2024-04-26 44 瀏覽
每星期週末我都會食嘅車仔麵~ 聰明哥有豬扒或者雞扒揀,兩樣都好食~!呢個大家一定要試,係佢地招牌嘅餸外層很香脆,呢個味道係其他餐廳搵唔到嘅!外賣佢地係會分湯,唔洗驚個雞扒會淋晒。清湯湯底加四川辣汁係我每次都會揀嘅組合,蘿蔔清甜,係車仔麵必揀嘅餸。時菜的種類有很多選擇~ 另外,外賣也會附送一小包菜鋪,不過份量如果可以多一點會更好因為佢地嘅菜鋪好好食,但每次都覺得唔夠食咁。老闆娘人很好啊,大家可以來試一試
每星期週末我都會食嘅車仔麵~

另外,外賣也會附送一小包菜鋪,不過份量如果可以多一點會更好
因為佢地嘅菜鋪好好食,但每次都覺得唔夠食咁。

老闆娘人很好啊,大家可以來試一試
2024-03-30
10 分鐘 (外賣自取)
2024-02-28 266 瀏覽
已經唔係第一次食多多車仔麵~水準依keep到 (今晚仲要見到勁多外賣單)掛住佢啲咸雞又心血來潮想食車仔麵於是乎叫左份咸雞小食一份 好似係$40(佢有一份、半隻、一隻賣)不錯!不錯!🤤(呢份係雞翼、腩肉米粉清湯)(聰明哥豬扒!推😻)(鳳爪、生菜、聰明再豬扒米線四川辣)三人份量!飽!滿足!#jamjameat
已經唔係第一次食多多車仔麵~
水準依keep到 (今晚仲要見到勁多外賣單)
掛住佢啲咸雞又心血來潮想食車仔麵
於是乎叫左份咸雞小食一份 好似係$40
(佢有一份、半隻、一隻賣)
不錯!不錯!🤤

(呢份係雞翼、腩肉米粉清湯)
(聰明哥豬扒!推😻)
(鳳爪、生菜、聰明再豬扒米線四川辣)

三人份量!飽!滿足!
#jamjameat

2024-02-25
2024-01-06 317 瀏覽
$25酸甜齋,只有4大件,又唔多夠味。出名豬扒一件要$40,算是好味,不過也只是大埔街「平記上海麪」的水準,就腳都可以接受。其他食物的味道也一般。街坊可以,專誠就不值得。
$25酸甜齋,只有4大件,又唔多夠味。
其他食物的味道也一般。
街坊可以,專誠就不值得。
2024-01-06
2023-09-23 868 瀏覽
今日黎到大埔試下好出名既聰明哥豬扒,7點左右去到,餐廳都好滿下,但兩個人都搵到位😊車仔麵既餸都有好多款可以揀,一黎就當然係剔左個聰明哥豬扒先啦,同埋都想嗌埋吉列豬扒比較下聰明哥豬扒睇落已經好吸引,食落真係好好食,醃得好入味!真係主打!至於吉列豬扒比想像中深色,可能小小炸過龍,但食落都香口既車仔面揀左咖哩汁,正常發揮,豬腸夠哂肥美香小食揀左呢兩款,甜酸齋浸埋d湯一定好食啦,菜莆蛋角唔係到到都食到,都整得好香口,軟綿綿好有蛋香小店來講呢間餐廳員工態度都好好,大家真係要多啲幫襯☺️

聽明哥豬扒

吉列豬扒

至於吉列豬扒比想像中深色,可能小小炸過龍,但食落都香口既

車仔面揀左咖哩汁,正常發揮,豬腸夠哂肥美香
甜酸齋
菜莆蛋角

小店來講呢間餐廳員工態度都好好,大家真係要多啲幫襯☺️
聽明哥豬扒
吉列豬扒
甜酸齋
菜莆蛋角
2023-07-05 1222 瀏覽
📍多多車仔麵🇭🇰 大埔安泰路1號大埔廣場地下56號舖住係大埔嘅朋友推介叫我唔好淨係食雲桂香 試下啲小店🤣🤣呢間小店做街坊生意 不斷都見到有人流同埋職員好nice 有好多熟客 感覺好有人情味😋 吉列豬排、牛腩、生菜米線 $47個吉列豬排又真係超級好食喎!炸得勁脆 皮薄肉厚又嫩牛腩都唔錯 幾入味幾淋米線就一般🤣偏淋咁當然我唔會攞佢同米線舖比較 所以都ok的!揀咗腩汁小辣 都有啲辣!覺得佢可以再濃啲整體而言佢啲餸係幾好食!
📍多多車仔麵
🇭🇰 大埔安泰路1號大埔廣場地下56號舖

