生活中有期待之事很重要。食壽司郎等兩至三個鐘都老規矩了,今次去佐敦分店四點拎,大概七點就有得食。海報有嘅嘢,試左其中幾樣。帆立貝軍艦麻麻,都唔知食緊啲乜炸嘢。蟹雙味$27唔錯,有鮮味,叫左兩碟。甜品食雪糕,比想像中大杯同好食,莓好凍,好鐘意😋心太軟,有啲似蒸蛋糕,普通甜點。油甘魚天身,稀有部位,第一次聽,好瘦,食落有啲似吞拿魚。蝦三貫,赤蝦太咸啦⋯兩貫正好多!其他$27例如海膽,大拖羅,不肥美。

帆立貝軍艦麻麻,都唔知食緊啲乜炸嘢。

蟹雙味$27唔錯,有鮮味,叫左兩碟。

甜品食雪糕,比想像中大杯同好食,莓好凍,好鐘意😋

心太軟,有啲似蒸蛋糕,普通甜點。

油甘魚天身,稀有部位,第一次聽,好瘦,食落有啲似吞拿魚。

蝦三貫,赤蝦太咸啦⋯兩貫正好多!

其他$27例如海膽,大拖羅,不肥美。
2020-07-05 313 瀏覽
估唔到牛肉同埋豚肉壽司嘅份量幾大,每份都鋪滿好多肉西冷牛肉的牛味幾重,而且食到陣陣炙燒香味✨特盛國產牛肉大約六成熟,牛味無西冷咁重但肉質就相對軟諗茶蒸碗係其中一個令人驚喜嘅式🤩啲蛋整得好滑同埋海鮮嘅種類幾豐富,有帶子、冬菇同埋蝦等等特盛蟹雙味嘅蟹肉幾鮮味,而且蟹膏都唔會有好腥嘅情況本身幾期待卡達拉娜,因為好多人都話好味但食落似係普通好凍嘅咖啡牛奶蛋糕至於帆立貝、三文魚、特盛甜蝦刺身則表現正常~唯一美中不中的係佢的壽司飯握得唔夠實,食落比較鬆散,一夾就散開咁😣.壽司郎自從登陸香港,一直好受歡迎,預約的話要早2個月,walk in 就要等2-3個鐘(試過有朋友walkin等咗7個鐘🤣)。今次我地好好彩咁岩係朝早用佢個app搶到個位,如果唔係都有排等。雖然呢間個CP值幾高,價錢唔貴之餘,味道亦都唔錯,但walk in等位個時間實在太耐,如果大家真係想食就記住用app book定位,咁就可以舒舒服服等食啦~
估唔到牛肉同埋豚肉壽司嘅份量幾大,每份都鋪滿好多肉
西冷牛肉的牛味幾重,而且食到陣陣炙燒香味✨
特盛國產牛肉大約六成熟,牛味無西冷咁重
但肉質就相對軟諗
茶蒸碗係其中一個令人驚喜嘅式🤩
啲蛋整得好滑同埋海鮮嘅種類幾豐富,有帶子、冬菇同埋蝦等等
特盛蟹雙味嘅蟹肉幾鮮味,而且蟹膏都唔會有好腥嘅情況
本身幾期待卡達拉娜,因為好多人都話好味
但食落似係普通好凍嘅咖啡牛奶蛋糕
至於帆立貝、三文魚、特盛甜蝦刺身則表現正常~
2020-07-03 296 瀏覽
其實呢間壽司郎開左好耐 聽好多朋友講次次食都要排隊基本係排一個鐘本身諗住熱潮散去就唔駛排結果等左咁耐都係好多人排🤷🏻‍♀️所以轉登揀岩岩開門啲時間諗住希望唔駛排咁耐結果排左唔駛一個鐘就入得喇格局同日本好似 杯碟都係上面自己拎有得自己用pad order野食 都有得係前面自己睇岩就拎特盛天婦羅小帆立貝軍艦👍🏻極上鰻魚 好厚身👍🏻特盛長鰭吞拿魚😋柚子胡椒軟殼蝦天婦羅 都好食 不過唔係好食得出柚子味炙燒生姜醬叉燒 呢個普通 肉質有啲鞋牛油果熟蝦💕 呢個配搭好好食炸帆立貝忌廉可樂餅👍🏻即叫即炸 上檯超熱 小心辣咀 特盛蟹雙味 蟹肉好鮮甜😋特大虎蝦天婦羅 隻蝦勁大隻 勁飽滿最後叫埋個甜品食抹茶瑞士卷👍🏻超綿密 配埋cream一啲都唔濟💕呢餐性價比好高 係高質既迴轉壽司食左之後完全明白點解啲人會排咁耐為左食佢值得排隊黎食既鋪頭不過都建議早啲黎排 避開食飯時間但其實間鋪都好大 叫號都好快 所以絕對會再黎食嫁❤️
其實呢間壽司郎開左好耐

