺得豚肉蔬菜飯真是好好食呀!首先我先吃蔬菜,然後吃一啖豚肉,我以為會麻麻哋,結果我低估咗佢嘅迷相,原來日式的食物津津有味,我的心裏不停地讚不絕口,我的表妹都想食豚肉,但我表姐話表妹應該食咗自己個碗先,結果表妹垂頭喪氣地吃她的的東西。然後我打開愛得很密實嘅一個碗,原來個套餐有跟湯、我最鍾意飲湯啦,好嘢有湯喝.我大大啖嘅飲湯.好快就飲晒啦,突然,表姐說:「慢慢飲,慢慢飲,我會再叫的。」呢間舖頭,叫食物就要掃QR code ,真不方便呀!因為沒有網絡就叫不到,但是它們的食物的口味,太迷人了。」我很希望我下一次可以再食
豚肉菜飯
豚肉菜飯
今天路過彌敦道的時候,遇見有人在派傳單,派傳單的阿姨很熱情的推薦那這店的菜色,我們也抱著試一試嘗新的心情!到了樓上,服務員躲在一個角落玩手機,感覺不是很好,最後還是決定來留下來試一試,叫了服務員過來點菜,他帶著有點不耐煩的語氣說,掃二維碼下單,我掃來掃去都沒有辦法登入他們的菜單畫面,我又把服務員叫來.又是有點不耐煩的說我幫你們下單菜上得很快,香噴噴的,份量也很大,配菜也很足,食物的味道不錯我想說做服務業的朋友們,上班的時候需要放下態度,讓顧客有個好的用餐體驗是很重要的。請把你的態度收起來.價格也很合理
價格也很合理
2021-12-09 61 瀏覽
🔥🔥🔥🔥🔥🔥其實同其他劣評講嘅嘢大致上一模一樣,希望大家去之前認真諗清楚,唔想再有人中伏⋯⋯當你真係坐低咗,你就知道自己有幾賴嘢,一大肚氣,背脊骨落🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥❌❌❌真心,唔明點解仲可以有人幫襯,我認,我無睇openrice食評,膽粗粗見係大閘蟹放題就去咗試,我抵死。❌❌❌衰咗!事實嘅嘢唔怕講。究竟間野老唔老實,賴過野嘅就會知。d錢俾你賺得一次,無口碑,無得番轉頭,有乜用。開張唔夠一年,攪到咁。
2021-11-21 26 瀏覽
本來想食串燒點知無BOOK 位FULL左試下WALK IN呢間好彩有位呀點左~蟹子沙律想食下菜諗住呢個穩陣略嫌沙律醬酸左DD不過可接受既~雜錦天婦羅呢個黎到好狀觀呀好大份蝦有三隻仲有茄子...蕃薯....芋頭....南瓜唔會炸到好干個炸粉又唔會太厚芋頭有驚喜幾好食呀~吉列豬扒烏冬轉地獄湯底烏冬黎到好香(個辣味)食落都幾辣下要慢慢食呀但我就幾鍾意烏冬幾滑下豬扒正常呀~三文魚帶子刺身幾肥美呀不錯吃~串燒雞軟骨...雞腎熱辣辣既簡簡單單已經幾好
本來想食串燒

