2024-05-24 739 瀏覽
近期開心果甜品好hit,所以都開始對開心果原味道了解多左,食開心果整既甜品/飲品都會揀有質素既去試知道呢間喺元朗最早開店,今日路過旺角見呢度都開左間,所以都想試下佢啲開心果嘢飲得唔得我同朋友分別揀左:開心果白玉鮮奶茶(凍)原來呢杯得呢間分店有,所以一定要揀。賣相好得!杯上放住串新鮮白玉丸子,淋上綠色開心果醬,建議丸子即刻要食,仲要點埋杯面既芝士奶蓋一齊食!係非常軟糯既丸子,新鮮整而唔係入他牌既現成丸子。第一次外賣嘢飲有丸子食,好正!開心果醬係保存新鮮原味,唔係人工假味既開心果醬,食緊丸子時聽店員話個醬係日本既開心果醬,所以唔怪得咁高質,係真係食到開心果既香,杯嘢飲仲有啲開心果碎+芝士奶蓋,有3重口感同層次。雖然奶茶味俾開心果蓋過,但整體好好飲!芝士開心果鮮奶(凍)呢杯比想像中唔膩!因為個名又芝士又鮮奶咁,係見menu話佢係Top no. 1,所以先揀,果然有料到!奶味唔會濃過芝士奶蓋,而且有開心果醬同開心果粒既香、脆,所以係會吸引你不停啜,好快呢杯嘢就飲曬喇😂😂見舖面寫住全港首創,質素又真係唔同啲👍🏽👍🏽好在而家唔使入元朗咁遠飲😂😂😂今晚落雨,天氣唔係咁好,所以好彩唔算排好耐就買到🤭🤭

我同朋友分別揀左:

開心果白玉鮮奶茶(凍)

芝士開心果鮮奶(凍)

今晚落雨,天氣唔係咁好,所以好彩唔算排好耐就買到🤭🤭順利!
右:芝士開心果鮮奶
2024-05-24
右:芝士開心果鮮奶
《夏茶 - 旺角》作為開心果控,又點會唔知呢一間人氣嘅茶飲呢?😎有時好想飲嘅時候,我仲會特登揸車去元朗嗰邊買佢嘅開心果雪沙同埋甜品😝可想言之佢哋嘅開心果產品幾受我嘅喜愛呢😋知道近期佢又開咗分店,而家連旺角區都有得飲啦🤓仲要係喺勁方便嘅登打士街添😉我同朋友今次都同樣地揀咗開心果嘅產品😝雖然我不停喺度讚佢嘅開心果雪沙好飲🤫但其實佢其他嘅雪沙同水果茶都係絕對要試嘅產品🤗今次去到佢哋仲有新嘅開心果椰椰添😬點可以放過呢?💁🏻‍♀️開心果椰椰呢一款其實就即係椰子水上面放咗濃郁嘅開心果奶蓋,仲落咗不少開心果仁碎喺上面😍椰子水自帶清甜,飲落清新而且順喉,而開心果奶蓋就一如既往嘅絲滑濃郁🥹我個人覺得可以先試咗佢嘅奶蓋再溝勻嚟飲🥰十分解渴💁🏻‍♀️開心果白玉鮮奶茶朋友呢一款開心果白玉鮮奶茶都係前排先推出嘅產品😎不過我一早試咗啦,鮮奶茶飲落唔會太甜,上面放咗煙靭嘅糯米糍,再淋上開心果醬同埋果仁碎,鍾意奶滑感覺嘅話呢一杯奶茶絕對係你嘅心頭好🫶🏻不過飲完都幾飽㗎🤓因為糯米糍有三粒,有得食又有得飲
《夏茶 - 旺角》

💁🏻‍♀️開心果椰椰

💁🏻‍♀️開心果白玉鮮奶茶

2024-05-17
#mochicouple旺角搵食團開心果擁有獨特果仁香味,製作出唔同類型的美食最近在旺角的小店品嚐了芝士開心果鮮奶,令人驚喜!1️⃣ 芝士開心果鮮奶($48)🤍用上日本開心果醬和烤焗開心果碎製作,芝士的味道非常濃郁,卻不會過於膩口,開心果的香氣更添層次感,讓整體味道更加豐富! 開心果特飲每日限量供應!記得早啲去買😘😘😘好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡📍 旺角登打士街55號鴻達樓地下3號舖🚇 油麻地A2 出口🕒 mon-sun 12:00-22:00#香港#旺角美食#HongKong#foodiehk#香港美食 #香港foodie #旺角cafe#香港美食#角打卡