住係大埔嘅朋友推介
叫我唔好淨係食雲桂香 試下啲小店🤣🤣
呢間小店做街坊生意 不斷都見到有人流
同埋職員好nice 有好多熟客 感覺好有人情味

😋 吉列豬排、牛腩、生菜米線 $47
個吉列豬排又真係超級好食喎!
炸得勁脆 皮薄肉厚又嫩
牛腩都唔錯 幾入味幾淋
米線就一般🤣偏淋
咁當然我唔會攞佢同米線舖比較 所以都ok的!
揀咗腩汁小辣 都有啲辣!覺得佢可以再濃啲
整體而言佢啲餸係幾好食!
2023-07-03
  • 吉列豬排
2023-06-17 781 瀏覽
想食好耐,今日終於食到。聰明哥豬扒最出名,調味很好,有肉汁。可惜不太懂欣賞,因為唔鍾意食豬,本身想轉雞扒,但下單時忘了,下次再試。菜圃蛋👍🏻好食,沒有某些店般的死鹹,蘿蔔清甜,酸甜齋賣相漂亮,但我沒有試。雞翼普通,米粉忘了叫扣抵,好大碗。辣椒油麻香夠辣。菜方面有好多選擇,芽菜係本地芽菜,條條胖胖飽滿,西洋菜也很鮮嫩。牆上有不少Error的照片,記得看訪問,老闆娘喜歡肥仔。老闆娘健談親切,很好的小店,一定會再來。
想食好耐,今日終於食到。

• 菜圃蛋
  • 酸甜齋
2023-04-19 733 瀏覽
是日又是捕螢完覓食,這次多多還有開就去吃了. 店內有很多error的海報.想叫豬紅sold out, 車仔麵其實都是食餸,蘿蔔好味,夠淋沒起揸又清甜,雞翼尖ok, 雞腎爽脆,豬扒我看店內字眼都極力推介就忍不住點了,是真的好吃,炸粉剛好肉汁亦夠,朋友點的冬菇,咖喱魷魚和豬腩肉都ok.

2023-04-16
多多車仔麵店,係大埔其中一間我成日經過好想食但食唔到嘅良心小店,咁多年嚟我只係幫襯過一次,但近來某日… 我家老闆竟然話要帶我去果度食好嘢,嘻嘻~ 老闆固然必食碗仔翅,跟住佢又好鍾意食雞所以叫咗個咸雞飯,咁我本身叫咗招牌麵吖嘛,但最後佢都係忍唔住叫多個炸豬扒,兩個人食咁多嘢,睇嚟佢真係好想介紹我食呢個好味道嘢。大名鼎鼎嘅聰明哥炸豬扒珊珊來遲,食咗其他嘢打底,正常我戰鬥力會減低,點之個炸豬扒一嚟到,嘩~~~ 外表炸得好靚,肉眼都睇得到佢炸完仍然保留到肉汁,我被佢嘅香味同Juicy攪到我胃口大開越戰越勇,其實我平時係唔食豬扒,怕佢乾爭爭甚至柴哂皮咁,勢估唔到今日竟然有豬扒令我調返轉勁食,今次老闆都唔夠我刷得呀,我差不多食哂所有豬扒,今次我終於肯認我有時真係好大食…. 補充,其實我個招牌麵本身都有跟豬扒,但老闆睇唔到所以我另外仲有份細的,我終於係食唔哂細果碟囉…..