個炸粉又唔會太厚
芋頭有驚喜
幾好食呀

~吉列豬扒烏冬轉地獄湯底
烏冬黎到好香(個辣味)
食落都幾辣下

熱辣辣既
簡簡單單已經幾好
2021-11-19
2021-11-19 34 瀏覽
員工態度10分差,食餐飯d員工都黑口黑面, 本身上網睇到啲評語好似屋企咁我就叫我老公過來去食大閘蟹放題,食物質素惡劣不得至,兩個人食過大閘蟹放題埋單居然係千幾蚊:,從來都未試過食一餐飯食到甘五開心,奉勸大家唔好去
今次同事介紹我地黎食,佢話上次食過覺得幾唔錯,於是乎我既第一次大閘蟹體驗就放左喺呢度∩^ω^∩⚑⚐゛ 大閘蟹「4-5両公、3.5両乸 」$488/每位1.5 小時放題跟據蟹既大小分左三個價位,我地今次揀既係中間價⸜(* ॑꒳ ॑* )⸝♪⋆*呢個價位既蟹蟹膏雖然唔係真係話爆多,但大家異口同聲都覺得蟹都真係好新鮮,同埋平均食到5-6 隻,而我就第一次食就愛上左呢個邪惡之物。⚑⚐゛精美小食除了蟹,仲有小食炸物俾大家喺等待期間⌛️食住等蟹肉薯餅,中華沙律,芝麻八爪魚,日式餃子,大閘蟹粥,黑松露炒野菜,香芋波波⚑⚐゛任飲飲品常常聽到人話食大閘蟹好涼,一定要飲返薑茶,呢度都唔例外;另外仲有提供汽水供選擇🥤✰ 經網站Tapnow 預先購買套票,四人或以上送象拔蚌一條,同清酒一瓶✰ 加一服務費需於現場以現金收取✰ 首輪等候時間大概需時20分鐘✰ 用餐時間結束前30分鐘截大閘蟹單
今次同事介紹我地黎食,佢話上次食過覺得幾唔錯,
於是乎我既第一次大閘蟹體驗就放左喺呢度∩^ω^∩

⚑⚐゛ 大閘蟹「4-5両公、3.5両乸 」$488/每位

⚑⚐゛精美小食
除了蟹,仲有小食炸物俾大家喺等待期間⌛️食住等
蟹肉薯餅,中華沙律,芝麻八爪魚,日式餃子,
大閘蟹粥,黑松露炒野菜,香芋波波
炸物

2021-11-09
炸物
  • 蟹肉薯餅
2021-11-05 45 瀏覽
下午到旺角吃午餐,到處都是人,唯獨這間店靜中帶旺,價錢超抵!點了自選三色刺身飯,包了一碗麵豉湯、雜菜、前菜和飲品。刺身非常新鮮,大大件,非常厚身,超抵吃!比一般連鎖店質素高很多。刺身酸甜新鮮,非常美味!野菜新鮮!前菜醒胃!三文魚炒飯味道好,三文魚融入炒飯中,很香口,很美味!滑蛋煮鰻魚定食,鰻魚很好吃,配上滑蛋味道更加提升,很好吃!環境寧靜 舒適,裝修很用心,和朋友一起飯聚,是很好的選擇。員工有禮貌,下次會再來。
野菜新鮮!前菜醒胃!
三文魚炒飯味道好,三文魚融入炒飯中,很香口,很美味!
滑蛋煮鰻魚定食,鰻魚很好吃,配上滑蛋味道更加提升,很好吃!
2021-11-04 87 瀏覽
假大閘蟹放題(限定每人唔超10隻)1)假90分鐘放題(原來入坐先有張紙仔貼係隔板寫住「用餐時間90分鐘,最後落單時間係60分鐘」,打電話book台前/到門口/入坐後/開始用餐時 完全冇提及……直到食咗30分鐘突然提出last order😨)2) 唇槍舌劍 食到背脊骨落 (1. 周圍有唔少台客人都發現得30分鐘落單,即時鬧爆職員)(2. 一邊食,一邊指責食唔晒蟹腳,唔應該想上蟹)(3. 特登行開,扮睇唔到客人要求叫蟹,刻意拖延時間,最後成功令到客人只食到8-10隻蟹,事後仲要同你計數客人應該要等10至15分鐘一隻蟹,出都蟹俾你叫做客人賺咗)3)刻意狡辯 講大話90分鐘最後落單時間既訊息 從來都冇貼喺門口,但職員講大話指貼咗喺門口只係客人冇睇到,事後被質問OpenRice優惠券冇講明+門口無標示+預約期間冇說明,先死死地氣話改善4)威脅客人 優惠券不能即日使用客人提到優惠券沒有90分鐘最後落單的附帶條件,職員隨即追究購劵日期時問 ,指責優惠券不能即日使用,需要一日前預訂,客人違規,只係商舖通融。*網上訂購優惠券說明可即買即用,而客人需要一日前預訂*。而本人預約時提到可否使用即時購買優惠券

