36
4
1
等級4
165
0
3天前 559 瀏覽
壽司郎🍣] 其實聽人講話要排好耐都冇諗過我同大肥肥👦🏻會食到。我地walk-in去,11:30am一拎張飛前面有100個人都心知不妙🤧所以行咗去附近嘅商場食咖央多飲奶茶,點知食完就到咗我哋嘅number🙈其實都係等咗半個鐘,所以食住其他野先都得😏。我地點咗20碟🤧不過我就唔介紹晒啦,大家自己去試啦,吞拿魚腩係大推!1️⃣特選中呑拿魚腩握壽司🍣 $17其實我覺得呢個仲好食過大呑拿魚腩。佢嘅魚脂香味一路留在口腔中,回味無窮,非常肥美,而且性價比極高!🙆🏻‍♀️好味指數: 8.12/10 2️⃣特選大呑拿魚腩握壽司🍣 $27大呑拿魚腩好肥美,但係魚油香味較中呑拿魚腩淡,不過都值得一試。🙆🏻‍♀️好味指數: 8/10 3️⃣蔥花吞拿魚軍艦 $12食落去啖啖肉,加上蔥花同埋外層脆口嘅紫菜,食到索索聲,大滿足!🙆🏻‍♀️好味指數: 8.09/10 4️⃣三文魚子軍艦 $12三文魚子多得滿瀉,爆漿果下嘅感覺好爽,充滿海水味,咬落去鹹甜交加,配上青瓜🥒更加清新🤤🙆🏻‍♀️好味指數: 7.22/10 5️⃣日本產帆立貝握壽司🍣 $17大大粒帆立貝超高質,肥美鮮甜嘅感覺環繞着口腔,食落去會覺得好幸福。🙆🏻‍♀️好味指數: 8/10 6️⃣
更多
[佐敦~壽司郎🍣]
其實聽人講話要排好耐都冇諗過我同大肥肥👦🏻會食到。我地walk-in去,11:30am一拎張飛前面有100個人都心知不妙🤧所以行咗去附近嘅商場食咖央多飲奶茶,點知食完就到咗我哋嘅number🙈其實都係等咗半個鐘,所以食住其他野先都得😏。我地點咗20碟🤧不過我就唔介紹晒啦,大家自己去試啦,吞拿魚腩係大推!
1️⃣特選中呑拿魚腩握壽司🍣 $17
其實我覺得呢個仲好食過大呑拿魚腩。佢嘅魚脂香味一路留在口腔中,回味無窮,非常肥美,而且性價比極高!
🙆🏻‍♀️好味指數: 8.12/10
2️⃣特選大呑拿魚腩握壽司🍣 $27
大呑拿魚腩好肥美,但係魚油香味較中呑拿魚腩淡,不過都值得一試。
🙆🏻‍♀️好味指數: 8/10
3️⃣蔥花吞拿魚軍艦 $12
食落去啖啖肉,加上蔥花同埋外層脆口嘅紫菜,食到索索聲,大滿足!
🙆🏻‍♀️好味指數: 8.09/10
4️⃣三文魚子軍艦 $12
三文魚子多得滿瀉,爆漿果下嘅感覺好爽,充滿海水味,咬落去鹹甜交加,配上青瓜🥒更加清新🤤
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.22/10
5️⃣日本產帆立貝握壽司🍣 $17
大大粒帆立貝超高質,肥美鮮甜嘅感覺環繞着口腔,食落去會覺得好幸福。
🙆🏻‍♀️好味指數: 8/10
6️⃣炙燒芝士三文魚握壽司🍣 $12
呢個都係重點推介之一,三文魚嘅魚油超肥美,配上炙燒芝士真係世界級,不過唯一嘅缺點係唔夠熱,如果熱啲就💯
🙆🏻‍♀️好味指數: 8.10/10
7️⃣鯖魚押壽司軍艦 $17
壽司是將把鯖魚在醋飯上覆蓋住上面再有一塊菜包圍住, 再施以重力壓製的壽司。酸酸地好開胃,打卡一流📸
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.12/10
8️⃣海膽海苔包 (期間限定) $18
我對佢嘅海膽就有少少失望😞,我覺得唔夠新鮮而且有苦澀味,不過$18就食到海膽都算好平。
🙆🏻‍♀️好味指數: 5.45/10
9️⃣飛魚子軍艦 $12
口感比較爽脆,配上脆口嘅紫菜更正,佢嘅鹹味比三文魚子溫和。
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.12/10
🔟鰻魚卷 $27
蒲汁令鰻魚卷好惹味,肉質細緻彈牙,口感滑順富含膠質,裡面卷住青瓜🥒令鰻魚卷好清新。
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.65/10
11. 鰈魚鰭邊握壽司🍣 $11
肉質雪白,入口細嫩, 清新爽口,鰭邊無刺,而且油香味尚算濃郁。
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.12/10
💡整體來講,我同大肥肥👦🏻食咗20碟先$400,性價比高,佢唔算世界級正,不過都係好正嘅🙈而且冇想像中等得咁耐。
壽司
地址:佐敦彌敦道348號彌敦坊UG樓
8 瀏覽
1 讚好
0 留言
9 瀏覽
1 讚好
0 留言
5 瀏覽
1 讚好
0 留言
5 瀏覽
1 讚好
0 留言
3 瀏覽
1 讚好
0 留言
5 瀏覽
1 讚好
0 留言
3 瀏覽
1 讚好
0 留言
1 瀏覽
1 讚好
0 留言
16 瀏覽
1 讚好
0 留言
3 瀏覽
1 讚好
0 留言
1 瀏覽
1 讚好
0 留言
1 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
4天前 1585 瀏覽
在脫胎自工廠生產線的輪迴轉動壽司帶上,嬌豔的壽司宛如小白船,列隊在小河飄逸。旗艦標示壽司名稱,芥辣穿插其中,如曲水流膓。「支流」的「江小魚」敏捷地隨食客的訂單泉湧,每次以四碟為限。如不快撈,魚兒會跳入妳的胸懷。壽司飯團比尋常的明顯纖細,不礙胃納,軟糯醋芬,深得玉人的心意,不枉費我為她輪侯一小時的代價。我一貫認為很多壽司的飯團過大,有滿口子「一舊飯」的感受,以大型超市的為甚。外賣的壽司小店的壽司則多是過份「迷你」,「奀仔」鮮味大縮,無口感可言。此新店的壽司飯團如韓男團,瘦削型格。「司郎」如穿白禮服,盛托著刺身小姐。腴魚願托司郎,司郎默默承載著她。魚生完全抱緊司郎,司郎甘於屈居其下,彼此缺一不可,碟圓魚圓。壽司款式多如彩蝶群舞,多穿霓裳羽衣,塗脂抹粉,是青樓楚館?非香港兩大大型壽司食店可比較。我們倆都鍾愛三文魚、蝦和鰻魚。此三類款式特多,很切合不少香港人的喜好。碟分紅銀金黑四款,代表12,17,22,27元四級價位。素顏的紅碟三文魚是庸姿俗粉,絕不可取。厚切三文魚銀裝的「厚切三文魚」則魅力倍增,魚油在口腔爆發,潤舌塗唇,不是廣東式蒸魚和炒片所能比擬。灸燒三文魚腩「灸燒三文魚腩」的脂香爆炸力
更多
在脫胎自工廠生產線的輪迴轉動壽司帶上,嬌豔的壽司宛如小白船,列隊在小河飄逸。
旗艦標示壽司名稱,芥辣穿插其中,如曲水流膓。
「支流」的「江小魚」敏捷地隨食客的訂單泉湧,每次以四碟為限。如不快撈,魚兒會跳入妳的胸懷。