2023-02-23
2022-07-28 1315 瀏覽
又一間大埔既良心食店,老闆娘好友善☺️,主動同食客傾計,令我覺得除左食物既美味,仲多左一種人情味。三餸一麵 $40+$3 (甜酸齋•聰明哥豬扒•豬腩肉•米粉)湯底我揀左沙嗲汁同四川辣汁,唔好睇落顏色咁普通,食落又幾重口味,沙嗲辣味都好香濃,配上米粉非常掛湯🍜,但又唔會食到口渴。甜酸齋一分為二,方便入口,正常發揮。聰明哥豬扒🥩醃得相當入味,外皮炸到黃金香脆,豬扒保持到肉質鬆軟得黎仲有絲絲肉感,唔係外間常見既鬆肉味。而豬腩肉🐷都好淋,食落唔會好膩。枱面除左辣椒油🌶,亦有店家自製辣菜莆,配上粉麵食都好惹味。我都無諗過食車仔麵可以咁飽,好滿足😊。

妹聽朋友推介這間多多車仔麵,問我有沒有興趣試。其實我很多時都經過這店,但從未光顧過,因平時都有區內心水之選!今次妹叫到,就陪她一起去試試吧~~~這間車仔麵店是普通茶餐廳類的格局,沒特別裝潢,走街坊路線。見到點菜紙,車仔麵有好多餸可選,有部份都幾有特色,於其他車仔麵店都比較少見,例如:芝士豆腐﹑腐皮角﹑菜脯蛋角﹑吉列豬扒等等。為了要比較自己的心水店舖好吃,還是這家多多車仔麵好吃,我選的配搭跟平日一樣,而妹則選較為有特色的餸。豬紅﹑咖喱魷魚﹑甜酸齋﹑油麵配腩汁,油麵稍為稔身一點,豬紅軟滑入味,甜酸齋的酸度足夠。惟咖喱魷魚是另添咖喱汁搭救,不是本身就煮到入味,魷魚帶微微鹼水味,幸口感夠爽脆。腩汁湯底夠味,但不算十分香濃。這種質素與我喜愛的車仔麵店的質素仍有點距離。魚餅﹑豬大腸﹑菜脯蛋角﹑河粉配腩汁,河粉反而比起油麵好吃,不會煮得太稔,而且所選用的河粉有點點厚度,爽滑得來又帶點嚼勁!豬大腸不錯,香而不羶,又不油膩。魚餅彈牙有咬口。最令我印象深刻的餸是菜脯蛋角家常菜式看似平平無奇,並不吸引,但實情都有點考功夫~~蛋角大件厚實,蛋皮煎得金黃,蛋角充滿香氣又不油膩,內裡還帶點蛋汁,很好吃!!同樣是腩

豬紅﹑咖喱魷魚﹑甜酸齋﹑油麵配腩汁

魚餅﹑豬大腸﹑菜脯蛋角﹑河粉配腩汁
家常菜式看似平平無奇,並不吸引,但實情都有點考功夫~~蛋角大件厚實,蛋皮煎得金黃,蛋角充滿香氣又不油膩,內裡還帶點蛋汁,很好吃!!同樣是腩汁湯底,這碗河粉的湯底吸滿了菜脯蛋角的香氣,味道好飲好多~~~

本來只吃了自己那碗車仔麵,是覺得質素一般,但嚐了妹那碗的菜脯蛋角﹑湯底與河粉,就覺得這個組合很好吃!!挽回了不少分數啊~~~!!看來可以再發掘一下有什麼車仔麵餸好吃丫~
2022-03-26
魚餅﹑豬大腸﹑菜脯蛋角﹑河粉配腩汁
💛呢間良心小店仲要咁高質緊係要支持下啦!三個餸都只係$38,仲要分量十足,一定食得飽你呢度最出名就係佢嘅聰明哥豬扒,另外吉列豬扒都好推介,成大塊咁上,10分之足料嗰人都幾推介佢哋嘅牛腩同埋豬腩肉,其實好多餸都好推介,住大埔嘅朋友仔可以試吓我多數都會揀米線或者河粉底,河粉更加索湯,最推薦!同埋真係好大碗加腩汁同埋蒜辣汁係佢哋本身個湯底上面,真係好味到想飲曬成碗湯呀!佢哋另外都會送啲辣菜脯,非常開胃,單買成罐返屋企送飯都得添我都忍唔住手買咗罐
💛呢間良心小店仲要咁高質緊係要支持下啦
!三個餸都只係$38,仲要分量十足,一定食得飽你