假大閘蟹放題(限定每人唔超10隻)

1)假90分鐘放題

2) 唇槍舌劍 食到背脊骨落
(2. 一邊食,一邊指責食唔晒蟹腳,唔應該想上蟹)

3)刻意狡辯 講大話

4)威脅客人 優惠券不能即日使用
*網上訂購優惠券說明可即買即用,而客人需要一日前預訂*。而本人預約時提到可否使用即時購買優惠券,接線職員表明可以及有位,指當晚能夠即時使用。

~~最後當然不歡而散,連最後嘅再見都冇一聲~~
2021-11-01
2021-10-26 148 瀏覽
1. 明明是1.5小時放題,1小時就截單唔比叫了2. 比員工鬧我地點解唔食蟹腳,話我地食咁快3. 限定每次叫大閘蟹每人只可以叫兩隻,食完才可再叫4. 明明$388一位,埋單加一既費用係根據原價($488)加既,假期關係要加多$10添,總共加58.85.員工黑面,服務態度都幾差***所以大家去前要知道要有覺悟,就算任食都食唔到好多隻
1. 明明是1.5小時放題,1小時就截單唔比叫了
2. 比員工鬧我地點解唔食蟹腳,話我地食咁快
3. 限定每次叫大閘蟹每人只可以叫兩隻,食完才可再叫
5.員工黑面,服務態度都幾差

***所以大家去前要知道要有覺悟,就算任食都食唔到好多隻
2021-10-15
用餐優惠
團購
2021-10-26 102 瀏覽
0/5 極差服務態度 蟹又吾熟 變左流心蟹如果咁怕蝕嘅不如就直接唔好做放題啦你又想食呢條水又怕賺唔夠之後又要人哋食買埋蟹腳又盛不如我食埋個蟹殼啦好唔好?定係下次你規定人哋食一隻蟹要再食一碗飯先可以再落單。食一個半鐘,食到一個鐘既時候就已經要last order,只係比我地每人叫一隻!點都吾會比你食超過10隻員工態度差,郁啲都起哂鋼咁。明明自己計錯數,問佢又大返我咩條款寫到明,我網上買你個優惠價,黎到現場收返10%服務費,個服務費又收10%服務費,你又咁確定自己無錯,我見都係十幾蚊咪當比黑乞,之後又要搵另一個黍話計錯數。諗住開開心心比錢食一餐都要比你指指點點,比錢買難受加半隻骨落。不務正業,係做唔掂咪直接做返你日式餐廳咪算,做咩要做衰自己個朵尼?
0/5 極差服務態度

之後又要人哋食買埋蟹腳又盛
點都吾會比你食超過10隻
2021-10-24
2021-10-26 76 瀏覽
隔咗半年,再去呢間餐廳。本身打算食日本菜。點知一上到去人山人海。都以為無位,諗住走。店員沖岀黎話十分鐘有位。話而加做緊大閘蟹放題,所以先咁爆。咁反正到左就等下啦。我地一行四人等左15分鐘左右先入到座。我地選擇左食中size既蟹人頭498加一。四人同行送象拔蚌一條。其實食條蚌都回左一半本😂😂不過當然要食反夠本啦,我地一入座就叫左8隻蟹。大約2分鐘上蟹。。呢點低讚。個蟹粥超好食。不過蟹公未係時候,可惜。蟹乸就爆曬黃。一個字,正。老闆有解釋話公要天氣涼多小小先好食。我都明既。公靚乸就唔會靚。中意食公既我,唯有過多半個月再黎。真心推介呢個放題。最後90分鐘我地每人食左8隻。老闆話我地都算正常。唔多唔小。食到既佢都會再上蟹。可惜我地己經飽到行唔到😂😂