壽司飯團比尋常的明顯纖細,不礙胃納,軟糯醋芬,深得玉人的心意,不枉費我為她輪侯一小時的代價。
我一貫認為很多壽司的飯團過大,有滿口子「一舊飯」的感受,以大型超市的為甚。外賣的壽司小店的壽司則多是過份「迷你」,「奀仔」鮮味大縮,無口感可言。

此新店的壽司飯團如韓男團,瘦削型格。「司郎」如穿白禮服,盛托著刺身小姐。

腴魚願托司郎,司郎默默承載著她。魚生完全抱緊司郎,司郎甘於屈居其下,彼此缺一不可,碟圓魚圓。

壽司款式多如彩蝶群舞,多穿霓裳羽衣,塗脂抹粉,是青樓楚館?非香港兩大大型壽司食店可比較。

我們倆都鍾愛
三文魚、
蝦和
鰻魚。此三類款式特多,很切合不少香港人的喜好。

碟分紅銀金黑四款,代表12,17,22,27元四級價位。素顏的紅碟三文魚是庸姿俗粉,絕不可取。


17 瀏覽
1 讚好
0 留言

厚切三文魚


銀裝的「厚切三文魚」則魅力倍增,魚油在口腔爆發,潤舌塗唇,不是廣東式蒸魚和炒片所能比擬。


6 瀏覽
1 讚好
0 留言

灸燒三文魚腩


「灸燒三文魚腩」的脂香爆炸力,反而不及前者。
其他三文魚壽司多有此特色,「魚小妹」如楊玉環般肥態,「手握」著司郎。
肥魚雙雙,惹得玉人不斷從「長河」中撈「魚」,欲罷不能,饞蟲亂舞。
她挑選的三文魚,都是濃粧豔抹,只是紅碟價,性價比高。

5 瀏覽
1 讚好
0 留言

灸燒羅勒三文魚


最特別的是「灸燒羅勒」,綠衣棕眉,微酸帶香,十分清新和醒胃。


我最愛的是「灸燒芝士」,芝士熔融在三文魚上,如雪如霜,咸香脂芳。不同凡香,令我饞涎欲滴。


9 瀏覽
1 讚好
0 留言

卡門具爾芝士三文魚


反而較貴的「卡門具爾芝士」,芝士挺硬,咸味搶出,抹煞了奶魚融合的效果。


其餘有「鹽味」、「田樂味噌」、「蘿蔔蓉」和「洋蔥」四美,我們獨愛洋蔥的「黯然」感,少澀微辛,看似白髮魔女,味如銷魂义燒。


4 瀏覽
1 讚好
0 留言

三文魚配三文魚子


銀月級的「三文魚配三文魚子」是物有所值的。親子三文魚的肉質上乘,粉紅如桃花,甘飴如龍肉。「尾巴」修長,如美人魚登上銀盤。鮮嫩滑溜,連串魚子爆破,濺出陣陣咸鮮海水。「請美人魚勿擺動潑水吧!」


