Nice decor hotpot buffet restaurant@Hollywood Plaza,MKMy friend and I went to a hotpot restaurant called "BOAT ONE" (壹號漁船)located in Shop A&B, 2/F, Hollywood Plaza, 610 Nathan Road, Mong Kok旺角彌敦道610號荷李活商業中心2樓A及B號舖..The restaurant is decorated with nice,modern stylish interior design!.There are 3 hotpot dinner buffet with different prices to choose from.we chose the most expensive ones with SRF wagyu beef all you can eat!A fresh seafood platter with Boston lobster,abalone and other seafood is se

旺角彌敦道610號荷李活商業中心2樓A及B號舖

A fresh seafood platter with Boston lobster,abalone and other seafood is served once we sat down

the Boston lobster is fresh and sweet!
Each customer can enjoy braised abalone with mushroom

the abalone is tender and soft ,not rubbery at all

the SRF wagyu beef has evenly distributed marbled fat,soft and tender

ther are also array of hotpot ingredient that are all you can eat such as clams,cuttlefish,scallops,osyters...etc

I loveeeeee the homemade wontons and dumplings with whole shrimp and black ear fungus as the filling

arrays veggies,ice cream ,appetitzers are on the self served bar outside, all you can eat
估唔到喺公司附近開左間咁高質嘅酒樓😍環境非常亮麗堂皇,當日中午去到,發現一邊食點心,一邊可以打邊爐🍲仲有大大個魚缸,入面好多生猛海鮮🦞魚蝦蟹🤤🤤今次我地先試佢地嘅火鍋先,佢哋有一人火鍋及自助火鍋,揀左自助火鍋,以價錢及食物質素來講,性價比非常高🥰絕對可以二訪👍自助火鍋🍲價錢由$168-$228,14:00後入座仲可以有8折優惠🤩🤩11:00-16:00任食$100分鐘😋湯底都有六款選擇,不過我哋之後先發覺仲可以免費轉鴛鴦鍋😂揀好湯底店員就送上六式海鮮盤,有海蝦、小紅魷、斑件、鮮味生蠔 🦪花甲、墨魚滑。全部都勁新鮮,啲蝦仲跳下跳下,生蠔勁巨型又鮮🤤🤤🤩呢度都係畫紙仔落單俾店員,感覺都唔錯☺️我哋點左好多海鮮、牛肉😋😋之後就出去自助區拎啲小食同前菜,仲有拎左好多火鍋配料,選擇都幾多👍最特別係仲有白木耳,平時出面比較少見🤣食到尾聲我哋梗係要食雪糕啦🍦又係任拎任食😋😋📍壹號漁船 (旺角)旺角彌敦道610號荷李活商業中心2樓A及B號舖#boatone #mk #荷李活商業中心 #旺角荷李活 #旺角 #旺角美食 #美食推介 #性價比高 #yummy #mk #foodie #hotpot #seaf
估唔到喺公司附近開左間咁高質嘅酒樓😍

自助火鍋🍲

揀好湯底店員就送上六式海鮮盤,有海蝦、小紅魷、

最特別係仲有白木耳,平時出面比較少見🤣

食到尾聲我哋梗係要食雪糕啦🍦又係任拎任食😋😋

📍壹號漁船 (旺角)
旺角彌敦道610號荷李活商業中心2樓A及B號舖

#boatone #mk #荷李活商業中心 #旺角荷李活 #旺角 #旺角美食 #美食推介 #性價比高 #yummy #mk #foodie #hotpot #seafood #dinner #nice #環境舒服 #抵食午餐 #午市火鍋 #hongkong #香港探店
2023-12-09
  • 午市火鍋
2024-03-19 1015 瀏覽
訂座5:00,原來5:30先比入座,要係樓下戇半個鐘先上得去。呢樣OpenRice 要處理下。坐底黎左個海鮮拼盤,一睇就知,龍蝦冇膏,好瘦,蝦仲郁下,鮑魚開左花,魷魚都好味,魚件好多魚油,食到成口都係油(大舊個隻)魚片都可以,蠔大隻好味,丸冇特別,魚肚正常。諗住問下要煮幾奈時間,男侍應哥哥話:變左白色就得啦。你地就知道服務有幾好啦!其他免費任食,因為唔食牛,所以叫左豚肉,硬,冇味,牛一既豚肉都好食過佢。韓蠔第一次叫幾好,之後就黑忟忟,黑蠔見到都唔開胃🤮。蜆大大粒,好食,叫左好多之都係大粒,仲有任食菜,汽水任飲,糖水有芝麻糊,牛奶公司雪糕。想食蝦,要加錢,想食拼盤咁大隻既蠔,要加錢。當然仲有其他食物要加錢,已經唔想睇。最後埋單,$589.5,我大約7:15埋單,7:30前話埋單有88折,冇check 單,唔知有冇打折。