#mochicouple旺角搵食團
開心果擁有獨特果仁香味,製作出唔同類型的美食
最近在旺角的小店品嚐了芝士開心果鮮奶,令人驚喜!
1️⃣ 芝士開心果鮮奶($48)🤍
好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

📍 旺角登打士街55號鴻達樓地下3號舖
🚇 油麻地A2 出口
🕒 mon-sun 12:00-22:00

2024-07-17
  • 芝士開心果鮮奶
2024-08-25 129 瀏覽
星期六黎到旺角掃街,呢條街好多唔同嘅手搖,見到新開咗間夏茶,係由元朗發跡,跟住開咗黎旺角。見咁多人排隊,就同朋友一齊買咗呢間手搖。第一次想試下招牌芝士開心果鮮奶,本身set定咗就係少糖少冰,感覺好健康🤭叫完之後好期待,等咗20分鐘先有得飲,但飲咗第一啖已經失望🥲首先奶味唔夠濃,同埋唔洗好飲到開心果味道,攪咗好多次,但啲開心果醬都溶唔到入去鮮奶入面,最後導致奶係奶,開心果醬係開心果醬,無辦法match一齊🥺總體評價一般

2024-08-07 312 瀏覽
必試世一開心果鮮奶 召集開心果控 📣📣📣全店採用日本開心果醬,開心果味特濃,令人齒頰留香!✨芝士開心果雪沙毎日限量供應!!夏日炎炎,冰涼沙冰絕對係首選!整杯雪沙甜度適中,配上芝士奶蓋,口感幼滑,配上日本開心果醬,特濃開心果味,令整個口腔充滿着開心果的香氣,難怪創造月售過千杯既紀錄!✨焦糖白玉鮮奶茶以純正焦糖製造,焦糖味香濃入味。味道非常獨特,焦糖帶有微微的煙燻香,配上口感軟糯的白玉丸子,口感豐富,奶茶以鮮奶調配,奶味香濃,入口幼滑。夏茶(旺角)📍旺角登打士街55號鴻達樓地下3號舖
必試世一開心果鮮奶

✨芝士開心果雪沙

✨焦糖白玉鮮奶茶

夏茶(旺角)
📍旺角登打士街55號鴻達樓地下3號舖

2024-07-27 366 瀏覽
聽住元朗嘅朋友講,有間超級好飲嘅世一飲料店😋 估唔到係旺角開咗新分店😍 即刻買番兩杯試下佢🌟 首先梗係㨂佢哋超出名嘅開心果系列😋 要了排名No. 1 嘅芝士開心果雪沙🥰❤️ 上層芝士奶蓋好順滑,芝士味道濃而不膩,奶油滋味出眾,中間潵滿開心果碎,脆卜卜嘅口感幾過癮🥴 開心果雪沙冰涼又清爽,開心果味好突出,整體唔會過甜,好正🥰 另外㨂咗杯好特別嘅原創白玉鮮奶茶系列😍 㨂咗焦糖白玉鮮奶茶👍 飲料上掛著一串煙韌軟糯嘅白玉😘 白玉沾上焦糖脆粒和芝士奶蓋一齊食,滋味滿分😋 鮮奶茶中鮮奶和茶嘅比例剛剛好✅ 飲落既能感覺茶嘅醇香,又能品嘗鮮奶嘅柔滑,絕對值得一試🌟

芝士開心果雪沙

焦糖白玉鮮奶茶
下午茶
芝士開心果雪沙
焦糖白玉鮮奶茶
經開旺角好景呢頭先發現夏茶原來有新分店,之前入元朗飲過佢嘅開心果鮮奶,超正!佢哋用嘅係日本開心果醬做原料,果然係全港首創,最好飲👍竹蔗清椰水聽個名就知係非常解渴飲品,唔鍾意太甜嘅我揀咗呢杯清清地,又解暑。竹蔗清甜同濃郁細膩嘅椰水融合一齊,估唔到又match喎😲 平時好怕竹蔗會勁甜,但呢杯飲落又唔會覺得膩口,反而越飲越清新,非常適合炎夏。推介俾怕甜嘅大家👌開心果椰椰呢杯一定係招牌嚟,清爽嘅椰汁同香脆嘅開心果仁完美matching,佢哋用咗日本開心果醬同鮮奶mix up,飲落有啲似奶蓋嘅質感,不過開心果嘅香味比平時一般嘅奶蓋更突出,店員話飲左表層先將佢均勻攪拌下面嘅椰汁,果然飲得到唔同嘅層次口感,朋友都話正👍👍話說星期六嚟人流都唔少,最好就早啲或過左dinner時間嚟,以免大排長龍啦~又可以order完喺附近篤串街頭小食再番嚟拎杯飲品都得!