3 瀏覽
1 讚好
0 留言

三文牛油果卷


卷物類亦有三文魚佳餚。三文魚卷和花之戀造型一般,「三文魚牛油果卷」較可取,有生果沙律,在史上最熱的中秋,撥出涼風,唯不值金碟級別呢。


殺氣騰騰的軍艦非我們那杯茶,蝦兵則豈可放過。至於釣生蝦場的則太殘忍吧,我們不會去。

4 瀏覽
1 讚好
0 留言

蝦三味


「蝦三味」是熱門食品,只是銀月級,十分抵食。從前我對廣東點心和壽司無偏好,此店令我從此愛好壽司,既配合濕熱的天氣,亦較健康鮮甜。

圖左的赤蝦晶瑩剔透,如白紗裙新娘子,與司郎最匹配。紅碟的蝦壽司之中,以赤蝦和灸燒赤蝦最好味,爽彈鮮甘。


2 瀏覽
1 讚好
0 留言

鮮蝦天富羅


最不推薦的是池魚、鮮蝦天富羅和熟蝦壽司


2 瀏覽
1 讚好
0 留言

鰻魚


鰻魚是第三個重點。分銀、金、黑三級,分別是「灸燒特上」、「極上」、「卡門具爾芝士」或「鰻魚卷」。可能珠玉在前,未覺有驚喜,未算超班。

「河」邊拾貝-貝殼類是第四個重點。
「天然具類三味」是店方重點推介,鮮味卻不突出。所以赤貝和北寄貝都不推薦。


1 瀏覽
1 讚好
0 留言

天然具類三味


「醬烤日本產帆立貝」鮮味匯流,肉厚彈牙。


0 瀏覽
1 讚好
0 留言

醬烤日本產帆立貝


吞拿魚是第五個重點。紅碟和銀裝的不高質,建議重金選黑碟。

1 瀏覽
1 讚好
0 留言

大吞拿魚


黑碟上的大吞拿魚如紅玫瑰,面赤如火,萌抱司郎,隱約有肉光。甘軟味腴,令我饞涎欲滴。迂迴盪漾,魚脂歷久不散,鮮氣迫人,齒頰留香。


炸物、飲品和麵類不宜考慮。我們以「卡達拉娜」作句號。
卡達拉娜(Catalana)是源自義大利的高級甜點, 以君度澄酒、新鮮蛋黃與鮮奶油為主要原料低溫烘烤, 放在舌頭上過了一會,便有鮮奶油的香氣,和濃郁的口感。
似雪糕、似蛋糕、似焦糖燉蛋,上焦下軟,入口即融。


讚賞的是日式管理出色。人如潮湧,推倒apps預約系統,入座仍有效率。
電腦操作簡便,川流出貨快。
儲賞分紙卡則太落後,宜善用apps。
二人吧座不算有壓迫感,間隔分明。雖有1小時限令,未有電腦入座時間紙和夠鐘即時提示,算有人情味。

與同期登陸的梅丘壽司比較,後者多是大檯和提供套餐,此店較適合小眾聚會,點選壽司較彈性和自由。

圓碟如月,肚滿如鼓,碟高如塔,迎月在即,我倆竟吃光了34碟。

三十四碟明月夜,
玉人司郎吃不消。

酣暢淋漓,頓感滋味無窮。魚飯配、人月圓。這是「魚生配舊飯,妳我最浪漫」的最高境界。
世上之肉,以魚最鮮、最清。在火灸之世,食壽司最是治療。

花費600多元,每碟(連加一費)平均18·5元,價同「飲茶」點心而已。愜意感卻百倍。
十個秋月後,也許壽司店比茶樓還要多。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
等候時間
60 分鐘 (堂食)
人均消費
$320 (晚餐)
推介美食
  • 赤蝦壽司
  • 大吞拿魚壽司
  • 三文魚配三文魚子壽司
  • 灸燒芝士三文魚壽司
  • 灸燒羅勒三文魚壽司
  • 厚切三文魚壽司
等級4
259
0
-🦄壽司郎-原條海鰻 Hkd27Rating🌕🌕🌕🌕🌗海螺壽司 Hkd12Rating🌕🌕🌕🌑🌑生拌三文魚軍艦 Hkd12Rating🌕🌕🌕🌕🌑醬烤日本產帆立貝 Hkd22Rating🌕🌕🌕🌕🌘蔥花吞拿魚軍艦 Hkd12Rating🌕🌕🌕🌕🌑赤蝦壽司 Hkd12Rating🌕🌕🌕🌗🌑鹽味牛排 Hkd12Rating🌕🌕🌕🌑🌑蟹柳沙律醬 Hkd12Rating🌕🌕🌕🌗🌑甜蝦軍艦 Hkd12Rating🌕🌕🌕🌑🌑蝦三味 Hkd17Rating🌕🌕🌕🌕🌑三文魚卷 Hkd17Rating🌕🌕🌕🌗🌑炸蝦牛油果卷 Hkd12Rating🌕🌕🌕🌕🌑日本產帆立貝 Hkd17Rating🌕🌕🌕🌗🌑赤貝壽司 Hkd17Rating🌕🌕🌕🌕🌑茶碗蒸 Hkd19Rating🌕🌕🌕🌕🌑特大虎蝦天婦羅卷 Hkd27Rating🌕🌕🌕🌕🌑叉燒壽司 Hkd12Rating🌕🌕🌕🌑🌑竹輪天婦羅烏冬 Hkd27Rating🌕🌕🌕🌕🌑-壽司郎都係我係日本其中一間 好中意既迴轉壽司店又平又好食款式又多 發夢都冇諗到佢竟然開係香港開幕既第二日終於比我食到😆😆😆如果即場Walk in至少要等150分鐘😱好在我係手機預訂左位😂然後
更多
-
🦄壽司
-
原條海鰻 Hkd27
Rating🌕🌕🌕🌕🌗
海螺壽司 Hkd12
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
生拌三文魚軍艦 Hkd12
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
醬烤日本產帆立貝 Hkd22
Rating🌕🌕🌕🌕🌘
蔥花吞拿魚軍艦 Hkd12
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
赤蝦壽司 Hkd12
Rating🌕🌕🌕🌗🌑
鹽味牛排 Hkd12
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
蟹柳沙律醬 Hkd12
Rating🌕🌕🌕🌗🌑
甜蝦軍艦 Hkd12
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
蝦三味 Hkd17
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
三文魚卷 Hkd17
Rating🌕🌕🌕🌗🌑
炸蝦牛油果卷 Hkd12
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
日本產帆立貝 Hkd17
Rating🌕🌕🌕🌗🌑
赤貝壽司 Hkd17
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
茶碗蒸 Hkd19
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
特大虎蝦天婦羅卷 Hkd27
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
叉燒壽司 Hkd12
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
竹輪天婦羅烏冬 Hkd27
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
-
壽司郎都係我係日本其中一間 好中意既迴轉壽司
又平又好食款式又多 發夢都冇諗到佢竟然開係香港
開幕既第二日終於比我食到😆😆😆
如果即場Walk in至少要等150分鐘😱
好在我係手機預訂左位😂
然後好誇張咁下次可預訂既日期 已經去到9月既平日 星期六日都Full曬 所以我已經預訂左10月😂去再食過
-
542 瀏覽
3 讚好
0 留言