不過都建議早啲黎排 避開食飯時間
但其實間鋪都好大 叫號都好快
所以絕對會再黎食嫁❤️

2020-07-02 247 瀏覽
終於可以食到期待已久的壽司郎了,常常聽朋友提過呢間壽司好正,本身我自己喺台灣和日本也吃過但香港未食過,它以平靚正見稱。 去了佐敦分店,雖然比疫情前少了一點人流,但我在閒日下午也要等了一個半鐘才入到去。我們首先叫了一些刺身壽司,感覺新鮮, 還有期間限定壽司供選擇。我認為比起其他連鎖壽司店選擇多, 價錢合理, 就算價格定位12蚊一碟也有很多選擇,我推介天婦羅蝦壽司,即叫即炸,新鮮熱辣12蚊就有兩件, 性價比高。結帳時,有儲分卡蓋印章可以換禮物tim。
天婦羅蝦壽司
90 分鐘 (堂食)
天婦羅蝦壽司
終於等了四個月,可以試,我來光顧了一來三碟特選中吞拿魚腩,果然不錯,一咬下去,爽YY 再來雪花和牛雙味,幾特別,生牛肉果然口感,幾好食。鮮蝦天婦羅,炸物普通,炸物真麻麻,炸油好油。又一碟特性長期吞拿魚,同特選中吞拿魚腩相比,中吞拿魚腩好食好多赤貝壽司,炙燒生姜醬义燒,特意芥末章魚軍艦普通日本產魚翅口感,軟林林中吞拿魚鮮蝦壽司也不錯,炸章魚塊,差差差,油食了三十碟,1小時時間真的不夠。炸物好油膩,要改善,輸送帶運送壽司的時候,叫了中拖羅壽司,拖羅已經跌出了壽司外,賣相差
終於等了四個月,可以試,我來光顧了
一來三碟特選中吞拿魚腩,果然不錯,一咬下去,爽YY
赤貝壽司,炙燒生姜醬义燒,特意
芥末章魚軍艦普通
日本產魚翅口感,軟林林
中吞拿魚
鮮蝦壽司也不錯,炸章魚塊,差差差,油
2020-06-29 203 瀏覽
當日星期五做完野落到佐郭鋪差不多5點拎籌,心唸拎到籌好彩準備6點幾可以進餐!等~等~行行企企!門口多人又冇位企(座更免唸)入座時間是差不多9點,第一次可以等成4小時,感覺自己係咪傻架!cp值高低食,但等位時間真係太長,弊處:過左籌仲可以半小時內可補入座;竟然walk in人龍已長就吾好做手機預約(因為座位有限);建議:分畫某些分店做預約客,某些做wall in客,一係全部walk in!純個人意見
2020-06-27 1418 瀏覽
終於的起心肝去排壽司郎平日午飯時間,排了2.5小時左右因為好多人都推介,所以都抱有好大期望整體服務很好,店員亦都很有禮貌壽司質素不俗,特別是吞拿魚中拖和三文魚腩,入口即溶而且非常新鮮其他就是例如甜蝦軍艦、葱吞拿魚軍艦都不錯值得推介的是他們的甜品- 卡達拉娜,口感像雪糕一樣冰凍嫩滑,上層有焦糖脆香.但海膽握壽司的質素真的很差雖然這個價錢不期望有很好吃的海膽但一入口全都是藥水味,充滿苦澀味,完全吃不到海膽原有的鮮甜。.而且中午時間有60分鐘的入座時限,但當日有15分鐘左右, 他們的智能點餐系統繁忙,完全不能夠選擇自己喜好的食物,只可以揀選迴旋帶上的壽司,令人有點失望。
終於的起心肝去排壽司
平日午飯時間,排了2.5小時左右
因為好多人都推介,所以都抱有好大期望

