之前都出過一次壽司郎嘅post 介紹咗啲我成日食嘅款同甜品😆今次就試啲未食過嘅😎.青口三味🐟 $12而家壽司郎有三貫祭 真係超抵食🤩呢款有鹽醋漬鯖魚,鹽漬沙甸魚同日本產頂級池魚🧂鯖魚同沙甸魚刺身都係第一次食🤣原來個味同熟咗嘅差唔多 又幾好味😋不過食落有啲鞋 唔似其他魚咁嫩滑🧐但係真係好平 除番開只係$4一舊👍🏻.特大虎蝦天婦羅卷🍤 $27朋友話呢到嘅炸蝦好食 所以就嗌咗一款貴嘅一款平嘅嚟試吓😛一上枱佢以為係炸蟹柳🤣蝦都真係幾大隻🦐建議即刻食 新鮮炸起熱辣辣🥰仲炸得幾脆 不過炸皮同埋肉分離咗👀除咗蝦仲會包住蛋同青瓜 豐富咗個口感同味道😚.鮮蝦天婦羅🍤 $12呢款相對上抵食啲 嗌兩碟都唔洗$27🥲炸得都好脆😍冇其他配料 更加食到蝦嘅鮮甜味😌再點少少酸酸地嘅醋食都唔錯😋.松葉蟹軍艦🦀 $17蟹肉真係鮮甜 仲有好大pat蟹膏🤩原本唔太鍾意食蟹膏 嗰得有陣腥腥地嘅味☹️但係咁樣配埋蟹肉同舊飯一齊食 我又接受到🤤.九州產炸雞天婦羅伴他他醬🍗 $12未食過呢到嘅炸雞 嗌咗舊壽司嚟試😎炸雞同炸蝦一樣都係即炸 熱辣辣仲好脆😚食落唔油膩 不過肉質就唔算好嫩滑 係普通嘅炸雞肉🤣面頭個醬同老麥魚柳包個醬一樣味🤨
青口三味🐟 $12

鮮蝦天婦羅

松葉蟹軍艦🦀 $17
松葉蟹軍艦

九州產炸雞天婦羅伴他他醬🍗 $12
未食過呢到嘅炸雞 嗌咗舊壽司嚟試😎炸雞同炸蝦一樣都係即炸 熱辣辣仲好脆😚食落唔油膩 不過肉質就唔算好嫩滑 係普通嘅炸雞肉🤣面頭個醬同老麥魚柳包個醬一樣味🤨估唔到配炸雞又幾夾😝
九州產炸雞天婦羅伴他他醬

海鮮紫菜卷🍙 $12
好似冇乜見人嗌過 好奇心驅使下 嗌咗一碟😯原來佢係三文魚,蛋,青瓜同海蜇 再加埋啲沙律醬嘅卷卷壽司🤓配搭都幾普通 海蜇同沙律醬個味都幾出 三文魚存在感好低🤭
海鮮紫菜卷

萩餅🟣 $12
個人覺得呢個幾伏🤐原本睇相以為佢係芝麻味嘅麻糬/蕨餅之類嘅野🤥點知嚟到先知佢係用紅豆蓉再包住舊飯 然後再灑啲黃豆粉🥲食到好飽諗住食個甜品嘅你 真係唔好嗌呢個....不過紅豆同黃豆粉嘅配搭係唔錯嘅❣️但係入面包住飯就真係不了~
萩餅