講返其實佢做到好似日本店 無論裝修定啲音樂都好似
所以都比到我啲啲日本Feel不錯喔👍🏻👍🏻😳
不過佢壽司選擇同其他食物既選擇就少好多
日本有好多我最愛既貝類壽司
香港就得幾款😭希望可以引進更多款式🙏🏻🙏🏻💦
-
然後講返啲壽司既質素味道等等💫💫
🔹原條海鰻係黑色碟要27$
550 瀏覽
3 讚好
0 留言

但佢原條真係好誇張好大條好正
我個口咁大都係勉強一口塞得曬落口
鰻魚冇骨而且魚質鮮嫩 配埋個汁係一流
佢27$其實值 唔係話好肥美既 不過都有返一定既油脂
🔹海螺壽司都係好新鮮👍🏻👍🏻😆
148 瀏覽
1 讚好
0 留言

海螺好爽口 不過可能唔係最突出既壽司款式
但我係貝類壽司控所以一定會食🤤
🔹生拌三文魚有驚喜 驚喜在於佢個sauce
208 瀏覽
1 讚好
0 留言

同埋加左啲生蔥同芝麻 好香口惹味😉
🔹金色碟既帆立貝壽司我係日本食過
278 瀏覽
1 讚好
0 留言

個陣唔洗$20就食到 因為佢好似100-200円
係超級抵而且好好好大粒 一口食係超級滿足
到香港呢個喇 其實大細差唔多 食落口都好滿足
而且帆立貝新鮮 又有返一定厚度😏
不過個sauce唔係好突出 食唔到咩味😫
但因為係日本食過就覺得香港既cp值冇咁高😶
不過都係必食之選來架
🔹蔥花吞拿魚係我至愛 油脂豐富🤩
食落口又好Creamy好幼滑
155 瀏覽
1 讚好
0 留言

加埋生蔥食係一流而且佢先係紅色碟
所以又抵食又好味 讚好👍🏻👍🏻👍🏻🙈
🔹赤蝦壽司做緊限時優惠先係12$ 所以就拎左碟
125 瀏覽
1 讚好
0 留言

赤蝦大大隻 而且爽口彈牙 都唔錯架😋😋
🔹蟹柳沙律醬就唔多介紹喇😂🤭
375 瀏覽
2 讚好
0 留言

不過佢呢個蟹柳幾大條 所以感覺不錯
🔹鹽味牛排個牛排超級薄😅
薄到好似差啲見唔到咁Haha
140 瀏覽
1 讚好
0 留言

不過佢係冇咩味架😇所以要自己再加鹽調味
🔹中意食蝦既可以叫蝦三味🍤🍤🍤
有曬甜蝦熟蝦同赤蝦 蝦又係大大隻
312 瀏覽
1 讚好
0 留言

而且爽口彈牙食到佢係新鮮既蝦
🔹食迴轉壽司要睇間野正唔正
226 瀏覽
2 讚好
0 留言

其實茶碗蒸同面豉湯係必叫🥚
但今次就只係叫左茶碗蒸 果然個蛋好滑
唔會好水好硬剛剛好 而且好足料 有蝦有帆立貝同鮮菇
味道都岩岩好充滿高湯既味道 大家去一定要TryTry呀
🔹竹輪天婦羅烏冬都好味呀 個烏冬彈牙煙韌
而且粗幼適中 唔會好似其他烏冬咁咁易斷
160 瀏覽
1 讚好
0 留言

湯底都係我杯茶 唔會好鹹 食到佢既鮮味
而且條竹輪好大條呀 一啲都唔吝嗇架😏
-
壽司郎啲壽司其實幾新鮮下😚😚
聽聞迴轉帶既壽司轉左唔知幾多m
都冇人拎既話就會扔 所以先會保持住新鮮
而且味道真係不錯 完勝元氣了🤫🤫
不過暫時只有一間分店 唔可以經常食
希望佢未來會開更多更多分店🙏🏻🙏🏻🙏🏻
-
同埋啲Staff都好有禮貌😆
有部分來自台灣既只會講普通話
但親切既態度加禮貌既表達已經完勝😳👍🏻
-
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-08-14
等候時間
15 分鐘 (堂食)
人均消費
$155 (晚餐)
推介美食
  • 原條海鰻
  • 生拌三文魚軍艦
  • 醬燒日本產帆立貝
  • 茶碗蒸
等級3
61
0
1天前 0 瀏覽
登。登。登。登!🤤終於食到壽司郎啦!早一個月前用app訂枱。book左閒日12:30。入門口已經人山人海,walk-in 真最好食少少野打底先。。app訂枱會有個編號,去到用番個編號登記,等嗌位入座就得。兩個人坐吧枱岩岩好~因爲第一次黎,店員帶位後會先簡單講解餐具擺位,iPad 點餐,用餐時間60分鐘。。我地用iPad 篤左少少壽司,係迴轉帶又拎左少少。至於小食、拉麵同甜品就要iPad 篤。呢個係帆立貝忌廉餅,忌廉餡有帆立貝味,好creamy細細碗茶碗蒸裡面有帆立貝、蝦、冬菇、雞肉各一粒。超級足料丫!雞蛋滑嘟嘟海膽又幾新鮮~叫左兩件同朋友一人一件🤤🦐蝦 蝦 蝦!甜蝦、熟蝦、赤蝦一碟三件!赤蝦大隻鮮味之後我地無點拉麵揀多一兩款壽司試試🍣🍣✨炸蝦牛油果卷 槍烏賊🦑。。普普通通一試無妨南瓜天婦羅,一份四件。南瓜甜甜地,脆卜卜好味。限時60分鐘過得真快,兩個人食左15碟,埋單二百幾(有加一)。唔算好平不過質素唔錯值得一讚坐位設計。二人吧枱有塊板間住傾計唔洗就住就住
更多