整體服務很好,店員亦都很有禮貌

其他就是例如甜蝦軍艦、葱吞拿魚軍艦都不錯

但海膽握壽司的質素真的很差

雖然這個價錢不期望有很好吃的海膽
海膽握壽司
卡達拉娜
2020-06-26
160 分鐘 (堂食)
卡達拉娜
2020-06-24 254 瀏覽
之前已經成日聽人哋講話壽司郎好好食,兩個月前用壽司郎嘅App Book咗位,今日終於試到啦🤣🤣去到舖頭門外見到極多人排隊,由於之前book咗位,所以去到簽到完等大概5分鐘就有入得去了😁壽司郎提供平板電腦點餐,但係每次最多只可以點四樣嘢,佢嘅上菜速度都好快,落單後幾分鐘啲食物就到了,好有效率呀!佢既芝士燒三文魚真係勁好食!😍一咬落去果下三文魚既魚油味十足,再加埋嗰浸香濃嘅芝士味,真係勁正,食十碟都唔夠呀😋😋其他嘅壽司都好好食,北寄貝壽司好抵食,係一舊壽司上面有兩塊!呢間野性價比真係勁高唔怪得知咁多人去食啦🤪
🤣
呢間野性價比真係勁高唔怪得知咁多人去食啦🤪
2020-06-22
5 分鐘 (堂食)
終於食到壽司郎!!兩個月前喺app預約,雖然要咁早book但真係方便啲慳咗排隊時間,去到簽到完就有位。第一次食+期待咗好耐,滿足感double整體感覺好滿意~推薦嘅壽司有大拖羅中拖羅-中拖羅油脂分布適中夠晒魚油香;大拖羅就直情入口即溶,美中不足嘅係有筋。另外油甘魚肥美,赤蝦鮮甜,雪花和牛好嫩,茶碗蒸有大大隻帶子喺入面!仲有大推嘅卡達拉娜!之前見個個都話必食,真係試過先知有幾正-食到期間限定嘅咖啡牛奶味,面頭有層焦糖脆脆,咖啡味香濃食落口感似實啲嘅雪糕,諗起都流口水~普通嘅就有烤牛肉,食落係凍凍地嘅薄牛肉冇乜烤過嘅味道;北海道八爪魚就俾紫蘇葉搶咗啲鮮味。壽司郎嘅食物分別係HK$12/ 17/ 22/ 27四個價錢;特別嘅係有提供柑橘醋,同魚生好夾;用餐時間60分鐘有啲短,但為咗俾大家都享受到就唔緊要啦!

特選中呑拿魚腩
特選大呑拿魚腩
油甘魚
赤蝦二貫
雪花和牛
茶碗蒸

雙層卡達拉娜(咖啡&牛奶味)

特盛日本國產烤牛肉
北海道產八爪魚
特選中呑拿魚腩
特選大呑拿魚腩
油甘魚
赤蝦二貫
雪花和牛
茶碗蒸
雙層卡達拉娜(咖啡&牛奶味)
  • 特選大吞拿魚腩
  • 卡達拉娜
2020-06-18 323 瀏覽
壽司郎 Sushiro 🍣 -日式-迴轉壽司-日本人氣第一-排隊排到下世紀Popular for its pocket-friendly prices and wide variety of side dishes, Sushiro has opened up more than 500 branches in Japan and overseas. Having sushi delivered in front of you, plate after plate rotating upon the conveyor belt. Pick your favourite sushi and collect the dishes for final bill. Such high-tech system is truly creative, convenient and futuristic🍣🍺🍰 🍵! 三文魚配特盛三文魚子 HKD$ 27Salmon & salmon roe sushi 🍣味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️打卡分(photogenicit
壽司郎

味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️
打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️
份量分(Size):⭐️⭐️⭐️
總分(overall):⭐️⭐️⭐️
👍🏻六月限定壽司:堆倒滿瀉嘅三文魚子相當吸引,食落去嘅每一啖都脆嫩多汁,而三文魚都好新鮮🤤。鐘意魚生嘅朋友仔就唔好錯過啦~
👍🏻Special offer in June: Do you want a spoonful of salmon roe that gives a crispy pop for each bite? The taste of salmon roe is very unique, both sweet and savoury flavours, which paired perfectly with fresh salmon sushi 🍣💓.