九州產炸雞天婦羅伴他他醬
海鮮紫菜卷
1K
2020-11-16 6632 瀏覽
呢個 #星期日 #小秘書 一朝早約咗去做 #massage,諗住可以鬆下副 #老骨頭🥳 點知遇着個呃鐘嘅怪姨姨... 唉😫美夢幻滅👉🏻👈🏻 既然係咁🤔一於 #化悲憤為食量,好想去食碗 #麻辣湯米線 補充吓💪🏻點知原來有人一早喺「壽司郎」book咗位,見佢誠意👊🏽👊🏽... 我又點好意思掃興呢😅 其實早兩個月 #小秘書 已經幫襯過 #壽司郎 #香港店,不過除咗 #名氣、同 #店內擺設 有啲唔同之外,#食物品質 又唔係真係大家吹噓咁好😏 而且 #員工 成日喺門口叫咪... 我覺得佢哋好嘈、影響緊我囉👉🏻👈🏻所以今次再返嚟,我真係有嘗試過細心研究,系統係比其他本土嘅 #壽司店 完善嘅,不過啲魚生都係細細塊,#豉油 又真係鹹咗啲😝 #海松食貝 外表有啲似 #吞拿魚,食落口會感覺到 #貝殼類 嘅爽口。不過我呢兩次都有order #青森縣 #炸帆立貝,肉質好肥美,加少少 #他他醬 喺面,口感唔會太油膩、熱辣辣... 我最歡喜🤤但係最令人費解嘅係佢啲 #杯 同 #豉油碟... 永遠要擺喺回轉壽司帶上面,咁啱今日我哋坐個 #卡位 攞嘢又唔順手、加上我隻手又短... 要執齊啲 #餐具,真係有啲論盡囉🤪

2020-11-15
$127 (其他)
昨天和朋友們,一行四人到了黃大仙的壽司郎,整個等候時間約為90分鐘,期間等候區一直都是十分滿的。因此,如果可以的話,建議早點在手機App上取票,不要在店面等。進去之後,使用平板下單,平板十分髒,有污垢,平板座也同樣十分髒。用餐期間,看到別桌吃完離開,員工清理桌面時,較為馬虎。今天大部分餐點都很好吃,除了$27的吞拿魚壽司(拖羅)和油甘魚壽司不太新鮮以外,其他都挺新鮮的。之前,我們在樂富分店點過$27吞拿魚壽司(拖羅),當時那股油香~入口之後的幸福感~讓我們這一次再點一碟,但實在太讓人失望了。。。吞拿魚不但沒有美美的油花,還帶有血絲,說實話,和普通的吞拿魚壽司沒有差別,完全不值得花$27。相比之下,熟食比壽司好吃,特別是炸章魚!強烈建議點點看~最後,我們點了三個甜品,水蜜桃雪糕、千層蛋糕和卡達拉娜。全部甜品都很不錯,值得一戰~!服務方面,就普通,因為場內食客很多,所以我們也諒解員工們很忙碌。只是當我們點了4包七味粉的時候(4個人點4包很合理,因為是很小包那種(wasabi size)),員工卻只拿一包過來,讓我們覺得壽司郎是不是有點吝嗇呢。。。?四個人吃了43碟,總計$859.00。其實
相比之下,熟食比壽司好吃,特別是炸章魚!強烈建議點點看~
最後,我們點了三個甜品,水蜜桃雪糕、千層蛋糕和卡達拉娜。
全部甜品都很不錯,值得一戰~!
四個人吃了43碟,總計$859.00。
其實,性價比是挺高的,但需考慮到只允許吃60分鐘,吃的時候因為大家都會急,所以有點像打仗,用餐體驗沒有很舒服。另外,4個人坐卡位,桌子空間其實有點不夠,當我們卯足全勁吃的時候,很擠。
2021-04-29
  • 炸章魚,卡達拉娜
2021-04-27 0 瀏覽
今晚突然好想去潮聖,去左樂富分店,但係已經唔接受walk in, 於是走左過黃大仙店碰碰運氣,點知拎飛之後都等咗差唔多成個鐘😂不過唔緊要,因為本身都唔係太肚餓😁😁終於等到有得入座坐低,第一次食發現原來佢嘅壽司款式都幾多元化,比起連鎖式嗰間真係多好多👍🏻👍🏻睇吓我哋叫咗啲咩包括有海膽壽司,但喺香港食嘅海膽真係麻麻哋,同日本嗰啲簡直係不能相提並論😂呢款試一次就夠了。跟住仲有嗌赤貝、蟹子軍艦、蟹膏壽司🍣吞拿魚茸🍣仲有個有塊好似葉嘅嘢喺壽司入邊,食落去好清新😋😋最後,又點少得叫一份甜品作結,呢個野莓芭菲超好味👍🏻👍🏻👍🏻