韓蠔
海鮮拼盤
2024-03-16
2024-03-02 916 瀏覽
稻香前身,環境新還是可以,但樓面人手嚴重不足,火鍋肉類質素一般,其他火鍋選擇很少,很多食品要自己加錢,除頭盤送的龍蝦海鮮可觀之外,冇乜值得一提,這個質數可以很多選擇

2024-02-22 1153 瀏覽
今日聽朋友介紹,旺角有間叫“壹號漁船”的火鍋放題好抵食 !朋友生日即刻約佐壽星和兩個朋友試下今次揀咗1號餐, $188 任食奇味雞煲加任食火鍋 ,雞煲非常惹味 啖啖肉 香,好嘢味、呢個餐重有送龍蝦 ,餐廳採取放題式用QR code點餐 我最喜歡的是肩胛肉眼肉汁細嫩多汁入口即化encore佐好多次,自助區超多選擇有好多種蔬菜同炸魚皮和其他即食炸物, 還有好多小食飲品超多款, 另外雪糕雪條都有 ,埋單都係每人 206元,飽到無朋友! 真心抵食,超值!訊息

今日聽朋友介紹,旺角有間叫“壹號漁船”的火鍋放題好抵食 !朋友生日即刻約佐壽星和兩個朋友試下今次揀咗1號餐, $188 任食奇味雞煲加任食火鍋雞煲非常惹味 啖啖肉 香,好嘢味、呢個餐重有送龍蝦 ,餐廳採取放題式用QR code點餐 我最喜歡的是肩胛肉眼肉汁細嫩多汁入口即化encore佐好多次,自助區超多選擇有好多種蔬菜同
炸魚皮和其他即食炸物, 還有
真心抵食,超值!

訊息
聽朋友講過旺角,壹號漁船,中午有一個火鍋加點心放題"108元‘’超抵食,今日即刻約朋友去試食 一入座 即刻上佐個海鮮盤有蝦有花甲小紅尤 還有大大隻生蠔 QR code有三十幾款火鍋料和點心任點 自助吧有好多小食和蔬菜 超多款飲品 啤酒都有五款認真誇張 食物質素夠新鮮美味 雪糕都有十款左右 最後都係揀咗個芋頭甜筒 店员嘅服務都好好 收碟好快又會幫手排返枱上面啲碟 抵讚👍 埋單都係每人118元!✨️抵食 😋😋😋✨️!推介!😊
2024-02-20
2024-02-09 617 瀏覽
7/2/2024同家人一齊去了旺角荷里活中心2樓壹號魚船食了$2088,6人團年飯套餐,上網冇餐單看,就提前兩日打電話去book位,問有咩食,有個大陸鄉音阿姐聽電話,大陸阿姐話2088套餐有龍蝦伊麵,鮑魚,魚翅,發財好市,龍躉,豆苗,乳豬食,有壽包,我聽完之後,立即book了枱,點知龍蝦伊面變了蝦伊麵,鮑魚變咗鮑片生菜,珊瑚蚌炒雲耳,但珊瑚蚌係苦味,唔新鮮,魚翅煲係變咗雞翅煲,壽包變咗玉兔奶皇包,大陸阿姐電話講的食物全部貨不對板,令人超級失望😔,下次不會再去了,從來未食過質素咁差嘅團年飯,令人憤怒,感覺好似被電話阿姐騙了。
2024-02-07 751 瀏覽
以前寫他的食有很高的平價,最近改了點心火鍋放題。 質素越食越差。 由於價錢畀以往平,所以吸納了很多客, 地下滿是油,很容易跣倒,服務很差。去了大埔和旺角店,現在跌曬watt了。 餐牌日日唔同價,真係同海鮮解一樣。但係啲海鮮就越嚟越唔新鮮,大豪變細豪,活蝦變死蝦。真的另人失望。
2024-02-05 688 瀏覽
#從未試過服務咁差嘅食店2:30入坐,入坐後不到20分鐘就話Last order , 我同個職員阿叔講入坐不都半小時就last order? 跟住旁邊個女職員就話你哋可以慢慢食,咁唯有叫 多啲嚟啦!點知個送餐阿叔,好鄙視嘅態度同我哋講:「你哋食唔食得晒㗎」,佢啲點心都係一籠一件,我三個人梗係嗌多少少先夠啦!但係嗰啲態度語氣係勁差!食到中段個爐熄咗搵員工過嚟開返,點知個阿姐搵個嗰送餐嘅職員阿叔,佢好大聲話「我落場」,跟住冇再理,我等咗5分鐘,就出去搵職員開,個個職員啲態度好似唔想做咁!不足1小時就有人嚟叫我哋買單,態度好差咁行埋嚟話要清潔,你哋快啲食,你哋班職員落場都唔使趕客走㗎!以後都唔會再幫襯!
#從未試過服務咁差嘅食店
2024-02-05
生日
2024-02-05 467 瀏覽
上星期六下午兩點多,兩大一小入座,職員轉頭竟告訴我們大小同價,但入口已放了成人及小童的價錢,我問她為何大小同價,她回覆她先查一查,然後我搵經理問清楚,她竟然沒有反應,只是定眼望住我,同時眼見幾枱客人紛紛上前催單,隔離枱等燒賣半小時都沒有,加上冇乜職員,好似已下場咁,所以我地即轉去地庫牛大人,職員服務態度和食物質數至少正常好多,而且又抵食。
午市試左個100分鐘打邊爐任食,入左去點完餐,啲野仲未嚟(入去5分鐘都未到),已經有個男侍應無禮貌講話同我後面張枱同我張枱last order,好快啲叫埋佢。咁我呆左同佢講「我地岩岩先入嚟咋喎?」佢就好快咁講左一大輪話「總之計好時間叫」。然後我後面張枱就鼓譟話已經掃唔到QR code叫嘢。投訴明明岩岩叫last order但又無比時間人叫就cut左。但暫時我張枱仲叫到野食就以為可能咁岩侍應搞錯左就無理。之後叫左兩輪野食,但啲野都唔齊,大約叫左30樣野食,先嚟得6-7樣。(每樣只有一件,最多2件)。然後又有個男侍應叫我地好埋單。我就回「吓!我地岩岩先入嚟」(只係嚟左20分鐘左右) 然後,佢話要3:30前埋單(我地3:00入去,3:20叫埋單),咁我諗住佢可能想早少少埋數就去左埋單。然後,個QR code已經叫唔到野食! 但大前題同事係無同我地講過埋單會叫唔到!之後揾左另一個侍應反映叫唔到野食,然後佢不停話個QR code好均真,話我地過左時,最多叫經理幫我落單。但呢間野想揾個人Show下你真係勁難。最後叫得一次經理嗌得一次野食,個經理就係岩岩好無禮貌迫人埋單果個。 咁我地就問下佢我地頭先