登。登。登。登!
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
🤤終於食到壽司郎啦!早一個月前用app訂枱。book左閒日12:30。入門口已經人山人海,walk-in 真最好食少少野打底先。。app訂枱會有個編號,去到用番個編號登記,等嗌位入座就得。

兩個人坐吧枱岩岩好~因爲第一次黎,店員帶位後會先簡單講解餐具擺位,iPad 點餐,用餐時間60分鐘。。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


我地用iPad 篤左少少壽司,係迴轉帶又拎左少少。至於小食、拉麵同甜品就要iPad 篤。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


呢個係帆立貝忌廉餅,忌廉餡有帆立貝味,好creamy

0 瀏覽
0 讚好
0 留言



細細碗茶碗蒸裡面有帆立貝、蝦、冬菇、雞肉各一粒。超級足料丫!雞蛋滑嘟嘟


0 瀏覽
0 讚好
0 留言


海膽又幾新鮮~叫左兩件同朋友一人一件🤤
0 瀏覽
0 讚好
0 留言



🦐蝦 蝦 蝦!甜蝦、熟蝦、赤蝦一碟三件!赤蝦大隻鮮味

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


之後我地無點拉麵揀多一兩款壽司試試🍣🍣✨
炸蝦牛油果卷

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


槍烏賊🦑。。普普通通一試無妨

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


南瓜天婦羅,一份四件。南瓜甜甜地,脆卜卜好味。


0 瀏覽
0 讚好
0 留言



限時60分鐘過得真快,兩個人食左15碟,埋單二百幾(有加一)。唔算好平不過質素唔錯

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


值得一讚坐位設計。二人吧枱有塊板間住傾計唔洗就住就住


0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
59
0
繼台灣丶韓國之後,終於殺到黎香港,之前喺日本成日食,可以用抵食夾大件嚟形容,今次即管試吓香港一號店今次2個人食都可以坐卡位,日本公司係唔同啲,首先服務人員好用心解釋壽司郎規則,即刻係平板電腦點壽司,選擇真係好多,過幾分鐘就已經開始陸續送達首先叫咗海膽壽司,呢度唔似出面嗰啲一碟2件,反而將所有海膽放喺同一件飯上面,一啖食落去,非常滿足食得出啲海洋嘅鮮味,味道又唔似加拿大進口,唔通真係日本嚟嘅?以咁嘅價錢食到咁嘅質素,只可以講係必食推介跟住試吓中拖羅,又係好肥美,有冇搞錯,咁嘅價錢,食到係日本海嘅吞拿魚?我諗元氣丶爭鮮,可以摺埋件烤帆立貝,應該係北海道產,一個字「鮮」再試下極上海鰻丶原條海鰻,非常高質食過咁多次壽司郎,第一次見到有蓋應該係迎合香港衛生標準最後試個甜品,賣相都算幾吸引,食落好重抺茶味,但係嗰卷蛋表面比較硬,似係唔係好新鮮香港店可能係新開關係,反而好食過日本分店希望壽司郎,可以喺香港發揚光大,令到香港人知道什麼叫壽司🍣
更多
0 瀏覽
1 讚好
0 留言
繼台灣丶韓國之後,終於殺到黎香港,之前喺日本成日食,可以用抵食夾大件嚟形容,今次即管試吓香港一號店

0 瀏覽
1 讚好
0 留言

今次2個人食都可以坐卡位,日本公司係唔同啲,首先服務人員好用心解釋壽司郎規則,即刻係平板電腦點壽司,選擇真係好多,過幾分鐘就已經開始陸續送達

2 瀏覽
2 讚好
0 留言

首先叫咗海膽壽司,呢度唔似出面嗰啲一碟2件,反而將所有海膽放喺同一件飯上面,一啖食落去,非常滿足
食得出啲海洋嘅鮮味,味道又唔似加拿大進口,唔通真係日本嚟嘅?以咁嘅價錢食到咁嘅質素,只可以講係必食推介


跟住試吓中拖羅,又係好肥美,有冇搞錯,咁嘅價錢,食到係日本海嘅吞拿魚?
我諗元氣丶爭鮮,可以摺埋


件烤帆立貝,應該係北海道產,一個字「鮮」


非常新鮮👏🏼
$12
0 瀏覽
1 讚好
0 留言
炙燒特上海鰻
$22
0 瀏覽
1 讚好
0 留言
再試下極上海鰻丶原條海鰻,非常高質
炙燒赤蝦🦐
$12
1 瀏覽
1 讚好
0 留言
0 瀏覽
1 讚好
0 留言
食過咁多次壽司郎,第一次見到有蓋
應該係迎合香港衛生標準
赤蝦🦐
$12
0 瀏覽
1 讚好
0 留言
抹茶卷蛋
0 瀏覽
1 讚好
0 留言
最後試個甜品,賣相都算幾吸引,食落好重抺茶味,但係嗰卷蛋表面比較硬,似係唔係好新鮮
0 瀏覽
1 讚好
0 留言

