2024-04-18 145 瀏覽
壽司飯鬆散,未夾就碎。碟碟壽司嘅壽司飯 魚生 配料完全分離,唔講以為要自己砌返嚿壽司出嚟,迴轉帶上果啲仲出色,好似輪迴左十個鐘經歷過大風大浪咁(雖然應該從來都冇人會食迴轉帶上嘅壽司)。嗌左有兩碟火灸壽司冇燒過咁,一啲燒嘅痕跡都冇。食過咁多次壽司郎,雖然都覺得平均每間分店嘅質素都每況愈下,但從來都未至於差到完全唔想再去。哩間真係比其他平價壽司店嘅質素仲衰好多。唯一比較好啲嘅係燒芝士八爪魚壽司,其他真係不了。環境方面,坐個位咁啱冇冷氣咁,食到出汗,唯一冇問題嘅係服務質素(因為除左帶位同賣單都冇咩需要服務)。
壽司飯鬆散,未夾就碎。碟碟壽司壽司飯 魚生 配料完全分離,唔講以為要自己砌返嚿壽司出嚟,迴轉帶上果啲仲出色,好似輪迴左十個鐘經歷過大風大浪咁(雖然應該從來都冇人會食迴轉帶上嘅壽司)。嗌左有兩碟火灸壽司冇燒過咁,一啲燒嘅痕跡都冇。食過咁多次壽司郎,雖然都覺得平均每間分店嘅質素都每況愈下,但從來都未至於差到完全唔想再去。哩間真係比其他平價壽司店嘅質素仲衰好多。唯一比較好啲嘅係燒芝士八爪魚壽司,其他真係不了。

燒鰈魚壽司
2024-04-18
2024-03-17 179 瀏覽
壽司朗門外總是站滿等候的人群,所以店舖準備了好大的等候位置,讓客人邊坐邊等。蝦三件在一碟之中有三件不同的壽司,適合獨食者。貝三件充滿海水味,好似在海邊新鮮打撈。士多啤梨芝士蛋糕分了上下兩層,上層為士多啤梨醬,下層為芝士蛋糕,配搭得宜。

蝦三件在一碟之中有三件不同的壽司,適合獨食者。

貝三件充滿海水味,好似在海邊新鮮打撈。

2024-02-27 166 瀏覽
聽講壽司郎越來越差,我一直唔覺,今次終於印證就係咁差。上來第一碟就有頭髮,同職員講,就換咗一碟6碟三文魚就有3碟有筋,最後一碟超誇張,咬唔爛,有一大條筋,同職員講番,佢問我,尼碟係咪要退,(ー_ー)!! 唔想似個奧客咁,我都係照卑錢算了6碟三文魚3碟有筋6碟三文魚3碟有筋6碟三文魚3碟有筋6碟三文魚3碟有筋6碟三文魚3碟有筋6碟三文魚3碟有筋!!!!!!6碟三文魚3碟有筋!!!!!!6碟三文魚3碟有筋!!!!!!6碟三文魚3碟有筋!!!!!!6碟三文魚3碟有筋!!!!!!
聽講壽司郎越來越差,我一直唔覺,今次終於印證就係咁差。
上來第一碟就有頭髮,同職員講,就換咗一碟

2024-02-04 219 瀏覽
SUSHIRO 新品介紹寒鰤魚黑湯拉面 $32濃郁醬油湯底,呢個價錢可以食到有誠意嘅味道寒鰤魚肉質偏實,有少少魚味 6.9/10甘味溫紅薯 $17外形好令,紅薯味幾香質感似油果子,味道吾算太甜6.8/10水煮松葉蟹腳 $17有淡淡蟹味,配搭少少蟹膏,味道吾錯7.0/10蟹肉茶碗蒸 $22蟹肉鮮嫩,有3-4舊左右茶碗蒸味道如舊,雞蛋嫩滑JUICY有魚片、雞肉粒、帶子7.5/10士多啤梨卡達拉娜士多啤梨味偏淡奶油味較淡原味比較好味6.9/10
SUSHIRO 新品介紹