2021-04-07 517 瀏覽
佢冇刺身!佢冇刺身!佢冇刺身!重要的事講3次壽司飯係淋同“笠“焗食佢的期間限定係好抵總括黎講食材新鮮,價錢係抵,cp值高但係排隊超過兩個鐘就唔會食好似我咁開門前落去拎籌,等一陣就會食當自己去左日本,早機落築地早餐食壽司囉介紹返白子,加左醋汁,好爽好鮮甜Toro,肥美,靚魚脂,入口未去到溶,但係好食海膽ok啦~不過不時不食,未係時候,等佢夏天白魚都好食冬季食秋刀魚,又肥又滑又甜,$1x蚊,佢冇野輸安康魚肝,唔“粉“,好香魚油同肝味,可惜放太多醋汁啫喱,搶哂明太子就一般,佢火灸得唔夠,未出到個香味之餘,仲過硬,夾到個飯,不過前面講左,個飯出事,“笠笠笠“會再去,值得一戰for Toro同季節限定
佢冇刺身!佢冇刺身!佢冇刺身
重要的事講3次

壽司飯係淋同“笠“
焗食

佢的期間限定係好抵

總括黎講
食材新鮮,價錢係抵,cp值高
但係排隊超過兩個鐘就唔會食
好似我咁開門前落去拎籌,等一陣就會食
當自己去左日本,早機落築地

早餐食壽司

介紹返
白子,加左醋汁,好爽好鮮甜
Toro,肥美,靚魚脂,入口未去到溶,但係好食
海膽ok啦~不過不時不食,未係時候,等佢夏天
白魚都好食
冬季食秋刀魚,又肥又滑又甜,$1x蚊,佢冇野輸

會再去,值得一戰for Toro同季節限定

2020-12-05
$250 (早餐)
自從舊年喺佐敦第一次幫襯過壽司郎之後自此就念念不忘佢唔單止平靚 仲要正款式又比出面特別同多所以自此其他連鎖壽司店就自動喺腦海入面消失咗不過呢間嘢真係唔係講笑無論你邊日同咩鐘數去 佢都係大排長龍呢日係星期日傍晚六點半 冇乜幾何身處黃大仙嘅我哋本住「實驗」心態 去會一會當區嘅壽司郎睇吓質素同幫襯開嘅藍田同佐敦爭幾遠(答案係冇乜分別)當日打開壽司郎個APP 見到有幾間分店已經連WALK IN都截埋咁啱黃大仙分店未截喎 梗係九秒九衝過去啦拎住張飛 望見前面仲有一百張枱就決定喺黃大仙行個大運先行咗成個鐘返到嚟都仲未到最後 以一小時四十分鐘嘅佳績等到入座(有朋友話真係唔算耐喎)好喇,戲肉嚟喇,我哋要介紹嘅美味壽司分別係: 1) 螢光魷魚沖漬是咁的,呢款雖然有啲腥,但係加埋佢獨特嘅咸香同鮮甜味,識食一定會追住食。2) 日本產頂級池魚呢款好似係限定款,佢亦不負所望相當肥美,油脂香同魚肉香平衡得好,雖然望到血,但就零腥味。3)鹽醋漬鯖魚嚟到呢度,相信大家都知我係幾咁重口味。但必須說,鯖魚熟成後嗰種咸咸香香嘅酸味真係好吸引,介乎咸魚與好味嘅紅肉之間,喺第二啲壽司身上絕對體驗唔到呢個味道。4)鮟鱇魚肝軍艦鍾
自從舊年喺佐敦第一次幫襯過壽司郎之後
自此就念念不忘
佢唔單止平靚 仲要正
款式又比出面特別同多
所以自此其他連鎖壽司店就自動喺腦海入面消失咗

不過呢間嘢真係唔係講笑
無論你邊日同咩鐘數去 佢都係大排長龍
呢日係星期日傍晚六點半 冇乜幾何身處黃大仙嘅我哋
本住「實驗」心態 去會一會當區嘅壽司
睇吓質素同幫襯開嘅藍田同佐敦爭幾遠(答案係冇乜分別)

咁啱黃大仙分店未截喎 梗係九秒九衝過去啦
拎住張飛 望見前面仲有一百張枱
就決定喺黃大仙行個大運先
行咗成個鐘返到嚟都仲未到

好喇,戲肉嚟喇,我哋要介紹嘅美味壽司分別係:
1) 螢光魷魚沖漬

2) 日本產頂級池魚

3)鹽醋漬鯖魚

4)鮟鱇魚肝軍艦
鍾意食肝嘅你,尤其鵝肝同鴨肝,呢款真係唔可以唔點,香到你會覺得幸福。

5) 池魚配香味野菜&芝麻辣醬
呢個又係限定款,魚香、野菜香、蔥香(我食到有)同辣醬配合得天衣無縫,唔睇個樣以為食緊阿媽家姐。 (OMAKASE SUPPOSE上碟係靚仔好多)

6) 連免費嘅芥辣都好食過人!