香港店可能係新開關係,反而好食過日本分店
希望壽司郎,可以喺香港發揚光大,令到香港人知道什麼叫壽司🍣
油甘魚
$17
0 瀏覽
1 讚好
0 留言
0 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
非常新鮮👏🏼
$ 12
炙燒特上海鰻
$ 22
炙燒赤蝦🦐
$ 12
赤蝦🦐
$ 12
油甘魚
$ 17
  • 原條海鰻壽司
  • 中拖羅壽司
  • 炙燒🔥烤帆立貝
  • 炙燒🔥赤蝦🦐
  • 油甘魚壽司
等級1
3
0
4天前 829 瀏覽
之前聽過好多人講呢間壽司郎有幾好食有幾平,依家終於可以食到啦! 食物確係好新鮮,比起元氣要新鮮,抵食仲有啲很少見到嘅款式!當中有幾款值得推薦:吞拿魚刺身$27/碟,海膽壽司$17/碟,蟹肉蟹膏壽司$17/碟,仲有茶碗蒸$27/碟都好值到食!其他基本上都好好,只係以上呢幾樣我覺得特別出色。其實價錢只分三個$12、$17、$27。不過可能啱啱開業,人山人海,週日要預早至少兩個鍾攞飛,我兩人8號過去,18:30已經截左攞飛,大家可以參考下啦!
更多
之前聽過好多人講呢間壽司郎有幾好食有幾平,依家終於可以食到啦! 食物確係好新鮮,比起元氣要新鮮,抵食仲有啲很少見到嘅款式!當中有幾款值得推薦:吞拿魚刺身$27/碟,海膽壽司$17/碟,蟹肉蟹膏壽司$17/碟,仲有茶碗蒸$27/碟都好值到食
!其他基本上都好好,只係以上呢幾樣我覺得特別出色。其實價錢只分三個$12、$17、$27。不過可能啱啱開業,人山人海,週日要預早至少兩個鍾攞飛,我兩人8號過去,18:30已經截左攞飛,大家可以參考下啦!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-09-08
等候時間
150 分鐘 (堂食)
人均消費
$180 (晚餐)
等級1
2
0
5天前 843 瀏覽
今日襯自己放假,去試近期熱門新店壽司郎。當日約5pm到達,估唔到平日都咁多日等位,由於app上好多人試過攞唔到位,所以我決定親自去拎位,結果等了約40分鐘才可入座。😢餐廳有規定限時食60分鐘,若叫號超過30分鐘就會失效,要人齊才可以入座,非常嚴格的規定,但當你見到周圍排隊的人盛況,你會明白和體諒他們的規定。壽司種類唔算太多,各類型都有一些款式,價錢親民。由於價錢平,所以唔好有期望壽司上的刺身係厚切,有些甚至係超薄,但質量和味道唔錯,除了帆立貝有些“腥”外,其他味道都合格。以咁的價錢和質素,我覺得可以接受。但若果平日食飯時段要等超過一小時以上,卻只可以食一小時,我覺得唔值。題外話:每次食滿$80可以儲印花一個,每次只可以儲一個印花,儲夠一定數量印花可以換餐廳的特別公仔。
更多
今日襯自己放假,去試近期熱門新店壽司郎。當日約5pm到達,估唔到平日都咁多日等位,由於app上好多人試過攞唔到位,所以我決定親自去拎位,結果等了約40分鐘才可入座。😢

餐廳有規定限時食60分鐘,若叫號超過30分鐘就會失效,要人齊才可以入座,非常嚴格的規定,但當你見到周圍排隊的人盛況,你會明白和體諒他們的規定。

壽司種類唔算太多,各類型都有一些款式,價錢親民。由於價錢平,所以唔好有期望壽司上的刺身係厚切,有些甚至係超薄,但質量和味道唔錯,除了帆立貝有些“腥”外,其他味道都合格。

以咁的價錢和質素,我覺得可以接受。但若果平日食飯時段要等超過一小時以上,卻只可以食一小時,我覺得唔值。

題外話:每次食滿$80可以儲印花一個,每次只可以儲一個印花,儲夠一定數量印花可以換餐廳的特別公仔。
18 瀏覽
1 讚好
0 留言

49 瀏覽
1 讚好
0 留言

20 瀏覽
1 讚好
0 留言

12 瀏覽
1 讚好
0 留言

9 瀏覽
1 讚好
0 留言

9 瀏覽
1 讚好
0 留言

6 瀏覽
1 讚好
0 留言

9 瀏覽
1 讚好
0 留言

$1
3 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
6天前
等候時間
40 分鐘 (堂食)
人均消費
$200 (晚餐)
等級2
19
0
6天前 808 瀏覽
真係第三次先食到首先拎飛要預左等兩個鐘咁嗰兩個鐘應該唔會有人企定定等一等去行下但冇電話app又冇顯示叫到幾多號完全係靠直覺!!!!!!呢個位真係要改善不過佢服務真係好店員主動問我要唔要bb櫈Bb用餐具等仲提供好多資料雖然冇傳說中跪喺度但其實咁樣已經夠食物抵食係賣點另外算多款烏冬好味壽司新鮮個$27拖羅必食另外千層蛋糕好抵食
更多
真係第三次先食到
首先拎飛要預左等兩個鐘
咁嗰兩個鐘應該唔會有人企定定等
一等去行下
但冇電話app又冇顯示叫到幾多號
完全係靠直覺!!!!!!
呢個位真係要改善