寒鰤魚黑湯拉面 $32
濃郁醬油湯底,呢個價錢可以食到有誠意嘅味道
寒鰤魚肉質偏實,有少少魚味
6.9/10

甘味溫紅薯 $17
外形好令,紅薯味幾香
質感似油果子,味道吾算太甜
6.8/10

水煮松葉蟹腳 $17
有淡淡蟹味,配搭少少蟹膏,味道吾錯
7.0/10

蟹肉茶碗蒸 $22
蟹肉鮮嫩,有3-4舊左右
茶碗蒸味道如舊,雞蛋嫩滑JUICY
有魚片、雞肉粒、帶子
7.5/10

士多啤梨卡達拉娜
士多啤梨味偏淡
奶油味較淡
原味比較好味
6.9/10
2024-01-09 239 瀏覽
每年最期待壽司郎12月/1月出蟹,今年終於出咗~ 唔理今年食評好壞參半,一於親身嚟試試。特大水煮松葉蟹腳配松葉蟹拌蟹膏蟹腳的確比以前瘦削咗,但依然夠鮮甜,蟹膏份量足,$39來說性價比合理生松葉蟹腳呢款真心好食,而因為對壽司郎有信心才敢吃生蟹腳,$27算略貴,但香港比較少店舖食到,所以依然點了2碟。水煮松葉蟹腳啖啖肉不用落手拆,食得出蟹肉鮮味,$17性價比高。油甘魚天身稀有部位,遇到真係要講Timing 講緣份,點完1次次後已售完。口感同味道的確同一般油甘魚不同,各有所長芝麻醬油漬真鯛第一次見第一次試食,個人覺得個醬汁落太多太重手,掩蓋了鯛魚的鮮味。碳烤寒鰆魚呢款幾特別,輕輕烤熟,有香味亦有魚味,encore 多2碟。海苔蟹肉包,味道比較普通最後點了炸尤魚,夠熱夠香脆

特大水煮松葉蟹腳配松葉蟹拌蟹膏

生松葉蟹腳

水煮松葉蟹腳
啖啖肉不用落手拆,食得出蟹肉鮮味,$17性價比高。

油甘魚天身

芝麻醬油漬真鯛

碳烤寒鰆魚

海苔蟹肉包,味道比較普通

最後點了炸尤魚,夠熱夠香脆
2024-01-05 146 瀏覽
原本壽司郎啲壽司品質一直都keep得好好。冇諗過今日下午茶食到嘅品質咁差。牛油果肉黑成咁樣都出得到街俾客人食 。買單時同職員提醒,今日牛油果唔新鮮。今日食得有些失望

買單時同職員提醒,今日牛油果唔新鮮。
今日食得有些失望

三文魚牛油果壽司
2024-01-05
2024-01-03 126 瀏覽
經常到訪壽司郎進食,味道上可以保持一致水準,易服務態度上是新店開業一年多,服務態度良好,而且等候大堂是這麼多的壽司郎中最好寬敞闊落座位豐富,對於有小朋友來說還可以扭扭蛋以及有大電視看。地點位於新蒲崗mikiki,能方便到達,而言壽司郎內的餐桌感覺比較壓迫感,可能受建築環境或是壽司軌道所限制,比較其他壽司郎店較不敢舒服,只是匆匆食完便離開了。隨著旁邊airside的建成及競爭對手增加,壽司郎輪候時間較以前減少。總括而言壽司郎是保持水準的店舖。

