2024-03-26 100 瀏覽
本身好鍾意食多多嘅十字包,今日去到多多, 本來都想買十字包食,但發現冇得賣, 搵咗全間舖頭都冇!跟住發現,喺本來賣十字包嘅位置竟然放咗阿華田鬆餅,而且係十字包嘅質底!!$20兩個。 我即刻買咗嚟試,發現都幾好味,鬆餅入面有淡淡嘅阿華田味道!如果鬆餅入面嘅提子可以變成朱古力豆就更加好了~

阿華田鬆餅
2024-03-01
阿華田鬆餅
2024-02-01 836 瀏覽
以前住美孚成日去多多買包,今日突然諗起呢度啲咖喱包,就行咗過嚟美孚買,減到有咁多人係間店到,就特別期待。點知返到屋企,一切開個包嚇親,冇見過啲包嘅餡整到咁偏,偏少少都唔緊要,佢直頭喺晒右邊,左邊一大舊剩係包,啲餡仲要比以前少咗好多,兩細啖食晒啲餡,雖然仍然係好好味,但係減咗咁多料好失望, $10一個包,啲餡得嗰啲啲,唔會再買。

2024-01-18 1121 瀏覽
點解呢家店入面嘅食物咁掂?今次歎嘅,一系列精心製作嘅小食令我印象深刻。班蘭曲奇嘅馥郁香氣完美糅合緊密嘅餅底,啖啖班蘭味,喺口中濃而不膩。朱古力花形曲奇仲帶有滿滿嘅驚喜,啲朱古力豐富得嚟又唔會過甜,食落真係得意過癮。呢度嘅咖啡朱古力曲奇正宗得嚟,仲意味深長,啲咖啡香氣同朱古力夾埋,喺口腔內舞動,真係好過癮!而家講吓甜品界嘅隱世巨星-脆心,呢款甜點真係唔容小覷,每一啖都充滿創意同驚喜,完美平衡嘅味道同脆爽口感,使之成為茶餘飯後甜品界嘅一大奪目新星。食品包裝樸實無華,但小食嘅質素,嗰份細心,喺味道之中都能夠感受得到。哎喲,再唔係,食貨嘅朋友們,唔使再茫然喺各大美食海洋裡迷航,趕緊嚟感受下這些(口感)錦上添花嘅美食啦!🌟🍪🌿
2024-01-11 1299 瀏覽
‘’多多‘’係美孚一間好出名嘅餅店,以手作鳥結糖聞名。但今次我地唔食名物而係食麵包華田朱古力鬆餅 $12鬆餅大大舊,華田味道不太濃,外層有點硬,在鬆餅中間加入朱古力,橙皮粒及提子乾,食材多但味道很融和肉鬆包 $10麵包質感鬆軟,鋪滿大量肉鬆,肉鬆帶鹹香,滿足到愛肉鬆嘅豬女香蔥雞角包 $13外層酥脆,裏面係雞批餡料,有火煺雞粒洋蔥,但可惜香蔥味欠奉,預期有點落差酥皮蛋撻 蛋撻size 比正常細,酥皮夠鬆化,蛋味夠濃,蛋漿好香好滑除左鳥結糖,麵包西餅外,仲有好多唔同自家手工食品,所以呢度人流不斷係有原因
華田朱古力鬆餅 $12
肉鬆包 $10
麵包質感鬆軟,鋪滿大量肉鬆,肉鬆帶鹹香,滿足到愛肉鬆嘅豬女
香蔥雞角包 $13
酥皮蛋撻
蛋撻size 比正常細,酥皮夠鬆化,蛋味夠濃,蛋漿好香好滑
2023-12-06
外賣自取
特地从很远过来,本来当作结婚喜糖要买500盒糖果,去到问店员买多有没有得便宜呀,店员使劲摆手差点打到我并很大声对我脸说NO,真的有被吓到,再也不敢來了生意不是這麼做的吧?
生意不是這麼做的吧?
員工態度極差、又無禮貌、又慢動作!早上已經很多客人,就可以無禮貌對待嗎?難道好食就可以唔優做嗎?可以在交易過程一句對話都沒有!講句價錢來收錢好辛苦嗎?!已經沒有笑容都算了!行過都要比人大大聲話,迫過去佢身邊行…地方窄、自己肥仲要話人?這樣對待客人,非常有問題!咁多年的出名的餅店,可以用這種服務態度,實在很難接受!我來買麵包都要受氣…已經不只一次是這樣吧!
員工態度極差、又無禮貌、又慢動作!

早上已經很多客人,就可以無禮貌對待嗎?
難道好食就可以唔優做嗎?

咁多年的出名的餅店,可以用這種服務態度,實在很難接受!

我來買麵包都要受氣…已經不只一次是這樣吧!