佢哋另外都會送啲辣菜脯,非常開胃,單買成罐返屋企送飯都得添
我都忍唔住手買咗罐
2021-11-13 852 瀏覽
係大埔友Fb見到,有人post 同哩間店老闆娘生日快樂,下面有幾個留言都讚好好食 ,再睇一睇 😳 除咗車仔麵仲有乳鴿!!! 今晚叫咗一隻金牌乳鴿外賣做宵夜$50 ,一返到打開已經係超級香 !!! 色澤炸得非常靚,隔咗陣食一撕開非常多汁,咸味醃得適中,食完係超級回味 好食到要即刻上嚟讚 以後可以成為我嘅宵夜良伴

好食到要即刻上嚟讚

以後可以成為我嘅宵夜良伴

外賣自取
  • 乳鴿
2021-10-06 723 瀏覽
唔知道大家有無去過一些店舖,其配菜反而比主菜更出名,更成為全場焦點?今日嚟到大埔一間車仔麵店,品嚐店舖熱門名菜「聰哥炸豬排」;另外點了大蟹棒、菜心和咖哩魷魚,配腩汁同米線。炸豬扒🥩:咁餐最好食嘅唯一美食,豬扒即叫即製,放落油炸,香脆多汁,回味無窮。如果配蔥油飯或炒粉麵,應該會更香口美味。大蟹棒🦀:店舖嘅另一個招牌菜,但佢只係一條好長嘅蟹棒,冇其他可取之處。咖哩魷魚🦑:魷魚有鹼水味,而且食得出係浸兩浸咖喱汁就放上枱比客人,完全唔入味。今餐完全係炸豬扒挽救左成個餐,我覺得舖頭做炸豬扒比做車仔麵更出色👍🏼👍🏼不過既然掛住車仔麵嘅排頭,建議可以再做好啲🐵環境方面,店舖座位數目適中,環境乾淨舒適,交通方便,令人繼續支持該店💪🏻💪🏻——————————————————————————————餐廳評分(5分為最高)美味:🐤🐤🐤環境:🐤🐤🐤🐤🐤服務:🐤🐤🐤🐤抵食:🐤🐤🐤🐤可達度:🐤🐤🐤🐤🐤

餐廳評分(5分為最高)
美味:🐤🐤🐤
環境:🐤🐤🐤🐤🐤
服務:🐤🐤🐤🐤
抵食:🐤🐤🐤🐤
可達度:🐤🐤🐤🐤🐤
2020-12-26
2021-07-04 625 瀏覽
必食‘聰明哥豬扒’。唔使怕肥膩,唔使怕好乾,因為食過好多次都唔會出現呢啲情況。我自己就每次都叫‘腐皮角’,同鮮竹卷有啲似嘅。仲有‘甜酸齋‘,有時會買一份外賣當小食,正㗎!
我自己就每次都叫‘腐皮角’,同鮮竹卷有啲似嘅。
仲有‘甜酸齋‘,有時會買一份外賣當小食,正㗎!
2020-11-10 1583 瀏覽
呢個豬扒享負盛名,好多客人落單,見到幾乎每枱都有佢嘅身影。今日我的車仔麵選項,就預埋佢👌聰明哥豬扒、豬紅、咖喱魷魚粗麵四川辣汁🍜$51聰明哥豬扒,店家將豬扒另上,唔會放落碗湯麵俾湯浸住,影響成品質素👍豬扒炸至金黄色,咬一口,外脆肉嫩,唔會朝爭爭又無滿口油😋😋真好食。咖喱魷魚,爽口,食唔到有梘水味👍咖喱味適中唔會辣。呢度嘅豬紅冇腥臭味,good!粗麵唔係間間都煮得好食,呢度唔錯,麵身煮得透,但又唔會過淋😘仲有佢嘅四川辣汁,帶點辣勁,今次叫小辣,下次可以向中辣挑戰💪
呢個豬扒享負盛名,好多客人落單,見到幾乎每枱都有佢嘅身影。

今日我的車仔麵選項,就預埋佢👌

聰明哥豬扒、豬紅、咖喱魷魚粗麵四川辣汁🍜

聰明哥豬扒,
店家將豬扒另上,唔會放落碗湯麵俾湯浸住,影響成品質素👍

咖喱魷魚,爽口,食唔到有梘水味👍咖喱味適中唔會辣。

呢度嘅豬紅冇腥臭味,good!