不過佢服務真係好
店員主動問我要唔要bb櫈
Bb用餐具等
仲提供好多資料
雖然冇傳說中跪喺度
但其實咁樣已經夠

食物抵食係賣點
另外算多款
烏冬好味
壽司新鮮
個$27拖羅必食

另外千層蛋糕好抵食
13 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級1
4
0
6天前 118 瀏覽
High  quality  sushi  in  HK,  I would  say  value  for  money  with  superior  standard, to sum up we can copy and produce high quality food but staff manners and attitude still miles away from Japan, in fact the most rude staff is the man in check out when paying bill. Pros 1) fresh  2) many choice3) taste good4) value for moneyCons 1) staff  not  so  friendly  especially  check  out  staff2) App  is  no  use  as  can’t  register  points  or book  table  due  to  system  overload.  3) Waiting 
更多
High  quality  sushi  in  HK,  I would  say  value  for  money  with  superior  standard, to sum up we can copy and produce high quality food but staff manners and attitude still miles away from Japan, in fact the most rude staff is the man in check out when paying bill.

Pros
1) fresh 
2) many choice
3) taste good
4) value for money

Cons
1) staff  not  so  friendly  especially  check  out  staff
2) App  is  no  use  as  can’t  register  points  or book  table  due  to  system  overload. 
3) Waiting  time  around  1-2  hours  on  weekdays  &  3  hours  +  on  weekends
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
261
0
6天前 1211 瀏覽
人少去食嘢,沒法一次試多幾款,唯有有空再次排隊再吃多幾款。今次差不多中午12時多來取籌,好彩約20分鐘便有位了。這店全都是固定2人位或4人的卡位,如你一人來,排到了也一樣不會搭位的。今次坐卡位呢!今天有很多推介產品:天然貝類三味$17,一次試齊赤貝、白鳥貝、北寄貝,赤貝有些腥味,其他ok。炸帆立貝忌廉餅$16,以為內有帆立貝粒,但只有少量帆立貝絲,只吃到糊糊的忌廉醬,麻麻地。銀魚仔蛋黃醬油海苔包$17,將紫菜卷起一啖放入口,咬到卜卜脆的口感,蛋黃醬油的味道並不突出,吃不到腥味。海膽海苔包$17,海膽吃到海水味和海膽的獨特鮮甜味。蜆肉麵豉湯$17,需另點送到,為保清㓗衞生和保溫,密封湯碗直送麵豉湯色深飲落的不太濃鹹。蜆肉無沙。炸蝦天婦羅拼盤$27,炸蝦很細隻的,炸皮畧厚,試過便算了。亦有$17 無限暢飲區
更多
人少去食嘢,沒法一次試多幾款,唯有有空再次排隊再吃多幾款。今次差不多中午12時多來取籌,好彩約20分鐘便有位了。

這店全都是固定2人位或4人的卡位,如你一人來,排到了也一樣不會搭位的。
50 瀏覽
1 讚好
0 留言

29 瀏覽
1 讚好
0 留言

今次坐卡位呢

22 瀏覽
1 讚好
0 留言

今天有很多推介產品:
18 瀏覽
1 讚好
0 留言

天然貝類三味$17,一次試齊赤貝、白鳥貝、北寄貝,赤貝有些腥味,其他ok。
13 瀏覽
1 讚好
0 留言

炸帆立貝忌廉餅$16,以為內有帆立貝粒,但只有少量帆立貝絲,只吃到糊糊的忌廉醬,麻麻地。
9 瀏覽
1 讚好
0 留言

銀魚仔蛋黃醬油海苔包$17,將紫菜卷起一啖放入口,咬到卜卜脆的口感,蛋黃醬油的味道並不突出,吃不到腥味。
8 瀏覽
1 讚好
0 留言

海膽海苔包$17,海膽吃到海水味和海膽的獨特鮮甜味。
16 瀏覽
1 讚好
0 留言

蜆肉麵豉湯$17,需另點送到,為保清㓗衞生和保溫,密封湯碗直送麵豉湯色深飲落的不太濃鹹。蜆肉無沙。
5 瀏覽
1 讚好
0 留言

4 瀏覽
1 讚好
0 留言

7 瀏覽
1 讚好
0 留言

炸蝦天婦羅拼盤$27,炸蝦很細隻的,炸皮畧厚,試過便算了。
6 瀏覽
1 讚好
0 留言

亦有$17 無限暢飲區
7 瀏覽
1 讚好
0 留言

2 瀏覽
1 讚好
0 留言
16 瀏覽
1 讚好
0 留言
12 瀏覽
1 讚好
0 留言
8 瀏覽
1 讚好
0 留言
8 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
用餐時段
午餐
推介美食
  • 海膽海苔包
等級2
18
0
2019-09-08 527 瀏覽
在香港新開張的迴轉壽司店,主要以價錢相宜,食物質素有保證吸引食客。店內的各種迴轉壽司價錢分為三種,$12,$17,$22一碟。每碟壽司都由壽司師傅即場握的,食客可從玻璃窗看廚房內師傅的工作環境。而壽司的選擇都包括不少香港人普遍吃的壽司。
更多
在香港新開張的迴轉壽司店,主要以價錢相宜,食物質素有保證吸引食客。
店內的各種迴轉壽司價錢分為三種,$12,$17,$22一碟。
272 瀏覽
1 讚好
0 留言
287 瀏覽
1 讚好
0 留言