2023-09-18
$10 (早餐)
2023-05-10 2599 瀏覽
一直都有買多多曲奇餅,雖然偏貴但一直香脆好味!可惜最近一個月買左兩次都變淋左,到底係未焗脆定放太耐呢比左兩次機會好失望⋯麵包同鳥結糖都重係好好食,希望唔好再差落去🙏🏻
一直都有買多多曲奇餅,雖然偏貴但一直香脆好味!
可惜最近一個月買左兩次都變淋左,到底係未焗脆定放太耐呢
比左兩次機會好失望⋯

麵包同鳥結糖都重係好好食,希望唔好再差落去🙏🏻
2023-05-08
2023-04-15 2074 瀏覽
前兩日去美孚做嘢所以就去咗多多餅店買最出名嘅鳥結糖。仲試埋曲奇餅同麵包。 曲奇餅真係好鬆脆好好食可惜只買咗30蚊😅鳥結糖 好脆但係略甜。希望以後有啲少甜版。 仲有大麥包而家仲賣緊13蚊都係良心店鋪了! 而且麵包好結實好味。凱x个大麥包輕飘飄都要19蚊啦另外一提d工作人員服務好好。並冇見到態度差嘅服務員。 第一次幫襯整體感覺好好。希望下次可以再去試試其他款式嘅麵包😋😋
鳥結糖。曲奇餅同麵包
2023-04-13
鳥結糖。曲奇餅同麵包
  • 曲奇
  • 咖啡脆心鳥結糖
2022-12-25 3382 瀏覽
下午四時,客人唔多,但問多一句D阿姐都大大聲答,仲有阿姐搶著答,想催你快啲買,嗰度啲糖好多款,想睇多一陣。結果我忍唔住,向著嗰位搶答阿姐講,你可唔可以唔好咁大聲,我問緊另一個阿姐,同埋佢已經答緊我,結果佢走開⋯⋯上一次我去到,都係咁嘅情況,今次我真係頂唔順.....希望佢哋改善態度
2022-12-25
2022-10-11 3115 瀏覽
芒果布甸嘅主要食材芒果係冇味道仲要係好生嘅咬落口感係爽口好犀利呀個師傅好好刀工批皮可以批到好貼好芒果肉竟然係硬繃繃如果鍾意食呢個口感嘅朋友就冇得彈我只係想食返一個正常芒果布甸
芒果布甸嘅主要食材芒果係冇味道

如果鍾意食呢個口感嘅朋友就冇得彈
我只係想食返一個正常芒果布甸
2022-10-11
外賣自取
本身想買鳥結糖,但我喜歡既味道(西梅)因為疫情原材料問題,已經兩年冇出🥺廢事手空空離去,就諗住求其買個包然後就誤打誤撞揀中呢個 ~ 香蔥雞角。張相影得好衰,因為我本身冇諗住影,完全冇諗過佢會咁好食!蔥油餅既外層,原來裡面隱藏左雞批既餡料!外皮酥脆,裡面充滿雞粒同磨菇粒,超surprise!我會形容為蔥油餅同雞批結左婚既組合🤣如果可以焗熱,相信仲正!雖然大家都推薦多多既其他名物,但我反而想推薦呢個包👍🏻 都會去試下佢其他麵包!

廢事手空空離去,就諗住求其買個包
然後就誤打誤撞揀中呢個 ~ 香蔥雞角。

張相影得好衰,因為我本身冇諗住影,完全冇諗過佢會咁好食!

蔥油餅既外層,原來裡面隱藏左雞批既餡料!
外皮酥脆,裡面充滿雞粒同磨菇粒,超surprise!

我會形容為蔥油餅同雞批結左婚既組合🤣
如果可以焗熱,相信仲正!

• 香蔥雞角
2022-07-27 2546 瀏覽
今日去左探喺美孚住左多既Uncle, 佢講起美孚上當年時除了係風水好,街坊親切,仲講起呢我間多多餅店,仲推介我要下個鳥結糖,離開前仲帶左我去買番屋企食。包鳥結是朱古力脆心糖,好好味,一向都覺得鳥結糖麻麻地無乜特別,似白兔糖咁,或者因黐牙同埋我味食好一間好好味吧。多多既鳥結糖度完全冇唔會黐牙,入面仲有脆脆,口感勁有層次做得好出色,估佢無防腐劑,食用有效期短(最重要要減肥,不能食太多),去開美孚既朋友仔都可以去試。

2022-07-18 2144 瀏覽
以前食過佢啲鳥結糖,今次見到有曲奇,價錢其實都唔貴,咁就應該都幾好食,點知…揀咗三款味道最好食係燕麥紅莓曲奇,食到燕麥同埋紅莓口感,口感都幾鬆脆。但係另外兩款佢真係好難食,我真係好難想像牛油曲奇係冇牛油味,佢其中一款又有曲奇上面有啲朱古力,啲朱古力係cheap 嘢嚟!我覺得呢兩款牛油曲奇根本唔似曲奇!唯一嘅優點係佢哋口感都比較鬆化😂。真係唔好以為鳥結糖好食,其他嘢都會好食,啲牛油曲奇真係難食到不得了,不可一不可再。

2022-07-17 1330 瀏覽
多多餅店法式甸包 $15(4/10)唔知點解,我覺得好難食,究竟係翻熱得太耐定係其他問題?包底超級硬,好似法國麵包咁,非常失望!地址:美孚美孚新邨百老匯街65號地舖
2022-07-08 1184 瀏覽
今朝上咗阿媽屋企,去到見到枱上面有兩個圓圓大大的布甸包,雙眼立即發亮🤩。之前網上見到,一直都覺得非常吸引,一直都好想試,一直都等緊一個機會。估唔到咩都無做,就突然出現喺我面前。我阿媽話係佢朋友尋日買俾佢的,真係多謝晒姨姨🙏🏼。食之前我阿媽放咗入焗爐微焗約五分鐘,食落去包嘅外皮真係十分脆,裡面則煙煙韌韌,口感一流。蛋嘅部分十分厚身,份量驚人🤩,又香又滑,質感細嫩,除咗好香嘅蛋味,亦帶有陣陣嘅雲呢拿香味,甜度適中,滋味萬分。食完真係大滿足🥹!

食完真係大滿足🥹!