2023-12-15 119 瀏覽
九月份佢哋推出咗一個叫做魷魚印籠配魷魚天婦羅嘅菜式。佢哋嘅魷魚天婦羅,真係好味!魷魚嘅口感好好,而且天婦羅炸得好酥脆!🦑🍤不過,魷魚印籠有啲失望。魷魚裡面有一嚿飯,但係飯嘅味道有浸薑味,而我唔太鐘意食薑嘅味道,所以覺得呢個魷魚印籠有啲一般般。不過,其他嘅壽司質素依然唔錯!🍣🍣壽司郎嘅壽司質素係好出色嘅,新鮮度都好高!每一口壽司都好滋味,令人滿足!除咗魷魚印籠,其他嘅壽司我都好鍾意!👌😋😋

2023-11-08 282 瀏覽
11月8日揾食肥華原本約咗靚媽,收工後到新浦崗,食下午茶,但路過譽港灣商場,見到呢間出名,爆場,人龍壽司店,門前竟然得小猫三四隻,不用排隊,攞筹,等位便可,即時入内,有見及此,肥華當然把握呢個良機,拖靚媽進入此店,用餐喇謂,此店近日推出兩款$40元嘅下午茶餐,都各有四件寿司,拉麵及烏冬各選一碗,可算抵食,味道亦算OK,而此店環境及座位都不俗,衹嫌供飲茶水用嘅杯,位置攞得略高,而消費方面此店與相若,但質素比為高,若用排隊等位,食寿司我會揀佢👍👍
11月8日揾食肥華原本約咗靚媽,收工後到新浦崗,食下午茶,但路過譽港灣商場,見到呢間出名,爆場,人龍壽司店,門前竟然得小猫三四隻,不用排隊,攞筹,等位便可,即時入内,有見及此,肥華當然把握呢個良機,拖靚媽進入此店,用餐喇謂,此店近日推出兩款$40元嘅下午茶餐,都各有四件寿司,拉麵及烏冬各選一碗,可算抵食,味道亦算OK,而此店環境及座位都不俗,衹嫌供飲茶水用嘅杯,位置攞得略高,而消費方面此店與[爭鮮]相若,但質素比[爭鮮]為高,若用排隊等位,食寿司我會揀佢👍👍
2023-10-16 202 瀏覽
最愛三文魚無論是味噌、香蔥、灸燒,幾乎什麼味道的三文魚也喜歡💕吞拿魚也是,無論中拖還是吞拿魚蓉,都非常鮮味。今次還試了茶碗蒸!滑滑的蛋,餡料也多。有一陣子沒有去壽司郎,想不到甜品又多了新口味~新出的甜橘甜品鮮甜,比較像刨冰😂還是卡達拉娜較得我心~我覺得一般的是熟牛,跟壽司飯一起食實在太怪了!壽司郎是我最愛的壽司店性價比高,雖然有時等位人潮很多,但流轉率高,逛一會就等到了~聽說某些分店會比較好吃我自己覺得沒差啦!
最愛三文魚
無論是味噌、香蔥、灸燒,
幾乎什麼味道的三文魚也喜歡💕
吞拿魚也是,無論中拖還是吞拿魚蓉,
都非常鮮味。

今次還試了茶碗蒸!滑滑的蛋,餡料也多。
有一陣子沒有去壽司郎,
想不到甜品又多了新口味~

新出的甜橘甜品
鮮甜,比較像刨冰😂
還是卡達拉娜較得我心~
我覺得一般的是熟牛,
壽司飯一起食實在太怪了!
壽司郎是我最愛的壽司
性價比高,雖然有時等位人潮很多,
但流轉率高,逛一會就等到了~
聽說某些分店會比較好吃
我自己覺得沒差啦!