最後叫得一次經理嗌得一次野食,個經理就係岩岩好無禮貌迫人埋單果個。 咁我地就問下佢我地頭先落果啲仲會唔會嚟,佢又係無禮貌式咁回「你掃唔到check唔到,我地都check唔到」呢啲咁玄既答案都講得出,經理係咪黎明fans 呀,直接答唔好嚟咪得囉

食食下,個經理又好無禮貌又衝過嚟不停叫我地加湯,已經回佢會加,然後佢都不停叫要加湯要加湯。總之你啲個監犯唔郁,佢呢位呀sir係唔會走同佢唔收聲。最好笑係佢架車仔同個人阻住左個出口,請問點郁呢

最後,食左一個鐘,仲要靠經理落單先有兩碟(8塊薄到唔薄既)肥牛。然後個經理又無啦啦走嚟催我地話「你地要走啦,我地要清潔」。

原來呢到100分鐘任食,20分鐘要last order(D野仲要唔會齊),30分鐘要埋單,60分鐘要走。

百幾蚊餐又有邊爐打,又有點心食,好似好吸引。掃到入面係無咩好叫。啲點心你叫蒸好既可能要40分鐘先會嚟到,急凍放入去邊爐打既點心先會快啲嚟。肥牛都係成40分鐘先會嚟。 總括然而,呢間野點心係ok,但服務態度同誠信係0。 本人第一次寫食評,仲要負評,都係呢間野太「無得頂」,希望大家唔好中伏!
2024-01-29 632 瀏覽
1月24號中午放題提前一天預訂到當天入座門口職員沒有帶位只係隨便搵位坐,咁請問我訂左嘅意思喺咩,入座後立即落單,本人放飯時間只有一小時三十分,等了25分鐘湯底依然未到,任食的點心一樣都沒有到,見到點心姐姐推出來時候問下點解隔離台遲過我地都已經有點心食我地無,點知俾佢鬧返轉頭話任食時間有成個幾兩個鐘心急吹黎做咩,咁鍾意吹比住一粒燒賣你食住先,放低左一粒之後走開全日我落柯打嘅點心都冇到,門口配料櫃和配菜部份已經響相片反映到完全無人添加,根本員工管理不善亦無心去處理問題,導致上有政策下有對策,做幾多推廣優惠有咩用,客人體驗咁差點會返轉頭幫襯?
1月24號中午放題
2024-01-28 420 瀏覽
海鮮新鮮生蠔大隻嘢飲選擇多但係星期六夜晚人手極力不足,只有若三至四個樓面但如果只是追求抵食,選擇多可以坐兩個半至三個小時的話,旺角選擇不多老公人均大概$250至$260
海鮮新鮮生蠔大隻嘢飲選擇多
但係星期六夜晚人手極力不足,只有若三至四個樓面
人均大概$250至$260
2024-01-26 544 瀏覽
極度差評! 大家如果想食呢間之前, 真心要考慮下先.我地前日星期三11:45am 三個男人walk in入去食呢間火鍋點心放題, 限時2個鐘. 我地選咗最平嘅$98 plan, 個plan有送個海鮮盤的. 我地坐低咗已經即刻快快手落單叫野食, 但啲野食係黎得極度極度慢. 先係個電磁爐頭壞壞地,個爐頭校唔到大細火力, 一直keep住最大火咁滾, 問咗幾個服務員都唔識校, 又無得轉檯….