好喇,有好必有壞,有個絕對唔推介大家試嘅係
1) 燒鱈魚子配忌廉芝士軍艦
四個字-咸到飛起

由於唔係咁餓,前後食咗12碟就走人,埋單只係180幾銀,堅係抵。
2021-03-28
日本No.1 迴轉壽司「壽司郎Sushiro」🍣登陸香港之後就一直人氣高企,依然熱潮不斷,每日有不少人Walk in排隊。其實之前都食過幾次,今次認真整理一篇食評👩🏻‍💻~以一間連鎖壽司店水準,質素都有保證。難得今日提早放工,當然要約埋屋企人去食,一行5人放開肚皮食都係$1200💸。根據觀察,黃大仙分店平日下午5點前都可以直接入座,6點半離座時已經多人等位啦,要食真係要趁早!👇🏻👇🏻因為款式多,以下集中介紹好味同會回頭食嘅項目~————————————————👅壽司類👍🏻蝦三味壽司 ($17)蝦三味一直係我No.1之選🥇!有三件蝦蝦蝦壽司好似抵啲,鮮甜赤蝦同甜蝦都係我嘅最愛,熟蝦就做住配角先啦~👍🏻甜蝦軍艦 ($12)一粒粒粉嫩嘅甜蝦訓係軍艦入面,淡淡嘅甜味同軟綿嘅口感🥰,有無人都鍾意甜蝦有種粘粘地嘅感覺?👍🏻炙燒三文魚腩壽司 ($12)炙燒三文魚非常軟嫩,油香豐富,攤耐咗就無咁好味啦👍🏻蔥花吞拿魚軍艦 ($12)吞拿魚蔥好似比原件吞拿魚壽司好味,味道更肥美香口👍🏻日本產帆立貝壽司 ($17)原粒帆立貝口感比對半切開口感更細嫩,味道鮮甜濃郁👍🏻鱈魚白子軍艦 ($17)冬季限定Item~
日本No.1 迴轉壽司壽司郎Sushiro」🍣登陸香港之後就一直人氣高企,依然熱潮不斷,每日有不少人Walk in排隊。其實之前都食過幾次,今次認真整理一篇食評👩🏻‍💻~以一間連鎖壽司店水準,質素都有保證。難得今日提早放工,當然要約埋屋企人去食,一行5人放開肚皮食都係$1200💸。根據觀察,黃大仙分店平日下午5點前都可以直接入座,6點半離座時已經多人等位啦,要食真係要趁早!

👇🏻👇🏻因為款式多,以下集中介紹好味同會回頭食嘅項目~
👅壽司
👍🏻蝦三味壽司 ($17)

👍🏻甜蝦軍艦 ($12)

👍🏻炙燒三文魚腩壽司 ($12)
炙燒三文魚非常軟嫩,油香豐富,攤耐咗就無咁好味啦
👍🏻蔥花吞拿魚軍艦 ($12)
吞拿魚蔥好似比原件吞拿魚壽司好味,味道更肥美香口
👍🏻日本產帆立貝壽司 ($17)
原粒帆立貝口感比對半切開口感更細嫩,味道鮮甜濃郁
👍🏻鱈魚白子軍艦 ($17)
冬季限定Item~可能大家都知白子係咩😬,今次係第一次挑戰,雖然白子口感細滑,但係心理關口面前都係一啖吞咗佢Hahahaha

👍🏻鰻魚卷 ($27)
鰻魚係放係卷物之上,用壽司火車送過嚟發生鰻魚跳車事件😲,勞煩店員送一碟新嘅壽司,不過下面嘅卷物略微太細卷啦

👍🏻珍寶魷魚天婦羅壽司 ($12)
一碟只有一件,珍寶魷魚係壽司飯3倍長度🦑!魷魚即使炸過都保持緊緻有彈性嘅口感,正!