鮮蝦牛油果卷 HKD$22
Shrimp & avocado sushi rolls 🦐🥑
味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️
份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐️
總分(overall):⭐️⭐️⭐️⭐️
🧐牛油果又香又軟,可惜太少了
👍🏻飛魚子令鮮蝦食起嚟有脆脆的口感
👍🏻Made with avocado and cheese assembled in a rice wrapper, sushi roll is one of the classic dish in Japanese cuisine that you do not want to miss. (The shrimp is crunchy with flying fish roe added on top)

抹茶瑞士卷 HKD$22 🍵
Green tea (Matcha)Swiss Roll HKD$22
味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️
打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️
份量分(Size):⭐️⭐️⭐️
總分(overall):⭐️⭐️⭐️
🧐瑞士卷咬落去質感鬆軟,夠曬creamy, 但抹茶忌廉味卻不太香濃。
🍵The sponge cake is creamy and fluffy, which is delicately rolled with a light and fresh matcha cream in the middle. It is a near perfect dish only if the cream gives a stronger matcha taste.

壽司郎 (佐敦, Jordan)
佐敦彌敦道348號彌敦坊UG樓

壽司郎 (紅磡, Hung Hom)
紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G10號舖

壽司郎 (長沙灣, Cheung Sha Wan)
長沙灣長沙灣道680號麗新商業中心地下G38號舖

壽司郎 (黃大仙, Wong Tao Sin)
黃大仙龍翔道110號豪苑G3樓翔盈里5號舖

2020-06-17 334 瀏覽
自從元氣壽司暫停左口魚裙邊加食物質素愈來愈差後,我都一直搵緊代替店知道壽司郎開左近一年親平日放假就帶媽媽一齊去試11:19分到達,11:56入座吞拿魚:幾款吞魚都好好食,入口即溶又幾重魚香味鰈魚鰭邊壽司:同左口魚裙邊同類型,開心死我,我等左幾耐,咩都唔理,一連食左3件先😫😍北寄貝壽司:先講份量,壽司郎冇將一件北寄貝分兩片黎賣份量計一定贏,可惜鮮味好似差左少少,失望左玻璃蝦: 味道差啲,對比其他幾款,冇咁新鮮卡達拉娜:嘩!我覺得好好食,唔甜好香咖啡同奶味,面個層焦點係重點!一入口好有層次!茶碗蒸: 入面有一粒兩節手指大既帶子,有埋帶子君邊,真係一粒過,有一隻蝦,本來冇期望但偏偏比到驚喜我!呢間會再黎過!但下次要再早啲黎
自從元氣壽司暫停左口魚裙邊加食物質素愈來愈差後,
我都一直搵緊代替店
知道壽司郎開左近一年
親平日放假就帶媽媽一齊去試
11:19分到達,11:56入座
吞拿魚:幾款吞魚都好好食,入口即溶又幾重魚香味