竹蔗清椰水

開心果椰椰

2024-07-13
2024-07-21 202 瀏覽
成日見好多人排隊買左杯試下開心果白玉奶茶$48一杯唔算平但都幾有驚喜既,真係高質素既 試過一次令人幾難忘白玉係軟綿綿的小丸子白玉加芝士同開心果醬真係好好味佢單獨上面嗰舊都可以成為甜品本身無話特別好開心果,但因為佢甜到啱啱好,又有啲鹹鹹地。加左入去奶茶入面有好多開心果碎,好有口感,幾驚喜既。有好多手搖飲品店都加好多冰,多冰到成杯都冇味呢間整體甜度同冰都岩岩好但茶味就唔算濃✨️夏茶#香港美食#hkfoodie
成日見好多人排隊
買左杯試下
開心果白玉奶茶$48
一杯唔算平
但都幾有驚喜既,真係高質素既

試過一次令人幾難忘

白玉係軟綿綿的小丸子
白玉加芝士同開心果醬真係好好味
佢單獨上面嗰舊都可以成為甜品

本身無話特別好開心果,但因為佢甜到啱啱好,

有好多手搖飲品店都加好多冰,
多冰到成杯都冇味
呢間整體甜度同冰都岩岩好
但茶味就唔算濃

✨️夏茶

#香港美食
#hkfoodie
  • 開心果白玉鮮奶茶
2024-07-19 179 瀏覽
出旺角發現夏茶開到mk了!😭勁開心好耐冇飲,出咗大熱嘅 pistachio系列,即刻trytry佢~開心果白玉鮮奶茶用日本開心果醬好濃郁!白玉好煙韌勁好咬,仲有奶蓋元素勁多~開心果椰椰椰青水有d甜,上面pistachio奶蓋+ chopped pistachio口感好好~世一!見到唔少人等緊同排隊,我覺得夏茶都係mk(全香港!)奶茶嘅top choice!😆📍夏茶 (旺角)旺角登打士街55號鴻達樓地下3號舖

開心果白玉鮮奶茶
用日本開心果醬好濃郁!白玉好煙韌勁好咬,仲有奶蓋元素勁多~

開心果椰椰

📍夏茶 (旺角)
旺角登打士街55號鴻達樓地下3號舖
  • 開心果白玉鮮奶茶
2024-07-14 128 瀏覽
近期開心果系列嘅飲品同甜品都成為大熱,呢間茶飲店喺元朗打出名堂之後,喺旺角都開咗分店,唔使去元朗咁遠都飲到,一定要試吓!🥰.❤️開心果椰椰呢個配搭幾新鮮,估唔到又好match,椰子水嘅清甜同開心果味都好濃郁👍🏻👍🏻👍🏻❤️開心果白玉鮮奶茶呢杯可以話係打卡必點嘅飲品,飲品上面有奶蓋加開心果醬,仲有一串煙韌嘅白玉,奶茶都有開心果嘅香味,超滿足✨✨✨.📍 夏茶 (旺角)旺角登打士街55號鴻達樓地下3號舖
❤️開心果椰椰
❤️開心果白玉鮮奶茶
📍 夏茶 (旺角)
旺角登打士街55號鴻達樓地下3號舖
2K
朋友講過呢間茶飲店係全元朗最好飲原來旺角都有分店炎炎夏日梗係飲返杯世一夏茶.冰凍透心涼揀咗兩款開心果嘅新口味即叫即製.有效率✨開心果白肉鮮奶茶呢杯面層放上一串三粒白肉口感軟軟糯糯奶茶嘅酵香唔會被開心果掩蓋呢個配搭原來可以咁夾✨開心果椰椰面層舖上粒粒香脆開心果碎每啖都有帶出豐富口感底層半透明.層次分明滲出啖啖椰香.味道清甜飲完終於明白點解朋友話係元朗世一茶飲確係好好飲 . 質數味道超出預期以後旺角行街又多個選擇喇