👅和食類
👍🏻炸水牛芝士 ($17)
【春の彩り祭】期間限定🌸!建議大家要order嚟玩吓,水牛芝士延展性高,芝士味比較淡,同J先生比賽吓邊個拉絲長啲,好玩又好食!
👍🏻炸蝦天婦羅拼盤 ($27)
炸蝦、香菇、南瓜天婦羅各兩件同兩件紫蘇葉天婦羅,炸衣薄身得嚟夠脆,南瓜天婦羅最出色

👅甜點類
👍🏻日本產白朱古力脆脆蛋糕 ($22)
同樣係期間限定!見到白朱古力以為好甜,點知甜度啱啱好😋,一切落去係鬆軟忌廉同蛋糕,中間夾住一層脆脆薄薄嘅白朱古力,層次豐富
👍🏻卡達拉娜 ($22)
條狀蛋糕版嘅Crème brûlée,原本軟滑嘅蛋布甸變到硬身一啲,混合一粒粒黑色雲喱拿籽,面層係香脆焦糖糖衣,下次會再encore💕~

————————————————
🚩總結:可唔可以少啲人排隊啊?
🌟注意:當日用餐時間限時60分鐘
📍 Sushiro 壽司
地址︰黃大仙龍翔道110號豪苑G3樓翔盈里5號舖

🗺地區:#bem黃大仙
📥分類:#bem日本菜
💰人均消費:#bem_101至200蚊
2021-03-30 125 瀏覽
個位凍過屍房想調位又冇得調等咗粒幾鐘d壽士又凍簡直攞苦來辛冇下次又唔係平不知所為。 Worst experience ever. My seat was so cold after hours of waiting. No flexibility at all. I dont know where the hype comes from. Very disappointing.The food is acceptable. But if the ambience is not good it doesn’t matter.
2021-03-30
2021-03-27 142 瀏覽
📍 壽司郎 ————————————————————推薦❤️————————————————————🗿厚切三文魚抵食必叫🥰三文魚厚同肥美 無咩筋🗿天婦羅壽司/炸物熱辣辣 夠脆!炸粉唔會太厚🗿醬烤鰈魚鰭邊油脂感勁 食落去超滿足🐷 有驚喜————————————————————少伏🥵————————————————————🗿赤貝可能個日食咁啱唔夠新鮮 真係幾腥🤮🗿焦糖蕃薯硬乾甜集於一身😅... 唔係太鍾意呢個口味————————————————————🦦綜合味道評分:7/10 [‼️長期要排隊]🌟性價比:🌕🌕🌕🌕🌖————————————————————地址:黃大仙龍翔道110號豪苑G3樓翔盈里5號舖
📍 壽司
硬乾甜集於一身😅... 唔係太鍾意呢個口味
🦦綜合味道評分:7/10 [‼️長期要排隊]
🌟性價比:🌕🌕🌕🌕🌖
地址:黃大仙龍翔道110號豪苑G3樓翔盈里5號舖
壽司郎唔使多講,都排左成兩個鐘頭,好彩有商場可以行下,限聚令之下,兩個人坐四人卡位好舒服!因為排得太辛苦,所以叫埋外賣比屋企人食~ 個人最鍾意最鍾意嘅反而唔係壽司,係佢嘅蛋糕🍰蛋糕入口即溶,超級好食,唔會太甜,食完海鮮鹹嘢食返個蛋糕真係好開心! 無論係牛奶雪糕定係蛋糕都非常好食! 請毫不猶豫叫啊!壽司方面推薦有三文魚同埋吞拿魚三件食,咁你可以唔使一款食兩個壽司,而係一次食到三款魚嘅作法,味精都好唔同架,又抵食!基本上都新鮮入口即溶,唔會起筋,飯嘅酸度適中,啱啱好!當中最鍾意嘅係烏魚子壽司,因為喺出邊從來都冇食過,拿拿拿佢勁咸勁rich架!烏魚子係醃製咗嘅烏魚卵子,所以味道十分之重,要慢慢梅,分好幾次食,但鮮味真係好濃!另外海膽麵味道超濃郁,個汁勁香,雖然海膽份量唔算太多,但係食完壽司食熱野真係好正!我同朋友叫左一碗再一碗!茶碗蒸我唔食,但朋友話係所有野中number 1 🤣 話好滑好香~ 推薦,但唔洗排咁耐會比較好,希望佢開多啲分店