每碟壽司都由壽司師傅即場握的,食客可從玻璃窗看廚房內師傅的工作環境。
壽司的選擇都包括不少香港人普遍吃的壽司
38 瀏覽
1 讚好
0 留言
20 瀏覽
1 讚好
0 留言
14 瀏覽
1 讚好
0 留言
19 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
2
0
2019-09-07 483 瀏覽
Sushiro 有手機訂坐位,但要提早一個多月前book 定,由於心急想試下,所以決定現場排隊。中午十二時前去到拿票,要等到二時才可以入坐,好在對面有間百貨公司減價,可以走過去消磨一下等位的時間。壽司的價格很便宜,12蚊有三文魚丶呑拿魚等壽司,17蚊有海膽,二十多元的帶子很大粒,整體食物質素不差,新鮮好味。汔水是自助的,有橙味的可樂和雪碧。希望Sushiro 快D在香港開多幾間分店,等位的時間也可以縮短一些。
更多
Sushiro 有手機訂坐位,但要提早一個多月前book 定,由於心急想試下,所以決定現場排隊。中午十二時前去到拿票,要等到二時才可以入坐,好在對面有間百貨公司減價,可以走過去消磨一下等位的時間。壽司的價格很便宜,12蚊有三文魚丶呑拿魚等壽司,17蚊有海膽,二十多元的帶子很大粒,整體食物質素不差,新鮮好味。汔水是自助的,有橙味的可樂和雪碧。希望Sushiro 快D在香港開多幾間分店,等位的時間也可以縮短一些。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-09-07
等候時間
120 分鐘 (堂食)
人均消費
$120 (午餐)
等級1
2
0
2019-09-05 828 瀏覽
是咁的...上星期已經預約定今天去食呢間店,本人已經係台灣食過一次,今日就諗住試下香港既質數如何。我一早用手機app預約,到預約時間就已經可以即時入座,限時60分鐘。每當有壽司送到或60分鐘後需要你結帳都會有部pad提示你店員既服務態度值得一讚,好有禮貌同笑容咁解釋落單程序。環境衛生感覺都比較光猛,餐具用碟都乾淨,座位都算闊落,坐得舒服。食物方面都有驚有喜亦有多款醬油可供選擇首輪,點了一碟忛立貝,北寄貝,三文魚壽司,已經留下一個深刻既印象,有心臟病或怕魚腥味既朋友最好吾好亂試二輪,主攻了一些普通壽司,火炙壽司,天婦羅壽司,火炙壽司一般,係天婦羅停油時間不足,食落口比較多油。最後一輪終於有喜了食左一個茶蒸蛋和炸忛立貝忌廉餅茶蒸蛋比較足料,有多款海鮮,味道正常,有雞蛋香味忛立貝忌廉餅真係幾好味但我食哂食粒都吾知忛立貝去左邊我覺得食物質素只屬於一般般,軍艦紫菜已經淋哂,壽司飯好多時有痴碟程況和比較易散,天婦羅都比較多油。但環境同員工既態度真係為店舖增添色彩,整體感覺係舒服既一餐
更多
是咁的...

上星期已經預約定今天去食呢間店,本人已經係台灣食過一次,今日就諗住試下香港既質數如何。


我一早用手機app預約,到預約時間就已經可以即時入座,限時60分鐘。


每當有壽司送到或60分鐘後需要你結帳都會有部pad提示你


店員既服務態度值得一讚,好有禮貌同笑容咁解釋落單程序。


環境衛生感覺都比較光猛,餐具用碟都乾淨,座位都算闊落,坐得舒服。


食物方面都有驚有喜

亦有多款醬油可供選擇


首輪,點了一碟忛立貝,北寄貝,三文魚壽司,已經留下一個深刻既印象,有心臟病或怕魚腥味既朋友最好吾好亂試


二輪,主攻了一些普通壽司,火炙壽司,天婦羅壽司,火炙壽司一般,係天婦羅停油時間不足,食落口比較多油。


最後一輪終於有喜了

食左一個茶蒸蛋和炸忛立貝忌廉餅
茶蒸蛋比較足料,有多款海鮮,味道正常,有雞蛋香味

忛立貝忌廉餅真係幾好味

但我食哂食粒都吾知忛立貝去左邊


我覺得食物質素只屬於一般般,軍艦紫菜已經淋哂,壽司飯好多時有痴碟程況和比較易散,天婦羅都比較多油。

但環境同員工既態度真係為店舖增添色彩,整體感覺係舒服既一餐

忛立貝壽司
12 瀏覽
1 讚好
0 留言
28 瀏覽
1 讚好
0 留言
15 瀏覽
1 讚好
0 留言
17 瀏覽
1 讚好
0 留言
12 瀏覽
1 讚好
0 留言
15 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-09-05
用餐途徑
堂食
人均消費
$140 (下午茶)
等級1
1
0
2019-09-05 0 瀏覽
壽司選擇多,店面頗大,坐得都算舒適,兩個人去都有卡位坐。質素唔錯,可能新開業等候時間較長,但咁既價錢質素算幾好,值得一等!會再去,希望一段時間後不需要再等長時間。
更多
壽司選擇多,店面頗大,坐得都算舒適,兩個人去都有卡位坐。
質素唔錯,可能新開業等候時間較長,但咁既價錢質素算幾好,值得一等!

會再去,希望一段時間後不需要再等長時間。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐日期
2019-09-05
用餐途徑
堂食
等級2
5
0
2019-09-05 411 瀏覽
開張首日即到佐敦(壽司郎)潮聖及回味返之前喺日本食過既味道,當日用App排号取枱,到左現場15分鐘後就已可安排入座,入座後見到全場爆滿,已知道這過江龍的威力了,而坐位間有木板分隔都幾有私隱度,食物方面整體各壽司質量都唔錯,尤其中吞拿魚壽司係個人喜好,所以食左好多碟,終合整體各方面都係拍得住日本的,所以大家有時間記得去試下la
更多
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-08-13
等候時間
15 分鐘 (堂食)
人均消費
$280