朋友講過呢間茶飲店

確係好好飲 . 質數味道超出預期

以後旺角行街又多個選擇喇
2024-07-12
下午茶
之前已經聽過夏茶嘅大名,久唔久喺社交平台都見到有人打卡。傳說中”入元朗飲夏茶”,佢哋嘅開心果系列係好出名,仲要睇你有冇緣份先飲到,係會售罄㗎⚠️。btw 早排終於見到喺旺角家樂坊斜對面開咗分店啦🥳!啱啱遇上剛剛,因為係假日仲要撞正做緊減$5優惠,今次過嚟真係超級多人呀,條隊都排到去隔離兩個舖位🫠。不過真係點都朝聖吓!💚 開心果白玉鮮奶茶 $48最吸引係淋咗開心果醬同開心果果仁嘅3粒白玉🍡,質感煙靭又唔會黐牙,不過個醬落得重手咗就幾甜吓🤏🏻。中間係有一層芝士奶蓋,飲落個奶茶都好舒服,唔會太濃澀,都OK👌🏻💚 開心果椰椰 $42呢個係排名No.2🌟嘅人氣飲品,一飲就知點解咁多人揀佢。佢面頭嗰層厚厚嘅開心果蓉奶蓋,開心果味好濃郁,口感夠smooth好似食緊軟雪糕咁🍦。而底層嘅椰青水都好清甜🥥,成件事幾夾,好refreshing亦都好飽肚🥰。有機會再嚟幫襯,首先我要等人流少啲時候🤣其實平日日頭應該係冇乜人,睇吓有冇緣試埋佢No.1 嘅開心果鮮奶🌟
💚 開心果白玉鮮奶茶 $48
💚 開心果椰椰 $42
呢個係排名No.2🌟嘅人氣飲品,一飲就知點解咁多人揀佢。
夏茶喺元朗非常出名,長期都好多人排隊,好多人都話好飲,啲飲品仲要好多都係餐廳自創; 前排餐廳終於喺旺角開分店,唔洗入到元朗都飲到,旺角分店都係好受歡迎,成日都要排長龍。前排見到餐廳出咗好多開心果特飲,即刻要去試下。🥥開心果椰椰 👍呢杯飲品好適合熱辣辣嘅夏天飲,非常消暑解渴。飲品上層鋪咗一層好厚嘅日本開心果醬奶蓋,奶蓋上面仲有好多開心果碎,而下面就係味道清甜嘅椰子水,椰子水味道比較淡,好適合配開心果,更加突出到開心果嘅味道,開心果迷一定要試下呢杯開心果椰椰。 🍡芝士白玉鮮奶茶 呢個係旺角店限定,飲品面上鋪咗一串白玉,口感非常彈牙,再喺面上灑上滿滿嘅黃豆粉。白玉下面鋪滿一層厚厚嘅芝士奶蓋,帶有少少鹹香,而下層就係香濃嘅鮮奶荼,中和到芝士嘅膩。

🥥開心果椰椰 👍

🍡芝士白玉鮮奶茶

2024-07-08 54 瀏覽
༺ 夏茶༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 夏茶𖠚ᐝ 開心果椰椰($42)𖠚ᐝ 開心果白玉鮮奶茶($48)⚑ 旺角登打士街55號鴻達樓地下3號舖☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽➳ 開心果椰椰($42)日本開心果醬奶蓋配上椰子水,奶蓋厚身,重開心果味~椰子水好清新!而且有開心果碎增加口感😚➳ 開心果白玉鮮奶茶($48)旺角分店限定的,貝果上有芝士奶蓋及三粒煙韌白玉🥰再淋上日本開心果醬及開心果碎,開心果醬濃郁!芝士奶蓋鹹香十足!把開心果醬、芝士奶蓋及鮮奶茶混合均勻後,奶茶中帶堅果香,每一口也有淡淡堅果香!
༺ 夏茶༻
➳ 夏茶
𖠚ᐝ 開心果椰椰($42)
𖠚ᐝ 開心果白玉鮮奶茶($48)
⚑ 旺角登打士街55號鴻達樓地下3號舖

➳ 開心果椰椰($42)

➳ 開心果白玉鮮奶茶($48)

2024-07-05 56 瀏覽
入元朗一定要飲夏茶現今 終於不用太長征入元朗國 因為旺角也有分店啦最近隨處可見開心果產品大熱 而夏茶主打的開心果系列更不可錯過 😋🧋芝士白玉鮮奶茶 $38一串白玉舖面呈上 很有看頭 白玉相當煙韌不黏口 芝士奶蓋豐厚 帶點點鹹味 致膩感不會太重 奶茶茶香濃郁醇滑😋🧋開心果椰椰 $37濃郁的開心果奶蓋下是清甜的椰子水開心果奶蓋非常豐盈綿滑 面頭灑上了開心果仁碎 多了一份口感 更令開心果味更加濃厚 所以先直接嚐開心果奶蓋 享受其濃郁的滋味
入元朗一定要飲夏茶
現今 終於不用太長征入元朗國 因為旺角也有分店啦