最後要由資深同事先識搞, 淨係呢part已經無咗20分鐘.爐搞好但野食都仲未到, 啲湯由80%滿中火咁滾到得番40%都未有野食, 不論係火鍋配料or點心, 一樣都仲未有. 出面自助區又得番冷盤2-3樣& Mega+雀巢細杯裝雪糕, 天氣咁凍得8-10度, 唔係熱野未食就食凍野下話… 由搞爐至今等咗30分鐘, 終於有幾籠點心食, 但原來只係前面檯叫咗但無位放所以先唔要, 個服務員問我地要唔要食, 咁唯有照要啦, 即係我地30分鐘前落單嘅野食依然未到. 再等多大概10分鐘終於有我地叫嘅點心, 但只係得4籠only(每籠1件), 再黎少量肥牛&牛肉球(生), 之後就keep住等十幾分鐘黎一次野食. 個海鮮盤係臨c
極度差評! 大家如果想食呢間之前, 真心要考慮下先.

爐搞好但野食都仲未到, 啲湯由80%滿中火咁滾到得番40%都未有野食, 不論係火鍋配料or點心, 一樣都仲未有. 出面自助區又得番冷盤2-3樣& Mega+雀巢細杯裝雪糕, 天氣咁凍得8-10度, 唔係熱野未食就食凍野下話… 由搞爐至今等咗30分鐘, 終於有幾籠點心食, 但原來只係前面檯叫咗但無位放所以先唔要, 個服務員問我地要唔要食, 咁唯有照要啦, 即係我地30分鐘前落單嘅野食依然未到. 再等多大概10分鐘終於有我地叫嘅點心, 但只係得4籠only(每籠1件), 再黎少量肥牛&牛肉球(生), 之後就keep住等十幾分鐘黎一次野食. 個海鮮盤係臨cut單前先送黎, 我地前前後後叫咗52籠點心(每籠1件) & 80碟above火鍋配料, 但結果52籠點心黎咗1/3都無, 火鍋配料只係黎咗大概25碟左右, 基本上呢2個鐘食咗好少野, 最後我要食雪糕&飲野去填飽.

呢間野好無服務質素, 上菜又慢, 點熟嘅鯪魚球點心就俾個凍冰冰未蒸熱嘅, 話我地點咗生鯪魚球火鍋料…. 出面自助區無哂沙嗲醬&蒜蓉又唔refill, 樓面又培訓不足, 連電磁爐頭都未識點用. 我地都係斯文人, 全程無當面投訴or口角, 自問都食過咁多間火鍋, 都未試過有咁差劣嘅體驗. 不過公道啲講, 佢食物質素算係可以嘅, $98 plan送個海鮮盤, 火鍋&點心2個鐘任食性價比係高嘅(如果真係上菜快+食得多的話). 短期內都唔會再黎, 希望呢間火鍋點心放題可以改善下.
今晚由7點41分入座,差唔多8點半先上個海鮮拼盤,最離普係成晚叫既牛肉一碟都無上過張枱,人生第一次去打邊爐放題,係無牛肉食。同個女經理講就無視人又唔跟進,叫啲侍應跟又無人理,如果你間野無牛肉供應不如係入座前講聲,唔洗浪費120分鐘係度等你地啲牛肉,仲要每人收300幾蚊食果個咁既海鮮拼盤,火鍋料選擇種類又少,仲要其他野食又黎唔齊。服務費就識收,又無人黎收走啲碟,要食客自己將啲碟拎去放第二度,呢間真係無下次。
2024-01-24