北寄貝壽司:先講份量,壽司郎冇將一件北寄貝分兩片黎賣
份量計一定贏,可惜鮮味好似差左少少,失望左
玻璃蝦: 味道差啲,對比其他幾款,冇咁新鮮

呢間會再黎過!但下次要再早啲黎
2020-06-11
40 分鐘 (堂食)
  • 卡達拉娜
  • 茶碗蒸
  • 特選大吞拿魚腩
  • 極上大吞拿魚腩
  • 長鰭吞拿魚
2020-06-16 338 瀏覽
係日本食唔少既sishiro終於係香港出分店!夜晚8點去諗住walk in 結果已經截左龍!好誇張要等到10點9所有book左枱既客入哂先可以walk in 入。我同朋友2個人真係由8點幾企到10點9先入得😭😭我超中意食帶子,結果佢有一個超滿足帶子叠住幾舊既壽司!勁鮮甜!正到不得了,忍唔住嗌多左舊!中吞拿魚都好肥美,有油脂,不過當然不及日本當地咁鮮美啦,呢個價錢已經好好紫菜包吞拿魚蓉都係要試,好新鮮好好食
係日本食唔少既sishiro終於係香港出分店!
夜晚8點去諗住walk in 結果已經截左龍!好誇張
我同朋友2個人真係由8點幾企到10點9先入得😭😭
紫菜包吞拿魚蓉都係要試,好新鮮好好食
2020-06-16 315 瀏覽
每一次經開壽司郎都忍唔住要上黎睇睇軍情,好似要巡視業務咁。而每一次我既反應都係驚訝,點解疫情底下個個唔出街,但偏偏呢度最多人🤣基本上等位1個鐘唔少得,好彩有live睇枱叫號,可以去附近行住街等,不過有delay五張枱情況,所以唔好預到咁吻水。今日我地等左90分鐘==可以在belt度直接拎壽司,或者在ipad點在你專屬belt送到,等左咁耐就係要叫番夠本!最上方既螺兩味好正,爽甜拖羅吞拿魚腩$27一碟一件我既至愛,必叫,望落似雪花和牛咁,滿香油脂,入口溶化。甜蝦$12一碟一件被蝦多過飯既圖片吸引了數過有8件蝦刺身on top of飯新鮮甜肥美呢度既飯係用日本米,食落特別痴但又粒粒分明壽司講真唔係樣樣正,又唔係特別平,埋單都$150-200一人,亦都唔係話食過最正既壽司。但仲有一股魔力吸引我去等,可能係羊群心態,講真都要等個幾鐘。有幾款堅正:厚切三文魚,拖羅吞拿魚腩,螺兩味,赤貝,蝦,帶子不推介:天婦羅,我個碟漿厚個粉底,似翻炸,好油咁

最上方既螺兩味好正,爽甜

拖羅吞拿魚腩$27一碟一件
我既至愛,必叫,望落似雪花和牛咁,滿香油脂,入口溶化。

甜蝦$12一碟一件
被蝦多過飯既圖片吸引了
數過有8件蝦刺身on top of飯
新鮮甜肥美

呢度既飯係用日本米,食落特別痴但又粒粒分明

不推介:天婦羅,我個碟漿厚個粉底,似翻炸,好油咁

2020-06-14
90 分鐘 (堂食)
2020-06-15 339 瀏覽
壽司郎 Sushiro+日本菜+壽司/刺身+ walk in 等位等到傻 🤯 11:15am 要等1.5 hr 建議手機預約🏠環境:+ 座位舒適 + 得60分鐘限時食 有少許趕‼️ 特選大吞拿魚腩 $27好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 油脂就好似圖咁靚 $27 超抵玩✅ 厚身又大大份 超級滿足‼️特盛甜蝦 $12好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅一次過有 6隻甜蝦 都只係$12.....✅ 味道鮮甜 ❗️炙燒鮮蝦💚 $12 好食指數:⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 芝士味濃 鐘意芝士嘅你唔好錯過✅ 煙燻香味 令人食指大動📍佐敦彌敦道348號彌敦坊UG樓UG/F, Nathan Square, 348 Nathan Road, Jordan⏰ 星期一至日 11:00 - 23:00☎️ 電話號碼 23887887📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
壽司

好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅一次過有 6隻甜蝦 都只係$12.....
✅ 味道鮮甜

✅ 煙燻香味 令人食指大動

📍佐敦彌敦道348號彌敦坊UG樓

⏰ 星期一至日 11:00 - 23:00

☎️ 電話號碼 23887887

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2020-06-14 266 瀏覽
日本100,200円壽司,來到香港開分店,睇到咁高人氣值,梗係去試吓啦,佐敦店5点去到已經企到落樓梯,取籌已要终等150個😢😢,终於等足1.5小時才入席,香港店分12,17,22,27價錢,食落各種鱼生食材可以,咬落仍有口感,鲜味,壽司飯不错,以這種價錢,對比其他連鎖壽司集團店,好很多呢。