2023-10-13 173 瀏覽
今次到mikiki裏的壽司郎食晚飯, 攞咗飛之後行一陣就有位都算幾快。 不過覺得種類冇之前咁多選擇, 但兩個人都食咗十幾碟, 點了壽司、牛肉烏冬和朱古力香莓芭菲。   最好食就係肥美的吞拿魚腩壽司和鮮甜海膽壽司, 而壽喜燒牛口感比較硬。 我習慣每次食完壽司都會點熱食😁, 今次揀了牛肉烏冬🍜, 熱辣辣的湯底可以暖一暖胃。 最後一定唔少得甜品, 每次到壽司郎必吃的, 朱古力香莓芭菲🍨好味道, 雲呢拿雪糕香軟美味, 味道豐富。 壽司郎性價比高,仲會定期推出一些期間限定的款式, 保持新鮮感。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

2023-10-12
2023-10-08 153 瀏覽
又想吃壽司郎了,之前去過紅磡、旺角、黃大仙的壽司郎,今次去新蒲崗這間下午兩點多去的,以為沒什麼人,沒想到人不少,但不需要排隊所有分店的裝修都是一樣的,我啲兩個人入座4人卡位餓,非常之闊落、舒服餐廳有迴轉壽司,但我啲鍾意自己點,通過Ipad點餐,下單後,會通過輸送帶送過來,好好玩所有壽司食材都好新鮮,仲夠大件,食的好滿足除了傳統的壽司之外,還有一些新式搭配的卷物可以試試。仲有啲期間限定可以選甜品也有不少選擇整個的就餐感覺很好
下午兩點多去的,以為沒什麼人,沒想到人不少,但不需要排隊

所有壽司食材都好新鮮,仲夠大件,食的好滿足
甜品也有不少選擇
整個的就餐感覺很好
2023-08-22 389 瀏覽
很多時候都是原來的好,原本來自日本大阪的壽司郎,遠比在香港的好食。位於新蒲崗 Mikiki 商場裡的壽司郎,週末下午去的時候大多人,等了很久都進不了去。到今天平日下午,人少了,結果不用等就進了去。滿心期待可以回憶一下大阪某壽司郎,但食物水準完全不是那回事,雖則大阪壽司郎在日本也不是好食的那批,但始終不會是像今天在 Mikiki 商場壽司郎那回事。魚冇咩,壽司甩皮甩骨。最可笑的是收加一服務費,已經是食客自己用 tablet 落單,運輸帶上菜由食客自己拿,埋單又要自己行去門囗埋。這樣的安排相信是節省服務上的開支,既無服務可言,還好意思收服務費。在一無是處的情況及熱潮退卻後,這壽司過江龍在香港的下場,應該不能猜到吧。
壽司
拉麵
2023-08-22
下午茶
2023-08-20 251 瀏覽
我们家老大在附近上课,下了课就过来了五点半的时候都已经排满了人🤣我儿子是饭渣来的~这次也主动吃了不少,让我下次还要带他来…性价比爷超级高,难怪生意那么好。.🧚‍♀️环境:座位算是挺丰富的,还有较大的排队区域可以坐着休息。我们一行四人,后来分开两边坐。除了旋转寿司之外,下单之后,会自动送餐过来,小朋友觉得很有意思。💁服务:没什么服务吧…毕竟都是全自动的~🍣出品:总体不错,很好吃,性价比超高…反正点的都不错,没有什么踩雷的~人均💰150,扶墙😉
我们家老大在附近上课,下了课就过来了
五点半的时候都已经排满了人🤣
我儿子是饭渣来的~这次也主动吃了不少,让我下次还要带他来…
性价比爷超级高,难怪生意那么好。
🧚‍♀️环境:

💁服务:
没什么服务吧…毕竟都是全自动的~

🍣出品:
总体不错,很好吃,性价比超高…
反正点的都不错,没有什么踩雷的~
人均💰150,扶墙😉
2023-08-04 248 瀏覽
It’s good when you don’t have to wait for a long time Sushiro gives fresh ingredients most of the time And I love the prawns a lot The $17 one gives you three kind of prawns which is always a good deal However for sea Urchin … I guess don’t ever try here … always disappoint you And the shells It is fresh and sweet While it can tell it is chewy as it should be , also showing it is fresh too
And I love the prawns a lot

However for sea Urchin …
I guess don’t ever try here
… always disappoint you