因為排得太辛苦,所以叫埋外賣比屋企人食~

推薦,但唔洗排咁耐會比較好,希望佢開多啲分店
2021-03-25 127 瀏覽
everytime黎食壽司郎都要經過一個好重要既儀式就係要排隊啦不過呢個隊都冇白排CP值都高今次叫左成25碟,有甜蝦啦 三文魚蓉 劍魚 仲叫左拉面同埋湯D壽司都好新鮮 因為佢流轉真係好快 日日都幾十人排隊甜蝦細細隻,但好鮮, 雖然沒有蝦頭 劍魚加D wasabi好match壽司碟共有四種顏色:紅色、銀色、金色及黑色,價錢分別為$12、$17、$22及$27D店員間唔中都會拎D金色及黑色埋黎SELL總結CP值:4/5環境3.5/5

不過呢個隊都冇白排

CP值都高

D壽司都好新鮮 因為佢流轉真係好快 日日都幾十人排隊

D店員間唔中都會拎D金色及黑色埋黎SELL

總結CP值:
4/5

環境3.5/5
2021-03-22 121 瀏覽
之前都係同朋友嚟食壽司,覺得唔錯,今次見係平日就同埋屋企人一齊食。大概12點之前去到,竟然可以即刻入到座唔使排隊非常高興。因為係同屋企人嚟食,所以就食得多啲🤣。佢個蔥花吞拿魚軍艦,我覺得好好食。主要係因為佢$12兩件真係好平。😘壽司郎嘅炸物真係唔錯,壽司郎嘅炸物真係唔錯,食咗佢嘅炸蝦壽司同埋炸蟹棒壽司,真係熱辣辣脆卜卜😚。結果淨係影咗三文魚壽司,推薦食厚切三文魚壽司,好食過薄嘅好多。見到啲壽司喺個軌道飛來飛去真係好鬼得意🤣

見到啲壽司喺個軌道飛來飛去真係好鬼得意🤣
2021-03-21 86 瀏覽
After the first try, I keep on thinking about it. It allows me to take a break 'in Japan'.The best time to go to the restaurant is around 5:00 pm. There are people but I do not need to queue. Apart from the government app, the restaurant also uses their own google form for registration. I always sit at the bar and I prefer sitting at the bar. Every single dish worths the price. I particularly enjoy the dessert. Staff are nice and efficient. I will be going frequently.

Crab Plaster Sushi
Crab Plaster Sushi
2021-03-20 103 瀏覽
壽司郎真係開完一間又一間呢間我上年已經黎食過一次當時係4人限聚咁又一年啦 咁岩又放寬4人限聚就又可以去食一次今次都係好多人排隊 ,今次食得最多係極上厚切長鰭大吞拿魚腩(my favorite肉質厚實!甘甜無比),牡丹蝦(蝦肉質爽甜),尾鷲產油甘魚腩,(油甘魚腩紋路分佈均勻,肉質細緻甘甜)三樣都有做promotion ,都好新鮮total $500埋單 好滿足呀
壽司郎真係開完一間又一間

呢間我上年已經黎食過一次

當時係4人限聚

咁又一年啦 咁岩又放寬4人限聚就又可以去食一次

今次都係好多人排隊 ,

total $500埋單 好滿足呀
自從唔食元氣之後, 其實好耐冇食過迴轉壽司除咗爭鮮, 之前都食過幾次壽司郎不過實在太難book位, 又冇一間鋪頭近屋企, 趁住今日一早要去黃大仙做嘢, 博下壽司郎冇人排隊。 bingo~~其實12點舖頭已經好多人, 不過黃大仙店好大, 所以唔使等好耐就入得。 壽司郎價錢唔貴款式又多, 好抵食。 我每次去都會飲蜆湯, 又係食壽司凍冰冰好想暖下個胃, 壽司郎運輸帶上面唔會將壽司放得密麻麻, 但係又畀到 你睇每一款嘅實物係點樣, 似足日本店🥰